Keresés

Részletes keresés

Gézoo Creative Commons License 2005.08.12 0 0 273

A címem is kiírjam???

Különben, félreértettél valamit... Nem kértem, hogy csodálkozz....

De nem is hiszem, hogy ezen csodálkozni kellene, hiszen van olyan ismerősöm,

akinek rengeteg találmánya és száz feletti újítása van.  Van olyan is amit be sem

jegyeztettett, mondván minek...

Előzmény: laca137 (272)
laca137 Creative Commons License 2005.08.11 0 0 272
mindjárt ödipálok itten , valamit villanthanál is az edisoni munkásságodból mert igy valahogy nem tudok csudálkozni
Előzmény: Gézoo (271)
Gézoo Creative Commons License 2005.08.11 0 0 271

Nem kell irigykedned, hiszen Te elötted is ott az ezer lehetőség! Ezekbe azért

botlottam bele, mert a szükség úgy hozta, és nyitva tartom a szemem...

Biztos, hogy a Te érdeklődési, működési területeden is ezernyi felfedezhető van.

Amikor kölyökként "úgy szerettem volna valamit felfedezni" semmit sem

fedeztem fel...  Sőt az igazság az, hogy némelyik "felfedezés" mellett

elmentem jópárszor amire végre majd kiszúrta a szemem...

Le merném fogadni, a Te szemed is szurkálják azok a felfedezni valók...

Előzmény: laca137 (270)
laca137 Creative Commons License 2005.08.11 0 0 270
:)) az irigység az nagy rákfeném,
Előzmény: Gézoo (269)
Gézoo Creative Commons License 2005.08.11 0 0 269

Nem tudod megemészteni?  Egy kis szódabikarbónát??? Szívesen adom!

Na jó. Van féltucat olyan találmányom amit használnak, de csak aprópénzt érnek.

Van olyan is amelyiket a kollégám nyúlt le, amíg azon agonizáltam az ügyvéddel,

hogy hogyan fogalmazzuk meg a szabadalmi leírást...

És van olyan amit nem merek eladni... Igaz ez 24 év "termése".

Előzmény: laca137 (268)
laca137 Creative Commons License 2005.08.11 0 0 268
Kicsit még mindig úgy hangzik mintha vitéz Háry János közeli rokonod lenne
Előzmény: Gézoo (267)
Gézoo Creative Commons License 2005.08.11 0 0 267

Szia!

Ki kell hogy ábrándítsalak! Ez nem örökmozgó.  Az tény hogy még most fogalmam

sincs honnan lopja az energiát. De! Biztos, hogy valahonnan .

Évekkel ezelőtt pont így voltam egy másik, sokkal egyszerűbb "felfedezéssel".

Napokig törhettem a fejem amire rájöttem, hogy a levegő energiatartalma

az ami mozgatja.  Történt ugyanis, hogy egészen más célból kisérleti úton

kerestem megfelelő anyagot, és hihetetlen erőforrással találtam szembe magam.

Játszottam vele, csodáltam ahogy működik, bevittem a hallgatóimmal

találgattuk, hogy mitől működhet...  És véletlenűl ráleheltem... Akkor döbbentem

rá, hogy a levegő páratartalom változásai mozgatják.

Ebben az esetben is valami ilyesmi lehet, csak eddig nem találtam rá

magyarázatot, de biztos vagyok benne, hogy nem "perpetum mobile"!

Előzmény: laca137 (265)
NVik Creative Commons License 2005.08.11 0 0 266
Csatlakozom az előttem szólókhoz: Magyarországon fizikusként igen nehéz... Rengeteg tehetséges tudósjelölt püföli ma a billenyűket programozóként stb.. Egy jó megoldásnak azt tartanám, hogy itt elvégzed az egyetemet és azután megpróbálnál bekerülni egy doktori iskolába az USA-ban. Persze ott sem rózsás a helyzet, de a hazainál lényegesen jobb. Csak akkor válaszd ezt a területet ha nem tudod másképpen elképzelmi a jövődet és nagyon jónak is kellene lenned. Ha csak kicsit vagy tehetséges akkor nem valószínű, hogy meg tudsz maradni a területen.
Előzmény: Santosh (248)
laca137 Creative Commons License 2005.08.10 0 0 265
ez szuper :) gézo és deszkamodell örökmozgó mifene ,,, mozog az emeddig az ellem bírja kérnémszépen duracell ?? különben .. és mégis mozog a föld épithetnénk há örökmozgót a gravillárióóó óóó a drága gravillárió változásait kihasználva , elvégre is nem venné azt senki észre ha mini dagálygépi holdfázisváltóval ügyködnénk vagy mégsem
Előzmény: cm121 (260)
Gézoo Creative Commons License 2005.08.10 0 0 264

Gépelni, azt még nem tudok hibátlanul. Bocs a két ll-ért...

Gézoo Creative Commons License 2005.08.10 0 0 263

Bevallom, hogy arra még nem jöttem rá, hogy mi a szabály,

mikor-melyik törvény fog csorbulni ....?

Egyszerűen megkeresem a lehetséges, vagy feltételezett ilyen szitukat.

Ha lehet modellezem, vagy deszkamodelt készítek...  Volt már, hogy

a rossz modell hibájából, nem láttam az eredményt, és csak évekkel

később jöttem rá a hiba okára.

Gézoo Creative Commons License 2005.08.09 0 0 262

Na ok!  Annyit elárúlhatok, hogy ha egyszerre több megmaradási törvénynek

is teljesűlnie kellene, de ezt a folyamatok kizárják, na akkor ilyen kütyüket

lehet építeni. 

Gézoo Creative Commons License 2005.08.09 0 0 261

Ez jó!   Csak nem képzelted, hogy itt közlöm ? 

Most készítek egy nagyobb változatot, (ha lesz elég pénzem az alkatrészekre)

azt, ha "becsomagoltam" szívesen megmutatom.

(A becsomagolás alatt a dezinformatív hókusz-pokusz alkatrészekkel

feldíszítést értem.)

cm121 Creative Commons License 2005.08.09 0 0 260
Terv? Műszaki rajz? Elv?
Előzmény: Gézoo (259)
Gézoo Creative Commons License 2005.08.09 0 0 259

Sziaa!

Akkor kezdheted törni a fejed:  van egy energia sokszorozóm, csak azt nem

tudom, hogy honnan lopja a leadott energiát.  Nem melegszik, nem hűl,

nem sugároz, és mégis működik. 

Bár engem inkább az izgat, hogy hogyan lehet ebből nagyobb pénzt csinálni?

Előzmény: cm121 (258)
cm121 Creative Commons License 2005.08.09 0 0 258
Ki mindenki itt gyakorló fizikus? Én sajnos csak fizikus vagyok (legalábbis a BME-n végeztem tavaly), de nem vagyok gyakorló.
Előzmény: mmormota (257)
mmormota Creative Commons License 2005.08.08 0 0 257

De mégis, hogyan lehet némi pénzt is vele keresni?

Nem nagyon tudok mást, mint külföldön tanítani vagy dolgozni. Nem nagy pénz, de jobb mint a magyar fizikus vagy tanársegéd "fizetés". Pályázat egy témakörben, sikeres munka a kinti teamben, ha megismernek, adódnak jó lehetőségek. Ha a téma olyan, esetleg hívhatnak vállalatok is (félvezetőkutatás pl), ott jóval több a pénz, de a továbbiakban kevésbé tudományos a pálya.

Akiket én ismerek és sikeresek, nem gazdag emberek, de nincsenek anyagi problémáik sem. Pl. tanít egy svéd egyetemen. Nevet szerzett, ismerik a szakterületén. Sszámos fekérést kap más egyetemeken előadások tartására, sokat utazik, jó anyagi szinten él. Hátrány, hogy teljesen elszakad Magyarországtól. A családja kinn van hogy együtt lehessenek, a gyerekek ott járnak iskolába.  

Ha a pénz a fontos, nem a fizikus pályát kellene választanod... :-)  

Előzmény: Santosh (250)
Callie Creative Commons License 2005.08.08 0 0 256
Tőzsdei műveletek háttérelemzőjeként.
Gézoo Creative Commons License 2005.08.08 0 0 255

Ha jó fizikus vagy, akkor megoldod, a zárt rendszerű impulzusnyomatékot

kifejtő masinát.  A NASA most sokat adna érte ha lenne ilyen! De szerintem

a fiúk is odafönt, mert erősen félnek,  hogy kigyullad a bugyijuk leszálláskor.

cm121 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 254
Ha ügyesen pályázik az ember, vagy pl. Bergenben tanít évi 3 hónapot. 
Első Polgár Creative Commons License 2005.08.04 0 0 253
Gondolom elsosorban tanarkent, kutatokent, ami nem fizet jol.
De en talalkoztam mar fizikusokkal eleg meglepo helyeken pl. Andersen Consulting (ma Accenture) tanacsadoja, londoni City elemzoje, egy idoben az volt a divat, hogy a tozsde folyamatokat a folyadekok aramlasaval modeleztek. talan meg most is de valszeg mar telitett a mezony. meg DNS mikrocsippes kutatot is lattam mar fizikus diplomaval.
nyugaton szvsz a fizikus diploma nem szamit rossznak, mert azt mondjak, problemamegoldasra tanit, ergo eleg sok helyre jo.
Simply Red Creative Commons License 2005.08.03 0 0 252
Kérdezd meg Bor Zsoltot. Neki megszaladt, röpke 40 évi munkával össze tudott még egy új autóra valóit is gyújteni. Persze, nem minden fizikus olyan sikeres, mint ő.
Simply Red Creative Commons License 2005.08.03 0 0 251
Persze, hogy lehet pénzt keresni, a Nobel-díj nem rossz összeg. Bár, mint tudjuk, azért nem érdemes fizikusnak menni, azt a Makao nevű szerencsejátékkal is el lehet nyerni.:-)
Santosh Creative Commons License 2005.08.03 0 0 250
Természetesen, nem is azt kérdeztem, hogy ha meggazdagodni akarok, akkor fizikusnak menjek e. De mégis, hogyan lehet némi pénzt is vele keresni?
laca137 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 249
a fizika az vallás , vagy pap akarsz lenni vagy nem akarsz pap lenni? , na lehet hogy a perselyben is csörög néha valami de ha ezzel kezded akkor menj inkább sales executive nak , vagy másfél csöcsű anikónak a rtl klubba
Santosh Creative Commons License 2005.08.03 0 0 248
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha valaki mondjuk elvégzi az ELTE-n a fizikus szakot, akkor utána hogy tud elhelyezkedni? Lehet ezzel némi pénzt is keresni? Hogy működik ez a dolog? Kérlek titeket világosítsatok fel, mert bevallom, fogalmam sincs erről.
Simply Red Creative Commons License 2005.06.07 0 0 247

Én nem tudok semmi érdekeset ezzel kapcsolatban, de ha tudsz angolul, nézd meg a Wikipédiát, vagy pl. ezt az oldalt.

Előzmény: ricoo (245)
mégjobb Creative Commons License 2005.06.07 0 0 246

A semminél ez talán több:

http://www.kfki.hu/fszemle/fsz0503/hartlein0503.html

Előzmény: ricoo (245)
ricoo Creative Commons License 2005.06.07 0 0 245

Szervusztok!

Elnézést, hogy off topic témában írok, de sürgős segítségre lenne szükségem, és úgy érzem ti biztosan tudnátok nekem segíteni. Nem is nyújtom hát tovább a rétestésztát. Egy dolgozatot kellene írnom a mikrohullámról. Ki találta fel, általános leírása, alkalmazása, élettani hatásai etc. Ez eddig jó is, csak, hogy semmi érdemleges információhoz nem jutottam. Nem azt kérem, hogy ti írjátok meg a dolgozatot. Pusztán használható információkhoz szeretnék jutni. Esetleg ti tudnátok ehhez a témához kapcsolódó jegyzetet adni nekem? Vagy címet? Bármi, ami ebben segít nekem, azt szívesen veszem!

Előre is köszönöm és még egyszer elnézést az off topicért!

Galfi Gergo Creative Commons License 2005.05.16 0 0 244
Ez igy nem pontos: ket topologikus ter akkor ekvivalens, ha van koztuk homeomorfizmus, azaz oda-vissza folytonos, kolcsonosen egyertelmu lekepezes. Ezt tekinthetjuk akar ugy is, mint egy roncsolas nelkuli folytonos deformaciot, bar evvel a hasonlattal vigyazni kell, mert neha felrevezeto lehet (lasd pl. csomok). A topologiaban tehat alapveto fontossagu kerdes, hogy mikor van ket ter kozott homeomorfizmus. Ezt azonban sokszor nehezen eldontheto kerdes. Kulonosen akkor, ha a negativ esetet - vagyis, hogy ket ter kozott nincs homeomorfizmus - kell bizonyitani. Erre talaltak ki a topologikus invariansokat, amelyek olyan objektumok, amelyek ket egymassal homeomorf terre ugyanazok (vagy legalabb valamilyen ertelemben izomorfak). Amikor tehat ket top. terre tudunk talalni olyan topologikus invarianst, amely kulonbozik (vagy nem izomorf), akkor biztos, hogy nem homemorfak.
Ilyen top. invariansra pelda az altalad is emlegetett homotopia segitsegevel konstrualt homotopikus csoportok. Nem akarok belemenni a definiciojukba -akit erdekel, itt megtalalhatja -, a lenyeg, hogy ezekkel az n-dimenzios gombon ertelmezett, es a vizsgalando terbe erkezo lekepezesek homotopiajat vizsgaljuk. Peldaul, |Rn osszes homotopikus csoportja az egyelemu csoport, de pl. S1 elso homotopikus (masneven fundamentalis) csoportja izomorf Z-vel (azaz az egesz szamok additiv csoportjaval). Ebbol latszik tobbek kozott, hogy S1 nem lehet homeomorf |R1-el, azaz a kort sehogysem sem lehet atdeformalni az egyenesbe. Ez persze trivialis "ranezesre" de ha be kellene bizonyitani, sokan zavarbajonnenek tole.
Vannak esetek, amikor a homotopia vizsgalata nem elegseges: pl.|Rn nem homeomorf |Rm, ha n es m nem egyezik meg, de ennek ellenere az osszes homotopikus csoportjuk megegyezik. Itt erdemes megemliteni a Poincare-sejtest(vagy tetelt?), nevezetesen, ha egy harom dimenzios osszefuggo (kompakt?) sokasag minden homotopikus csoportja megegyzik S3-mal, akkor az homeomorf is vele, azaz topologikus szempontbol megegyeznek.
Előzmény: mrsla (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!