Küldtem emailt! Ne haragudj! Ha lesz akkor azonnal szólok! Oké? Egyszer emailba küldtél egy fekete bakot, ami a Völgyi Tamásnál van. Ma ki nagyítottam és amit hoztál bakot behoztam a gép elé, kezdenek nagyon hasonlítani egymásra! Széles háta lesz.
Remélem meggyógyultál már!Közlöm veled, hogy megszülettek az első alom tiszta vérü "kis óriásaim".3 anya ellet 4 nap alatt.Ha minden jól megy és érdekel még a dolog április végén válogathatsz belőlük.
Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy 2011-ben új időszámítás kezdődik a nyúltenyésztők népes táborának az életében, ugyanis március elején megjelenik egy magyar nyelvű nyulászmagazin FELVIDÉKI NYULÁSZ címmel! Ez a nyúltenyésztőkkel illetve nyulakkal foglalkozó újság előreláthatólag 4 x jelenik meg, méghozzá március-június-szeptember-december ciklusban. Az újság terjedelme 32 oldalas lesz, melyben mindent olvashatnak a nyulakról, amire szüksége van egy igazi, vérbeli nyúltenyésztőnek. Kitérünk majd az egyes fajták bemutatására is, persze nem száraz adatokat szolgáltatva, mint ahogy általában teszik ezt egyes újságok, hanem származásilag, genetikailag is mélyebb kutatásokat végezve, hogy hiteles képet kapjanak az egyes fajtákat tenyésztő nyulászok. Továbbá, szeretnénk bemutatni az egyes fajták tenyésztőit Révkomáromtól egészen Királyhelmecig, részletes beszámolókat az egyes kiállításokról, hogy úgy a kezdők, mint az előrehaladott illetve a profi nyulászok is kellő ismeretet kaphassanak az egyes bírálatok által. Tudomásunk szerint jelenleg nem létezik sem Szlovákiában, sem Magyarországon kimondottan csak nyulakkal foglalkozó újság vagy magazin. Olyan igen, hogy „becsempésznek” néhány cikket valamilyen állattenyésztéssel foglalkozó magazinba, de ez nem nyulászújság. Mi azt szeretnénk, ha nem a nyuszikedvelők népes táborához, hanem a nyulakat tenyésztőkhoz szólna ez a folyóirat. Tehát egy nyulászoknak készült újságot szeretnénk piacra dobni, melynek előkészületeit már az év elején megtettük. Az újság ára előreláthatóan kb: 4 EURÓ lesz postaköltséggel együtt! Szlovákiában a jelenlegi kutatásaink szerint eddig közel 500 nyúltenyésztő érdeklődőtt az újság iránt, jelezve, hogy igényt tart a magazinra. A nyulászújság egy óriási űrt szeretne „betömni”. A FELVIDÉKI NYULÁSZ magazin a fontos tudnivalókon kívül, nyerési lehetőséget is kínál. Minden számban „nyúlész” címmel egy 10 kérdésből álló kvízt találhatnak majd a kedves olvasók. A helyes válaszok beküldői között 50 eurót sorsolunk ki. Azonkívül rendszeresen vezetünk egy kvízlétrát, ahol az egész évben összegyűjtött pontok alapján fődíjként akár 500 euró is ütheti a markát a nyúltenyésztés fortélyait jól ismerő olvasónak.
Tisztelt nyúltenyésztők, kérjük Önöket, ha az újság felkeltette az érdeklődésüket, azt jelezzék a szerkesztőség irányába a felvidekinyulasz@indamail.hu mailcimen ! Köszönjük a bizalmat!
Az újság engem is érdekelne,egyébként a nyuszik Völgyi Tamás állományából valóak ha ez segít nektek megfejteni a tarkaság titkát,de engem is érdelekne ,szerintem vmelyik ős volt fehér és innen üt vissza a tarkaság,egy cseppet sem zavar, mindenfélekép megtartom.Ritkán látok ilyen szép kölyköt az alomban,pedig lasan 20 éve nyúlászom.N.Jani ha csütörtökön sikerül beszkennelni az újságot akkor elküldöm a természetes anyagokról.
Ha a hó el olvad akkor az anyáknak téli elletésre építjük az istállót! Meg sok mindent szeretnénk, csak idő kellene! Külön bak nevelő istálló külön anya nevelő istálló!
Az első képen lévő ketrecsor érdekes megoldás,csak nyáron lezárva nagyon meleg,legalábbis nálunk!Észak-Németországban vagy valahol az Egyesült Királyságban megfelel.