A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
én pedig kaptam ma egy doboz török kávét, azt a fajtát, amit forró vízben, de nem forralva kell főzögetni 2 percig és szürcsölve inni (bár ebben nem vagyok teljesen biztos :). kíváncsi vagyok, milyen lesz...
inkább úgy fogalmaznék, hogy a babkávé jó az instans meg általában rossz
A rendes, hagyományos nesz az jó, szeretem. Viszont hogy nekem valaki a gyárban előre beletegye a tejet meg a cukrot (meg ki tudja még mi mindent)... na attól óvjon az ég!
Hát nem tudom énnekem nagy különbség van a kávéfogyasztás és a "nyolcazegyben kapuccsínó amihez még víz se kell" vedelés között... Kedvesem apja ilyen egyadagos instant izét isz, mert neki ez a legegyszerűbb, nekem meg hallanom kell, hogy elkészül a kávé, ez hozzá tartozik a rítushoz. Persze én egy ilyen kis lelkizős lüke vagyok :)
Ha nem találnál (dob vagy király utcában is van üvegtechnikai bolt) megfelelőt, akkor szerzek neked az iparból, jó? Arra kell figyelni, hogy porüveg kell, nem folyadéküveg! Lehetőleg barna színű.
A fémdobozok szépek ugyan, de korántsem zárnak jól, még a gumiszalagosak se :(
az nem nestlé hanem jakobsz, ha jól láttam, én nem szeretem az ilyen sokinegy cuccokat, ebbe mindent bele lehet tömködni...
Egyébként kávétárolásra a laborokban használt, becsiszolt dugós porüveg a legtutibb, amilyenben vegyszert tartanak. Van belőle sötétbarna is, az a tökéletes kávétár! Nem kell hűtőbe se rakni!
Béla egy intézmény, sokat kávézol, ezért ontopik, nagyságát Uhrin Benedekhez és Szalacsi Sándorhoz tudnám hasonlítani, debreceni nyelvújítónk :). A rajongolásklubban olvashatod írásait, meg segíthet a www.szakacsbelanaploja.hu is.
Török kávét valóban főzik, de ezt a naplórészletet csak a változatosság kedvéért dobtam be :). Gondolom a főnöke Törökországból hozott kávét - az is lehet török kávé :).
Üdv mindenkinek, mint új nevező!
Én csat-O-süvegben tartom.
Bár csak pirosraburkolt-bravos a menü, de mindig szemezek a Lavazzákkal, szerintem jobb a Segafredónál.