A Planet Armstrong után most jön a Planet Astana. :-)
No nem egészen, de a Szamruk-Kazina elnöke megállapodást írt alá az Eurosporttal mely szerint 20 kisfilm fog elkészülni és adásba kerülni. A filmek Kazasztán városainak nevezetességeit, kulturális és természeti látnivalóit fogják bemutatni, azaz olyasfélék lesznek, mint a különböző országok turisztikai hivatalainak jelenleg is futó reklámai. Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy itt nem fürdőruhás néni fog gázolni a kristálytiszta tengerben, hanem az Astana versenyzői mutatják majd be a látnivalókat. Ezzel párhuzamosan fut egy másik széria is, melyben 16 ifjú kazah sportoló mutatkozik majd be, teniszezők, focisták és természetesen kerékpárosok.
A filmek novembertől februárig kerülnek majd adásba, azt viszont nem tudom, hogy a nálunk fogható műsorban benne lesz-e.
Azt azért megjegyzem, hogy a hozzászólásokban a kazah kartársak csak mérsékelten lelkesek, méghozzá amiatt hogy a két megnevezett fiatal teniszező Golubev és Korolev vajmi kevés kazah gyökérzettel rendelkezik. Mindketten oroszok (Korolov Anna Kournikova unokatestvére), ott születtek és Oroszországban illetve Olaszországban élnek és edzenek. Gondolom a Davis-kupához lettek honosítva...
No ma végre láthattuk a Sedun-féle harcias versenyzést. Eredménye az nem volt sok, de azért jó volt látni, ahogy Dima Fofonov tornászott elöl. És a végére Davis is a tűz közelébe tudott kerülni talán nem kell szakaszgyőzelem nélkül hazamennie.
Djacsenykó ma is jól bírta, azért Sastre előtt jönni (még ha nincs is élete formájában) igen jó eredmény. A mezőny túlvégén pedig az ifjabb Iglinskij helyezkedik, már igen közel van a bányászlámpához. Igaz azt a Kiwi nem fogja olcsón adni. :-)
Az angolt a szöveg az oroszt a képek miatt javaslom. :-) A Vueltára elkészült az új busz (az eddigit bérelték), ami teljesen a csapatra lett szabva, és full extrás mint látható. Bár a 19 fokra állított légkondi szerintem kissé elmebeteg ötlet. Ezen felül a csapat beszerzett egy kisbuszt (nyilván olvasták, mikor a vulkánkitörés alatt javasoltam. :-) ), ebből a szögből meg nem mondom, hogy az Opel Vivaro- Nissan Primastar - Renault Trafic hármasikrek közül mellik, de vélhetőleg az utóbbi.
Az első három nap használt hotelre nem lehetett panasz négy csillagos, és igen puccos.
1 Mark Cavendish (GBR) Team HTC-Columbia 4:49:35 2 Kanstantin Sivtsov (Blr) Team HTC-Columbia 0:00:12 3 Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia … 125 Dmitry Fofonov (Kaz) Astana 0:00:53 126 Allan Davis (Aus) Astana 127 Assan Bazayev (Kaz) Astana 128 Josep Jufre (Spa) Astana 129 Aleksandr Dyachenko (Kaz) Astana 162 Enrico Gasparotto (Ita) Astana 0:01:41 172 Sergey Renev (Kaz) Astana 0:02:18 179 Andrey Zeits (Kaz) Astana 0:03:00 189 Valentin Iglinskiy (Kaz) Astana 0:16:57
A Sedun által beígért támadó szellemű versenyzés még várat magára, bár az is lehet, hogy valamit félreértettek a fiúk és a bányászlámpa ellen indítottak támadást. :-)
hazudnék, ha azt állítanám, hogy én látom, azért tettem ide. A Petacchi topicba szántam képet, mert Sándorunk hasít legelöl. Amióta di Luca gregáriója volt, rövid kronót úgy tud menni, mint egy mozdony. :-)
A hírek szerint a Baszk kerékpársport sokak szerint nagyra hivatott ifjú reménysége, Beñat Intxausti menedzsere tegnap három órás tárgyalást folytatott az Astana vezetőivel.
1 Mark Cavendish (GBR) Team HTC-Columbia 0:14:06 2 Peter Velits (Svk) Team HTC-Columbia 3 Martin Velits (SVK) Team HTC-Columbia … 142 Dmitry Fofonov (Kaz) Astana 0:00:41 143 Allan Davis (Aus) Astana 144 Josep Jufre (Spa) Astana 145 Aleksandr Dyachenko (Kaz) Astana 146 Assan Bazayev (Kaz) Astana 178 Enrico Gasparotto (Ita) Astana 0:01:29 187 Sergey Renev (Kaz) Astana 0:02:06 195 Andrey Zeits (Kaz) Astana 0:02:48 196 Valentin Iglinskiy (Kaz) Astana 0:02:53
A szervezők a prezentáción jókora megelőlegezett bizalommal a legjobb öt csapat között mutatták be az Astanát. Nos, ezt nem igazán sikerült igazolni az időfutamon, csak az Andalúzokat és a szerencsétlen Footont sikerült megelőzni. Legalább innen már csak felfelé megy. Legalább is remélem… :-)