Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4014

É-Ny Somogy.

Előzmény: Camrom (4009)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4013

Hát..némelyiknél túl lazára is sikerült a korona,szinte szétestek a fák...talán még nem lenne késő visszametszeni /azokra gondolok amelyek már leértek ill. 1-2 héten belül lemennek /

Előzmény: Mozo66 (4006)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4012

Azért a többi sem rossz ,pl a felvidéki Zoli barátunk Radkája is finom ,közelebb áll a magyar kajszik ízvilágához ,mint a nyugatiakhoz.

Előzmény: Ali-bá (4005)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4011

Persze, amikor szalonnázok :)...a kép csalóka,azt az ágat fényképeztem,amelyik naposabb,az kapott már piros beütést,egyébként tök zöld...szóval még messze az érés.

Előzmény: délkelet (4004)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4010

Hát még nálam is kemény...csak hamar kialakul a fedőszín.

Előzmény: hevezoli64 (4003)
Camrom Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4009

Igazán szépek!

Hol is vagy elég a megye. :-)

Előzmény: Törölt nick (4001)
Camrom Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4008

Helló,

Valamiért én is hiszek a Lady Cotban, nálam életerős és arányos szép hajtásokkal s levelekkel januári ültetés. :-)

Előzmény: Mozo66 (4006)
Totya0024 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4007

sziasztok!

Bergeval így nézett ki szombaton :)
É dunántúl.

Mozo66 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 4006

Jó a szineződés !!!!   Meg van a laza korona előnye is .

 

  Nálam a Bergevál még haragos zöld .... természetesen az erős növekedés lassítja az érést .

 

Határozottan  tetszik a Lady Cot még  ebben a formájában is . Majd érésben is megmutathatnád  .

Előzmény: Törölt nick (4001)
Ali-bá Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4005

Big Red, Orangered, Sweet Red ! Ezek a 'red-ek nagyon Redek!! :-) Remekek. Na majd jövőre én is megkóstolom őket.

Előzmény: Törölt nick (4001)
délkelet Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4004

Attila!

Van vagy lesz olyan nap mostanában, hogy nem eszel barackot? :)

Tényleg szemet gyönyörködtetőek! Nekem csak két fajtám van ezek közül: Orangered és Lady cot. Az előző kb. úgy néz ki, mint Nálad, és már meg is kóstoltam, de szó szerint holnap-holnapután lesz igazán érett. Viszont a Lady cot nálam még majdnem zöld, alig-alig kapott egy kis pírt, de még azon is csodálkoztam, mert valamiért úgy gondoltam, hogy az majd aug. elején fog érni.

Előzmény: Törölt nick (4001)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4003

Jaj, de gyönyörűek!

Az orangeredem nekem is szép, fogalmam sincs mennyi lehet rajta. Már sárga, szép piros fedőszínnel, de még lőni lehet vele. Elvileg hó végén érik. A bergeronok és a magyar kajszi sehol nem tart. A harcoton asszem egy szem lesz.

Előzmény: Törölt nick (4001)
krisa02 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4002

Sziasztok tavasszal oltottam pár kajszibarackot kell e permetezni és mivel milyen előjelei vannak?köszönettel:Gábor

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4001

BergevalBig RedPinkcot

KuresiaLady C.Média B.RadkaRobadaOrangeredSweet Red

 

Ezek közül esszük a Sweet Redet /javában/,a Pinkcotot/ pár napja/ és a Radkát /idén termett először/...a többi színes még kemény...

Pro.polisz Creative Commons License 2015.06.21 0 0 4000

A fajta/felhasználás témához még:

Szerintem a savasabb gyümölcsökből lesz jó lekvár. Kell hogy legyen aromája, cukor és savtartalma is. Friss fogyasztásnál is ezeket érzékeljük, a harmóniát, egyszerre. Lekvárnál persze pótszerekkel (több cukor, citromsav) korrigálható. A lédúsabb kajszikat pl. a "házikerti" felhasználású c. óriást tovább kellene főzni... ha még divatban lenne a pektin nélküli sokáig főzött lekvár. Aszalni valszeg alkalmatlan lenne, de arra állítólag külön fajták vannak. Ami viszont kifejezetten nem szerencsés lekvárnak, az a rózsakajszi a rostok miatt! 

TINTUS Creative Commons License 2015.06.20 0 0 3999

Van egy nektarin fám de nem tetszik mert sokkal kényesebb mint egy őszibarack ezért arra gondoltam kivágom de vajon át érdemes-e oltani őszibarackra úgy ahogy Szerző Laci módszerénél láttuk ? 4 ága van először hármat oltanák át később majd az utolsót.

 

Véleményetek?  Nem tudom milyen alanyon van de úgy 4-5 centi vastag a négy fő ág.

Szerzo Laszlo Creative Commons License 2015.06.20 0 0 3998

Most pedig meg szeretnem nektek mutatni a Carmel-at vagy Carmina-t (ami a Karmin piros szinerol kapta a nevet) ez egy Roman fajta (NEM REKLAMOZNI AKAROM !!!!!)

 

Igeretesnek tunik.... igen meretes, a Vioricat felulmulja!!!!!!! (ami fel magvavalo :( )

 

 

Ez a fajta teljesen magvavalo... a legnagyobb gyumolcsok 160-170 grammosak voltak, hoztram haza belolle 2 kilot :)

 

Szepek!!!!

SándorTiszteletes Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3997

oké:) nem volt még szerencsém a gyümölcséhez, a fajtajellemzések miatt eddig nem is érdekelt. De hogx finom, különleges zamattal, így felkeltette a figyelmemet. A mosóporszagot, amúgy is szeretem :D

Előzmény: Törölt nick (3993)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3996

A Viorica megindult. Ez több, mint csoda, mert kb 1-1,5 mm-es vesszőcskékről vettem szemet, amit szinte nem is láttam. Ráadásul több is sikerült, legalábbis remélem, hogy nem hagyják abba. A többi, egyelőre pihenget, de a romlás jelei nem látszanak rajtuk, úgyhogy bizakodó vagyok. Ma söpörtem végig az alanyokat, mert pattogzottak, a többit kíváncsian várom.

Előzmény: Törölt nick (3977)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3995

Nálam a hangyák kezdik meg a...most éppen a Sweet Redet...aztán kis sérülés ,kis eső és kezdődhet a rohadás...

Előzmény: Ggeri89 (3991)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3994

Tudod én azért nem akarom elkiabálni...10 perc intenzív jég...és annyi...nem vészmadár akarok lenni,csak sajnos ez benne van minden évben a pakliban.

Előzmény: Mozo66 (3985)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3993

Ha érési időben emlékeztetsz rá küldök esetleg belőle kostolónak ,aztán meglátod :)

Előzmény: SándorTiszteletes (3975)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3992

Mondjuk túlkötődésre való hajlama van több fajtának is,de inkább legyen miből ritkítani,mint hogy alig kössön vmi...

Mosóporszag :)...hát ízlés dolga ,vannak női fogyasztók,férfi fogyasztók különböző ízléssel...a feleségemnek pl tetszik és /férfi létemre / nekem is...meg kell kostolni,aztán el lehet dönteni érdemes-e belőle szaporítani v. ültetni.

Előzmény: Mozo66 (3983)
Ggeri89 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3991

Nem fajta jelleg tavaly sok volt a fákon és nem volt ilyen probléma. A hangyák és a fülbemászók csak később mennek bele mikor már kirepedt.

Előzmény: Mozo66 (3990)
Mozo66 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3990

A repedésnek  amit mutattál azért más oka is lehet mint fajtajelleg . Nálam a sor eleje szintén repedt beljebb meg már nem , szerintem a hangyák vagy fülbemászók  repesztik meg a közepét .

Előzmény: Ggeri89 (3988)
kaktuszka67 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3989

Én azt a középső szemet kérem, ami picit mintha hibás lenne, talán a jég, de azok a legfinomabbak :)

Előzmény: Ggeri89 (3988)
Ggeri89 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3988

  Sweet red

 

Carmen top, nincs olyan szép színe mint a sweetrednek. Teljes érésben hasonlít az íze a magyar kajsziéhoz.

beetee Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3987

Gönc környékén szinte nulla kajszi lesz...

Mind elfagyott.

Előzmény: Mozo66 (3985)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3986

Szeretném a segítségedet és másokét  is kérni a beazonosításhoz.

Készítek képeket róla az érését július közepére várom.

 

 

Előzmény: Mozo66 (3981)
Mozo66 Creative Commons License 2015.06.19 0 1 3985

A fiam a C óriásból szereti a kejszilekvárt , mindene a császármorzsa és jó folyós lekvárt kell hozzá csinálni amiből egy fél üveggel rácsorgat egy tányér tésztára ...... én meg nem enném .... de hát ő így szereti .

 

 

  Szóval ahány fajta kajszi annyi féle lekvár lesz belőle ...kinek mi ízlik .... persze aki kizárólag magyarkajsziból szereti a lekvárt az főzze abból ( csak jó érett legyen ) ...    : ) 

 

 

  Szerncsére idén bőséges a kajszitermés mindenki főzze a saját ízlése szerint   !!!!!

Előzmény: Mozo66 (3984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!