ses, méltó viszontválasz, az uccsó kettő nagy karaj!!!
Ami a kazahosaidat illeti, egyik sem lopás, bár valakinek már volt egyszer egy kazah érem/haza kérem - je, de ez télleg más.
Ami a penitenciámat illeti:
Szerepjátékban a manó - aki mellesleg zenetagozatos osztályba jár a sztori szerint - azzal vádolja meg társát, hogy a jelszót tőle lopta Azt modja a "fúj"-ra Elf Ede ("zés"):
Ez bizony egy újrafelfedezés!
Viszont akkor már nagyon várom a tiédet!!!
"amúgy" meg csak egy van mára - bizi voltam tegnap - íme:
Hogy estünk ki a vébén az olaszok ellen A támadást Kiss szépen szőtte,
De aztán a kapust lépen lőtte.
ses, köszi a komplimentet, a te köröd is méltó ellenfél!!!
Nekem ugyan volt egy fagyi guruja/gagyi furulya - om régebben, tehát határeset, viszont a múltkori lopóssal még lógsz :)))
Van pár új, íme:
A Real elnökének üzenetet Zidanenak Rád egy megasztár léte vár,
hogyha elég jó a vételár!
A rovargyűjtő BL-győztesek klubjának terepgyakorlatán a német kapus már kinézte áldozatát: a királyszarvasbogarat, mely épp csökött fajtársáával birkózik Az a csoda szarvasbogár a pitin Kahn célja,
Mert annak sokkal szebb a kitinpáncélja!
Viktor császár első ellenzéki tette. a seregben tisztje feleségét fikázta "Mi ez a kosz, Orbán!?" "Ja,
Leköpött kend boszorkánya..."
Zbigniew kellemetlen emléke a lovaglásról Túl szoros a kengyel lábán,
Ezért ül a lengyel kábán.
A kislétszámú szakmai testület látogatása a Fekete-tengeri városban Nemsokára befut a kamara Szocsiba,
És mindhárman beülnek egy Szamara kocsiba.
Baromság, de legalább van benne rendszer :) Azt mérik a Deák-téren:
Hogy hűlnek a teák déren.
Magyar turista kellemetlen emléke Indiából Pofozkodik Kali papja,
a legnagyobbat Pali kapja.
Jobb, ha tudod... Sose nézz farkasszemet Csankkal,
Mert tuti nyer, ő ugyanis kancsal!
Szodomista tengerésztiszt esete Jól esett a tapi, kánya?
Kérdi a hajó kapitánya.
Ebben a krimóban még a lóherém is mocskos lett! Elég ócska salátabár:
Ellepi a kabalát a sár!
Hasfelmetsző újra lecsap Rossz hírem van: te leszel,
Kit Jack, sajnos, felszeletel...
Tömörítőguru kellemetlen emléke a nadrágról Ordibál a zip-cár:
Becsípte a cipzár...
A híres stresszkutatót invitálom agy pofa komlóbefőttre az alagsori kocsma fellelésekor Ez itten a sörpince helye,
Egy sört velem hörpintsz-e, Selye?
két rím a vizilabdás lányok örömére:
Csel Egy tettetett passz Pellének,
Közben jobbra gyorsan ellépek.
A görög lány csak iszonyatos erőfeszítések árán tudta lebirkózni a magyar bekket Mert át magát a Pellén húzta,
Ezt a nagyot a hellén púzta.
A főügyész ugyan minden energiáját munkájába fekteti, tuti egyszer kimerül majd Nagyon véd bár a Polt hont,
Egyszer jön majd a holtpont...
A lány túl kövér ahhoz, hogy tetsszen Nem nyűgöz le Heléna bája,
Túl nagymérvű belén a hája...
Zenthe hibázik a szomszédok forgatásán Juj, ekkora bakit... Ácsi,
És előről újra, Taki bácsi!
Ez meg itt kinek a szobortalapzata??? Nin, egy piedesztál!
Kié, Vajh a tiéd ez, Pál?
Hagyományos módon dolgozó vályogvető lehet az élsztahanovista! Bár vályogját még mindig nyállal veri,
a verseny, ha több munkát elvállal, nyeri!
Sajnos a svéd haver nem retúrjegyet vett, ami pluszfeladatot ró rá a hazautazás előtt Nincs még a hazamenő vonatán jegye,
Így azt még meg kell, hogy Jonathan vegye...
A magyar színésznő a fociválogatottal szeretett volna színpadra vinni egy darabot, de, mivel ők lemondták, szükségemgoldásként a pólósók maradtak. Viszont az egyikük képtelen volt megtanulni a szöveget, ezért ez sem jött be. A próbán sajnos Biros Péter vét,
ez tönkretesz Piros b-tervét...
Igaz, hogy kenyérben maga felejthetetlent alkot, de a konyhaművészetbe nem kellett volna beleavatkoznia, maestro! Habár ön egy sztárolt pék,
Mégis szar a párolt steak!
Jó lesz a Theodora Quelle, de csakis a buborékmentes, mert a másik fajtától mindig magömlésem van, ha arborétumba megyünk! Ásványvizet végy, de szénsavmentest,
Mert különben elönti a ménsav Szentest!
És, végül mai kedvencem:
Műgyűjtő kellemetlen emléke egy árverésen lehúzódó nadrágcipzárról Amikor tombol a licit a spiccen,
Majd huzintok szolidan picit a sliccen.
királyság!!!! jónéhánynak annyira friss, üde hatása van, mintha nem lenne már mögöttünk vagy négyezer kecskerím. Túl sokat kéne kiemelnem, inkább en bloc gratulálok hozzá!
Rá gondoltam, köszi! Bár én igazából még a Gólyavári Esték c. Tévéegyetem-próbálkozásokon ismertem meg, és nagyn komálom!!!
Amúgy a tegnap beígért folytatás:
Nosztalgiázás egy kis itóka mellett Szép emlékek... KISZ, VIT...
Inkább tölts egy whiskeyt!
A rendező próbálja menteni a helyzetet, mikor a férfi prnósztár megtudja, hogy nem "rendes" filmben kell szerepelnie Igaz, hogy a bak nem csaj,
De ez neked csak nem baj?
Vidéki macskatulajdonos tudakolja kedvence étkének beszerzési lehetőségét, mivel az eddigi szállítási lehetőség megszűnni látszik Merre vezet majd a Whiskas útja,
Ha elromlik a falu kisvasútja?
Amíg várnom kell az alföldi városban ruhaanyagom elkészültére megsétáltatom pincsimet. Bármerre is megy a kis szőrös, követem,
Amíg el nem készíti Kiskőrös szövetem.
Nem a meditálás miatt ilyen zavart, hanem azért, mert apósa próbálkozik nála. Fejbe nem az alfa csapja,
Hanem férje csalfa apja.
Bár a krimiírás atyja sosem volt alkotmányozó, ízletes a kelttésztája! Igaz, nem a jog ácsa Poe,
Viszont ez a pogácsa jó!
Kis ravasz... Hamísított blankettát,
Verve így a bank lett át.
Az ölég jellegtelen török hérosz fennakad az első rostán a Hősök Tornáján. Nem jut át a türk e szitán,
Megszívta a szürke titán.
Középkori ambulancia Jön a vajákos szekerén
Egyetlen gyógyszere: kén.
Gyuszi, szerintem nem egy katasztrófa, ha bezárjuk az amúgy is veszteséges szenyvíztisztítót Fenntartani, Gyula, kár,
Hadd veszen a kulagyár!
Indurain, az egykori legendás bringás már nem jön lázba a legnagyobb kerékpárversenytől, inkább önhipnózisban barkácsol Rettentően fúr, de transzban,
Nem hisz már a Tour De France-ban.
Főzés közbeni traccsparti a gangon Amíg a rizs ázik,
Az asszony rizsázik.
Amerikai kisgyerek még a teheneket is meg tudja ilyeszteni! Használt a peek-a-boo,
Terjeng a bikapú.
Ezt nemtom, írtam-é már, ha igen, bocsi.
Kibélelt deszantosokat akarnak bevetni? Szerintem ez csak a látványnak szólna! Vattás hadász?
Hatásvadász!
A kán egy valag pénzt vesztett, mert arra fogadott, hogy nem dog ki rajtad az a pár zöldség Szegény hülye Batu hitte,
Hogy meg tudsz enni hat ubit te...
Kezd derengeni a csajnak, hogy förtelmes az ebéd Lassan-lassan hat a kaja,
Égnek áll már Kata haja.
Azért perelik, mert tüntetően ósdi ruhákban járkál Így szól a vádirat:
Sosem hat rá divat!
Kisbaba nagy napja A pelenkája ma kulátlan:
Tiszta, fehér, makulátlan!
Hogy miért szeretik az amerikai katonákat taszáron? Épített a KFOR utat,
Boltot, pubot, ÁFOR-kutat.
A magyar népdalkutató értékes győzelme Versenyt nyert a Vikár
Nyereménye: kaviár!
Mit érdekel az engem, hogy a volt német kancellár vette meg lakhelyemet, ha egyszer a sózás miatt tönkrement a cipőm? Nem baj, hogyha Kohlé Háros,
A cipőmnek a hólé káros!
Nem vagyok smucig, de ennyit nem adok a Foster's Ice-ért! Bár nem vagyok sóher,
Baromság a hóser!
Földes bolondozik Hobo
Bohó.
Ilyen hülyeséget csakis a dán válogatott csatár kérdezhet! A kérsés Ebbe Sand-i:
Katinál szebb-e Andi?
A francba... hogy tüntessem el a rúzsfoltot, mielőtt hazaérek? Menedéket lel a nyom:
Egyszerűen lenyalom!
Német csapat ajánlata a labdarúgástól megcsömörlő Dunaferr-játékosnak A focit meg ne und, Zováth, jer,
Pénzt kapsz, kocsit, und so weiter...
A karatés nyúl egyszerűen a rekettyésbe hajította a belérúgó mozgalmistát. Azért rejt a fenyér huszitát,
Mert nem ugrotta a fehér nyuszit át.
Hosszú tárgyalásra számíthat a szakács, akit munkaadója feljelentett egy konyhai bakiért. Odakozmált a pörkölt, s ég,
Jó nagy lesz a pörköltség!
De, komolyra fordítva: természetesen sikerült kereszteznem Caravaggiot és Cavaradossit, ezzel még nálad is alacsonyabb kultúrismeretekről számot adva... Hát, ez van. Nem vagyok egy Gazda István (István???) :)
de kicsoda Cavaraggio? (operabéli műveletlenségemet ezzel sikerült is elárulnom: de csak azért kérdezem, mert a Caravaggio nevű festővel akár még kecske is lehetett volna a kínrímből :-) )
Régebben járt errefelé egy Cryptoman nevű tag, te voltál az is? Mert akkor welkomm back! Ha meg nem, akkor vedd le a back-et az elejéről :)))
Nekem agymenésem volt a hétvégén, íme a termés, két részre bontva. A második rész holnap jön, OK?
Munkahelyi tűz Moszkvában A kemencében maradt a pirog
A pékség leégett porig.
Igaz, hogy jól díszíti ez a növény az ablakot, de azt hiszem, túl drága ez ide, inkább vegyük be, nehogy meglássák! Bár szépen fénylik a buxus levele,
Szerintem ez itt luxus. Be vele!
Szerintem hülyeség ilyen ínyencfogásokat ebédelnie önnek, ha úgyis mindig szarik! Ily finomat kajálni kár,
Ha folyon-folyvást kakálni jár!
A volt frasdi-focistát noszogatom, hogy ne a szép szomorúfüzet bámulja, mert közben nem marad a boltban olyan fűszer, amilyet venni szeretnénk Elég volt a fa-kukk, Kű,
Mert elfogy a kakukkfű.
Azta... Bóvlit loptunk. A szajré
Szar. Jé...
Elrendeződött hát a hosszú huza-vona a dunamenti város hokicsapatát illetően: mégsem ma játszanak. Lezárult a játszma végre:
Mégsem lép a Vác ma jégre.
Jobba, ha nem verexel Cassius Clay-el! Elsötétül a világ,
Ha állon Ali vág!
Amerikai nőt figyelmeztetek a rétes hízlaló voltára A süti neked borzasztó lesz, Carol,
Csak úgy hemzseg benne a koleszterol!
Egy kellemes este: miközben a magnóból opera szól, amcsi haverommal kávézgatunk. Amíg dalol Cavaraggio,
Kávét, amit kavar, ad Joe.
Indiai, kezében baromfi-végtermékkel Szikh tart
tikszart.
Rabszolgahajcsár intelme kezdő kollegájának a delikvensek kínzásának témakörében Ne rohanj a gályarabon át,
Inkább szórj rája gabonát!
Északitáliai hadvezér gáláns ajánlata főtérképészének, midőn eltévedvén nem tud beazonosítani térképén egy helyet Ha megmondod nekem, mi e pont,
akkor tied fél Piemont!
Köszi a biztatást, cserébe neked is hajrá :)))
Rymeid annyira nívósak, hogy nagy megtiszteltetésnek veszem: két régebbimet is beválasztottad! (tar bók, holt tenger) Lopóst viszont olyan régen nem láttunk tőled :)
Az emil nemsokára megy, ígérem!
Sajna ebben a melegben nem jutnak jók az eszembe, pár "nyesedék":
Fanyalogva veszi tudomásul a józanok vezére, hogy az előzetesekkel ellentétben mégsem az absztinensek évének , hanem a tavi rovarokénak fogják nyilvánítani 2002-t. Hogy legyen ez a Vizipók éve?
Szomorkás a vízivó képe...
A tagot annyira kupán vágták, hogy apúptól nem tudja felhúzni a polóját A fejét verték bucira,
Nem fér be a ruciba.
Gond egy szál se, ha már nincs alkohol, mindjárt jön a magyar fitnesz-guru, őnála úgyis lesz Elfogyott a bor, ni!
Nem baj, hoz a Norbi!
1. Észrevételeim
a) cikik:
-folyóba fojtják...
-(2416) remek kecske, de rontva...
-van pár újrafelf-gyanús!
b) okék:
-GZ fantasztikusan termékeny, s a szabálytalanok száma alatta marad az 5 %-nak :)
-GZ rímei közt sok a műremek (vakító fény, Für Elise...)
-A többiek halványabbak, a réparím tetszett!
-GZ, szuper! a kész anyag mikor jön? Várom azt az emilt!
-Címjavaslatok:
Rímtenger
Vén kecske is megnyalja a show-t
Kecske(k)öröm
Ékecske
2. Rímek
a) Egy gyenge kísérlet a rejtvényre, még gondolkodom majd...
Tudom, hogy ez a nő lesz az igazi, ha eszembe jut: hol is találkozunk tulajdonképpen? (a másidk sor rímében egy betűkettőződéssel) Életem végéig hatni fog reám melle,
de nem tudom, hogy hol tapiztam le, ám merre?
b) a termés:
Szalámibarát nő Úgy vágyik a párom Herz-re,
nem teszi le három percre.
(GZ herciges ríme előtti találmány, de ha úgy véli, írok érte lopóst...)
Rossz a menza Az egész ragu
egérszagú!
Othello Hát ez már nem normális,
halott nő a mórnál is!
Jó volt a csali Használt hát a korpakása:
ez a hal a kor kapása!
Büszke a holmijára Ha fitymálod óraszíjamat,
feszítem e szóra íjamat!
Este a spanyoloknál Már a vacsora
vár a macsóra.
Kopasz, de sikertelen zongorista Nem kapott a tar bókot,
bár jól adta Bartókot...
Ajándék a nőnek Feldobta a nyaklánc Icámat:
ettől látom nyalkán cicámat.
Megmérgezett prosti Csókoltam a kéjnőt,
de szájából kén jött...
Gyáros élete falun kezdődött Azért léptem végül én a nagyipari pályára,
mert nem tudtam felülni a Nagyi paripájára.
Áramütéssel nehéz a szereplés Hirtelen jött a lámpapláz,
meglepett, hogy a rámpa ráz.
Tréfás vetélkedő Azért ért a csusza pontot,
mert megette csupaszon Tóth.
Perverz állattartó Ha lenne egy hím bálnám,
nemiszervét himbálnám.
Nehezen tanítom neki a jégtáncot Ügyetlen a kori-póz,
amit rólam kopíroz.
Felesleges az építkezés, ha nincs kész határidőre A házadba kár a mész,
hogyha nincsan mára kész.
Vakáció Ülök egy vízbe tolt hengerben,
és evezek a Holt-tengerben.
Veszélyes görög tengerszakasz Akik az öbölnek itt beúsznak az aljára,
meghalnak, s kerülnek Zeusznak a baljára.
Görög ércek Nem jó bányászatra az Olimposz, okkal:
keveredik benne az ólom piszokkal.
Ebédidő végét pontosan betartjuk Hogyha később érünk vissza,
főnökünk a vérünk issza.
3. Egyelőre ennyi, most ritkábban leszek, de gyűjtök rímeket :)
Offtopik vers arról, hogy albániai utamról visszatérve csak némi aprópénzt és lekvárt hoztam magammal, és csupán ekkor értesültem kedvenc komikusom halálhíréről
Off. sajnos elhunyt Jack Lemmon.
Zsebemben csak lek, dzsem. On.