Keresés

Részletes keresés

ZormaC Creative Commons License 2004.10.27 0 0 785
HUN A - úgyismint HUN "All the chicks"? :-)
Előzmény: egmaria57 (784)
egmaria57 Creative Commons License 2004.10.27 0 0 784

Kedves Viki!

Mindannyiunk nevében szeretnék szívből gratulálni tegnapi csodás győzelmedhez. Mindannyian nagyon szurkoltunk neked, és fantasztikus, hogy ilyen szépen megverted Pekkot. Erre az utóbbi 3 évben senki nem volt képes vb-n. Sőt, mint hallotuk még hosszabítást se játszott eddig még soha.

Mindannyian nagyon büszkék vagyunk Rád. :o)

Ja, és persze külön örömmel tölt el, hogy ezzel a HUN C nevét is öregbítetted. ;-) (lehet, hogy jövőre mi leszünk a HUN A?)

:-P

Mária

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.22 0 0 783
minden angol alul van ...
Előzmény: ZormaC (782)
ZormaC Creative Commons License 2004.10.22 0 0 782

mármint a szerdai műsor az m1-en lesz... nna, ez már alaposan túl van tárgyalva.

Minap Steven-nel váltott levélben összehasonlítottuk a Plate-et a VB főágával magyar és angol szemszögből - nos adódott némi hasonlóság: a főágon csak pepe és Viki van ott, de utóbbi Pekkoval játszik, ezért sokan nem adnak neki esélyt (így aztán reméljük, felborítja az esélyeket), míg soksok angol benn maradt. A Plate-en, ehhez képest? Tele van magyarral, míg az egy szem angol a ta23452345, de ő meg a TommG-vel játszik, így aztán nem adunk neki esélyt. :-)

Előzmény: ZormaC (781)
ZormaC Creative Commons License 2004.10.22 0 0 781

OK, majd ha unatkozom, írok :-)

Amúgy meg asszem szerdán délelőtt 10-11 között valamikor lesz róla egy pár perces beszámoló, interjúval, mindennel (meg már volt is valamelyik reggel valamelyik kereskedelmin, azt pont nem láttam).

z.

Előzmény: egmaria57 (780)
egmaria57 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 780

Grat Zormi, szép volt. :o)

Ha majd unatkozol egy részletesebb beszámolót is írhatnál, engem érdekelne....

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.19 0 0 779
Ma 20 órakor beléptem a lobbyba.
8 !!!! ember volt benn
3 embert ismertem: szasza, csak47392, cyberpop.
Se egy angols, se egy német, se francia ... senki ...
Szerintem 5 éve nem volt ilyen gyér este ...
ZormaC Creative Commons License 2004.10.17 0 0 778

Wow micsoda élet volt itt a topicon az elmúlt egy héten. Hogy ilyen hosszú idő alatt egyszer sem szóltam hozzá, ennek magyarázata itt található (s az eredményről annyit, hogy a magyar csapat az óriási sikernek számító harmadik helyen végzett).

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.17 0 0 777
Ezt nem én készítettem, ez egy általános játék-adminisztráció, ranglistával rendelkező honlap /amely még bajnokságokat is le tud valamennyire bonyolítani /akár svájci-rendzserűt is ahogy néztem//

Jelenleg tesztelem, még nem kaptam jogot a "nemtudomkiktől" arra, hogy "kiírjak egy bajnokságot".
ű
Amit tudni kell, az pl. ilyenek hogy nincs semmilyen eredmény, csak az 1-0 meg a 0-1, szerintem a Tantrix-ra ilyen szempontból nem jó ...

Mondjuk egy blitz-félét lebonyolít
Előzmény: Aata1 (776)
Aata1 Creative Commons License 2004.10.17 0 0 776
Mivel nem Illés az első, aki újabb tornán, tornaformán gondolkodik, így szerintem az lenne a legjobb, ha a pepe által készített honlap segítségével, kipróbálhatnánk az egyes tornaformákat! Persze ez így káoszt okozna, úgyhogy szerintem jó lenne, ha az egyes javaslatok egyfajta szűrőn mennének át (pl. pepe, vagy aki elvállalja véleményt mondana, változtatást javasolna). Emellett a tornákra (mivel úgysem számít bele a ranglistákba) akárki nevezhetne! Szerintem ezzel elérhető lenne az, hogy: 1. a még kezdő játékosok gyakorolhatnák a tornákon való részvételt, és a komolyabb (pl nemzetközi) tornákon már némi rutinnal vehetnének részt 2. akár új AC-knek a "nevelésére" is jó 3. a bajnokságok megrendezésével többen szereznének rutint a szervezés terén, és esetleg segítségül lehetnek egy esetlege nagyobb kaliberű (pl Magyar táblás Bajnokság :-) ) megszervezésében! Persze ez csak ötlet! Attila
ILLES Creative Commons License 2004.10.16 0 0 775

Kiszámoltam mennyi sorrendben lehet felhúzni azt az 56 lapkát amivel játszunk. Ez:

730214765853643545217546130024026288248961774791911985735627696

Ja igen, és még kéretik odaírni 13 db nullát a végére. Az már nem fért oda.

Remélem jól számoltam. Ha nem bocsi.

Illés

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.15 0 0 774
bocs, nem HU, hanem COM

http://www.myleague.com/tantrix/
Előzmény: Törölt nick (773)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.15 0 0 773
Van egy olyan oldal, ahol saját ligákat lehet csinálni, mert van ott pl. egy "minibajnokság" lebonyolító rendszer.

Megcsináltam tantrix-re, még átnézem, s kipróbálhatjuk.

www.myleague.hu/tantrix
Előzmény: Aata1 (772)
Aata1 Creative Commons License 2004.10.15 0 0 772
Pepe! Mi ez a honlap. amire utalsz a hozzászólás alján?
Előzmény: Törölt nick (771)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.15 0 0 771
Én úgy gondolom hogy időben elhúzódó bajnokságot csinálni halott dolog, de erről már beszéltünk.

3+1 magyar bajnokság egy évben (egy a normál online bajnokság mindenkinek /a +1 a plate (NBII.)/, egy a mestereknek, s egy táblás bajnokság bőven elég.

Emellett eb, vb, blitz, csapatvb, junvb, illetve most már 3-4 választható táblás open bajnokság bőben elég.

Ettől függetlenül, inkább azt tartom megvalósíthatónak, ha egy nem hivatalos, de sűrűbben rendezhető egyestés gyorstornára találunk ki valamit, szigorúan 1 játékos, kieséses rendszerben (16 fővel tehát max 4 kör, 32-vel 5)

Erre lehetne esetleg pontozást kitalálni, de ez nem hivatalos lenne, s nem kellene mindenkinek mindig indulnia.
Ilyeneket szoktak csinálni különböző ladderszervereken, egy-egy estére mindenki szakít időt ha van kedve.

Esetleg ugyanezt akár 4-5 ember is megcsinálhatja, körmeccses alapon. Pörgős lenne, egy egész estés szórakozás izgalmakkal. Akár úgy, hogy előtte 2 nappal meghírdethető lenne a dolog. Akár más-más is rendezhetné ezeket.

http://cgi3.igl.net/tourney/soc/1155315/

Előzmény: ILLES (769)
Sirpi Creative Commons License 2004.10.15 0 0 770
Na, úgy döntöttem, hogy a már beharangozott progimnak nyitok az angol fórumban egy topikot <a href="http://tournaments.tantrix.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=469" target="_blank">itt</a>. Nyugodtan hozzá lehet szólni a dologhoz (a többiekre való tekintettel csak angolul). Szóval akit érdekel, az kukkantson be oda.

Sirpi
ILLES Creative Commons License 2004.10.14 0 0 769

Én az egész éven át tartó bajnokságot úgy gondoltam, hogy elindul mondjuk 20-25 fő rajta (az elsőn tán még ennyi sem) tehát havonta 1-2 ellenfél ellen kellene játszani.

Ha valami csoda folytán lenne mondjuk 100 induló akkor több csoportban is folyhatnának egyszerre a küzdelmek. Ennél csak azt határoznánk meg, hogy márciusban le kell játszanotok a meccseket. Ez nagyon jó előszobája lehetne az új játékosoknak a komolyabb bajnokságok felé mert beleszagolnának a tétmeccsek izgalmába, de a nagyoknak is, mert ha hamar kiesnek egy bajnokságról akkor ez a havi 1-2 meccs (remélem) formába hozná vagy tartaná őket a következőig vagy az azután következőig ha azon ilyen-olyan okból nem tud indulni.

De el tudok képzelni szünetet is pl az eb vagy a csapat-vb csoportmeccsei alatt.

Ezen nem veszünk össze, bár szerintem havi 1-2 meccs pluszban még ide is belefér.

Az nem járható szerintem sem, hogy minden hétvégén fix időpontban kell játszani a meccseket, mert ha épp több műszakban dolgozol, túlórázol, kirándulsz...nincs rá időd.

De azért egy összecsapás a HUN A vagy B két tagja közt érdekes lehetne, főként mert mindannyian tudjuk, hogy a papírforma nem mindig érvényesül.

A kicsi ha megveri a nagyot büszke lesz rá míg a nagy edzett egyet egy jót ha ő nyer. Vagy sokkal dühösebben náspángolja el a következő ellenfelét a vb-n ha kikap.

Szerintem mindenképp jó ötlet lenne egy egész éven át tartó bajnokság.

Előzmény: Sirpi (768)
Sirpi Creative Commons License 2004.10.14 0 0 768
Jó az észrevételed, a robot ellen győzelem esetén éppen feleannyit ad, mintha játékos ellen érnéd el ugyanazt az eredményt, viszont, ha kikapsz, akkor nem felezi a veszteségedet. Ezt így találták ki, ezt kell szeretni, és van is alapja, mert így nem tudsz (azaz tudsz, csak sokkal nehezebb) csak a robot ellen elérni a 950 pontot. Egyszer kipróbáltam amúgy, hogy kb. 850-ig visszazuhantam, és csak a robot ellen játszottam onnantól. Még így, felezett pontszámmal sem okozott nehézséget, hogy újra elérjem a 950-et. A lényeg: a robot béna, és ezt valahogy kompenzálni kell :-)

Ui: Az NB I én NB II-vel kapcsolatban meg annyit, hogy ha egész éves bajnokságra gondoltál, akkor szerintem az halva született ötlet, mert én pl. biztos nem fogok olyan bajnokságba benevezni, ami max 2-3 hónap alatt nem ér véget, és nem tudom, ki más vállalná, hogy ha esik, ha fúj, hetente több meccset is kellene játszania az EB-vel, VB-vel, WTTC-vel egyidőben is. Ha meg arra gondolsz, hogy két magyar bajnokságot kellene rendezni úgy, hogy a jobbak az egyikben, a többiek a másikban, azt megint nem tartom jó ötletnek, mert valahol meg kell akkor a határt húzni, és lehet, hogy aki éppen kicsúszik az első osztályból, az emiatt szomorú lesz, sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy valaki, aki épp becsusszan az NB I-be, ennek nem örül, mert már előre látja, hogy hülyére fogják a többiek kalapálni, és csupa nála erősebbel játszhat csak. Meg amúgy is, ezzel elszeparáljuk egymástól a játékosokat. A legutóbbi 2 évben, amikor indultam MB-n, 32 játékos nevezett, előtte meg kevesebb valamivel, de arra nem emlékszem. Ennyi játékos kedvéért szerintem nincs szükség két bajnokságra. Amúgy is, a csoportból kiesetteknek ott a vigaszág, ha nem tudnak továbbjutni, akkor játszhatnak tovább hasonló erősségű játékosok ellen (mondom ezt én, aki idén "odapofátlankodtam" a viszagágra...)
Ha valamit félreértettem az ötleteddel kapcsolatban, akkor bocsi.

Ja, és elnézést, hogy az Ui. hosszabb lett, mint a levél fő része :-)

Sirpi
Előzmény: ILLES (767)
ILLES Creative Commons License 2004.10.14 0 0 767

Nem igazán tudom mi lehetett az oka, hogy Szaszával így kitolt a gép. Egy kicsit elgondolkodva a dolgon még kevésbé értem.

Talán van benne egy olyan progi amely minden xedik partiban kitol a győztessel, de ez nem valószínű. És még az sem történt meg hogy az aki vesztett az megkapta volna a pontokat. Sőt még a páros listára sem tette fel (ezt ugyanis megnéztem a meccs elött és után is). Nemrégiben nekem is volt néhány durva partim (4 meccs alatt majdnem 50 pontot buktam) de azt megérdemeltem.

Bár azt is észre vettem  már hogy ha nem a gép ellen játszom akkor azonos arányú győzelemért többet kapok. Ezt sem értem. Miért nem mindegy kinek van 750 pontja?

Ha egyszer megverem hadd kapjak ugyanannyit a gép ellen mint egy játékos ellen.

U.I.: Ja és az NB I és NB II-ből lesz valami ?

Illés

egmaria57 Creative Commons License 2004.10.14 0 0 766

Ha jól értem, akkor az van, hogy amikor nyersz és kiírja a játékszobában a pontjaidat, akkor még nem updateli a lobby pontjaidat. Viszont amint kilépsz a játékszobából, a lobby pontjaid frissülnek?

Ha ez a helyzet, akkor nincs semmi baj, ugyanis ez a dolgok rendje.  :o) Ne kérdezd miért, nem én irtam a programot. De velem is mindig ez történik, gondolom a töbiekkel is, csak nem figyeltekk fel erre....

Mária

Előzmény: Szaszus (765)
Szaszus Creative Commons License 2004.10.14 0 0 765

Bocsi Pepe, hogy csak most válaszolok.fél 10 körül játszottunk a Tündivel. Amikor bementem 689 pontom volt- egészen addig míg vége nem lett a játéknak.Kint a hallban 689, a gép szerint - annak ellenére, hogy nyertem 615 lett. Kijöttem a szobából és 615 lett kint is.Illést és Hege Ágit is kérdeztem, de Ők sem értették a dolgot.

1ébként + mind1! Jól érzem magam köztetek, és jót jáccom továbbra is!- és azt hiszem ez a fontos

de ha +tudsz valamit szólj!

köszi a sok biztitn mindenkinek. Pusza

Előzmény: Törölt nick (762)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.14 0 0 764
a "saccnál" mondjuk majdnem mindegy hogy 680 vagy 620, a mesterszint elérésével kapcsolatban szintén ezt tudom mondani, kb. ugyanannyi időbe fog talni elérni.
végül is szerencse hogy 949 pontnál történt a -60 "esés"

szerencsétlen fiam 2* vagy 3* volt 949-környékén :-(, s innen mindig kikapott ...
Előzmény: Aata1 (763)
Aata1 Creative Commons License 2004.10.14 0 0 763

Egyet értek azzal, hogy a pontszám nem nagyon fontos, ám valamennyire mégiscsak... Most azt nem tudom, hogy Szasza mikor, vagy egyáltalán kíván-e bajnokságban részt venni, de van ugyabár nálunk a bizonyos mesterek tornája, amin ha jól tudom kizárólag mesterek vehetnek részt... Úgyhogy legalább 950ig el kell jutni, hogy indulhasson rajta! Nem mellékesen az első bajnokságokon még a lobbis pontból "saccolják" meg az ember erősségét! Tehát azt nem mondanám hogy nem fontos, max nem a pont a mérvadó mindig....

Aata

Előzmény: egmaria57 (761)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 762
ma meg tudod mondani, melyik "2 időpont" között változott meg a pontszámod, talán előkereshető.

Bár ahogy most mondod, amikor még beléptél a lobbyba, akkor még sok volt, mire ki, akkor már kevés ?

hmm ....
fura

passz
Előzmény: Szaszus (760)
egmaria57 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 761

A dolog nem jellemző amúgy a szerverre, de velem egyszer megtörtén egy hasonló eset. Emlékezetes alkalom volt, mivel azzal a játékkal léptem túl a 950 pontot, vagyis akkor értem el a mesterszintet. De valami gebasz miatt a szerver ezt nem jegyezte meg, így továbbra is 950 alatti pontom volt. Szerencsémre több szemtanúja is volt az esetnek, és reklamálni tudtam. Így a pontomat mesterségesen állították vissza (vagyis 953 helyett csak 950 pontos lettem).

De nem hiszem, hogy most veled ez történt meg. :o)

Mária

PS: amúgy azóta rájöttem, hogy nem is annyira fontos a pontszám, az úgyis jön-megy. :-D

Előzmény: Szaszus (758)
Szaszus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 760
Köszi Pepe a biztit. Most legalább tudom, hogy balek vagyok.Egyébként, hogy tudom megnézni, hogy játszott- e valaki a nevemben?

Köszi

Előzmény: Törölt nick (759)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 759
Azért nézd meg, hogy valaki nem játszott-e a nevedben (remélem a jelszód valami ilyesmi: "7Jdhd=8(KD"
Általában nem szokott ilyen bug lenni

Egyébként meg igazából nincs jelentőssége, innen legalább megint "gyorsabban" fogsz tudni felfelé haladni. :-)
Előzmény: Szaszus (758)
Szaszus Creative Commons License 2004.10.13 0 0 758
Sziasztok! Szeretném tőletek megkérdezni, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha a gép elveszi a pontjaimat?! Tegnap este játszottam volt 689 pontom.+vertem az ellenfelem (24:18-ra) és a gép azt írta ki, hogy 600-ról 615 pontom lett! Kint a hallban a nevem mellett 689 volt- az ellenfelem is ezt mondta - bent a szobában meg így 615 pont.Azt hittem, hogy ha játszok még majd visszaadja az eredeti pontokat, de nem így történt. Azóta is ennyi pontom van.Lehet egyáltalán valamit tenni? Ha Én nem is kapom vissza a pontjaimat legalább mással ne forduljon elő!

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.12 0 0 757
Na nehogy má a szobonya (sic!) miatt ne lehessen sztrip10 a Tantrix-találkán ...
Előzmény: egmaria57 (754)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.12 0 0 756
Nem értem, lézernők ?
3d ?
Előzmény: Sirpi (755)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!