Komolyan nem érdemes? És miért? Engem beoltottak idén, és ezen a télen kivételesen nem is lettem beteg... de "fokhagymakúráztam" is hétvégenként, meg sportoltam, lehet, hogy inkább ez az oka...
"Az egeszseg osszetett dolog, osszetettebb mint ahogy azt tanitjak az egyetemeken."
Ez olyan fárasztó! Komolyan! Halvány lila hagymád nincs arról, hogy ott mit tanítanak. Arról például még egy gyógyszerésznek is eleget, hogy felismerje ha pszichésen nem 100-as valaki. Így az egészség komplex mivolta mindjárt csorbát szenved, mert azt még ott is úgy gondolják, hogy az egészség fizikai és lelki összetevőből áll.
"Aki holisztikusan szemleli az embert, annak nincs semmi meglepo az ilyen esetekben, hogy ez ezt eszi, a masik azt, megis ennek ilyen baja van, a masiknak olyannak."
Aki meg úgy szemlél mint én az szerint az emberek között igen nagy eltérések lehetnek. Emiatt nem lepődik meg azon, ha az egyiket elfújja az első nyári fuvallat, míg a másik túlél akármilyen járványt, teljesen függetlenül az életmódjától. Sok múlik az illető élethez való hozzáállásán, és szintén sok a szüleitől hozott tulajdonságokon, a környezeten, a társadalmi helyzetén, és még ami itt eszembe sem jutott. Te csak egyféleképpen működő embert bírsz elképzelni, de ha kinyitod a szemed és körülnézel látnod kell, hogy ezernyi gondolkozási forma, megközelítés létezik, és bizony szinte mind tud pozitívumot felmutatni. Különben is, mivel jobb a te általad favorizált gondolkodás a többinél. Egészségesebb vagy? Tovább élsz? Más az életminőséged? Zavarnia kellene, hogy ezekre a kérdésekre olyanok is igennel válaszolhatnak akik veled szöges ellentétben élik az életüket. Isznak, esznek, jól mulatnak, és a végén kilencven éves korukig élnek, egészségben szellemi frissességben. Akkor ők mit csináltak rosszul? Amit te kínálgatsz az egy olyan befektetés aminek a megtérüléséről nem tudsz megnyugtató adatokkal szolgálni.
"Ha vki gondolkodik, es tudja, az eredmeny sok resz dolognak az osszege, az helyesen tudja megitelni a resz dolgok sulyossagat."
De mi az eredmény?? Örökélet? Azt máshol is ígérnek. Hosszabb élet? Láttam már hosszú életet, és én speciel nem vágyom rá. Egészség? Sokan egészségesek enélkül is. Lelki béke? Na, az neked sincs, úgyhogy ez biztos nem, pedig ha valami sokat jelenthet az élet bármely területén, hát ez biztosan.
"Persze egy olyan embernek, aki szinte tokeletesnek tartja tudasat az adott teruleten, mikozben egyes dolgokat csak a fenti modjara tevesen tud megitelni, annak ugyis hiaba mond barmit is az ember."
sokan vannak akik szintén nem kapnak el semmit, pedig megesznek mindent, és magasról tojnak az egészséges életmódra.
Az egeszseg osszetett dolog, osszetettebb mint ahogy azt tanitjak az egyetemeken.
Aki holisztikusan szemleli az embert, annak nincs semmi meglepo az ilyen esetekben, hogy ez ezt eszi, a masik azt, megis ennek ilyen baja van, a masiknak olyannak.
Nyilvan akinek csokkent dimenzios a ralatasa ezekre, az emiatt teves kovetkezteteseket von le kulonbozo dolgokbol, vagy azt, hogy az hasznos ami nem az, vagy hogy egy hasznos dolog tulajdonkeppen semmit se szamit.
Ha vki gondolkodik, es tudja, az eredmeny sok resz dolognak az osszege, az helyesen tudja megitelni a resz dolgok sulyossagat.
Persze egy olyan embernek, aki szinte tokeletesnek tartja tudasat az adott teruleten, mikozben egyes dolgokat csak a fenti modjara tevesen tud megitelni, annak ugyis hiaba mond barmit is az ember.
"Az antibiotikumokról sokszor az orvosok is csak fejcsóválva beszélnek"
Az antibiók nagyon hasznosak bírnak lenni, ha szükség van rájuk, és mondjuk nem ágyút rendelnek a verébre.
"Miért van az, hogy én tényleg semmiféle fertőző betegséget nem kapok el évek óta? Te ebben az elmúlt télben hányszor voltál beteg? Vagy a családod? (Nátha is..) De azért, gondolom, rendesen beoltottad magad..."
Ez még nem érv az életmódod mellett, sokan vannak akik szintén nem kapnak el semmit, pedig megesznek mindent, és magasról tojnak az egészséges életmódra. Mellesleg a cigaretta is csökkenti valamelyest a légúti fertőzések kockázatát.