Keresés

Részletes keresés

szimizso1 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7879

Elnézést! Kimaradt az a sor az olvasásból:-) B3000-ért viszont sok a 900ezer. Ennyiért szerintem a nyakán marad. Illetve az eredeti tulaj nyakán:-) Bár veréb mindíg akad.....

Előzmény: trambi (7878)
trambi Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7878

Mint irtam ,a hirdetésben egy az eladó szerint a rá hasonló képet tett be, nem a b3000-esét. A képen egy b3 szerepel szerintem is . Igen a b3000 nem volt midis, de rs232 kapcsolat teremtő van benne.  A super b volt full midis, és pcm kártyákal még hárfázni is lehetet vele, azért ez má nem semmi!!!!

500-600 font körül van az áruk+szállitás.   

Előzmény: mokusmisi (7877)
mokusmisi Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7877
A képen biztosan nem B-3000 szerepel, annál ugyanis a "reverb" és a "transpose" csúszkák látszanának baloldalon a felső és az alsó manuál melleti zárólapon, meg a lábai is simán párhuzamos hengerek.
A B-3000-ben valóban van valami "zongoraféle" de inkább csak elijesztésre alkalmas mint valódi játékra. Nincs MIDI funkciója sem.
Előzmény: trambi (7873)
mokusmisi Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7876
Tényleg ígéretesek a srácok, de a zene play-back, az alsó manuálon szól a perka 1'12"-nél. :-))))
Előzmény: szimizso1 (7863)
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7875

Én megesküdtem volna, hogy B3-as. Már csak a motor bekapcsolói miatt:-)

Előzmény: trambi (7873)
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7874

Több cuccot is árul az illető a vaterán. Nem hiszem, hogy az övé lenne. Egyszerűen bizniszel a tag. 900 000 elég jó árnak tűnik, bár kérdés, hogy milyen belülről, és elötte ki használta. Szerintem érdemes rászállni aki komolyan szeretne egy ilyen hangszert:-)

Előzmény: dombi39 (7872)
trambi Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7873

Ez egy b3000-es egy kx-es leslivel, aki árulja semmit nem tud róla mert nem az övé...

A képen sem a hangxer szerepel. Viszont ezen zongorázni is tudsz, és kapcsolatot teremteni az ámitógépeddel. 

Előzmény: dombi39 (7872)
dombi39 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7872
Vajon kié ez?
Vatera - Hammond
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.11 0 0 7871

Hiába:-) a lehetőségek országa már rég nem amerika. Kínába dolgozni mennek az emberek, nem pénzt keresni. Szerintem ez nagy különbség! Ha a hammondokat az eredeti anyagokból készítenék, -modern technológiával- semmivel nem lennének rosszabbak az eredetinél. Szerintem a mítoszt szeretnék fentartani, és az eredeti hangszer értékét megtartani. Talán a japcsiknak is így adták el a jogot a hammond gyártásra is:-) eredetit nem gyárthatnak! Pedig csuklóból csinálnának jobbat is szerintem. Nem kellene szarakodni az 50/60Hz-vel sem.

Énis léceket martam volna ki az ellentétes oldalain, és táblásítottam volna. Ez volt az első ötletem. Aztán egy másik megoldás is eszembe jutott. A táblára merőlegesen állított szerszámmal martam volna ki a nútokat, csak a nehézséget az jelentette volna, hogy egy jobbos, és egy balos szerszámmal kellett volna "megtámadni" az anyagot, és középen szakadt volna egybe a nút. Ezért döntöttem a reluxás megoldás mellett. De még megfontolás alatt tartom a dolgot bár az utóbbi az egyszerűbb. 

Előzmény: trambi (7869)
trambi Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7870

Ja és hát a  Bheringer

http://www.youtube.com/watch?v=96VVcgrCx9E&feature=related

Előzmény: trambi (7869)
trambi Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7869

Azért ez már a harmadik évezred nemhiába. A CNC (Computer Numerical Control) olyan maróberendezés, amely szabadon programozható mikroszámítógépet is tartalmaz, ami a vezérlését végzi. Működését alapvetően a beépített mikroszámítógép programozása határozza meg. Multszázadban még a primitiv világban, az asztalosok kétoldalról,  másoló felső maróval vágták bele a nutokat, a dobozt összecsapolták , majd utána furnérozták, egybe csiszolták, és politurozták, kis labdacsokkal , habkövel, olajjal, és spirituszban oldott  shell lakkal.

Szóval sokat változott ez a világ, ezért van az ha cserélni kell egy égöt ,sokan megnézik a az interneten hogy hogy is kell azt, és forumokon megvitatják hgy most tekerni kell vagy huzni, vagy mit is....

Más régi ismerösöm aki kéthavonta jár ki Kinába , mivel ott  gyártat gitárokat ,

örömmel ujságolta hogy közlekedet BNW-vel, és három karikás emblémáju "audival"

Kértem töle kérdezze meg mennyiért gyártanának le egy elektromehanikus "hamonndot" pl  És ledöbbentő volt a válasz, /nem az eropai, hogy ezt miért nem lehet megcsinálni/ hanem hány tonnát rendelnének belöle ....

http://www.youtube.com/watch?v=tJNQcJQGfHY

szimizso1 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7868

Hmmmmm..... erre nem is gondoltam, hogy így egyben adják oda a cuccot. De nem is ez a lényeg! A horony marásodra nagyon kíváncsi leszek! Énis gondolkodtam rajta pár órát, de aztán elvetettem a lehetőséget. Én egy egyszerűbb módját választom majd a hanghullámok lassítására. -ettől lesz olyan lezli-hammondos "döglött" hangja az egésznek- Egy sima reluxa szerű 45foknál meredekebb állású rétegelt lemezeket fogok majd beépíteni a lezlim oldalaiba. Persze nem lesz olyan kinézetre, de a hangja kísértetiesen hasonlítani fog majd remélem:-)

Sok sikert a Te lezlidhez! Jah, majd elfelejtettem! Ha elfogadsz tanácsot, csak marás után furnérozod le a lapokat! Így nem ér meglepetés. Kicsit macerásabb lesz a furnér kivágása a hornyoknál, de megéri hidd el. Sokkal szebb lesz, és biztos, hogy nem szakad fel véletlenül sem a furnér! Én tudom:-)

Előzmény: ham_peet (7867)
ham_peet Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7867
én most vagyok a leslie építés közepén, fel is hívtam ezt a céget, de csak összeszerelve adják oda a dobzot (olyan szerzői jog-féleség miatt, hogy ne lehessen könnyen koppintani), úgy meg horror a szállítáasi díja, szinte jobban megéri egy kész 145, 147, vagy 122 - est venni :-(

a legnagyobb feladat a koppintásban a hornyok elkészítése, én majdnem egy év szervezem.... külön szerszámot kell gyártatni, meg kell egy -asszem- 5 tengelyes cnc maró. meg persze egy nagyon "megértő" vállalkozó, aki hajlandó átállítni a masináját a mi pár kis hornyunk miatt
-de már a finish-ben vagyok!

a falemezek megvannak, furnérozva gyönyörű 1mm-es amerikai dióval, már "csak" a marás kell, meg összetákolni. utána természetesen poitúr.

-Tehtube Zsolti bácsi! nagyon régen találkoztunk, jó lenne már összefutni!
már teljesen széjjelkántriztam az agyamat...
Előzmény: szimizso1 (7860)
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7866

Talán mert az vintage-ebb. Ki tudja:-) A belseje állítólag teljesen ugyan az. Bár én csak az itthoni B3-at láttam közelről. Ha akkor lett volna A100-as, az olcsóbbikat vettem volna meg, az biztos! De mostmár mindegy.........

Előzmény: akapuli (7865)
akapuli Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7865

Ez nagyon durván jó volt, csak azt nem értem, ha az A sorozat is ennyire jól szól, akkor miért mindenki a B3 felé törekszik?

Előzmény: dombi39 (7861)
dombi39 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7864
Így már értem.
Előzmény: szimizso1 (7863)
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7863

Szóval erre gondoltam:-)

Előzmény: szimizso1 (7862)
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7862

Nem rossz ez sem. Kíváncsi leszek, hogy befut-e majd a kissrác.

Előzmény: dombi39 (7861)
dombi39 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 7861
Egy kis JAM:
Blues JAM

És a basszeros MARKBASS erősítővel és hangfallal játszil mint már énm tavasz óta!
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 7860
tehtube Creative Commons License 2008.07.09 0 0 7859
Dejó, hogy feltetted! Minnél többet kérünk! Jó hogy lehet látni-hallani hazai orgonamuzsikát is. Felteszed a tavalyi The Cat-et az M3-mal? (vagy feltegyem én? :-)
Előzmény: posaune (7855)
tehtube Creative Commons License 2008.07.09 0 0 7858
Jó lehetett. valószínűleg igazi B3 lehetett, vagy NewB3 porta?
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 7857

Nagyon jól nyomtátok! Gratula hozzá:-) Kár, hogy nincsenek a számok végig fent. Úgy kerekebbek lettek volna a produkciók.

Előzmény: posaune (7855)
benkodavid Creative Commons License 2008.07.07 0 0 7856
Múlt kedden abban a szerencsében volt részem, hogy ott lehettem a tower of power első budapesti koncertjén. hát lehengerlő volt, az első pillanattól érződött, hogy odaát mást jelent a zenekar, a zenélés és a zenész fogalma, mint itthon, főleg a produkció szempontjából... A billentyűs Roger Smith sajnos operációja miatt nem tudott részt venni a bp-vel kezdődő turnén, de kiváló helyettese Bobby Sparks is megtette a magáét a hammondon és a yamaha S 90en. Volt leslie is, fekete boxszal, ha jól láttam egy kis narancssárga világító pötty is volt benne (cső?), az orgona hordozható b3 szerű volt, de a hátlapján nagy betűkkel ott virított a hammond felirat és logo, amely tudomásom szerint nincs a régi orgonákon. Az orgonajáték ízes volt és virtuóz, bár nem volt túl hangos, a szólókat azért lehetett hallani. A zenekar összességében is zseniális volt, kiemelkedő teljesítményekkel (Larry Braggs főénekes mintha james brown és seal keveréke lenne, a lehető legjobb arányban). ja és a zenekar most 40 éves....

vk8-hoz:
vk8 waterfallja szerintem becsapós, mert perkusszív játéknál a hang olyan erősen csapódik vissza, hogy kétszer is megszólal, és ez nagyon idegesítő tud lenni. plusz egy csomó hasznos funkció nehezen érhető csak el, vagy egyáltalán nem, a kijelzőmentes menürendszer miatt.

posaune Creative Commons License 2008.07.07 0 0 7855
http://de.youtube.com/profile_videos?user=lakfelsz
Most tettem fel először egy pár videot, nem sikerült valamiért.
Talán ezen az oldalon mindent meg lehet találni, Máskülönben pedig a ''Jazzműhely Keszthely'' címszó alatt . Ne értse senki se félre, nem ''cégérkedni'' akarok, de sajnos minden szinte minden ami a mi tevékenységünket Magyarországon illeti , csak Budapesten van, és történik.
posaune Creative Commons License 2008.07.07 0 0 7854
Üdv mindenkinek !
Kb két héttel ezelőtt volt itt, a mi kis keszthelyünkön a zenesuliban egy év végi buli, ahol örömködtünk egy kicsit. Páran tanítanak a zeneiskolában, és ezért egy kis jazz-al feldobtuk az egésznapos rendezvény késődélutáni hangulatát. Mindenki beszállhatott, stb.stb. Ismeritek ezt. Sajnos sem a minőség, sem az arányok nem stimmelnek, de gondoltam felteszek pár másodpercet hogy a DB3 hangját (ha valakit érdekelne) hallhassa. Az M3-at sajnos szállítási, és cipelési okokból nem tudtam bevetni.
//Kérem a kritikákat//
http://de.youtube.com/watch?v=zIpqGtRiCsg (cameleon)
http://de.youtube.com/watch?v=Gh-yO1aHuuw (blues, Maceo P.)
http://de.youtube.com/watch?v=wp0Yg3oIh6I (Dr.Lonnie )
http://de.youtube.com/watch?v=vRQnyg8EUBU (My Little. )
http://de.youtube.com/watch?v=-3N4jUd2axM (G. Benson Mambo inn )
http://de.youtube.com/watch?v=DpRSou8t_6Y (The Cat )

Üdv, és Happy Holiday
szimizso1 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 7853

Sziasztok!

Aki tud, segítsen kérem!:-)

Érdekelne, hogy a Viscount DB3-hoz lehet-e kötni lezli lábkapcsolót, van-e ilyen gyáriban, és hol lehetne ilyet beszerezni, esetleg készítéshez kapcsolási tippje van-e valakinek.

Köszönöm előre is!

Üdv. Miklós

LaurensHammond Creative Commons License 2008.07.05 0 0 7852
Na en meg nagyobb ritkasagot, es zenet szolgaltatok....eloszor a YouTube-on eloben a kedvenc bandam. Nezze meg mindenki, kotelezo anyag!!!
3 zenesz, ilyen lendulettel, hangzassal....ahhhh mai napig nem hallok ilyet.
ui: A100 Hammond sajatos Leslie kapcsoloval:-)

Peddlers
tehtube Creative Commons License 2008.07.05 0 0 7851
tehtube Creative Commons License 2008.07.05 0 0 7850
Akár egy Lazy intró is lehetne :-)
Előzmény: Sycsa (7849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!