A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
inkább úgy fogalmaznék, hogy a babkávé jó az instans meg általában rossz
A rendes, hagyományos nesz az jó, szeretem. Viszont hogy nekem valaki a gyárban előre beletegye a tejet meg a cukrot (meg ki tudja még mi mindent)... na attól óvjon az ég!
Hát nem tudom énnekem nagy különbség van a kávéfogyasztás és a "nyolcazegyben kapuccsínó amihez még víz se kell" vedelés között... Kedvesem apja ilyen egyadagos instant izét isz, mert neki ez a legegyszerűbb, nekem meg hallanom kell, hogy elkészül a kávé, ez hozzá tartozik a rítushoz. Persze én egy ilyen kis lelkizős lüke vagyok :)
Ha nem találnál (dob vagy király utcában is van üvegtechnikai bolt) megfelelőt, akkor szerzek neked az iparból, jó? Arra kell figyelni, hogy porüveg kell, nem folyadéküveg! Lehetőleg barna színű.
A fémdobozok szépek ugyan, de korántsem zárnak jól, még a gumiszalagosak se :(
az nem nestlé hanem jakobsz, ha jól láttam, én nem szeretem az ilyen sokinegy cuccokat, ebbe mindent bele lehet tömködni...
Egyébként kávétárolásra a laborokban használt, becsiszolt dugós porüveg a legtutibb, amilyenben vegyszert tartanak. Van belőle sötétbarna is, az a tökéletes kávétár! Nem kell hűtőbe se rakni!
Béla egy intézmény, sokat kávézol, ezért ontopik, nagyságát Uhrin Benedekhez és Szalacsi Sándorhoz tudnám hasonlítani, debreceni nyelvújítónk :). A rajongolásklubban olvashatod írásait, meg segíthet a www.szakacsbelanaploja.hu is.
Török kávét valóban főzik, de ezt a naplórészletet csak a változatosság kedvéért dobtam be :). Gondolom a főnöke Törökországból hozott kávét - az is lehet török kávé :).
Üdv mindenkinek, mint új nevező!
Én csat-O-süvegben tartom.
Bár csak pirosraburkolt-bravos a menü, de mindig szemezek a Lavazzákkal, szerintem jobb a Segafredónál.
Szereztem ma Lavazza-t.:) olyan kíváncsi vagyok,h milyen lesz, de biztos nagyon finom. Miután kibontjátok a vákuumos csomagolásból, ti miben tartjátok? Állítólag ez nagyon nem mindegy.
Bekopizom, mert a Mester a teljes mai naplót a kávézolásnak szentelte :).
Szakács Béla
2004. 08. 02. hétfő, 14:00:02 óra
Kedves Naplóm! Most aztán tényleg lóhalálomban vagyok, mert még Helgácska nem jött vissza és ugyanakkor már mindenki dolgozik. Most épp kávézás van Esztikééknél. Én meg ma már hármat ittam, és gondoltam gyorsan megnézem az e-mialom, de ma semmi levélforgalom sem volt.A nagyfőnöknek jó kedve van és hozott eredeti török kávét a nyaralásból. Reggel óta azt isszuk, de olyan erős mint a dinamit. Nekem a harmadik után már kalimpált a szívem mint a gyorsvonat. Pedig tettem bele három cukrot, komlettát de így is erőss volt. A Török emberek ezek szerint ezt kedvelik. Szerintem nem hasznos a szívre, dehát ők tudják.
na úgy nem is működik, hogy folyton iszunk, hátha fáj valami :))
a pálesz is csak akkor használ - s akkor sem egy vödörrel - ha nem iszol rendszeresen. Mivel én általában 2-3 alkalommal iszom egy évben égetett szeszet, nekem este egy stampó szilva elfújja a fájást, ha utána gyorsan elalszom.
a kávé lényegesen barátságosabba szervezethez, mint egy 50 fokos szadai meredek...
Egy időben, mikor ez-az fájt Én is leöblitettem a fájdalmat egy kis pálinkával, de egy ideje nem iszok és már szóva se jöhet megfogadtam). A kávé jót tett, úgyhogy maradok ennél a verziónál.
Alkati kérdés. Nekem ha fáj, akkor többnyire már reggel nekilát. Gondolom, nem kell különösebben magyaráznom, hogy a szundítás és a pálesz miért nem alkalmazható ilyenkor. Nyilván munkanapokra céloztam :) A kávé viszont nem mindig elegendő, ekkor jön a Quarelin. Az viszont negyed órán belül simít.
én csak néha vagyok fejfájós, de akkor is inkább alszom, mint gyógyszerezek. viszont a család időnként szed ilyesmit és évek óta kvarelint nyomnak, ha pánik van. Ahhoz, hogy én gyógyszart egyek ahhoz nagyon kell fájni valaminek!
kávé, pálesz (bár ez csak nagyon ritkán) és főleg szundi!