A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
a tölcsére szerencsére még az eredeti, így nem tudom, hogy lenne-e pótlás, de a gumi az kapható, az a barna ami benne van a képen, az is vadi új, 139 Ft-ért vettem a k*ravillban.
Valahogy a mostaniak eléggé bóvlinak tűnnek, nemtommér... Egy ilyen szögletest láttam csak ami jól nézett ki és masszívnak tűnt, de 10személyes volt... annyi kávéval micsinálok? :)
Mondjuk amióta a Pelé kávém van (na meg a Lavazza), azóta én is többször iszom cafét. Eleinte csak akkor ittam, amikor félholt voltam, és szabályosan legyűrtem (tök szar íze volt), de most meg élvezettel kortyolgatom, és isteni feeling..:) Nem csak az íze, hanem valahogy hangulatot csinál..
Mi a mézet termelőtől veszük Nekem még gondolati szinten se jutt eszembe, hogy boltba vásároljak. Úgyanis van méhész ismerősünk 2 is finom "házi" mézet kapunk. Viszont most olyan szinten vagyok álmos, hogy a kávét sincs kedvem megcsinálni, mindjárt ráborulok az asztalra és alszom (csak bent van a főnök) .
Otthon mikor rám szakad a háztartás én csak úgy naturon is megszoktam húzni a mézes üveget-tudod én vagyok az aki már X ideje nem iszom alkoholt igy hát marad a mézes üveg:::::::::::::::::))))))))))))))))))))), de capuccinóba isteni.
Mikor hogy sikerül. Az az igazság hogy csokiból nem vagyok válogatós, általában olyan csokit teszek rá, amilyen van. Lehet kapni reszeléket is meg kimondottan kávéba való csokit is.
Nagyon jól hangzik! Bár Jacobs kávét még nem ittam, de biztos Lavazza-val is finom.:) Mézzel még nem is próbáltam ízesíteni kávét.. Biztos nagyon finom íze lesz tőle. Csokireszeléket te reszeled rá étcsokiból?
hú, gyerekkorom óta nem jártam ott... jobban kedvelem a kisebb, közvetlenebb helyeket. Most biztosan szép a zserbó, kölökkoromban nem volt egy nagy etvasz...
Igen, a kávéházra, szoktunk oda járni egy-egy jó kávéra. Ha nem csak az íz kell, hanem egy nagyon szép helyen akarod elfogyasztani, akkor muszáj oda beülni. Mi mindíg bentre ülünk le az ablakhoz, nézelődünk KVzás közben.
Finom kávét adnak, általában sütit is nyomunk hozzá.
hát ez a csokireszelék meg ilyenek az nekem nem játékos nagyon, de a mézzel édesített kávé az bizony nagyon finom!
Van egy elméletem ,hogy a mézből sokkal gyorsabban veszem fel az energiát, mint a cukorból, ezért ha fáradt vagyok, akkor csak mézzel édesítek. A baj, hogy az macerás itt a melóban.
én pedig kaptam ma egy doboz török kávét, azt a fajtát, amit forró vízben, de nem forralva kell főzögetni 2 percig és szürcsölve inni (bár ebben nem vagyok teljesen biztos :). kíváncsi vagyok, milyen lesz...