Valóban kellemetlen kicsit, hogy nehezítettek az ingyenes utalási lehetőség feltételein, ugyanakkor, ha van még egy ingyenes számla, megoldható plusz költség nélkül a jövedelem odautalása nélkül is. Tény, hogy a korábbi csomagok kedvezőbbek volt, de sajnos lemaradtam én is róla, mert túl sokáig vaciláltam, noha teljesen nyilvánvaló jele volt a banki kamatok folyamatos csökkenésének. Az is visszatartott, hogy a környékünkön nincs képviseletük. Én a bankbetétek miatt nyitottam számlát, de az ingyenes utalás nálam is alapvető szempont volt. Nekem most is az a véleményem, hogy korrekt bank, a kamatai még mindig a legjobbak, az ügyintézés netbankon keresztül eddig zavarmentesen zajlott. A nyitás gyorsan ment, udvariasak, segítőkészek voltak. Nyilvánvalóan mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mik a bankválasztással a céljai, s annak megfeleően dönteni.
pdw olvtárs nem ezeket a hiteleket hiányolta, hanem - egyéb szolgáltatások mellett - a hitelkártyát. Én is el tudnék képzelni egy 2 % általános visszatérítést adó hitelkártyát, pont beleillene a sorba.:-)
Én örülök is neki, hogy nincsenek ilyen "extrák". Így több erejük jut az ügyfelekre. Én eleve hülyeségnek tartom az ilyen-olyan hiteleket. Szerintem ez pozitív hogy van egy bank, ahol csak lekötni, számlátvezetni illetve 1-2 fajta hitelt lehet felvenni.
Nemhiába hangoztatják mindenhol, hogy a Gránitbank nem szenved devizahitelben. Ilyen fajta védelmet biztosít ez a korlátozottság.
Bár remélhetőleg ilyen forgatókönyvek kizárhatóak, sőt a bank stabilitásához semmi kétség nem fűződik, hisz egy új, fejlődő bank egy jó nevü, tapasztalt üzletember kezében.
A kérdés csak egyedül azért merült fel bennem, mert egy új, még - számomra - ismeretlen pénzintézetről van szó, aminek a feltételei nagyon csábítóak.
Bár egyetlen megjegyzésem lenne, ami csökkenti az elcsábulásom esélyét egy kicsit, nevezetesen az, hogy cska a legmagasabb számlacsomagnál vannak ingyenes utalás lehetősége, ami számomra még mindig fontos.
Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az OBA 20 munkanapon belül kártalanítást fizet. A kártalanítás betétesenként és egy hitelintézetre összevontan legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg. Tehát ebben a kamat is benne van, de bankonként értendő, éppen ezért javasolt, hogy több helyen legyen a pénz elhelyezve. Kötelezően tagja valamennyi magyar bank és takarékszövetkezet, külföldi érdekeltségű bank magyarországi leányvállalata, lakástakarékpénztárak, ugyanakkor pl. a magyarországi banki fióktelepeknek nem kötelező csattlakozni az OBA-hoz (pl. az Axa, Ing, Citi, Oberbank, Fortis, Dresdner nem tagja, rájuk a saját anyaországi törvények vonatkoznak, amelyek némely esetben még jobb is lehet), viszont a BNP Paribas ugyanakkor tagja. Nem vonatkozik még a garancia tőkepiaci eszközökre, a banki kínálatban szereplő nyílt és zártvégű befektetési alapokra, kamatozó részvényekre, szövetkezeti vagy célrészjegyekre, önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekre.
Én február végétől vagyok a Gránit ügyfele, de csak azt sajnálom, hogy nem előbb léptem, mert pont aznap váltottak csomagokat, s a régebbi jobb lett volna. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel még mindig teljesen ingyenessé tehető a számlavezetés. Az ügyintézés kiváló, az e-mailekre nagyon gyorsan reagálnak, netbankon gyakorlatilag minden elintézhető, a többihez képest pedig jók a kamatok.
Kártyaaktiválási idő is csak annyi volt, hogy beírtam a számát netbankban, majd átkattintottam a számlaáttekintésre, és kaptam is az üzenetet, hogy aktiválták.
Elég megbízható. Az ügyfélszolgálat reakcíó ideje messze felülmúl minden egyéb hivatalos helyet, amivel eddig találkoztam, még külsősként is. (1-2 óra alatt akár már e-mailre is válaszolnak).
Anyagilag is évről évre nagyobb a bevételük, nincs devizaproblémái (vagyis akkor alakult át a bank, mikor a devizaproblémák voltak, így nekik semmi ilyen gondjuk nincs). Tulajdonosa sem kérdőjelezhető meg, hiszen Demján Sándor eléggé tapasztalt üzletember, és ahogy őt ismerem, még veszteséggel is müködtetné a bankot, hiszen a többi vállalata a veszteséget többszörösen felülmulná.
De mint írtam, ilyen probléma nincs, mivel a mérlegfőősszeg is évről évre nagyobb, az ügyfelek számával együtt.
Az, hogy itt a legjobbak a kondíciók, egy percig sem kérdőjelezném meg. (számlavezetés, betét) A kérdés egyedül az, hogy mennyire tűnik a bank erősnek, stabílnak?
Szerintem ne idegesítsd magad a kártyadíj miatt, csak legyen a számládon annyi pénz, mondjuk 2ezer, hogy le tudják emelni a kártyadíjat, ha akarják. Aztán majd leveszik, amikor jónak látják.
A hirdetményük szerint nem ingyenes a kártya a Bajnok csomagban sem. Szerintem úgy vannak vele, hogy valamiért a "Bajnokok" is fizessenek. Ettől függetlenül még nem terheltek meg, pedig már aktiváltam a kártyát, mert 2 hónap után letiltják, ha nem aktiválod.
Te Bajnok számlát nyitottál szerintem, én meg alapszámlát (Sztár).
Te esetedben kötelező is volt a kártya (mert a kondíció előírja). De szerintem nálad ingyenes is a kártya.
Én írtam az ügyfélszolgálatnak, azt mondták megterhelik a számlát, és amennyiben nem egyenlítem ki időben, a kényszerkamat kamata megy rá (26% kb).
Naponta nézem, kedden voltam számlát nyitni, de most vasárnap van és még mindig semmi. Lehet írok egy e-mailt nekik, csak remélem nem telefonon akarnak hívni.
(már a falnak megyek, mikor ilyen apróságért csörög valaki... általában rossz időben...)
Én február 25-én nyitottam számlát, de még mindig nem terheltek meg a kártyadíjjal. Ajánlom figyelmedbe egyébként a VIP tagságot. Ha legalább 3 hónapon át teljesíted a feltételeket, elengedik/visszatérítik az éves kártyadíjat és fél százalékkal több kamatot kapsz a pénzedre. A lényege, hogy havi szinten - mindegy hány tételben - legyen legalább 350-es pénz jóváírás a számládon. Ha van másik olyan számlád, ahonnan ingyen utalhatsz, folyamatosan megoldható szerintem. Ilyen szempontból sem rossz a Gránit, s idáig gyakorlatilag csak egy gyenge pontot érzek a rendszerben: csupán egy hónapra visszamenőleg mutatja a számlatörténetet. Éppen ezért, ha olyan utalást kezdeményezek, amely esetében előfordulhat, hogy esetleg több mint egy hónap elteltével is szükség lehet arra, hogy vissza tudjam keresni, inkább az Erste-ből vagy a K&H-ból utalok.
Max. negyedóra. Nekem sima kártyám van, de arra se lett volna szükségem, ha nem írják elő kötelező elemként a Bajnok számlacsomaghoz. Ugyanakkor ha opciós lett volna, akkor sem választottam volna dombornyomottat, mivel nekem a sima is elég, mivel a vásárlásokat hitelkártyával intézem, pénzkivételhez pedig az olcsóbb kártyais megfelelő.
Nyilván mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hová teszi a pénzét, mi éri meg neki. A Gránitnak jelenleg igen kedvező betéti ajánlatai vannak, ezért is nyitottam folyószámlát ott magam is egy hónapja, s csak azt sajnálom, hogy nem előbb tettem. Nekem is pénzbe került Salgótarjánból oda-vissza utazni, plusz helyi jegyek, viszont hosszú távon szerintem megéri, mert gyakorlatilag az összes leköthető pénz odamegy most már, mivel itt helyben semmilyen jó ajánlat nincs. Nekem is van SzuperNulla az Erste-ben, Zéró a K&H-nál, de most egyik se ajánl semmit. Ráadásul az is a baj a bankok többségével, hogy szinte csak a friss pénzt preferálják, míg a Gránit egyelőre feltételek nélkül adja a kedvezőbb kamatait. Ezen kívül a számlán tartott pénzre is ad valamennyit, ami ugyan nem sok (jelenleg 2% 500ezer alatt), viszont mégis csak több az általánosan megszokott 0,1%-nál.