pénteken szerbiában játszottam egy korg bx-3ason, de mivel a beállásra útlevélpara miatt nem értem oda, csak egy 5 perces line-check.en volt alkalmam kipróbálni a hangszert, és utána egyből kezdtük a koncertet. meg kell mondjam, nagy élmény volt, főleg mivel ezelőtt csak régi cx3at használtam egyszer, és az elijesztett a korgtól (bár volt akinek tetszett- ízlések..), nem úgy mint a milliós csodaklón. a waterfallja remek, a kinézete totál b3, fa lábak voltak hozzá, gyönyörűen nézett ki. Mind a leslie szimuláció, mind a chorus jobban tetszett mint az általam használt vk-7, a drawbarok jól mozognak, a menürendszer a korg standard, viszonylag logikus. sajnos pedált nem adtak hozzá, de boldogultam valahogy. a lényeg, hogyha valakinek van lehetősége hozzájutni pl használtan, emberibb áron egy ilyenhez, akkor mindenképp vegye fontolóra, mert szerintem nagyon jó hangszer! amerikában 3600 dollárért árulják újonnan, németországban 4000 euro, szóval sajnos elég borsos...
Elnézést! Kimaradt az a sor az olvasásból:-) B3000-ért viszont sok a 900ezer. Ennyiért szerintem a nyakán marad. Illetve az eredeti tulaj nyakán:-) Bár veréb mindíg akad.....
Mint irtam ,a hirdetésben egy az eladó szerint a rá hasonló képet tett be, nem a b3000-esét. A képen egy b3 szerepel szerintem is . Igen a b3000 nem volt midis, de rs232 kapcsolat teremtő van benne. A super b volt full midis, és pcm kártyákal még hárfázni is lehetet vele, azért ez má nem semmi!!!!
A képen biztosan nem B-3000 szerepel, annál ugyanis a "reverb" és a "transpose" csúszkák látszanának baloldalon a felső és az alsó manuál melleti zárólapon, meg a lábai is simán párhuzamos hengerek. A B-3000-ben valóban van valami "zongoraféle" de inkább csak elijesztésre alkalmas mint valódi játékra. Nincs MIDI funkciója sem.
Több cuccot is árul az illető a vaterán. Nem hiszem, hogy az övé lenne. Egyszerűen bizniszel a tag. 900 000 elég jó árnak tűnik, bár kérdés, hogy milyen belülről, és elötte ki használta. Szerintem érdemes rászállni aki komolyan szeretne egy ilyen hangszert:-)
Hiába:-) a lehetőségek országa már rég nem amerika. Kínába dolgozni mennek az emberek, nem pénzt keresni. Szerintem ez nagy különbség! Ha a hammondokat az eredeti anyagokból készítenék, -modern technológiával- semmivel nem lennének rosszabbak az eredetinél. Szerintem a mítoszt szeretnék fentartani, és az eredeti hangszer értékét megtartani. Talán a japcsiknak is így adták el a jogot a hammond gyártásra is:-) eredetit nem gyárthatnak! Pedig csuklóból csinálnának jobbat is szerintem. Nem kellene szarakodni az 50/60Hz-vel sem.
Énis léceket martam volna ki az ellentétes oldalain, és táblásítottam volna. Ez volt az első ötletem. Aztán egy másik megoldás is eszembe jutott. A táblára merőlegesen állított szerszámmal martam volna ki a nútokat, csak a nehézséget az jelentette volna, hogy egy jobbos, és egy balos szerszámmal kellett volna "megtámadni" az anyagot, és középen szakadt volna egybe a nút. Ezért döntöttem a reluxás megoldás mellett. De még megfontolás alatt tartom a dolgot bár az utóbbi az egyszerűbb.
Azért ez már a harmadik évezred nemhiába. A CNC (Computer Numerical Control) olyan maróberendezés, amely szabadon programozható mikroszámítógépet is tartalmaz, ami a vezérlését végzi. Működését alapvetően a beépített mikroszámítógép programozása határozza meg. Multszázadban még a primitiv világban, az asztalosok kétoldalról, másoló felső maróval vágták bele a nutokat, a dobozt összecsapolták , majd utána furnérozták, egybe csiszolták, és politurozták, kis labdacsokkal , habkövel, olajjal, és spirituszban oldott shell lakkal.
Szóval sokat változott ez a világ, ezért van az ha cserélni kell egy égöt ,sokan megnézik a az interneten hogy hogy is kell azt, és forumokon megvitatják hgy most tekerni kell vagy huzni, vagy mit is....
Más régi ismerösöm aki kéthavonta jár ki Kinába , mivel ott gyártat gitárokat ,
örömmel ujságolta hogy közlekedet BNW-vel, és három karikás emblémáju "audival"
Kértem töle kérdezze meg mennyiért gyártanának le egy elektromehanikus "hamonndot" pl És ledöbbentő volt a válasz, /nem az eropai, hogy ezt miért nem lehet megcsinálni/ hanem hány tonnát rendelnének belöle ....
Hmmmmm..... erre nem is gondoltam, hogy így egyben adják oda a cuccot. De nem is ez a lényeg! A horony marásodra nagyon kíváncsi leszek! Énis gondolkodtam rajta pár órát, de aztán elvetettem a lehetőséget. Én egy egyszerűbb módját választom majd a hanghullámok lassítására. -ettől lesz olyan lezli-hammondos "döglött" hangja az egésznek- Egy sima reluxa szerű 45foknál meredekebb állású rétegelt lemezeket fogok majd beépíteni a lezlim oldalaiba. Persze nem lesz olyan kinézetre, de a hangja kísértetiesen hasonlítani fog majd remélem:-)
Sok sikert a Te lezlidhez! Jah, majd elfelejtettem! Ha elfogadsz tanácsot, csak marás után furnérozod le a lapokat! Így nem ér meglepetés. Kicsit macerásabb lesz a furnér kivágása a hornyoknál, de megéri hidd el. Sokkal szebb lesz, és biztos, hogy nem szakad fel véletlenül sem a furnér! Én tudom:-)
én most vagyok a leslie építés közepén, fel is hívtam ezt a céget, de csak összeszerelve adják oda a dobzot (olyan szerzői jog-féleség miatt, hogy ne lehessen könnyen koppintani), úgy meg horror a szállítáasi díja, szinte jobban megéri egy kész 145, 147, vagy 122 - est venni :-(
a legnagyobb feladat a koppintásban a hornyok elkészítése, én majdnem egy év szervezem.... külön szerszámot kell gyártatni, meg kell egy -asszem- 5 tengelyes cnc maró. meg persze egy nagyon "megértő" vállalkozó, aki hajlandó átállítni a masináját a mi pár kis hornyunk miatt -de már a finish-ben vagyok!
a falemezek megvannak, furnérozva gyönyörű 1mm-es amerikai dióval, már "csak" a marás kell, meg összetákolni. utána természetesen poitúr.
-Tehtube Zsolti bácsi! nagyon régen találkoztunk, jó lenne már összefutni! már teljesen széjjelkántriztam az agyamat...
Talán mert az vintage-ebb. Ki tudja:-) A belseje állítólag teljesen ugyan az. Bár én csak az itthoni B3-at láttam közelről. Ha akkor lett volna A100-as, az olcsóbbikat vettem volna meg, az biztos! De mostmár mindegy.........
Dejó, hogy feltetted! Minnél többet kérünk! Jó hogy lehet látni-hallani hazai orgonamuzsikát is. Felteszed a tavalyi The Cat-et az M3-mal? (vagy feltegyem én? :-)
Múlt kedden abban a szerencsében volt részem, hogy ott lehettem a tower of power első budapesti koncertjén. hát lehengerlő volt, az első pillanattól érződött, hogy odaát mást jelent a zenekar, a zenélés és a zenész fogalma, mint itthon, főleg a produkció szempontjából... A billentyűs Roger Smith sajnos operációja miatt nem tudott részt venni a bp-vel kezdődő turnén, de kiváló helyettese Bobby Sparks is megtette a magáét a hammondon és a yamaha S 90en. Volt leslie is, fekete boxszal, ha jól láttam egy kis narancssárga világító pötty is volt benne (cső?), az orgona hordozható b3 szerű volt, de a hátlapján nagy betűkkel ott virított a hammond felirat és logo, amely tudomásom szerint nincs a régi orgonákon. Az orgonajáték ízes volt és virtuóz, bár nem volt túl hangos, a szólókat azért lehetett hallani. A zenekar összességében is zseniális volt, kiemelkedő teljesítményekkel (Larry Braggs főénekes mintha james brown és seal keveréke lenne, a lehető legjobb arányban). ja és a zenekar most 40 éves....
vk8-hoz: vk8 waterfallja szerintem becsapós, mert perkusszív játéknál a hang olyan erősen csapódik vissza, hogy kétszer is megszólal, és ez nagyon idegesítő tud lenni. plusz egy csomó hasznos funkció nehezen érhető csak el, vagy egyáltalán nem, a kijelzőmentes menürendszer miatt.
http://de.youtube.com/profile_videos?user=lakfelsz Most tettem fel először egy pár videot, nem sikerült valamiért. Talán ezen az oldalon mindent meg lehet találni, Máskülönben pedig a ''Jazzműhely Keszthely'' címszó alatt . Ne értse senki se félre, nem ''cégérkedni'' akarok, de sajnos minden szinte minden ami a mi tevékenységünket Magyarországon illeti , csak Budapesten van, és történik.
Üdv mindenkinek ! Kb két héttel ezelőtt volt itt, a mi kis keszthelyünkön a zenesuliban egy év végi buli, ahol örömködtünk egy kicsit. Páran tanítanak a zeneiskolában, és ezért egy kis jazz-al feldobtuk az egésznapos rendezvény késődélutáni hangulatát. Mindenki beszállhatott, stb.stb. Ismeritek ezt. Sajnos sem a minőség, sem az arányok nem stimmelnek, de gondoltam felteszek pár másodpercet hogy a DB3 hangját (ha valakit érdekelne) hallhassa. Az M3-at sajnos szállítási, és cipelési okokból nem tudtam bevetni. //Kérem a kritikákat// http://de.youtube.com/watch?v=zIpqGtRiCsg (cameleon) http://de.youtube.com/watch?v=Gh-yO1aHuuw (blues, Maceo P.) http://de.youtube.com/watch?v=wp0Yg3oIh6I (Dr.Lonnie ) http://de.youtube.com/watch?v=vRQnyg8EUBU (My Little. ) http://de.youtube.com/watch?v=-3N4jUd2axM (G. Benson Mambo inn ) http://de.youtube.com/watch?v=DpRSou8t_6Y (The Cat )