A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Kedélyjavító céllal készült ilyenre, de aztán persze összekeverte, és akkor már nem volt csíkos. Én nem kóstóltam meg, mert édesítve a kávé ízét nem bírom sehogysem, viszont Hugocskám azt mondta, hogy isteni volt.
Lehet venni mindenféle csokitömböt otthoni használatra/olvasztásra az Aztékban, olyan 3000 Ft körül van egy kiló :), nyilván annyit, amennyi kell. Segítenek is, hogy mit hogyan kell csinálni. Két hibájuk van: csak hétig van nyitva a hely és kevés az asztal, bár pont ez utóbbitól lesz nagyon kis meghitt.
MOM parkban a földszint alatt eggyel (tehát a Semiramis fölötti szinten) van hátul valami kávézó, vagy mi. Mellette egy borszaküzlet van. Naszóval, ebben a kávézóban készített a nagyon kedves leányzó (tényleg, feltűnően aranyos volt) a Hugocskámnak egy olyan melange-ot, hogy azt még nézni kellett egy darabig. Frankón rétegelve volt, lelkendezett is a lány, hogy ilyen jól még sosem sikerült neki összerakni. Tehát, alul aranysárga méz. Fölötte tej, afölött keskeny barna csík (a kávé), majd legfelül a tejhab. Pazar látvány volt, Hugom szerint az íze is.
Hétvégén GyQrben jártam a belvárosban egy közben nem messze a virágpiactól. Ott találtam egy Delikát boltra, ahol több mint 50 fajta kávét árultak. A Mövenpicktöl a bio pellinig bezárólag, ha valaki arra jár érdemes benézni.
Én Kimbo kávét vettem, de nem cserélném el a segafredoval, szerintem nem egy kategória