A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
nem tudom, egyelőre még elsődleges célom a bejutás..sokminden érdekel persze (pl. szülész-nőgyógyászat), de ezen még ráérek filózni..:) meg ha az ember már oda jár, a gyakorlatokon tapasztalja,h mihez van ill. nincs kedve majd a későbbiekben..
nos akkor próbáld ki a Rádayt
az nem olyan csillogóvillogó de a kirakat előtti radiátoron egy ülőpárna van és ott mondjuk nem nyáron hanem télen melegitheted az ülőpárnád miközben kortyolod a forró általad kiválasztott keverékből készített caffeet
és mivel kisebb ezért mindent betölt a pörköltkávé illata
(a Kálvin tértől gyalog tíz perc)
a Fény utcai piacon az, amelyik felül van egy kis sarokban? ahol rengeteg féle kávé van? mert akkor ott voltam, és az isteni hely!:)) mondjuk összesen 2x ittam ott kávét, de nagyon finom volt, és kis hangulatos is ott bent.
igen ha teheted nézd meg:) meg az az öböl sem rossz, nagyon intim családias
bocs hogy nem emlékeztem hogy te voltál a Pelé ajánló:))
a nikkmemóriám nem túl jó ha arcról ismernélek nem tévesztenélek el
jártál már cocquans cafe ben/ban
Azt szeretnem kerdezni, milyen a daralva kaphato lavazza? Csak kavezoban ittam, azt is regen, nem igazan emlekszem ra. Olyan erosen porkolt, mint a segafredo? Es egy vagy tobb fele kaphato belole? Latom a fotodon a fekete dobozt, de a kozelunkben kekes szinu negyed kilos csomagolasban aruljak - a ketto vajon ugyanazt tartalmazza vagy mast?
ahaaa.. ilyesmi nagyobb ezüstkanál rémlik valami fiók mélyéről, de ezeket azért nem csípom, mert nem jól illeszkedik az ember szájához.:) pont nem kényelmes. mondjuk keverni lehet vele.:)
Ilyenkor jövök rá,h mennyi féle kávét nem kóstoltam még..Szeretném bepótolni.
Az a valaki mellesleg én voltam!:)) mármint a Pelé kávé Budakeszis elérhetőségével való beizzítás miatt.:) Tényleg onnan van az enyém, és már fogom is rendelni az újabb adago(ka)t:), mert fogyóban van. Én is jobban szeretem a nescafét csinálni, még ha nincs is olyan "feelingje":), de tökjó gyorsan megvan.
Elaboración Notas: La cantidad que se utiliza para la elaboración de café (molido) suele ser entre 6 - 8 gr. Elaboración y servicio: En un cacillo se coloca la dosis de café y se ajusta a la cafetera. Se acciona el interruptor y se vierte el café en una taza pequeña o de café que deberá estar caliente, llenando un poco más de la mitad. Acto seguido se calienta en una jarra metálica la leche entera haciendo que saque espuma por acción del vaporizador. La taza de café la colocamos sobre un platillo pequeño con el asa de la taza hacia la derecha, la cucharilla también a la derecha y el estuchado de azúcar a la izquierda. Sobre el café vertemos la leche con cuidado balanceando la jarra para conseguir que la crema quede sobre el café. Como decoración se puede presentar sobre una blonda y además con una pasta o un dulce sobre la cucharilla.
hát lehet, hogy Mario a varázsló, de hogy a cortadoban nincs tej az héccencség :))
igen sok ilyet vedeltem barcelonaban és tarragonában katalán pajtásaimmal akik a nagy melegben jegeskávét ittak. (egy pohárban két cortado és egy nagy jégkocka)
bevallom hogy a gyorsaság miatt a nescafé Braserot
de a classicot már nem szeretem az olyan semmilyen
próbáltam segafredot is és valódi kotyogóm van de valahogy azon nem olyan finom mint presszogépen
de valaki beizzitott a múltkor mert azt mondta hogy Pelé kávét lehet kapni nescafe változatban Budakeszin
kár hogy én a város másik felén lakom:(( bár Budakeszin laknék ha tehetném:) s ez kávéilag úgy tűnik indokolt is lenne
Mario témájában nem túlzok.... mondjuk nekem a férfias és copfos férfik a gyengéim
Mario férfias volt coffos és kedves, izzó fekete szemekkel, izmos de nem túlgyúrt inkább szíjjas és 190 magas .....ennyi elég is nem?:))
nembaj ha beleszólok?
merthogy énis ceremóniás vagyok kávéilag
a vastag segafredos csészéket pl kinem állhatom:( gyilkosság ilyenben felszolgálni azt a finom kávét
a cortado pedig spanyol elnevezése a rövid és kis tejjel felengedett kávénak
és csak azért szóltam bele mert ezt a szépséges Mariotól tanultam
(ez itt most nem a dicsekvés helye:)
mikor különleges szerencse folytán eljutottam Ibizára és ott felfedeztünk egy fantasztikus öblöt a Cala Gracionettat ahol Szép Marionak vendéglője van :)
ne hagyjátok ki ezt ha véletlenül Ibizán jártok
neeem vagy az, én spec. szeretem az ilyen "ceremóniás" embereket.:) én is mindig a kedvenc kis szép mini-bögrémből iszom a kávét (el se tudom képzelni,h valami lepukkant mezei csészéből igyam), ezüst kiskanál nálam nem játszik, mert túl vékony, nincs jó fogása.:)
mi az a cortado?
mézet mézpörgetővel teszem, cukrot azzal, amivel kavarom. :P
sőt, már tejjel nem is ízlik a kávé, csakis kávétejszínnel..burzsuj!!:)))
én kávét otthon csak ezüst kiskanállal keverek, anélkül a kávé nem az igazi, nem teljes. Ha tejeskávét iszom, azt csak bögréből, ha cortado-t, akkor azt csak kávéscsészikéből, ami kizárólag porcelán lehet.
(nem azzal tesszük a cukrot-mézet, mint amivel kavarjuk!)
vagy az is lehet, hogy én komplett idióta vagyok :))
a tölcsére szerencsére még az eredeti, így nem tudom, hogy lenne-e pótlás, de a gumi az kapható, az a barna ami benne van a képen, az is vadi új, 139 Ft-ért vettem a k*ravillban.
Valahogy a mostaniak eléggé bóvlinak tűnnek, nemtommér... Egy ilyen szögletest láttam csak ami jól nézett ki és masszívnak tűnt, de 10személyes volt... annyi kávéval micsinálok? :)
Mondjuk amióta a Pelé kávém van (na meg a Lavazza), azóta én is többször iszom cafét. Eleinte csak akkor ittam, amikor félholt voltam, és szabályosan legyűrtem (tök szar íze volt), de most meg élvezettel kortyolgatom, és isteni feeling..:) Nem csak az íze, hanem valahogy hangulatot csinál..