Keresés

Részletes keresés

Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1439
"Hol fogsz szülni?"

Na erre én is kiváncsi lennék, Nobel-díjat is garantálnám mellé :)

Előzmény: csopimama (1438)
csopimama Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1438
Szia VÉNYOLC!
Hát én is a kettő név mellett voksolok. Nekem sem nagyon tettszenek az általad felsorolt nevek, de ha Neked és a Párodnak egy a véleményetek az már fél siker. Én a kicsit egyszerübb neveket szeretem. Van még egy kis időd. Hol fogsz szülni?
gbern Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1437
Szia Vényolc!

Szerintem a Nagy vezetéknévhez mindenképpen olyan nevet válassz, ami nem mindennapos, de azért a ló túloldalára sem kell esni. Véleményem szerint is jó megoldás a két név, mert így választási lehetőséget adsz majd gyerek kezébe. Én is két névvel indultam, de házasságkötésem után úgymond levetkőztem a másodikat, és így sokkal jobban érzem magam :) Fiúnévnek mit szólnál a Kristófhoz vagy Leventéhez, lánynak pedig a Reginához?

Dett

Előzmény: VÉNYOLC (1433)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.27 0 0 1436
Javaslom a két nevet.
Egyiket amit most ti adtok ifjonti hevületekben, meg egy másik, hogy úgymondjam hétköznapibbat. Nem kerül semmibe, de meglehet a gyereketek életét majd később megkönnyebbítetitek kissé.
(Nekem pl. egyik név se teccik amit javasoltál, meglehet sokan lesznek így ezzel...)

Sok szülő van úgy ezzel a névválasztással, hogy egy igazán egyedi különlegs nevet választ - aztán majd csaj bírja az a gyerek is elviselni...

satuprinsessa Creative Commons License 2003.04.27 0 0 1435
Egyébként nem csak indián extremitás, hogy várnak egy ideig a névadással. Finnországban ugyanez van, megszületik a baba és néhány hónapig csak X-ék lányának vagy fiának hívják, figyelik a kis egyéniségét, majd hozzá illő nevet adnak neki. Ez nekem tetszik, csak valahogy fura, nem tudom, hogy a szülők hogy tudnak név nélkül gondolni egy babára.
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.27 0 0 1434
Levente? Miklos?
(Tamast es Arpit nem mondom, pedig legalabb olyan jo szojatekot lehet beloluk csinalni, mint a Brittanniabol)
VÉNYOLC Creative Commons License 2003.04.27 0 0 1433
Sziasztok!

1 hónap múlva szülünk, állítólag kislány lesz, de azért nem árt felkészülni a másik verzióra is:)

A vez. név Nagy. A az igazság,hogy én a Britanniát szeretten volna, de sok az ellenzéki:)
Nagy Britannia, ééérteed??? Mivel ez megbukott, próbálkoztam a Caprice-szel( Keprisz), mint a Chevrolet, de ezt se tudtam elérni:((

Na, jó gondoltam akkor nézzünk valami normális nevet annak a gyereknek. Háromszor átnéztük az utónévkönyvet, de fiú nevet nem tudtunk választani.
Lánynak eddik a Letti ( nem Letícia) tetszik, de ez nem túl rövid?

Fiú ötletek?

üdv.: venyolc

csopimama Creative Commons License 2003.04.22 0 0 1432
Van egy barátnőm akinek szintén ellenezte az egész család a névválasztását, de Ő és a párja kitartottak. Te egyedül szeretnéd ezt a nevet, vagy a párod is?
waxxablaze Creative Commons License 2003.04.22 0 0 1431
szerintem is adj esetleg harmadik nevet, ha nagyon nyomóckodik a család...
a Flóriánnak egyes vidékeken (pl. Cserehát) nincs jó hangzása ld. Farkas Flórián, pedig szép név.
minket nem érdekelt a család véleménye.
Olyan nevet akartunk amit nem lehet agyonbecézni a Zoltán pl. szép a Zoli nem...ésatöbbi...(inkább adunk mi is indián neveket neki).
Előzmény: SZUSZA (1424)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.04.20 0 0 1430
Mifelénk az a szokás, hogy élő rokon nevét nem kapja a gyerek, így nem fordul elő, hogy ükapától a legkisebbikig mindenkit ugyanúgy hívnak.
Meg vagyok lepődve a sztorikon, amiket leírtok. Én a párommal megbeszéltem, hogy mi legyen a gyerek neve. Volt egy csomó név, ami neki tetszett, de én vétóztam és volt egy csomó, ami nekem tetszett, de ő vétózott, aztán addig kerestünk, amíg találtunk olyat, ami mindkettőnknek tetszett. El sem tudnám képzelni, hogy a párom tiltakozása ellenére adjak nevet a gyerekemnek. (Javaslom neked is SZUSZA, hogy beszéld meg a pároddal, mi az a név, ami mindkettőtöknek tetszik, mert az kevés, hogy neked tetszik, egy gyereknek két szülője van jó esetben.)
Mindy Creative Commons License 2003.04.20 0 0 1429
Én sem gondoltam soha, hogy Gábor nevű kisfiam lesz, de az apukája nevét kapta. Ez is egy nagyon szép dolog szerintem, az apáknak biztosan nagyon sokat jelent.
Másodikra kiélhettem magamat a Nándorral. Ha lesz nmég egy, semmi sem menti meg (az eredetileg elsőre tervezett) Andrásságtól.
Előzmény: csopimama (1428)
csopimama Creative Commons License 2003.04.20 0 0 1428
Szia Mindenkinek!
Nagyon tettszik ez a névválasztással foglalkozó fórum, és remélem nem untatlak Benneteket, ha röviden leirom nálunk hogyan is történt nem tul régen.
Még szó sem volt gyermekről, mikor megállapodtunk a párommal, hogy az Ő nevét nem adjuk a Jövendőbelinek, mert nekem nagyon nem tetszik. Bélának hivják. Mikor kiderült jön a kicsi, mondogatta nevetve, hogy majd Béluska lesz. Én végig azt hittem viccel. A barátnőim mondogatták, hogy szerintük nem viccel. Hát és nekik lett igazuk. Igy lett az eddig egyetlen kisfiam neve Béla. Hozzáteszem ez soha nem képezte vita tárgyát közöttünk. Elfogadtam, megértettem kérését. Viszont én is adtam egy nevet. Persze, hogy azt még én sem használom. Az oviban Ő az egyetlen Béla eddig. Nekem is az a véleményem, hogy majd Ő eldönti mi lesz, ha nagy lesz.
Kellemes Ünnepeket, és aki szereti sok locsolót!
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.20 0 0 1427
Szerintem nagyon szep nev! Szerintem legyen Florian az elso neve, a masodik meg akarmi, pl Tamas. Ha nem tetszik neki, akkor kesobb lehet akar Soos Tamas, akar Soos F. Tamas (milyen elegansan hangzik :-) is. Ez nem rossz, ez egy lehetoseg a fiadnak! Ugyhogy ne erezd rosszul magad emiatt!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.19 0 0 1426
Szvsz. add nyugodtan a Flórián nevet, és mellé irasd fel a család által favorizáltat. Mind a két név bekerül majdan a személyiébe is! (Pl. Soós Flórián, Szabolcs, vagy Flórián László stb...)
És később, ha a gyerekednek a második név tetszik jobban, választhat. Én is így csináltam, és mikor Judit lányom 18 éves korában inkább a Nikoletta nevet vette fel, kicsi időbe került, mikor telefonon megértettem, kit is keresnek, de mi is hozzászoktunk. Mi itthon Juditnak szólitjuk, a barátai meg Nikinek oszt jóvan.

Akinek meg nem tetszik, nevezze Öcsinek vagy Kiskrumplinak, mindegy. Biztosan meg fogják szokni, és te vagy az, aki nevet adsz neki, rögtön ahogy kinyomod, már kérdezik is a nevét! (Legalábbis az én időmben még így volt...)

Mindy Creative Commons License 2003.04.19 0 0 1425
Szerintem egyáltalán nem iszonyú! Jól hangzik és Flóriánból biztos nem lesz húsz másik az oviban.
És ezzel együtt nem nyugatmajmoló. Én ragaszkodnék az elképzeléseimhez!

(Nekem is volt "elrugaszkodott" név-vágyam - Szilveszter - de ezzel csak gondolatban mertem játszani... El sem mondtam a páromnak sem, csak viccesen, ő meg nevetett, úgyhogy vissahúzódtam. Ne hagyd magad! Minél többet mondod, annál jobban megszokja majd a gondolatot!!!)

Ezüstcsillag

SZUSZA Creative Commons License 2003.04.19 0 0 1424
Üdv mindenkinek!
Légyszi segítsetek! Nemrég kiderült hogy kisfiunk lesz hamarosan, ez 1000% mert kromoszómailag is meg lett vizsgálva. Nekem évek óta az a vágyam, hogy ha fiunk lesz, Flóriánnak nevezzük. (latin eredetű, jelentése: virágzó) Imádom ezt a nevet. De sajnos csak én. A családban mindenki leszólta. Pedig a vezetéknévhez is passzolna (Soós) Szerintetek tényleg olyan iszonyú ez a név? És volt már valaki ilyen helyzetben közületek, hogy családi nyomásra meg kellett hogy változtassa a szilárd elhatározását? Vagy jobb, ha ragaszkodom hozzá, a többiek meg majd szépen megszokják?

Na de most komolyan: tényleg nem jól hangzik? A gyereknek sem akarnék rosszat...

Lujza71 Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1423
jó kérdés :) Vicának is adtam egyett :)

merész cica :)))))
Előzmény: AliceCsodaországban (1419)
Lucilla Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1422
Ha az én gyerekemnek ma adnánk indián nevet, akkor Vigyorgó Béka lenne, mert egész nap brekegett és vigyorgott hozzá:)))
HSZM Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1421
Az én kisfiam (Zsombor) indián neve Rotyogó Gatya,+ Büdös Kéz, ugye nem találjátok ki, hogy miért!!
Mindy Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1420
Az én indián:-) kisfiaim egész biztos, hogy a Balhés Kisnyúl nevet kapták volna...! Mindkettő egymás után.

Böbe, nekem is tetszik a Gitta, de ha eszembe jut a Margit, kiver a viz tőle.
Remélem nem bántok meg egy Margitot sem,de nekem ez a létező legrémesebb női név... szerintetek vannak még gyerek-Margitok??? Margitkák?

Ezüstcsillag

Előzmény: AliceCsodaországban (1419)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1419
Tréfát félretéve, a névválasztás komoly dolog. Gondoljatok csak bele, hogy a megszületendő gyerek, nemcsak egész életében, hanem még a hála után is a sírkövén azt a nevet fogja viselni...

És a névválasztás valahol nagyon komoly dolog is. Valahol megértem az indiánokat, akik nem a születéskor, hanem utána néhány évvel adnak nevet a gyerekeiknek. Mennyivel szebb lenne, ha a gyerekeink ilyen neeket viselnének: Szelíd Macska, Bátor Kutya, Hatalmas Egér, esetleg Mindenkit Szemenköpő stb... :-)))
Nem lenne jobb indián neveket adni a gyerekeinknek? Gondolkodjatok el azon, ki milyen indián nevet adna a már meglévő gyerekének...

waxxablaze Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1418
:DDD
óóóó
:DDD
Előzmény: AliceCsodaországban (1409)
filippaa Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1417
Nrmnem. Arita, direkt rákérdeztem. Azonkívül nem pesti, akik minden személynév elé odateszik (hibásan) a névelőket.
Előzmény: Törölt nick (1414)
ambrozia Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1416
Én eddig úgy tudtam, hogy a Brigitta becézése, legalábbis felénk őket becézik így.
Előzmény: Törölt nick (1415)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.16 0 0 1414
Az utolso szerintem a Rita, csak hadar a volt osztalytarsnod :)))
Előzmény: filippaa (1413)
filippaa Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1413
Volt osztálytársnőm gyerekei:
Azár, Achilles és Arita
Mindy Creative Commons License 2003.04.15 0 0 1412
Szerintem a Gréta eredetileg a Margit származéka (bármily kiábránditó...).
(Margareta, Greta)

Viszont csúcs, hogy hivják ismerősök négy gyerekét!
Jaszper, Hedda, Edvárd, Gottfried (Godónak hivják).
Echte magyarok,csak a vezetéknevük németes, ehhez választottak.

Előzmény: Törölt nick (1410)
filippaa Creative Commons License 2003.04.14 0 0 1411
Ez egy önálló név.
Lásd Greta Garbo.
Előzmény: Törölt nick (1410)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.04.13 0 0 1409
waxxablaze zerind valóban eléggé furcsa név...:-DDDD
Előzmény: waxxablaze (1407)
Mindy Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1408
Sziasztok!
Mostanában három különleges nevű kisgyerekkel is volt szerencsém találkozni!

Ádin (fiú) és Zóra testvérek!
Sólyom! - ez utóbbi nagyon tetszik!

(Az én gyerekeim: Gábor és Nándor)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!