A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Bécsben még nem ittam cappuccinot, de biztos isteni lehet. Én egyszer Párizsban, a Louvre-al szemközti (amúgy baromira puccos) kávézóban ittam olyan finom cappuccinot,h majdnem leestem a székről.:) komolyan:)) Tényleg mennyei volt.
Az elnevezésében én is allergiás vagyok a helytelen írásmódra, különösen a "kapucsínó" és a "capuccino" általános hibák.
Topikgazda szerint nem :), különös tekintettel arra, hogy ő is imádja mindkettőt :).
Finom cappuccinokat Bécsben ittam mostanság :), gondolom ez most nem játszik. Ja és én speciel arra allergiás vagyok, ha a p-k és c-k nincsenek meg hiánytalanul darabszámra a szóban :).
Forró csokira szerintem egyértelmű a válasz, ha nem otthon iszod: Röser-udvarban a forró csokizó. Wittman fiúk szerint is :).
pl. ki hol ivott nagyon finom cappuccinot/forrócsokit, és különbenis, milyen a jó cappuccino/f.csoki?
én speciel nem szeretem, ha a cappuccino nagyon erős. szeretem ha jó habos, és jobb helyeken ugye adnak mellé valami kis kekszet, csokit, stb.
forrócsokiból a Topcsoki a kedvencem, mondjuk puding-sűrüségű, és inkább kanalazni lehet, mint inni, de a forrócsokinak kikiáltott Nesquick kakaótól rosszul vagyok..és elég sok helyen azt adnak forrrócsoki címszó alatt. Én már rutinosan mindenhol megkérdezem,h miből csinálják, és 98%-ban szemrebbenés nélkül közlik,h kakaóból.:(
Haha, asszem szaboze megkapta az eddigi legnagyobb elismerest az ujsagiroi munkassagaval kapcsolatban azaltal, h Havas Gyorgy Peterhez hasonlitotta :)) bocsanatazoffolasert
javallat: flórián áruház földszintjén van egy keravill. ode be, határozottan, rudgossál el magadtól minden eladót, nem is értenek hozzá meg idegesítőek is. Rombolj be a kávéfőzők közé és fogsz találni olyat amilyet keresel. Nem lesz egyszerű, mert folyton odajönnek, hogy mit keresel... egyetlen faszit engedj oda, ő öreg motoros, látszik a fejin, hogy sok kávé lefolyt már a torkán...megismered.
Működőképes, de tényleg működőképes egy, max. két személyes főzőt keresnék, ha valaki a fővárosban tud ilyen boltot (semmiféle nagyáruházi stb. vackot ne ajánljatok, aminek orrán-fülén és egyéb testrészein gyön a kávé, kivéve ott, ahol gyönnie kéne). Semmi extrát nem kéne tudnia a jószágnak, csak azt, hogy ettől az 1-2 csészétől többet ne lehessen lefőzni rajta. Az ok roppant egyszerű: felkészülés az x-ik leszokási kísérletre.
Lehet, hogy a nemetorszagi Jacobs finom, meg nem ittam, de en az itthon kaphatot utalom, savanykas mellekize van szerintem, akarcsak a tobbi nemet porkolesu kavenak. :