Egyetlen Vilmost ismerek, akit Vilcsinek szólít a felesége, és így az egész ismeretségi kör, de a fickóra nem is illik más. :-) A többi Vilmost (rokonok) pedig Vilinek szólították a családban, bár most jut eszembe, hogy apu nagybátyját Vilikének hívta a huga. Az én fiam pedig Áron Vilmos, így egyértelműen Áronnak hívjuk. Meg még egy csomó idétlen becenéven, amit egy első gyerekes anyu-apu ki tud találni a 4,5 hónaposának. :-)))
A Lili nekem is tetszik. De csak azoknak a szülőknek ajánlanám, akit nem zavar, ha sok gyermeknek ez a neve.
Mifelénk nagyon felkapott név lett:
Lili, Luca
Bence
Sziasztok! Mi még eléggé csak a babatervezgetés elején vagyunk, de nevet persze már próbálunk találni. Egy elég hosszú, németes hangzású vezetéknévhez kéne valami olyan név, ami lágyítja a vezetéknévben lévő 'g'-t és 'r'-t. Fiúnévnek a Vilmosra gondoltunk, ezzel csak az a gondom, hogy hogyan lehet "normálisan" becézni. Mert a Vilitől kiráz a hideg! Valami tipp? Lánynévnek nem semmi ötletünk nincs. Olyan kell, ami lágyít, nem túl hosszú és nem hívnak úgy minden második gyereket. Van ötletetek?
:-)
Anyai nagymamámat Jolánnak hívják. Amikor nagyapám feleségül vette, közölte vele, hogy ez a név nem embernek való, hanem max. egy tehénnek, és az első naptól következetesen anyunak hívta a nála 12 évvel fiatalabb feleségét, akit amúgy imádott, csak a nevét nem bírta "lenyelni".
Van egy birkánk, aki a Béla névre hallgat (bocsi minden kedves Bélától:) ). Tegnap volt nálunk az állatorvos, aki szintén Béla. Apa felszólította a családot, hogy az állatorvos jelenlétében csak és kizárólag Birkának szólítsuk az állatot:)
"A Bélákkal kapcsolatban egyébként szerintem érdekes,hogy nagyon szeretik továbbvinni a nevüket."
Biztos azért, mert egyébként kihalna... :-))) (Bocs, ezt nem bírtam kihagyni...)
Közben rájöttem miért szerepel nálam ennyire negatívként a Béla név. Volt egy film, amiben mindenki Béla volt :-)))
Nálunk a tágabb családban is vannak Bélák, és én is nagyon szeretem őket (apa-fiú páros), de a nevüktől függetlenül.
Nekem egyébként tetszik a Zsadány név!
Kedves Lovászi!
Pont az én kisfiam nevéről is irtál, /korábban leirtam nálunk hogyan adatott a neve/ Bélának hivják. A régi életemben én soha nem volnahittem el, hogy a gyerekem ilyen nevet kaphat. Azt azért nem mondom, hogy baromira tetszik, inkább megszoktam, de imádom az apukáját, és szerette volna továbbvinni ezt a szintén régi magyar nevet. Nem tudtam kérésének ellenállni, de nem is bántam meg. Egyébként van másik neve is, ha később választani akar.
A Bélákkal kapcsolatban egyébként szerintem érdekes,hogy nagyon szeretik továbbvinni a nevüket.
Én azért nem szeretem, ha ugyanugy hivják apát és fiát, mert sokszor nem tudják kinek szól az ember fia.
A kislányom a fentiek miatt nem vitte tovább az én nevemet.
Sajnos nem, de anyuék biztos, mert apu tanár volt ott, anyu meg a falu egyszem óvónénije.
Azt, hogy mi van velük, ők sem tudják, mert 1980-ban ők is elköltöztek onnan. Azért megkérdem, hátha...
Tényleg klassz hely volt, általános iskolás srácként nagyon élveztem a falusi életet, a nagy csavargásokat az erdőben, a működő himbákat, a patakot, a jéghideg vizű strandot, csak azt nem szerettem, ha délelőtt a dögmelegben be kellett gyalogolnunk a faluba a boltba. :)