Henry-t irtam az idezethez, az elnoksegnel keveredtem meg, szoval az idezet korekt, a zarojelet kell elfelejteni :o)) nem volt elnok na, mondom bocsika.
"It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning."
Henry Ford
"Milyen jo, h az atlagemberek nem ertik a bankok, es a penzugyi rendszer mukodeset. Mert ha ertenek, en ugy gondolom nepfelkeles torne ki meg holnap reggel elott.
a Fedaral Bank a legnagyobb hitelezonk. Az alam kolcsont ker a fedtol, aztan az alam kibocsajt par alampapirt, ezt a fed visszavasarolja, majd az alampapirokat hasznalja mint tartalek amikre alapozva ujabb hiteleket adhat ki fedezet nelkul, The Magic of the Fractional-reserve banking :o))
hat nem rudom az allamok kozotti hitelezesnek mi a LOFASZ a fedezete ? ha te hitelt veszel fel akkor adsz fedezetet de te NEM vagy egy allam te csak egy ember vagy
"A GDP jelenti, hogy mennyire, mennyi idö alatt vagy képes a felvett hitelt kiegyenlíteni."
ez igy ebben a formaban a legnagyobb hulyeseg amit eddig iden olvastam.
a GDP konkretan egy szam amit a kozgazdaszok varazsolnak elo a kalapbol, meg azon sem tudnak megegyezni, h hogyan szamoljak, van 4 kulonbozo es elfogadott szamitasi keplet.
az allam nem kontrolalja a GDP-t kiveve a komunista orszagokban, mashol eleg erdekes hatasa lenne a polgarokra, ha az alam begyujtene a termeles 100%-t. az allam az adokbol gazdalkodik, az adok az allam egyetlen bevetele !
ha a tartozasodat akarod kifizetni akkor azt a bevetelbol teszed, tehat a Tartoza/Bevetel arany ami meghatarozza mekkora szarban vagy. :o))
nem mellekesen az elmult 30 evben minden evben kevesebbet koltunk a folyamatosan novekvo tartozasunk kiegyenlitesere. tartozas megy felfele, viszafizetes megy elfele, szerinted ez hova vezet ???
igaz mar ez is eltűnt a süllyesztőben, Gorkaval egyetemben, hala Trump sorosberenc vejének :-)
After Jeff Sessions,two more Trump advisers spoke with Russian envoy
Mar 03, 2017
Two Two more members of US President Donald Trumps campaign team spoke to Russian Ambassador Sergey Kislyak at an event held during the Republican National Convention last July, a media report said.
Retired US Navy officerJeffrey D. Gordonand oil industry consultant Carter Page spoke with Kislyak at the event in Cleveland, but the contents of their discussion remains unknown, the USA Today said the report on Thursday.