Nem baj ha nem, vagy nem úgy működik, nem örökmozog vagy Nobel-díj várományos.
Önmagában az ilyen házilag épített, ötletes szerkezetek érdekesek, legalábbis nekem tetszenek. Láttam már pl. elég nagy, hatalmas gépipari munkát tartalmazó egypólusú generátort.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: Magyarországon fizikusként igen nehéz... Rengeteg tehetséges tudósjelölt püföli ma a billenyűket programozóként stb.. Egy jó megoldásnak azt tartanám, hogy itt elvégzed az egyetemet és azután megpróbálnál bekerülni egy doktori iskolába az USA-ban. Persze ott sem rózsás a helyzet, de a hazainál lényegesen jobb. Csak akkor válaszd ezt a területet ha nem tudod másképpen elképzelmi a jövődet és nagyon jónak is kellene lenned. Ha csak kicsit vagy tehetséges akkor nem valószínű, hogy meg tudsz maradni a területen.
ez szuper :) gézo és deszkamodell örökmozgó mifene ,,, mozog az emeddig az ellem bírja kérnémszépen duracell ?? különben .. és mégis mozog a föld épithetnénk há örökmozgót a gravillárióóó óóó a drága gravillárió változásait kihasználva , elvégre is nem venné azt senki észre ha mini dagálygépi holdfázisváltóval ügyködnénk vagy mégsem
De mégis, hogyan lehet némi pénzt is vele keresni?
Nem nagyon tudok mást, mint külföldön tanítani vagy dolgozni. Nem nagy pénz, de jobb mint a magyar fizikus vagy tanársegéd "fizetés". Pályázat egy témakörben, sikeres munka a kinti teamben, ha megismernek, adódnak jó lehetőségek. Ha a téma olyan, esetleg hívhatnak vállalatok is (félvezetőkutatás pl), ott jóval több a pénz, de a továbbiakban kevésbé tudományos a pálya.
Akiket én ismerek és sikeresek, nem gazdag emberek, de nincsenek anyagi problémáik sem. Pl. tanít egy svéd egyetemen. Nevet szerzett, ismerik a szakterületén. Sszámos fekérést kap más egyetemeken előadások tartására, sokat utazik, jó anyagi szinten él. Hátrány, hogy teljesen elszakad Magyarországtól. A családja kinn van hogy együtt lehessenek, a gyerekek ott járnak iskolába.
Ha a pénz a fontos, nem a fizikus pályát kellene választanod... :-)
Gondolom elsosorban tanarkent, kutatokent, ami nem fizet jol. De en talalkoztam mar fizikusokkal eleg meglepo helyeken pl. Andersen Consulting (ma Accenture) tanacsadoja, londoni City elemzoje, egy idoben az volt a divat, hogy a tozsde folyamatokat a folyadekok aramlasaval modeleztek. talan meg most is de valszeg mar telitett a mezony. meg DNS mikrocsippes kutatot is lattam mar fizikus diplomaval. nyugaton szvsz a fizikus diploma nem szamit rossznak, mert azt mondjak, problemamegoldasra tanit, ergo eleg sok helyre jo.
Kérdezd meg Bor Zsoltot. Neki megszaladt, röpke 40 évi munkával össze tudott még egy új autóra valóit is gyújteni. Persze, nem minden fizikus olyan sikeres, mint ő.
Persze, hogy lehet pénzt keresni, a Nobel-díj nem rossz összeg. Bár, mint tudjuk, azért nem érdemes fizikusnak menni, azt a Makao nevű szerencsejátékkal is el lehet nyerni.:-)