Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2015.06.20 0 0 3999

Van egy nektarin fám de nem tetszik mert sokkal kényesebb mint egy őszibarack ezért arra gondoltam kivágom de vajon át érdemes-e oltani őszibarackra úgy ahogy Szerző Laci módszerénél láttuk ? 4 ága van először hármat oltanák át később majd az utolsót.

 

Véleményetek?  Nem tudom milyen alanyon van de úgy 4-5 centi vastag a négy fő ág.

Szerzo Laszlo Creative Commons License 2015.06.20 0 0 3998

Most pedig meg szeretnem nektek mutatni a Carmel-at vagy Carmina-t (ami a Karmin piros szinerol kapta a nevet) ez egy Roman fajta (NEM REKLAMOZNI AKAROM !!!!!)

 

Igeretesnek tunik.... igen meretes, a Vioricat felulmulja!!!!!!! (ami fel magvavalo :( )

 

 

Ez a fajta teljesen magvavalo... a legnagyobb gyumolcsok 160-170 grammosak voltak, hoztram haza belolle 2 kilot :)

 

Szepek!!!!

SándorTiszteletes Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3997

oké:) nem volt még szerencsém a gyümölcséhez, a fajtajellemzések miatt eddig nem is érdekelt. De hogx finom, különleges zamattal, így felkeltette a figyelmemet. A mosóporszagot, amúgy is szeretem :D

Előzmény: Törölt nick (3993)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3996

A Viorica megindult. Ez több, mint csoda, mert kb 1-1,5 mm-es vesszőcskékről vettem szemet, amit szinte nem is láttam. Ráadásul több is sikerült, legalábbis remélem, hogy nem hagyják abba. A többi, egyelőre pihenget, de a romlás jelei nem látszanak rajtuk, úgyhogy bizakodó vagyok. Ma söpörtem végig az alanyokat, mert pattogzottak, a többit kíváncsian várom.

Előzmény: Törölt nick (3977)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3995

Nálam a hangyák kezdik meg a...most éppen a Sweet Redet...aztán kis sérülés ,kis eső és kezdődhet a rohadás...

Előzmény: Ggeri89 (3991)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3994

Tudod én azért nem akarom elkiabálni...10 perc intenzív jég...és annyi...nem vészmadár akarok lenni,csak sajnos ez benne van minden évben a pakliban.

Előzmény: Mozo66 (3985)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3993

Ha érési időben emlékeztetsz rá küldök esetleg belőle kostolónak ,aztán meglátod :)

Előzmény: SándorTiszteletes (3975)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3992

Mondjuk túlkötődésre való hajlama van több fajtának is,de inkább legyen miből ritkítani,mint hogy alig kössön vmi...

Mosóporszag :)...hát ízlés dolga ,vannak női fogyasztók,férfi fogyasztók különböző ízléssel...a feleségemnek pl tetszik és /férfi létemre / nekem is...meg kell kostolni,aztán el lehet dönteni érdemes-e belőle szaporítani v. ültetni.

Előzmény: Mozo66 (3983)
Ggeri89 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3991

Nem fajta jelleg tavaly sok volt a fákon és nem volt ilyen probléma. A hangyák és a fülbemászók csak később mennek bele mikor már kirepedt.

Előzmény: Mozo66 (3990)
Mozo66 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3990

A repedésnek  amit mutattál azért más oka is lehet mint fajtajelleg . Nálam a sor eleje szintén repedt beljebb meg már nem , szerintem a hangyák vagy fülbemászók  repesztik meg a közepét .

Előzmény: Ggeri89 (3988)
kaktuszka67 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3989

Én azt a középső szemet kérem, ami picit mintha hibás lenne, talán a jég, de azok a legfinomabbak :)

Előzmény: Ggeri89 (3988)
Ggeri89 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3988

  Sweet red

 

Carmen top, nincs olyan szép színe mint a sweetrednek. Teljes érésben hasonlít az íze a magyar kajsziéhoz.

beetee Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3987

Gönc környékén szinte nulla kajszi lesz...

Mind elfagyott.

Előzmény: Mozo66 (3985)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3986

Szeretném a segítségedet és másokét  is kérni a beazonosításhoz.

Készítek képeket róla az érését július közepére várom.

 

 

Előzmény: Mozo66 (3981)
Mozo66 Creative Commons License 2015.06.19 0 1 3985

A fiam a C óriásból szereti a kejszilekvárt , mindene a császármorzsa és jó folyós lekvárt kell hozzá csinálni amiből egy fél üveggel rácsorgat egy tányér tésztára ...... én meg nem enném .... de hát ő így szereti .

 

 

  Szóval ahány fajta kajszi annyi féle lekvár lesz belőle ...kinek mi ízlik .... persze aki kizárólag magyarkajsziból szereti a lekvárt az főzze abból ( csak jó érett legyen ) ...    : ) 

 

 

  Szerncsére idén bőséges a kajszitermés mindenki főzze a saját ízlése szerint   !!!!!

Előzmény: Mozo66 (3984)
Mozo66 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3984

bergeronból orangeredből már főztünk lekvárt azok bírták a gyűrődést jó lekvár van belőlük . Egy ismerősöm vitt Hargrandot lekvárnak azt mondta ISTENI ..... eleve nem szereti ha nagyon savas és ezért is ajánlottam ...  Azt mondta , hogy fügelekvár beütése van és máskor is ebből csinálja .   Lehet , hogy az idén én is kipróbálom .  

 

  Persze ízlések és pofonok ....mint tudjuk .

Előzmény: beetee (3967)
Mozo66 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3983

Hátránya még , hogy hajlamos a túlkötődésre ilyenkor ritkítani kell vagy ha nem ritkítjuk akkor nagyon visszaveti a fa növekedését és elkezdi szakaszolni a termését .

 

  Egyébként ha jól beérik a termése nagyon mutatós jó piacos mert szép narancsos az alapszíne ...fedő nincs ...  Nagyon magas cukortartalaom sav szinte alig és valóban egy jellegzetes " virágillat " ...én inkább mosóporszagnak tartom , de ez lényegtelen ...legyen virágillat .

Előzmény: SándorTiszteletes (3975)
Mozo66 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3982

Mirabolan C 29 vagy St julien A .   Ha ennél gyengébb növekedésű akkor kisebb térállással  .

Előzmény: bezzeg Jani (3979)
Mozo66 Creative Commons License 2015.06.19 0 0 3981

Hát ez biztos hogy nem C 235 .

Előzmény: bezzeg Jani (3980)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3980
Előzmény: Szerzo Laszlo (3978)
bezzeg Jani Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3979

Milyen gyenge növekedési erélyű  alanyokat használnak a 5*3,5 méteres térállásban, a 3 méternél nem magasabb rendszeresen metszett kajszi fáknál?

Szerzo Laszlo Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3978

Ma lattam nalunk itt Romaniaban a falumban egy termelonel 150 grammos "magyar kajszi C 235" o ennek vette.....

egy maagyarorszagi faiskolabol.... de nekem olyan Tsunis kinezete van.... holnap csinalok roluk kepeket.... 

 

Van-e valakinek ez a falyta es milyen.....????????

 

200 faja, van belole!!! (beszaras.....) Irto szepek darabosak!!!! :)

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3977

Van vmi mozgás a szemzéseken ?

Előzmény: SándorTiszteletes (3975)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3976

Saját tapasztalatból nincs..ettől még lehet,majd éréskor még kérdezz rá.

Előzmény: SándorTiszteletes (3975)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3975

A Hargrandról ezt nem tudtam. A színén kívűl, van-e más, hátrányos tulajdonsága?

Előzmény: Törölt nick (3971)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3974

Hát..valszeg az lesz :)...mármint a Hargrand.

Előzmény: Ali-bá (3973)
Ali-bá Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3973

A Hargrand ugye egészen gömbölyű és még eléggé zöld? Most kezd teremni amit régebben küldtél és 'Har...'volt a céduláján, azt gondoltam, hogy Harmat. Annak viszont már le kellett volna érnie, ez meg még nagyon zöld.

Előzmény: Törölt nick (3971)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3972

Big Red , Orangered

Előzmény: Ggeri89 (3970)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.18 0 1 3971

Nekem mindegy ,hogy magyar vagy sem...legyen jó az íze és teremjen normálisan.Azért nem szívesen tartok kajszifákat,hogy csak néha-néha teremjen...finomat.Nálam pl több a kevésbé bevált magyar,mint a külföldi /ettől még nem azt mondom,hogy rosszak,csak nálam nem váltak be/.A Ceglédi bíbor közepesen terem,szép,de jellegtelen ízű.A Ceglédi óriás rettentő keveset termett,hamar lefolyt,vírusos is lett,kivágtam.A Ceglédi arany finom,rettentő sokat terem /fontos a ritkítása /,de...moniliára érzékeny,egyenlőtlenül érik /kacsnál még zöldes a csúcsnál puha/,nem túl szép.A Harmat...hát harmatos libafos....

A külföldiek nem finomabbak,másak.. vannak jók köztük.Én eddig a Bergeront tartottam a legtöbbre,sztem finom,megbízhatóan és bőven termő...csak hát az a guta /vagy ps vagy fitoplazma.../ érzékenység...mára az összeset kivasalta...persze lehet hogy még megpróbálom,mondjuk Weiva alanyon.

Aztán egyik kedvencem a Hargrand...nem látványos,de nagyon jellegzetes /rózsa vagy ibolya-szerű / háttérízzel....,de finom az Orangered, a Sweet red...stb stb...ízlés dolga.Én azért ültetek sokfélét mindenből,hogy a család minden tagja találjon számára finomat...mert nem egyforma az ízlésünk.

Előzmény: beetee (3967)
Ggeri89 Creative Commons License 2015.06.18 0 0 3970

Sziasztok!

 

Tudtok írni közvetlen a Sweetred/Pinkcot után érő kajszifajtát?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!