Keresés

Részletes keresés

Sycsa Creative Commons License 2008.07.05 0 0 7849
Kösz szépen, nagyszerű felvételek ezek ezek. Amúgy Lee Michaels-t a barátnőm fedezte fel, aki szintén nagyon kedveli A Hangszert és együtt csináltuk a Stormy Monday-es videót(bocs, h ilyen személyes jellegű információkkal szemetelem a fórumot, de kikivánkozott belőlem :-))
Előzmény: tehtube (7848)
tehtube Creative Commons License 2008.07.05 0 0 7848

...és hogy mennyire másként meg lehet közelíteni egyes témákat pl. Donovantól:

Donovan - Season of the Witch

Julie Driscoll & Brian Auger Trinity - Season Of The Witch

Al Kooper Steven Stills Mike Bloomfield - Season Of The Witch

Vanilla Fudge - Season Of The Witch azért ők a legállatabbak

Al Kooper is jónevű orgonista.
tehtube Creative Commons License 2008.07.04 0 0 7847

Nagyon jó, köszi. itt láthatók is élőben

Eddig Hammond duóban csak a Hardin & York -ot ismertem. Itt egy vadiúj felvételük!!! Lord, nem ismerős az orgona??? :-)

De ekkor rábukkantam egy kedvencemre: You Keep Me Hanging On B3 és egysebességes lezli! És itt egy gyönyörű szám tőlük a legjobb albumukról: Toughts

Előzmény: Sycsa (7846)
Sycsa Creative Commons License 2008.07.04 0 0 7846
Rossz linket raktam be, ez a jó: Lee Michaels - Stormy Monday
Előzmény: Sycsa (7845)
Sycsa Creative Commons License 2008.07.04 0 0 7845
Lee Michaels - eléggé ismeretlen zene, a fórumban sem volt soha szó róla. Ismeri valaki? Ének, Hammond és dob. Nekem nagyon bejön, retro sound, blues-os, karakteres éneklés ésatöbbi...
tehtube Creative Commons License 2008.07.04 0 0 7844

Persze, egyszrűbb egy bejáratott kapcsolattal szervezni.

Viszont a James Carter trióra nagyon fenem a fogam. A 2002-es koncertlemezük az egyik kedvenc hammondos anyagom!

Előzmény: Dick17 (7843)
Dick17 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 7843

Az a tapasztalatom, hogy a szervezők egy bizonyos körből "merítenek" - ha valakivel kapcsolatba kerülnek, akkor másfelé már nem keres(ked)nek... :-(

Lásd: Rhoda mellett a Carl Palmer Trio, Glenn Hughes, Tommy Emmanuel, LMT Connection, Enrico Crivellaro + Ralph Wreesnig, stb. rendszeres visszatérte. Azonban úgy vettem észre, hogy tán Joey DeFrancesco is ebbe a körbe tartozik. Egy beharangozott jötte betegség miatt maradt el.

Előzmény: tehtube (7841)
dombi39 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 7842
Így van Tony Monaco nagyon jó!
Előzmény: tehtube (7841)
tehtube Creative Commons License 2008.07.04 0 0 7841

Ez nagyon jó, de bevállalhatnának már mást is.

Dr Lonnie Smith pl. de Joey-ről is volt szó, Tony Monaco, Sam Paglia, Brian Auger... lenne bőven kit megcsodálni.

Előzmény: Dick17 (7840)
Dick17 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 7840
Az idén 70 éves Rhoda Scott augusztus 14-én (csütörtök) 23 órakor a Sziget 2008 jazz színpadán!
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 7839

Ma Antwerpenben jártunk (tam). Sajnos előző nap nem készültem fel hammond nézőre, gondolván, hogy ott segítenek majd. Sajnos az ott helybeni érdeklődésünkre senki sem tudott értékelhető választ adni, sőt egy helybéli utazási irodában a Hammond kifelyezést sem hallotta senki sem! Hiába!:-( van még mit népszerűsíteni ezen a hangszeren. Így be kellet érnünk egy pár helyi nevezetességgel. Szépek voltak azok is:-)

tehtube Creative Commons License 2008.07.03 0 0 7838

Igen. Annak normális midibillentyűzete van. Még a VR760-VK8-nak is csak a fehérek waterfallok.

Esetleg ha van midibillentyűzeted, van nálam egy Voce V5+. Az kb. a fele az XK1-nek és autentikus. Abszolút gyári, újszerű. Ez az egyetlen kis klón, ahol a perka nem a 2., v. 3. harmónikus benyomásával indul, hanem rendesen on-off gombbal és a többi perkagomb is ugyanúgy működik mint a B3-ban.

Előzmény: akapuli (7835)
dombi39 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 7837
A Motion Sound is ott volt a NAMM-on. Nagyon jó eszközeik vannak (és jó drágák).
De csak szintetizátort és gitárt(!) raktak le a Leslie-eik kipróbálásához...
Előzmény: tehtube (7828)
dombi39 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 7836
Na igen. Nagy szerencse...
Előzmény: trambi (7824)
akapuli Creative Commons License 2008.07.03 0 0 7835
kirpobaltam a vk-7-est vegre. rockosabb, mint szamitottam, ugyhogy lekerult a kivansaglistamrol. a leslie szimulacioja jelentos visszalepes a vk-1000-hez kepest. nem jott be a billentyuzet sem, de mar rajottem, hogy semmi ujabb midi-mechanika nem hozza azt, amit keresek. az egyetlen, ami regebben tetszett e teren, az a vr-760 volt.

az xk-1 alkalmasabb a jazzesebb hangszinek (shirley neni, john patton) megszolaltatasara?
tehtube Creative Commons License 2008.07.02 0 0 7834

Ezek jók mind. (ha működnek)

- tölcsér (hiányzik a kupak, szúró anélkül a hangja)

- A motorra alsó vas van szerelve, de ez felsőmotor. (remélhetőleg nem csapágyas)

- a V21 csipogó remélhetőleg jó

- a papír távtartógyűrű biztos müxik :-)

Plusz kell hozzá a továbbiakban:

- két Z fül a fölsőmotorhoz

- két körmösanya, csavar a motor rögzítéshez

- fölső éxíjtárcsa.

- hangváltó, magyarul crossover

- kupak a tölcsérhez

- kábelek (hang, 230V)

- polc

- polcba lyuk a motornak

- polc beerősítése a dobozba

- hátlap vágása

- a fölsőmotor köré doboz

Nem hagytam ki valamit?

- ja, sok munka a beszerzéshez, összerakáshoz

- sok idő, telefonálás, cipelés.

A továbbiakban felmerülhet még:

- erősítőtuning a 20W-ról följebb

- 15-ös mélynyomó

- más vezérlés.

Összességében a látszólag egyszerű kivitel ellenére sok alkatrész kell, melyeknek beszerzése macerás, drága is lehet. Aztán a különböző szakipari munkák összehangolást igényelnek. Precíz, minőségi asztalosmunka hogy a mechanika rendesen illeszkedjen. AZtán kapcsolódó kiadós elektromos munka.

Ezért kapsz egy kétrotoros lezlit, vagy egy szuper PRO3X-et, de legalább egy Solton felsőrészt. Ráadásul sajnos ezek után sem lesz Leslie145. Továbbra is inkább az egyszerűbb utat javaslom.

Előzmény: benkodavid (7832)
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.02 0 0 7833

Természetesen ez a motor a dobrotorhoz van a szíjtárcsa kalibrálva. Aztán meg az eladó motor mennyire használt. Premecz Matyónak is igen kakika volt..... én javítottam meg:-) Jah! és az sem mindegy, hogy hány voltos! 220V-os, vagy 110V-os?

A jensen a tölcsérrel jól néz ki, de ha ez is használt, vállalni kell a rizikót.

Előzmény: benkodavid (7831)
benkodavid Creative Commons License 2008.07.02 0 0 7832
ilyeneket is találtam, ránézésre ezek is mind kellhetnek:

horn

complete leslie rotating horn unit with Jensen Special design V21 Driver Horn, belt, idler, spacer, rubber mounts in great condition as removed from loudspeaker cabinet.jen
benkodavid Creative Commons License 2008.07.02 0 0 7831
természetesen szakértelem híján eszembe se jutott a barkácsolás, az átalakítást Harangozó Misi kezeire bíznám. Viszont az alkatrészeket magam szerezném be, és nem akarok olyan dolgot venni, amire nincs szükség. Most ott tartok, hogy szükség van egy motorra, egy ékszíjra, egy crossoverre, egy hangszóróra és egy tölcsérre(utóbbi kettőt egybeépítve is láttam). pl motorból van 1 és 2 sebességes is ha jól tudom, de azt nem tudom, hogy van-e külön első és külön aalsórészhez, vagy ugyanaz a motor jó mindkét helyre, csak más pozícióban. motor pl itt van ez, 100 euro körüli összegért. ez megfelel nekem szerintetek?

szimizso1 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7830

6533-tól láthatsz képeket is és tapasztalatokat az átalakításról.

Előzmény: szimizso1 (7829)
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7829

Csatlakozom Tehtube mester véleményéhez, és intelméhez:-) Szakértelem, és szerszámok hiányában bizony csak tönkreteszed a lezlidet! Bicskával, és fűrészlappal nem lehet csodákat művelni, csak elbaltázni dolgokat visszafordíthatatlanul. Egy magas tölcsér megépítése bizony komoly dolog. Eszterga gép, és még egy pár dolog szükségeltetik hozzá, meg egy jó esztergályos.

Persze, ha mindezek birtokában vagy, ess neki bátran.

Az én hozzászólásaim között találsz egy-két fotót, hogy hogy is néz ki egy lezli szétkapva darabokra, aztán meg összerakva:-))

Előzmény: tehtube (7828)
tehtube Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7828
Évek óta hajtogatom hogy a komoly tuningok kétes kimenetelűek. Javaslok egy Motion Sound felsőrészt rátenni.
Előzmény: benkodavid (7827)
benkodavid Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7827
helló,

tudtok valami jó linket, amin viszonylag egyszerűen képekkel illusztrálva látható egy leslie belseje, fontos alkatrészei, és működése?

azért kell, mert belekezdenék a most vásárolt 125 felturbózásába, és szeretnék bele vásárolni alkatrészeket a felső, magasrotor megépítéséhez. csak nem tudom pontosan, mikre van szükség, pl kell-e mégegy erősítő, ha igen milyen...

ésmég: l100as orgonám vibratoja nem működik (c. lobasso kartárstól vettem, szal ugyanaz a darab, minta amiről ő is írt) a csöveket kipróbáltuk, nem azok a hibásak, abban segítsetek még, hogy elég kiszedni a vibrato panelt és azt elvinni szervizbe, vagy kell vinni az egész szekrényt?

köszi
dávid
Gallico Creative Commons License 2008.07.01 0 0 7826
Brian Auger Oblivion Express will be in Bydgoszcz (Poland) on October
26th and in Horice (CZR) on november 8th.
tehtube Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7825

Feladom! :-)

Az egyetlen ízes klón B3 játék Joey DeFrancesco Incredible lemezén hallható. 1999, XB3. Az egyik legjobb hammondos lemez.

A negyedixám után JOS is beszáll igazival és duetteznek.

Előzmény: szimizso1 (7822)
trambi Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7824
Még szerencse hogy nem a fönököd helikopterével voltál....
Előzmény: dombi39 (7823)
dombi39 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7823
Köszi.
Sajnos egyáltalán nem biztos, hogy még egyszer eljutok ilyen helyre. A Winter NAMM az sokkal nagyobb ott mindenki ott van. A Diversi is...
Winter NAMM 2009, January 15-18, 2009 • Anaheim, CA

Ha valakinek mégis kell:

Dennis Capiga
Senior Vice President
dcapiga@hammondorganco.com

Kérdezzetek tőle! Szívesen válaszol, ahogy ígérte.
Előzmény: tehtube (7820)
szimizso1 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7822

Jah! A minőséget nem garantáltam!:-)

Előzmény: tehtube (7819)
trambi Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7821

Huszonéves no name előadó http://www.youtube.com/watch?v=QwLt-VXHxD0&feature=related   no comment.....

tehtube Creative Commons License 2008.06.30 0 0 7820

Csak gratulálhatok, nagy élmény lehetett. Klassz helyekre jutsz el.

Kár hogy a Diversi nem volt (miért?), jól össze lehetett volna hasonlítani a márkákat.

Előzmény: dombi39 (7817)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!