Nem is arra gondoltam, hogy a csapat natív és nem natív fele nem jönne ki egymással, csak azért jó volna látni, hogy egy orosz, ukrán, vagy német származásúnak van más esélye is ebben az országban, azon kívül, hogy híres sportoló lesz.
Édes Baba Jézus valóban nagyon édes, Eddy bácsi arcára rá van írva, mi a véleménye a politikai rendszerekről általában, a kazahról pedig különösen.
Off: Ritka magas szinten állhat a nemzetiségi politika ebben az országban. Nézzétek meg hány orosz származású van a csapatban, és hány a fontos elvtársak között.
A folklórprogam egy árvaház meglátogatása volt, a tengerészgyalogosnak öltözott gyerekek vélhetőleg ennek a lakói. A vadászat majd később lesz.
A tájékoztatón elhangzottak: Contador szerint a tripla lehetetlen (vagy szinte lehetetlen), de ő azért megpróbálná. :-) De előtte egy Tour-Vuelta duplával melegítene jövőre.
Kelimbetov kartárs szerint a csapatprezentáció jövőre Astanában lészen. Ha jól értem, dizájnváltás várható a csapat körül. A jövő évi célok a Rosa és a Tour csapatversenyének megnyerése.
Ennyit számít hogy van motiváció. Készül a VB-re, és az se kizárt, hogy a jövő évi szerződése is fennforog.
A grupettó jelentős része tudott volna ennyit ha nagyon akar, de nekik jó volt ott is ahol. Egyébként Alby kijelentette, hogy végig fog menni, márpedig a sprinterek jó része nem jut el Madridba szerintem, így az utolsó szakaszon még összejöhet valami.
Vanda: ez így szép és jó, de akkor is, Davis nem teheti ezt. Egész szakasz alatt az volt az illúzióm, hogy mikor Astanast látok, akkor az vagy Jufre, vagy a mezőnybe visszaolvadt Dyachenko, erre utólag azt kell tapasztalnom, hogy Davis? :))
Davis régen is jól bírta a hegyeket. Én azért is szerettem meg, mert 2005-ben ő volt a Liberty leglelkesebb tagja a touron. Heras kínlódott, Beloki kínlódott, Contador még nagyon zöld volt, Marcos Serrano hozta az egy darab szakaszgyőzelműket, Allan pedig pezsgett, mint azaAszpirin. Akkor is mindehova fölkapaszkodott, nagyon kis elszánt volt.
Azért akkor is. Ha azt mondja nekem valaki a Vuelta előtt, hogy a Cotobellon Davis lesz a csapat legjobbja, és a szakasz utáni piros trikós mögött mindössze 4 perccel később ér be, Karpets-csel együtt, és olyan bringásokat előz meg, mint akiket megelőzött, akkor lett volna egy jó, és nevetéssel teli napom (nem megbántva Davist :))
A nap hőse Szása Djacsenkó, aki becsülettel végigszökte a napot. A csapat hegyi zergéje pedig Allan Davis volt ma. A királyetapon… (mondjuk szerintem a Bola del Mundo lesz az)
Nem semmi szakasz volt. A győztes még teljesen rendben van, a Covadongát, a legendás asztúriai emelkedőt nyerje csak meg egy asztúriai. No de Greg Van Avermaet negyedik helyét nehéz lesz megemészteni. J
Csapatunk kezd tömörülni, összetettben Josep és Szása most már olyan pozícióban van, ahol segíthetik egymást. :-) Az ifjú Valentin, aki már a Giron is vitézül állta a megvadult riporternők rohamát, begyűjtötte a bányászlámpát. Fog ez menni. :-)
Jufre tegnap is két percet kapott Dyachenkotól, ami nagyon sok, ha mondjuk fél perc körül lenne, akkor logikus lenne, hogy összedolgozzanak, de így nem. Meg lassan Dyachenko is szökhetne, mondjuk holnap.
1 Thomas Voeckler (Fra) Bbox Bouygues Telecom 2 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Professional Cycling Team 3 Robert Gesink (Ned) Rabobank … 16 David De La Fuente Rastilla (Spa) Astana +0.09 45 Gorazd Stangelj (Slo) Astana 0:00:29 58 Mirko Selvaggi (Ita) Astana 63 Maxim Gourov (Kaz) Astana 88 Andriy Grivko (Ukr) Astana 0:02:46
DNF Paolo Tiralongo (Ita) Astana DNF Yevgeniy Nepomnyachshiy (Kaz) Astana DNF Roman Kireyev (Kaz) Astana
Az eredményből kevéssé látszik, de pezsgett az Astana, mint a jófajta szódavíz. Igaz először Kirejev neve került be a beszámolókban, mégpedig azzal, hogy egy kátyú leröpítette a kerékpárról. Az első nagyobb szökésbe Gurov keveredett bele, majd nyakigláb Mirko indult meg. Végül de la Fuente a tiszteletre méltó 16 helyen ért be.
Három nap alatt sok minden történt a világban, lássuk hozzá. (úgyse láttam egy perce se belőle)
Vuelta a Espana 12. szakasz, Andorra la Vella - Lleida 172,5 km
1 Mark Cavendish (GBr) Team HTC-Columbia 4:00:30 2 Tyler Farrar (USA) Garmin-Transitions 3 Matthew Goss (Aus) Team HTC-Columbia … 7 Allan Davis (Aus) Astana 29 Josep Jufre (Spa) Astana 32 Valentin Iglinskiy (Kaz) Astana 49 Assan Bazayev (Kaz) Astana 68 Sergey Renev (Kaz) Astana 89 Dmitry Fofonov (Kaz) Astana 124 Aleksandr Dyachenko (Kaz) Astana 0:00:27 125 Andrey Zeits (Kaz) Astana 140 Enrico Gasparotto (Ita) Astana 0:00:30
Allan próbálkozott a sprintben, közepes sikerrel.
13. szakasz, Rincón de Soto - Burgos 196 km
1 Mark Cavendish (GBr) Team HTC-Columbia 4:50:18 2 Thor Hushovd (Nor) Cervélo Test Team 3 Daniele Bennati (Ita) Liquigas-Doimo … 28 Valentin Iglinskiy (Kaz) Astana 46 Assan Bazayev (Kaz) Astana 73 Sergey Renev (Kaz) Astana 86 Josep Jufre (Spa) Astana 101 Dmitry Fofonov (Kaz) Astana 110 Aleksandr Dyachenko (Kaz) Astana 113 Andrey Zeits (Kaz) Astana 130 Enrico Gasparotto (Ita) Astana 164 Allan Davis (Aus) Astana 0:02:17
Allan úgy döntött, hogy ha tömegben nem megy, majd szökik egyet. Saját bevallása szerint a VB-re edzett, ami igazán dicséretes szorgalomra vall. Csak 2-3 km-rel a vége előtt érték be őket, ettől függetlenül Gasparotto (némi kincstári optimizmussal) megjegyezte, hogy Davisre oda kék figyelni a VB-n. Jó, majd figyelünk. :-)