A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Azok. Meglehet, ott b@sszintottam el, hogy a vizes felöntést, azon belül pedig felelőtlenül szénsavas ásványvizet alkalmaztam :). Bár az a helyzet, hogy a bolgárokéhoz képest még így is jól jártam. Ott a frappé a buborékos vízzel felöntött nescafé-port jelenti. Brrr... Ha ittatok már rosszat...
Elfogyott itthon a kávé, úgyhogy instant megoldásnak :) elővettem a nagynénémtől kapott kis Nescafé Frappé csomagok közül az egyiket és kipróbáltam. Hááát... :) jeges tejeskávé, nem rossz, de az egekig nem ugráltam a felfedezés örömétől.
A vodkán, naná! Azt nem bírom önmagában. Huhogós vodkának is elnevezték már, mert percekig csak huhogni bírtak tőle. Viszont náthára tényleg kiváló! :)
én elhozhatom a venezuel csudát, de azzal állandóan főzni kell, ha 5-6 ember összejön... vagy én iszom sokat, de én egy adag felét felszívom nyomban...
De a talin kezdhettek gondolkodni. Hayloft elhozhatná a dél-amerikai csodáját, iszogatnánk valami finomat meg ilyenek. A kommerszfogyasztás nem lenne kötelező :).
Nekem a kommersztől igen hamar megfájdul a fejem, akármit is áztatnak bele. A kávétalálkozó ötletét viszont támogatom. Összeülünk, végigkóstoljuk a mindenféle kávékat, aztán mentőt hívunk :)
A vodka likQralapnak teljesen jó :). Nem érezni az eredeti ízét, hidd el. Na majd ha levizsgáztam, szervezhetnénk egy kávézóstalit :) és oda viszek sajátkészítményt :).