A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Bizony, nincs az háromezer sem. A honlapjuk szerint 2065 Ft a mintabolti ára a két személyesnek. Mintabolt pedig Budapesten az ANdrássy út 57. alatt található. Íme:
Milyen funkcióra vágysz egy kávéfőzőtől? :) Főz, mos, habot ver, gyereket nevel? :)))
Szerintem gondold át a mostani kávéivási szokásodat, szokásaitokat és annak megfelelően vegyél gépet. Amire most nincs igényed, arra később se lesz (ld. még kenyérsütőgép, szobabicikli, tojásfőzőgép :) stb.). Mindig szemes kávét veszel és megdarálod és lefőzöd most?
Hátul van :). Nyáron cseréltek csöveket, akkor jól fogott. Kulturált, normális hely, a kutya nem jár arra szerintem :), töredékéért lehet szolizni, mint bárhol másutt.
Na de komolyan, százezret kihajintani az ablakon? Tudod, mennyi jó kávét lehet abból inni? :) Vegyél egy szarvasi kotyogót, ha lejjebb olvasol, a fiúk behatárolták az autentikus szempontjait. Szerintem nincs 3e Ft. És vegyél egy darálót, esetleg kézi tekerésűt, régiségboltban 15e Ft, bolhapiacon harmadából kijön. A maradékot meg költsd kávéra :). Mennyivel jobban hangzik mindez! :)
Kár lenne. Szerintem sokkal jobban jársz egy darálóval és egy kávéfőzővel. Egyrészt nem kell kidobni/szervizelni, ha csak az egyik része romlik el, másrészt fényévekkel olcsóbban kijössz.
Gyerekek!! A Batthyány téren a volt csarnok első emeletén a sarokban van egy naggggyon fasza kis kávézó!!! Múltkor ittam ott egy Mexico Authentico nevezetű cafét, és komolyan életem legfinomabb kávéja volt!:) Volt benne csoki, fahéj, szerecsendió, tejszín. Isssssteni finom, mindenkinek ajánlani tudom.
Azok. Meglehet, ott b@sszintottam el, hogy a vizes felöntést, azon belül pedig felelőtlenül szénsavas ásványvizet alkalmaztam :). Bár az a helyzet, hogy a bolgárokéhoz képest még így is jól jártam. Ott a frappé a buborékos vízzel felöntött nescafé-port jelenti. Brrr... Ha ittatok már rosszat...
Elfogyott itthon a kávé, úgyhogy instant megoldásnak :) elővettem a nagynénémtől kapott kis Nescafé Frappé csomagok közül az egyiket és kipróbáltam. Hááát... :) jeges tejeskávé, nem rossz, de az egekig nem ugráltam a felfedezés örömétől.