Szerintem az a nagyob bibi ha a saját orvosom szinte vállatvonva mindennemű elmagyarázás ellenére úgy közli velem az esélyeimet az inzulinra mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.Én meg majd frászt kaptam mert akkor még nem tudtam semmit a dologról.Hazáig sírtam .Hála nektek már nem érdekel a doki hozzáállása sőt talán reménykedek hogy megszabadulunk egymástól.Még szerencse,hogy nagyon megértő férjem van mert amennyire magambafordultam és begubóztam,napokat töltöttem mozdulatlanúl fekve akár veszekedésre is adhatott volna okot.Hogy a legrosszabbat ne is említsem.
Ezekhez a történetekhez nem tudok mit hozzáfűzni. Elég elszomorító. Legjobb lenne, ha egy szülés előtt álló kismamának senki nem mesélne ilyeneket.
Nekem mindkét gyerekem császárral született. Az első azért, amit már írtam, a második meg azért lett császár, mert vékony volt a seb. (4,5 mm és 5 alatt nem engednek rendesen szülni) Mindkétszer spinális érzéstelenítőt kaptam, semmit nem éreztem. Utána 6 órát kellett feküdni, a fejemet sem emelgethettem, de a 6 óra leteltével már fel kellett állni, járkálni kellett, zuhanyozni, stb. Amikor már felkelhettem, mehettem is a babához megnézni. A férjemmel mentünk. Ill. engem úgy tolt le székestül. Még akkor meg is szopiztathattam. A SOTE I-n az a szokás, hogy a műtét napját és az azt követő éjszakát a császáros megőrzőben töltik az anyukák, és másnap kerülnek le a csecsemős osztályra. A megőrzőben ellátnak mindennel: fájdalom csillapító, oxitocin (ezeket infúzióban adják), homokzsák, stb. Az érzéstelenítő miatt csak másnap lehetett enni, és inni is csak módjával. A csecsemőosztályon rooming-in volt, de első éjszaka még a császárosok babáját elvitték, de utána már együtt maradtak a mamával nappal és éjszaka. Nekem nem volt semmi bajom a császár után, amikor letelt a 6 óra simán fel tudtam kelni, tudtam mászkálni. Na, azért nem rohangáltam, csak módjával, de ment mind a két gyereknél. :)) Az, hogy minél előbb lekerülhessek a gyerekhez, nagyon sok erőt adott.
Az ilyen extrém esetekkel, mint amit írtál, ne nagyon foglalkozz! Ne is jusson eszedbe.
Hát ami azt illeti én sem szeretnék füzetet vezetni.Sosem voltam egy szorgalmas típus a suliban.Bár ami érdekel az nagyon le tud kötni.Ezért lett belölem varrónő,ami egyfelöl jó,másfelöl a jelenlegi helyzetben nem kifizetődő.Én spec.nem szeretnék császárt de ezt nem én fogom majd eldönteni.Te mikor szültél?Milyen fura,hogy amíg nem találtam rá erre a fórumra addik azt hittem, hogy egyedi problémával küzdök és nagyon el voltam keseredve.Most már látom ,hogy sajna sokan vagyunk ebben a cipőben.
Nekem nagyon sokat segített,hogy vigasztaltok.és segíteni próbáltok tanácsokkal.Talán majd eljön az az idő amikor én beszélek már múltidőben és próbálok lelket önteni másokba.
nekm ecsak egy napig nézték a cukromat nem egy hétig.
Péterffyről nem tudok semmit,SZt.Imrében szültem és ott nagyon szigorú doktornéni foglalkozik a cukros kismamákkal.Hetente ellenőrzésre ,2 hetente vérvételre kellett járnom.Ez sokkal rosszabb volt mint maga az inzulinozás.Itt a diétát szigorúan ellenőrizték,minden étkezést fel kellett jegyezni,CH-ra pontosan.Olyan volt mintha házifeladatot kellett volna írni:)
Most már csak mosolygom rajta,de azért akkor nem volt ennyire vicces.
Én is császárral szültem de nem a cukor miatt.AZt mondták,hogy ha rendben van tartva a terhesség alatt akkor nem indokolja semmi az előre tervezett császárt.A szülészem teljesen úgy kezelt mint egy normális terhest.
Azt hiszem már olyan felkészülten megyek az orvoshoz, hogy nem fog vagy remélem nem fog semmi váratlan érni.Nagyon nem szeretek semmilyen meglepetést ezért is kérdezősködök annyit.És a császár milyen?Mármint utánna.Még szerencsére nem volt dolgom vele.A 2.szülésnél szerintem azért is húzta az időt a döntéssel a doki mert elöttem 1 hónappal szült a barátnőm császárral és hazaengedés után 1 héttel visszakerűlt a kórházba mert tüdőembóliát kapott.Azelött meg 1 évvel a saját aszisztense kapott tüdőembóliát.Tudom ez nem általános de azért nekem kicsit sok volt a hír.Én is csak azért akartam a császárt mert 12óra elteltével nem történt semmi és már irtam a többi hírről amit hallottam.Ja és hogy még fokozzam a dolgot,nem volt elég szegény barátnőmnek az embólia,elötte kevés érzéstelenítőt kapott a gerincébe és amikor a doki elkezdte vágni felsikított mert mindent érzett.Gyors szülésmegállítás és újra érzéstelenítés.De senkit nem akarok ijesztgetni!Talán magamat győzködöm,hogy ez nem történhet meg velem.És remélem mással sem.
A tű, ami az adagolótoll végén van, nagyon vékony és kicsi. Ha megszúrod magad, olyan mint egy szúnyogcsípés.
A császárra nem válaszoltam: volt még egy ismerősöm ugyanannál a dokinál, akihez én jártam, neki is magas volt a cukra és császárral szült. A SOTE I-n az volt a szokás, hogy akinek magas volt a cukra, azokat a 38. hét betöltése után befektették. Azt mondta a doki, hogy ilyen esetekben megvárják még betöltik a 38. hetet, és utána szülés van. De szerintem ez intézet függő. Kérdezz majd rá jó előre.
Nagyon köszi a választ!Már annyira várom az erdményt.Nem is az a fontos, hogy milyen lesz(persze az is)hanem,hogy tudjam:van-e valami.A saját szuri nagyon fáj?Ha visszaemlékszem a 2004-es terhességemre,rettentően féltem a vérvételtől.A végén meg már magam kértem a beutalókat heti 3 alkalommal.Már nem a szuri érdekelt hanem véget akartam vetni a bizonytalanságnak.Mint korábban már irtam az egésznapos vérvétel tökéletes lett.Utánna 2 szelet sütit kaptam a páromtól.De akkor A sima reggeli utáni miért nem lett jó?Azóta sem tudom a választ.Lehet, hogy az 1 óra kevés a szervezetemnek, hogy lebontsa a cukrot vagy mit?Akkor meg 3 óránként szúrtak.
Örülök, hogy megnyugodtál. :)) Ha elkészül az eredményed, lehet, hogy a doki csak diétát fog javasolni. Ha mégis kell az inzulin, addigra meg már fel tusz készülni lelkiekben. Az utolsó mondatod tartsa benned a lelket!!!
Az egésznapos vérvételt nekem csak egyszer kellett a korházban csinálni, utána itthon mértem saját magamnak és vittem a nőgyógyászomhoz a saját méréseimet. Persze, ehhez az kell, hogy legyen saját vércukor mérőd. Ha tényleg indokolt - megállapítják a terhességi diabéteszt -, akkor a doki fel tudja írni és olcsóbban lehet megvenni. Erre majd kérdezz rá, ha aktuális. Lehet, hogy csak háziorvos írhatja fel, már nem emlékszem nálam melyik tette. Bár így is olyan 8 ezer körül van. Simán meg 14 ezer körül. Nekem azt a tollat is ingyen adták, amivel az inzulint adtam be. Én a SOTE I-en szültem, és ott kaptam a tollat is a belgyógyászaton. Együtt voltam egy másik csajjal is, ő is ugyanúgy kapott. Nem tudom ez általános-e.
Elöször is gratulálok a kislányodhoz!És mindenkinek aki már túl van rajta.A diétát én is akkor kezdtem amikor biztos lett,hogy terhes vagyok.Elöször nehéz volt belerázodnom de mára már úgy belejöttem,hogy a szervezetem nem is kíván többet.Sikerült hízás helyett 1.5 kg-t fogynon.Ha valaki cukros azt császározzák?Vagy ez nem törvényszerű?Nagyon várom már a cukorlötyis eredményt bár sok jóra nem számítok.Talán ha nem lesz jó akkor az fog vígasztalni, hogy nem kell magyarázkodnom a dokimnak hanem autómatice váltanom kell mert az uzsóki nem foglalkozik cukrosokkal.A Péterfyt ajánlotta a terhesgondozó bár én senkit nem ismerek aki ott szült volna, hogy véleményt kérhessek.Szerencsére sikerült elfogadnom a tényt,hogy ez csak átmeneti állapot és kárpótóni fog egy új kis élet.Már nem idegesítem magam.Sokat olvasgattam a többiek hozzászólását és azt mondtam magamnak:ha ők kibírták én is kifogom.Az is gyakran eszembejut,hogy sokan boldogok lennének ha csak ennyi "problémájuk "lenne.
Köszi a leveled.Egy hétig kell majd csinálni azt az egésznapos vérvételt?Az sem jobb hogy egész nap szaladgáljak picigyerekkel de szimpatikusabb mint befeküdni.Ez már a 3. terhességem de most minden új mert az előzöeknél semmi nem volt.Az az a másodikkal a végefele de ott az egésznapos vérvétel jó lett és nem néztek tovább.Nem tudsz valamit a Péterfyről?27.-én megyek cukorlötyire addig még lesz egy nyugodt hetem.Természetesen majd megírom, hogy milyen lett.Bár sok jóra nem számítok.
A diéta miatt nem kell befeküdni - főleg, hogy már korábban is csináltad -, de ha valaki inzulint kap, akkor pár napra befektetik a beállítása miatt.
Igen, a cukor csak egy ok arra, hogy nagy baba lehet. A genetika is sok mindent befolyásol.
Én még mindig azt mondom, ha tudsz, menj el egy újabb cukor vizsgálatra, ha teheted, egy másik dokinál. Azért az a 7,1 sem alacsony. És vannak más értékek is, amiből meg lehet állapítani, hogy tényleg fennáll-e a cukorbetegség. Ha van egy kis időd, próbálj meg itt a topicon is visszaolvasgatni. Érdemes már az elejéről nézni a hsz-eket, sok mindent megtudhatsz belőlük.
Egyébként engem is az őrületbe kergettek a Klinikán, de mindig azt mondták, hogy étkezés előtt ne legyen magasabb 5,5-nél, és étkezés után 1 órával 6,2-nél és az éhgyomri értéket leszámítva 5,5 legyen az átlag. Elég sokszor kellett itthol mérnem evés előtt és után, de nekem az inzulinnal és a diétával klasszul beállt. A kislányom 3350 gr lett. Nekem a doki csinálta az uh-kat, és tisztában volt vele mekkora a gyerek. Ennek ellenére programozott császár volt a cukor miatt.
Én a második terhességemnél arra számítottam, hogy megint kell diétáznom, meg inzulinoznom. A diétát már attól a naptól próbáltam tartani, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Igaz, az elején nem mindig sikerült a rosszullétek miatt, de amikor már elmúltak a hányós napok, egész jó volt. És az is igaz, hogy nem voltam magamhoz nagyon szigorú, de nem ettem édességet, meg a fehér lisztes dolgokat próbáltam kihagyni. Lehet, ez is segített abban, hogy másodszor minden rendben lett, és az eredmény után még diétát sem kellett tartanom. Az előzményekre tekintettel nálam már a 20. héten nézték a cukrot, és utána még kétszer, de mindig jó volt. :))
Szúrtam én is magam a 2.terhességemben.Napi 4x.Nem egy dráma,csak meg kell szokni.
Kórházi befektetés nem a diéta miatt van hanem az inzulin beállítása miatt.
Egy napig nézik a cukorértékeket,ezt hívják cukorprofilnak.Minden étkezés előtt,és után megszúrnak.Viszont én nem aludtam bent,hanem hazamentem az utolsó vérvétel után és másnap hajnalban mentem vissza.
Tényleg nem kell katasztrófaként felfogni a dolgot és az ember a gpocaklakóért mindent kibír!
Én is nagy szerencsének tartom, hogy nem történt semmi bajunk.Pont azokban az időkben lehetett sokat hallani egy bizonyos kórházról(hülyeséget nem akarok irni és rossz hírét kelteni egy olyan kórháznak amiben nem vagyok biztos,),hogy egy hónap alatt 3-om baba szenvedett maradandó és ha jól emlékszem halál is volt közte épp az miatt hogy nagy baba volt és beszorúlt a szülőcsatornába.Akkor meg már nem lehet császározni.Ezzel a tudattal mentem szülni és nagyon féltünk.Ami igaz az igaz mi nem kérdeztük meg ,hogy mennyi lesz mert maszekban is és az utolsó napokban redszeresen adtunk annak ellenére, hogy nagyon hiányzott a csalábban az a pénz.Az első szülésnél megkérdeztük akkor ránk bízta,a másodiknál már nem.Hát ugy látszik nem találtuk el az összeget.És ha kiderül.hogy szuriznom kell akkor mindenképp be kell feküdnöm?A diéta megtanulása miatt nem tartom fontosnak ugyanis 1,5kg fogytam.Van rutinom a szénhidrátokban már. 2 gyerek mellett nagyszülők nélkül nem tudnám megoldani.A férjemnek muszáj dolgoznia mert a kórház nem fizeti a számláinkat.A doki is azt mondogatta,hogy a cukor miatt lehetett nagy babám,de szerintem a genetika is közrejátszhat.A férjem sem kisember!Akkor lepődtem volna meg ha 2 kg-s gyerek születik.
Mit mondjak, ezek után én is keresnék másik dokit. Azért nem értem, hogy uh alapján miért nem látja valaki, hogy mekkora a baba. Gondolom a 4D-ről kaptatok papírt is, amin az adatok is rajta voltak.
Amikor nekem inzulint írtak elő, nagyon el voltam keseredve, mert azt hittem, itt a vég. Egy egész délelőttöt sírtam végig a nőgyógyászomnál. Aztán elkezdtem, és elég hamar belejöttem. Szerencsére csak reggel kellett inzulinoznom, igaz akkor két fajtából, de nem volt vészes. Ahogy a hetek teltek, már annyira rutinná vált, hogy észre sem vettem. Meg aztán elég sokat olvastam utána, ahogy írtam is a google-n találtam egy csomó cikket, és azok, meg a dokim - aki egyébként baromi rendes - meggyőzött, hogy a babának így biztos nem lesz baja, míg, ha hagyjuk a cukromat, akkor bármi történhet.
Szerintem nyugodj meg, ha nem vagy elégedett a dokiddal, még most van időd váltani. Én sajnos egyáltalán nem ismerem a Péterfy korházat, ebben nem tudok neked segíteni. Az előző babád is biztos, hogy a cukor miatt lett ilyen nagy. Lehet, hogy már akkor is szigorúbb diétát, vagy inzulint is kellett volna kapni. Szerencse, hogy egy ekkora babát sikerült simán megszülnöd, és hogy nem lett semmi bajotok a szülés közben/után!!!
A tarifával én úgy vagyok, hogy ha tudok adni, akkor minden egyes találkozáskor kap a doki, és a végén a szüléskor. Én az elején megkérdeztem, mivel tartozok, akkor a doki azt mondta semmivel, így kapott mindig annyit, amennyit gondoltam. Nem várhatják el senkitől, hogy mindenki százezreket adjon. Örüljenek, hogy egyáltalán kapnak, gondolom, mindenki a lehetőségeihez képest készül ilyen dolgokkal. Persze, ha valaki magánprakszisban szül az más, de ott meg gondolom előre rögzített tarifák vannak.
Igen én is azon vagyok, hogy dokit váltsak.Elég kellemetlen a helyzet de nem tudok bizni benne.A tavalyi szülés után csalódtam benne.Még utólsó nap is azt mondták, hogy 3400g. a baba.'" óra kemény vajúdás után megszültem egy 5550g kisfiút.Sima szülés volt mert nem készültek császárra a súlya miatt.Ő lepődött meg legjobban amikor meglátta a babát.Mi tudtuk, hogy nagy lesz mert a 4D 8hónaposan kimutatta, hogy 4 kg fölött van. de a doki nem vette figyelembe amit mondtunk.A szülés után visszajutott a fülembe,hogy a doki nem volt velem megelégedve mert álítólag hisztis voltam.Mikor megkapta a pénzt már a szobába sem jött be.Ha valaki hisztis mert 12óra után kéri ,hogy császározzák meg ugyanis a baba sem akart megmozdulni akkor sajnálom.Hisztis vagyok.Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszóljak a 7.6 kaja után volt.Azóta csináltattam mégegyet az 7.1 lett.Nagyon borzasztó a napi szúrkálás?Köszi, hogy írtál!
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál.Kicsit aggódtam már,hogy az a fórum nem él már,hiszen ahogy végig olvasgattam párat azok közül vannak már akik megszültek és ugy gondoltam, hogy nem érnek rá "velünk"foglalkozni.Ha nem gond, hogy megint szeretnék kérdezni valamit tőled és azoktól akik esetleg tudnak válaszólni nekem.Nos! csak annyi lenne, hogy a Péterfyben tud valaki Valamit Dr.Móricz Katalinról?és arról, hogy maga a kórház milyen?Szeretnék dokit váltani mert úgy érzem annak ellenére, hogy a 3. babámat várom már nem tudok a mostani dokival együtt működni.Talán keveselte múltkor a pénzt.Tényleg!Tudod-tudja valaki mi most a tarifa?Elöre is köszi a választ!
Nyugi. Az inzulinnak semmi hatása nincs a babára, ellentétben a nyugtatóval! Ha inzulinozod magad, azzal neked is meg a babának is jót teszel. Ha nem, és hagyják a cukrodat az egekbe szökni, az a baba életébe is kerülhet, vagy esetleg betegen születik. A magas cukor a Te szervezetedet is leamortizálja.
Nyugodj meg, próbálj más dokival is konzultálni. A háziorvosodtól is kérhetsz beutalót cukor vizsgálatra. Ha benne jobban bízol, kérj tőle. De a nőgyógyászodnak azért mutasd meg az eredményt.
Próbálj egy kicsit utána olvasni, hogy megnyugodj. A google-ban nagyon sok cikket lehet találni terhességi cukorbetegségről és annak hatásáról.
Nekem két terhességem volt, az elsőnél a 75-gr-os cukroslötty után 7,71 lett a vércukrom. A HbA1c eredményem 5,5 lett. Csináltak még 6 pontos profilt és utána inzulint írtak elő. Egy hetet voltam én is korházban a beállítás miatt. Az én adagom 10 egység Insulatardot és 6 egység actrapidot volt egész a szülés napjáig naponta egyszer, reggel. E mellett még 180 gr-os szénhidrát diétát kellett tartani. Az én inzulin adagomat a terhesség alatt egyszer sem emelték, pedig mindig azt mondta a doki, hogy a terhesség előre haladtával a cukorbetegség csak súlyosbodik. A szénhidrát diéta mennyisége sem változott. A szülés napján - programozott császár volt - már nem kellett inzulint beadni, és utána sem.
Nekem azt mondták, hogy ha naponta 6-szor mérem a cukrom, mint ahogy a 6 pontos profilnál, akkor az éhgyomrit leszámítva az átlagnak 5,5-nek vagy alatt kell lennie. Étkezés után 1 órával ne legyen magasabb 6,2-nél. Étkezések előttire nekem is 5,5-t mondtak.
Nekem a diétával és az inzulinnal teljesen kordában tartható volt a cukrom.
A kislány megszületett, teljesen egészséges.
Nem tudsz esetleg másik dokival is konzultálni, hogy miért ilyen magas az inzulinod, meg hogy miért nem reagál az inzulinra?
A második terhességemnél meg még csak diétázni sem kellett, mindig minden cukoreredményen jó volt.
nekem pont egy éves a kislányom,és a terhesség alatt inzulinoztam magam.
A jó hír:minden rendben volt Pannával,semmi hatása nem volt rá a cukromnak.
Én is napi 4x szúrtam magam,de csak 5 egységeket kellett és így rendben voltak az eredményeim.Persze elöször csak reggel kellett,de aztán a terhességem előrehaladtával elértem a napi 4 szúrit.
A tieid magasnak tünnek,szerintem mindenféleképpen beszélj a dokival.Nekem hetente kellett mennem kontrollra,és mindig nézték az eredményeimet.
Viszont mivel ilyen korán észrevették a gondot,biztosan nem lesz semmi gond a babóddal!Kisfiú vagy kislány várható?
Én egy 27 éves és 25 hetes kismama vagyok, másokdik gyermekemmel. Már az első terhességem vége felé is magasabb lett a vércukrom, de akkor már nem csináltak vele semmit. Most viszont korán kiderült, hogy baj van, mert egy itthoni mérő segítségével néha megmértem magam és az eredményeim rosszak lettek. (8,9, és 10 felettiek voltak) Úgyhogy felhívtam a nőgyógyászomat, aki mondta, hogy menjek be a kórházba (Máv kórház) és ott bemutatott egy belgyógyász doktornőnek, aki ezzel foglalkozik. Megcsinálták a szükséges vérképeket, amik rosszak lettek, így hát be kellett feküdnöm néhány napra, hogy beállítsák az inzulint és megtanuljam a diétát. Nos két és fél hete jöttem haza a kórházból, de az eredményeim még mindig rosszak, annak ellenére, hogy naponta 4-szer, néha 5-ször adok be magamnak inzulint és 8-szor mérem a cukromat. (Reggeli előtt: 14 egységet, ebéd előtt: 5 egységet, vacsora előtt: 7 egységet és lefekvés előtt egy másik fajta inzulinból még 6 egységet adok be, ja és néha tízórai előtt is 2 egység, ha túl magas a reggeli után, mint pl. ma: 9,6 volt).
Szóval nem értem igazán, hogy miért nem javulnak az eredményeim, amikor ilyen sok inzulint adok be magamnak és most már kezdek nagyon aggódni a babám miatt is.
Azt kérném lányok, hogy légyszíves írjátok meg, hogy ti mennyi inzulint adtok be magatoknak és milyenek lesznek utána az eredményeitek. A dokinőm azt mondta, hogy az étkezések előtti ne legyen magasabb, mint 5,5 és utána pedig 7.
Akinek már megszületett a babája, ott rendben volt minden?
Kérlek nyugtass meg,hogy a Dr.Thaisz Erzsébet nem csak profi hanem normális is. A dokim az előzö terhességemnél idegbajost csinált belölem olyan szinten, hogy a vérvételre mindig felhúztam magam és sosem lett jó az eredmény.Most ,hogy megint terhes lettem a vérvétel elött megint felhúztam magam,most nem miatta de az eredményem megint magas lett.7.6 Adiéta már nem borít ki mint múltkor de most meg jön azzal,hogy ha a cukorlötyis eredmény nem lesz jó inzulinozhatom magam.Hát én azt el sem tudom képzelni,hogy szúrkáljam magam.Beszélni szeretnék egy diatetikussal de olyannal aki nem akar rögtön bekapni hanem meg is hallgat,mert szerintem nálam már a cukor idegi alapon magas és ezért talán nyugtatót adjanak és ne rögtön akarják, hogy döfködjem magam.Érdekes,hogy a múltkori terhességnél amikor már nem bírtam tovább a dokim cseszegetését és, hogy nem hiszi el,hogy betartom a diétát,magam mentem el egy egésznapos vécukor figyelésre.Akkor az miért volt tökéletes?kérlek írj!Köszönöm.Vica
szia, sztem hívd fel a dokidat (abból bajod nem lehet). nem hinném, h elmértek volna valamit :(, viszont biztos, h sor kerül még vérvételre (mert ebből az egy eredményből bizton semmit nem lehet levonni, bármi miatt lehetett most magasabb a vércukorszint). sztem diétát, rendszeres ellenőrzést biztosan fognak javasolni. mint ahogy kollina is írta pár hsz-szel ezelőtt: kerüld a cukros ételeket, italokat, gyümölcsöket (pl. banán), fehérlisztes pékárukat (helyette pl. rozsos), egyél többször keveset (napi 5X). és fel a fejjel :)
Kimaradt :) : eddig minden ok volt a vércukival, de gondolom, ilyenkor ez sem számít. A papíron a vizelet cukor negatív lett. Vagy semmi összefüggés nincs a 2 dolog között?
Sziasztok, 27 hetes kismama vagyok, tegnap voltam tesztreggelis terhelésen. Ami furcsa, hogy az éhgyomri vércukor magas volt: 8.70 mmol ( a jó érték felső határa a papír szerint 5.90), evés után viszont 7.38 mmol lett. Ilyenkor lehet, hogy elmérnek vmit, vagy ne is reménykedjem egy ismétlésben? Tegnap már mindent felkutattam, de jól össze is kavarodtam. Még 1 kérdés: elég, ha pénteken szólok dokinak az eredményről - akkor van terhesgondozás-, vagy jobb, ha minél előbb?
Több dokit is megkérdeztem, azt modták, hogy az inzulintól sem a babának, sem nekemnem lehet bajom, viszont ha tényleg magas a cukor és nem kapok, akkor a abának is lehet károsodása és nekem is. Így inkább kibírtam. Lényeg, hogy egészséges lett a baba és másodszor még diétázni sem kellett. :)