Kösz szépen, nagyszerű felvételek ezek ezek. Amúgy Lee Michaels-t a barátnőm fedezte fel, aki szintén nagyon kedveli A Hangszert és együtt csináltuk a Stormy Monday-es videót(bocs, h ilyen személyes jellegű információkkal szemetelem a fórumot, de kikivánkozott belőlem :-))
Lee Michaels - eléggé ismeretlen zene, a fórumban sem volt soha szó róla. Ismeri valaki? Ének, Hammond és dob. Nekem nagyon bejön, retro sound, blues-os, karakteres éneklés ésatöbbi...
Az a tapasztalatom, hogy a szervezők egy bizonyos körből "merítenek" - ha valakivel kapcsolatba kerülnek, akkor másfelé már nem keres(ked)nek... :-(
Lásd: Rhoda mellett a Carl Palmer Trio, Glenn Hughes, Tommy Emmanuel, LMT Connection, Enrico Crivellaro + Ralph Wreesnig, stb. rendszeres visszatérte. Azonban úgy vettem észre, hogy tán Joey DeFrancesco is ebbe a körbe tartozik. Egy beharangozott jötte betegség miatt maradt el.
Ma Antwerpenben jártunk (tam). Sajnos előző nap nem készültem fel hammond nézőre, gondolván, hogy ott segítenek majd. Sajnos az ott helybeni érdeklődésünkre senki sem tudott értékelhető választ adni, sőt egy helybéli utazási irodában a Hammond kifelyezést sem hallotta senki sem! Hiába!:-( van még mit népszerűsíteni ezen a hangszeren. Így be kellet érnünk egy pár helyi nevezetességgel. Szépek voltak azok is:-)
Igen. Annak normális midibillentyűzete van. Még a VR760-VK8-nak is csak a fehérek waterfallok.
Esetleg ha van midibillentyűzeted, van nálam egy Voce V5+. Az kb. a fele az XK1-nek és autentikus. Abszolút gyári, újszerű. Ez az egyetlen kis klón, ahol a perka nem a 2., v. 3. harmónikus benyomásával indul, hanem rendesen on-off gombbal és a többi perkagomb is ugyanúgy működik mint a B3-ban.
A Motion Sound is ott volt a NAMM-on. Nagyon jó eszközeik vannak (és jó drágák). De csak szintetizátort és gitárt(!) raktak le a Leslie-eik kipróbálásához...
kirpobaltam a vk-7-est vegre. rockosabb, mint szamitottam, ugyhogy lekerult a kivansaglistamrol. a leslie szimulacioja jelentos visszalepes a vk-1000-hez kepest. nem jott be a billentyuzet sem, de mar rajottem, hogy semmi ujabb midi-mechanika nem hozza azt, amit keresek. az egyetlen, ami regebben tetszett e teren, az a vr-760 volt.
az xk-1 alkalmasabb a jazzesebb hangszinek (shirley neni, john patton) megszolaltatasara?
- tölcsér (hiányzik a kupak, szúró anélkül a hangja)
- A motorra alsó vas van szerelve, de ez felsőmotor. (remélhetőleg nem csapágyas)
- a V21 csipogó remélhetőleg jó
- a papír távtartógyűrű biztos müxik :-)
Plusz kell hozzá a továbbiakban:
- két Z fül a fölsőmotorhoz
- két körmösanya, csavar a motor rögzítéshez
- fölső éxíjtárcsa.
- hangváltó, magyarul crossover
- kupak a tölcsérhez
- kábelek (hang, 230V)
- polc
- polcba lyuk a motornak
- polc beerősítése a dobozba
- hátlap vágása
- a fölsőmotor köré doboz
Nem hagytam ki valamit?
- ja, sok munka a beszerzéshez, összerakáshoz
- sok idő, telefonálás, cipelés.
A továbbiakban felmerülhet még:
- erősítőtuning a 20W-ról följebb
- 15-ös mélynyomó
- más vezérlés.
Összességében a látszólag egyszerű kivitel ellenére sok alkatrész kell, melyeknek beszerzése macerás, drága is lehet. Aztán a különböző szakipari munkák összehangolást igényelnek. Precíz, minőségi asztalosmunka hogy a mechanika rendesen illeszkedjen. AZtán kapcsolódó kiadós elektromos munka.
Ezért kapsz egy kétrotoros lezlit, vagy egy szuper PRO3X-et, de legalább egy Solton felsőrészt. Ráadásul sajnos ezek után sem lesz Leslie145. Továbbra is inkább az egyszerűbb utat javaslom.
Természetesen ez a motor a dobrotorhoz van a szíjtárcsa kalibrálva. Aztán meg az eladó motor mennyire használt. Premecz Matyónak is igen kakika volt..... én javítottam meg:-) Jah! és az sem mindegy, hogy hány voltos! 220V-os, vagy 110V-os?
A jensen a tölcsérrel jól néz ki, de ha ez is használt, vállalni kell a rizikót.
ilyeneket is találtam, ránézésre ezek is mind kellhetnek:
complete leslie rotating horn unit with Jensen Special design V21 Driver Horn, belt, idler, spacer, rubber mounts in great condition as removed from loudspeaker cabinet.
természetesen szakértelem híján eszembe se jutott a barkácsolás, az átalakítást Harangozó Misi kezeire bíznám. Viszont az alkatrészeket magam szerezném be, és nem akarok olyan dolgot venni, amire nincs szükség. Most ott tartok, hogy szükség van egy motorra, egy ékszíjra, egy crossoverre, egy hangszóróra és egy tölcsérre(utóbbi kettőt egybeépítve is láttam). pl motorból van 1 és 2 sebességes is ha jól tudom, de azt nem tudom, hogy van-e külön első és külön aalsórészhez, vagy ugyanaz a motor jó mindkét helyre, csak más pozícióban. pl itt van ez, 100 euro körüli összegért. ez megfelel nekem szerintetek?
Csatlakozom Tehtube mester véleményéhez, és intelméhez:-) Szakértelem, és szerszámok hiányában bizony csak tönkreteszed a lezlidet! Bicskával, és fűrészlappal nem lehet csodákat művelni, csak elbaltázni dolgokat visszafordíthatatlanul. Egy magas tölcsér megépítése bizony komoly dolog. Eszterga gép, és még egy pár dolog szükségeltetik hozzá, meg egy jó esztergályos.
Persze, ha mindezek birtokában vagy, ess neki bátran.
Az én hozzászólásaim között találsz egy-két fotót, hogy hogy is néz ki egy lezli szétkapva darabokra, aztán meg összerakva:-))
tudtok valami jó linket, amin viszonylag egyszerűen képekkel illusztrálva látható egy leslie belseje, fontos alkatrészei, és működése?
azért kell, mert belekezdenék a most vásárolt 125 felturbózásába, és szeretnék bele vásárolni alkatrészeket a felső, magasrotor megépítéséhez. csak nem tudom pontosan, mikre van szükség, pl kell-e mégegy erősítő, ha igen milyen...
ésmég: l100as orgonám vibratoja nem működik (c. lobasso kartárstól vettem, szal ugyanaz a darab, minta amiről ő is írt) a csöveket kipróbáltuk, nem azok a hibásak, abban segítsetek még, hogy elég kiszedni a vibrato panelt és azt elvinni szervizbe, vagy kell vinni az egész szekrényt?
Köszi. Sajnos egyáltalán nem biztos, hogy még egyszer eljutok ilyen helyre. A Winter NAMM az sokkal nagyobb ott mindenki ott van. A Diversi is... Winter NAMM 2009, January 15-18, 2009 • Anaheim, CA
Ha valakinek mégis kell:
Dennis Capiga Senior Vice President dcapiga@hammondorganco.com
Kérdezzetek tőle! Szívesen válaszol, ahogy ígérte.