Keresés

Részletes keresés

ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1832
Tisztelt Felhasználók!

Az ELCON Systemtechnik Kft. idén is részt vesz kiállítóként az INFO kiállításon (INFO2001, május 08-12).
Szeretettel várunk standunkon minden kedves érdeklődőt (távközlési szolgáltatók munkatársait, távközlési szakembereket, ELCON berendezést használó előfizetőket, stb).

A standunk: "A" pavilon 203/c stand.

További információk a honlapunk Hírlevél oldalán.

Üdv:

Kiss Olivér
www.elcon-system.hu

szilva Creative Commons License 2001.05.07 0 0 1831
A következő történt a szüleimnél a hétvégén:
Az Intracom NetMod (ami már majdnem egy éve kifogástalanul működött) egyszer csak "meghülyült". Volt ugyan egy áramszünet, de miután az áram visszajött, utána nem volt még gond, csak egy fél nap múlva jelentkezett. A jelenség az volt, hogy beszélgetésnél (analóg és ISDN készülékről is) a szüleim mindent hallottak rendesen, az ellenoldal viszont valami borzasztó torz, alig felismerhető, hangnak csak nagy jóindulattal nevezhető maszatot hallott. Az internetre sem lehetett feljelentkezni, RS232-n keresztül sem.
Egy reset a NetMod-on megoldotta a problémát, de azért nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mi történik ilyenkor, és hogy számíthatunk-e ilyesmire máskor is.

szilva

georgie Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1830
Kedves Latya,

Ha csak egy ISDN alapcsatlakozásról lenne szó akkor tényleg lekezelné a Kontrax. De a három fővonal helyére két ISDN2 egy-egy analog csatornája és egy sima analóg vonal van felfűzve, a másik két analog csatorna szóló készülékeken van (mint pl. az általad is ajánlott euroset). Ezek és a Kontraxok között kellene átadni a vonalat.

Tudom, hogy a Kontraxok kiöregedett szerkezetek. De ezzel tudnám a legolcsóbban megoldani az alközponti problémát.

DE vevő vagyok Panasonic (akár leszerelt) 308 vagy 618 alközpontra is, megfizethető áron.

Üdv, Georgie

Előzmény: Latya (K.L.) (1827)
georgie Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1829
Kedves Maus Robi,

Bocs, lehet hogy nem adtam kellő adatot és ezért voltam félreérthető. A full NetMod-ot csak azért említettem meg, mert azzal is próbáltam az ISDN2+ csatlakozást, de nem működött. Az a készülék egy másik fizikai vonalhoz tartozik. A kapcsolási számot elküldöm mailben.

Georgie

Előzmény: Törölt nick (1825)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1828
KOMTRAX=KONTRAX
Előzmény: Latya (K.L.) (1827)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.05.06 0 0 1827
georgie! a KOMTRAX interphone 308 ugye 3 fővonalat tud kezelni, és max. 8 fűzhető fel párhuzamosan. Ha Neked ilyen telefonból van legalább 2, és az NT analóg kimenetei fővonalként rá vannak kötve, akkor a 308 intercom funkciójával át tudod adni a vonalakat a készülékek közöt, tehát nem kell használni az NT analóg portjai közötti atadogatást, ami eléggé macerás. ( Ha jól értelmezem ezt reklamáltad korábban, hogy nem tudod megtenni, és NT csere kellene) Egyébként 2700 Ft +ÁFA-ért ha beesel Bp-en a IX Mester utcába vehetsz SIEMENS euroset 805 analog telefont, ami eléggé baráti ár, és mégis egy új telcsid van. A Kontraxok már több mint 10 évesek. Alig-alig vannak megunt eladó pédányok, azok is eléggé horror áron, és egy tíz éves készülék eléggé lepusztultan tud kinézni már. ( Sárga= Fehér stb)
Előzmény: georgie (1824)
szolnoki Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1826
Hivatalos Intracom netMod Configuration Manager.
Meglepoen hasonlit a netModSetup-ra. :-))

Letoltheto: http://www.netmod.hu/

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.05 0 0 1825
Georgie!

Most akkor tisztázzuk, mert kezdek hülyülni: netMod-od van ÉS RS232 is van rajta?! Mert az első beleszólásom mintha épp abban lett volna hibás, hogy nem vettem észre, hogy NEM v24-es nt1+2ab-d van.
Most írod, hogy netMod "full"-lal nem megy a dolog. Ez akkor most egy próba lett volna?!

Amúgy attól kezdve, hogy van 2 ab csati, csak a p-mp lehet értelmezhető.

Szvsz. a körzetedet ellátó TC-nél keresd meg az ISDN-es "főnököt" (ez lehet szerelő, hálózatos vagy akár a TC egyik középvezetője is) és meséld el neki a problémádat. Megítélésem szerint műszaki és formai akadálya nem lehet egy nt1 - netmod cserének, csupán egyes emberek szó szerint leszarják az előfizetőt! Ha amúgy a szerelők bunkók voltak, akkor helyben le kellett volna "káderezni" őket (azonossági szám, név, TC) és a TC vezetőjének írásban egy közepesen kemény hangú levelet írni.

Ha mail-ben elküldenéd a telszámodat, akkor az említett TÜSZI-s ismerősömet rászabadítanám a problémádra.

Üdv

Maus Robi

Előzmény: georgie (1824)
georgie Creative Commons License 2001.05.04 0 0 1824
Mikimaus,

A szerződést beszkennelni nem tudom, mert a szkennerem is rosz :( de annyit tudok mondani, hogy ISDN2 pont-multipont konfigurációt állítottak be és a NetMod NT (ISDN-Netes RS232-vel)nem működik rajta.

Szóval, azt mondod, lehet kérni a cserét alapverziójú NetMod-ra is? És szerinted mire alapozzam a csere-igényemet?

Amúgy a kedves Matávos szerelők akik a helyszinen jártak a múltkor valami eszméletlen bunkó módon viselkedtek. Azzal kezdték, hogy hogyan lehetnek ilyen őskövület készülékeim. (Kontrax Intercom 308) Fikáztak mindent. Szerintetek ez mire jó?

Apropó: én nagyon elégedett vagyok a Kontrax Intercom 308-as "főnök/titkári" készülékkel. Szívesen vennék egy-két darabot, ha esetleg tud valaki lelőhelyet!

Üdv, Georgie

Előzmény: Törölt nick (1815)
georgie Creative Commons License 2001.05.04 0 0 1823
Latya,

legjobb tudomásom szerint az IT = információ technológia, önmagában a tevékenység irányát jelöli. Egy IT menedzser például, a cégen belül működő informatikai, telekommunikációs eszközök, berendezések üzemeltetésével megbízott munkatárs.

Georgie

Előzmény: Latya (K.L.) (1821)
slumbi Creative Commons License 2001.05.04 0 0 1822
Olyan programot keresek Windows alá, ami PPP-Multilink használata mellett automatikusan bontja az egyik vonalat, ha jön egy bejövő hívás? Létezik ilyen egyáltalán?
Köszi !
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.05.03 0 0 1821
Valaki mondja már meg , hogy mi az IT menedzser? A rendszergazda, csak divatos szóhasználattal?
Köszi!!
oplab Creative Commons License 2001.05.02 0 0 1820
Csakhogy itt egyetlen tételsoron belül van a baki. 2000 Ft-nak a 25%-a kerek 500 Ft, és nem 500,01. (Egyébként máshol is szokott lenni az ÁFA-számításban kerekítési zűr, nem csak ennél a kerek értéknél, csak ott ne mennyire feltűnő. Tehát semmilyen számviteli szabály nem írhatja elő azt, hogy a kerek értéket, 1 fillérrel felfelé "szögletesítsem".

Az utóiratodra: csak ha beszervezel valakit. Nekem még van néhány tartalékom, akik után jár a "fejpénz".

Előzmény: Törölt nick (1819)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.01 0 0 1819
Szia OPLAB!

Nem látom innen :-) amit Te firtatsz, de van egy ( a számviteli törvényben és az adótörvényben is ugyanúgy érvényes) utasítás az ÁFA számításról: tételenként kiszámítod (itt egyszer felléphet egy fillérre történő kerekítés a kerekítés szabályai szerint) majd egyenként összegzed a nettó és az ÁFA oszlopok adatait és ott is kerekítesz természetesen fillérre (itt legalábbis, mert lehet egész forintra is, egyes esetekben, pl. adóbevallás, könyvelés, de a számlázás során, mint látod, a Matáv fillérre kerekít majd CSAK a végén kerekít forintra).
Ha utánaszámolsz, akkor a forintra történő (végső) kerekítés miatt nem történik becsapás, de a tételeknél van egy statisztikai szórás (természetesen).
Ez nem számítástechnika, hanem számvitel!
Tehát lehet szídni a PM-et és az APEH-et:-)))

Üdv.

Maus Róbert Péter

P.S.: Ugye az ISDN Klubkártya (elvileg nekem is van, ha jól sejtem:-) ) csak akkor ad kedvezményt ha én "szervezek" be egy új ISDN előfizetőt?! Vagy nem? Köszi!

Előzmény: oplab (1818)
oplab Creative Commons License 2001.05.01 0 0 1818
Nekem szeptember vége óta rajta van. A számlán. Mert a valóságban sehol, mivel a központot, amelyikre rátették, már rég szétverték. (Lágymányos újabbik ARF). Mivel a három hónap helyett azóta is szépen levonják, így nem izgat. Karácsonykor kellett volna megszűnnie, de már november végén nem működött. (Biztos ezért a "grátisz" :-))

Más. A számlázás áprilisban alulmúlta magát. Az ISDN Klub kedvezmény az alapdíj 90%-a (lenne). Márciusban rendben is volt, áprilisban viszont a 3510 Ft+ÁFA helyett szép kerek összeget írtak jóvá, 1520,88 Ft+ÁFA (a kerek az a két nyolcas a fillérekben). Egyre inkább megbizonyosodok afelől, hogy golyós számológéppel készítik a számlát, attól ilyen golyós... Még egy apróság: mennyi 2000 Ft 25%-os ÁFA-ja? Aki 500 Ft-ot válaszolna, adja vissza az éretségi bizonyítványát. A MATÁV szerint 500,01 Ft. Néha. Átlag minden harmadik hónapban. A többiben stimmel. Na erre kössetek masnit, meg a programozójuk torkára.

Álhír: a MATÁV ISO 9001,99 minősítést szerzett. +- kerekítési hiba.

Előzmény: Latya (K.L.) (1817)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1817
Szasza! Hát leginkább annyira, amennyire kérted az ISDN vonali megrendelő lapon-már ha Neked a meglévő analóg vonaladat alakították át ISDN-re.
Egyébként változó, volt olyan vonal, ahol 1 évig felejtették rajta a bemondást.....Szerintem az 1212 hívd fel bizalommal, ezt biztosan le tudják rendezni korrektül, nem egy zűrös dolog.

ja és elvileg havonta küldik a számlában a hangbemondás díját. ( néhány száz Ft ) ISDN-nél 3 hónapig ingyenes volt a múlt év nyári akcióban.

Előzmény: szasza_hungary (1814)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1816
Szasza! Hát leginkább annyira, amennyire kérted az ISDN vonali megrendelő lapon-már ha Neked a meglévő analóg vonaladat alakították át ISDN-re.
Egyébként változó, volt olyan vonal, ahol 1 évig felejtették rajta a bemondást.....Szerintem az 1212 hívd fel bizalommal, ezt biztosan le tudják rendezni korrektül, nem egy zűrös dolog.
Előzmény: szasza_hungary (1814)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1815
Georgie!

Ha tudod, légy oly szíves, szkenneld be a szerződésedet (a személyes részeket húzd ki a rajzoló progival!) és mail-ben küldd el!

Ui. nem igazán értem, mi köze van a hívószámnak az NT típusához? Nincs itt szó semmiféle átkonfigurálásról! NetMod ui. létezik SIMA S0 + 2 x a/b verzióban is, amire a cserét minden további nélkül kérheted! A készülékek HÍF engedély ugyan önmagában nem bizonyíték (lévén, sajna azt is "hamisították", annak idején még Panasonic készülékre sem volt igazi cimke: lásd TESZTvalamikor 1996-1997 felé!), de mivel az NT analóg portjának 800ms-ig kellene tudni beállítani a vételi "érzékenységét". Ellenben sajnos való igaz, hogy a FLASH ideje szabványosan 100ms főközpont esetében! Tehát ha az NT is csak ezt tudja, ténylehg érdemes lenne a készüléket átalakíttatni (hosszabb távon úgyis ez a jobb, mert a CCBS=újrahívó bevezetésével megszűnt a "tágan értelmezett" flash idő a Matávnál az analógos előfizetőknél).

Amúgy meg egy TÜSZI-s ismerőst felajgatok a kérdésben, hátha mond valami okosat (TÜSZI=1212!).

Üdv

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: georgie (1811)
szasza_hungary Creative Commons License 2001.04.30 0 0 1814
Mennyi ideig szokta bemondani, hogy megváltozott a szám? Nekünk több mint 4 hónapja mondja és még nem fizettünk érte. Lehet, hogy utólag számláznak?
georgie Creative Commons License 2001.04.28 0 0 1813
Latya,

kösz a tippet, keresek egy szervízt. Azt lehet tudni hogy a kérdéses NT 1+2 ab milyen flash időt használ analogban?

Georgie

Előzmény: Latya (K.L.) (1812)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.04.27 0 0 1812
georgie! Flash időt átalakítással 600-1000 Ft/készülék a telefon szervizek szoktak csinálni az olyan készülékeken is, ahol ez nem szoftverből állítható. Tudom ajánlani a TRENDEX-et!!
georgie Creative Commons License 2001.04.27 0 0 1811
Sziasztok!

Mikimaus, nem történt semmi ;-)

Többszöri telefonos egyeztetés után, azaz hogy: "mi is a hiba?" voltak a Matávtól és "természetesen" a felhasználó a hülye. A szolgáltatás a nagykönyvben leírtak szerint működik, de nem az én készülékeimmel. Valószínű a flash-időkkel van probléma. Ugyanakkor minden készülékem HIF engedélyes, arról nem is beszélve, hogy annó 180 ezret fizettem be, hogy az elsők között ISDN-ezhessen. (+70 ezer volt a kártya a gépbe - szintél elavult) Mi ez, ha nem hűség - a Matávhoz? Tessék mondani, ennyibe nem fér bele hogy esetleg lecseréljék az idejét múlt NT-t (ugyanis a NetMod ugyanezekkel a készülékekkel kifogástalanul működik)? Többszöri próbálkozásomra is azt a választ kaptam hogy tízezrekért "átkonfigorálnak", ami lehet hogy számvesztéssel is jár. Szerintetek ez így igazságos?

Tanulság levonható: csak akkor rendelj meg valami új szolgáltatást, ha az már maximálisan kiforrta magát és összes hibáját. Ez persze rossz ómen a szolgáltatónak, mert ezen az elven senki nem venné meg a premier kacatot és akkor miből fejleszt majd?

Bocs, ha dühös voltam :)

georgie

Előzmény: Törölt nick (1810)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 1810
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
(Már kész a parázs és nyírom a fejtetőmet!)

Elfelejtettem, hogy a Matáv színeiben TENDERRREL importált NT-k még azonos gyártó esetében sem homogének a szolgáltatás hálózat-specifikus oldalát tekintve! Amúgy szvsz. egy ügyes 143-as bejelentéssel és némi kenőpénzzel (vagy szép szóval) az NT csere megoldható (ui. nincs raktáron tudtommal csak netMod!).

De nem én mondtam! :-)))

Olivéréket csak azért sajnálom, mert következetlen és (akkor még) kiforratlan speckók alapján kellett (ha jól tudom elég sürgetően) kreálniuk NT-t anno!

Üdv mindenkinek!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: MATÁV ISDN HELPDESK (1805)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.04.26 0 0 1809
Olivér! Az amnéziás NT-k ügyében sikerült valamit megállapítani? Bő hónapja jelezted, hogy mérnétek, de aztán ez feledésbe merült
georgie Creative Commons License 2001.04.26 0 0 1808
Mikimaus és ISDN HELPDESK

Köszönöm a segítséget. Mindent kipróbáltam amit megadtatok, de valószínű hardveres hiba van. Holnap jön a szerelő, majd beszámolok...

Köszi és Üdv: Georgie

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.26 0 0 1807
NT1+2ab - Ez az Elcon egyik doboza.
Előzmény: szilva (1806)
szilva Creative Commons License 2001.04.26 0 0 1806
Pontosítsunk!

Melyik NT-ről van szó? Tudtommal pl. az Intracom NetMod-on megy az analóg porti CLIP.

MATÁV ISDN HELPDESK Creative Commons License 2001.04.25 0 0 1805
Georgie az NT1+2ab analóg portjain sajnos nem lehet a CLIP funkciót elérni,ugyanez a helyzet a Quante Integrál NT-vel is. Az NT1+2ab+V.24. tudja a Mikimaus által leírt módon.
Üdv.
Előzmény: georgie (1799)
MATÁV ISDN HELPDESK Creative Commons License 2001.04.25 0 0 1804
Georgie és Mikimaus !

Az NT1+2ab-n a parkoltatás menete a következő: a beékezett hívást parkoltatni (suspend) a FLASH # és egy egyjegyű szám beadásával (parkkód) lehetséges. A másik készüléken sajnos nem csöng automatikusan. A visszavétel (resume) a # 0 és az egyjegyű parkkód beadásával történik. Amit Mikimaus leírt (FLASH majd *79# parkoltatáshoz, *79# a visszavételhez) az helyes, de az NT1+2ab + V.24.-nél.

Előzmény: georgie (1799)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.25 0 0 1803
Köszi! 1ébként, nem tudom, említettem-e, de tegnap kipróbáltam, hogy felraktam egy fax programot, és itthagytam egész napra. Sajnos vagy nem fax-ot akarnak küldeni, vagy az ISDN telefonon kötött ki a hívás a fax ellenére, mert a program szerint nem kaptam faxot.
Viszont a telefonon ott volt néhány hívás nyoma. Ráadásul a 0 végű mellett feltűnt egy 1-es végű is. Most, hogy van egy 3. szám is a tudakozótól, talán valamelyiken sikerül élő embert találnom arrafelé ;-)
Előzmény: Törölt nick (1802)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!