A statisztikusok szerint Valentin győzelme a csapat 20. sikere az idén. Az igazsághoz tartozik, hogy némi túlerő forgott fenn, tekintve hogy a versenyen jelen van a Kazah válogatott is, és a srácok tudták, mi a kötelesség. :-)
A csapat jelentékeny munkával regulázta a mezőnyt, hogy Valentin sprintelhessen, ehhez képest épphogy lecsúszott a dobogóról. Pedig ha odafér, akkor a száguldó olasz riporterlányok után a Világszépe-választás szereplőivel is megismerkedhetett volna. :-)
Most még pipa, lázad, megértem - de túl kell lépni a pillanatnyi érzelmeken, és higgadtabban előre figyelni, gondolkodni. Az olaszok most hoztak egy precedens értékű ítéletet, előtte is volt jópár bevallós-együttműködéses 1 éves megúszás, erre kéne "rámenni" , nem duzzogni feleslegesen, önpusztítóan. Így menthető a jövője, másképp nem nagyon.
De ha 2 év, akkor is jobb, mint amit Ulléval műveltek, ráadásul a bevallás esetén kevésbé károsan csesztetik a múltbéli Fuentes kapcsolatát - ha viszont magára zúdítja mégjobban a támadógépezet minden médiaosztagát, még visszaesőt is kreálnak belőle ...
Contadornak két választása van. Együttműködik a hatóságokkal, bevall mindent, magával ránt egy csomó embert, és ő lesz a második jó útra tért bűnös Basso után.
A beszámolók szerint a csapat aktív támadó szellemben szerepelt a versenyen, és végül is a 11-12. hely egyáltalán nem rossz eredmény.
A Hainani körversennyel nem tudom, mi lesz, a hét végén elég csúnya áradások voltak a szigeten. Az európai különítmény viszont a hét közepétől ismét Olaszországban versenyez majd.
Pillanatnyilag Contador nem hajlandó kompromisszumos megoldásra. És szerintem ez nem nagyon fog változni, ha nem tudja tisztázni magát, ugyanúgy bevágja maga után az ajtót, mint Ullrich.
Remélem, nem lesz negatív hatással a csapatra ez az ügy. Arra gondolok, hogy nem leszünk eltiltva versenyektől. :/
Sajnos esélyes... Akárhogy is az Astana visszaesőnek számít. Ha 2008-ban Contadorral-Leipheimerrel nem hívták meg a csapatot, akkor a jövő évi keretet simán el tudom képzelni, hogy kiebrudalják.
De ez még nagyon korai spekuláció, előbb derüljön ki mi lesz Bercivel.
Én nem hiszek ebbe a spiclidologban. Amiket állít azt csak olyan tudhatta aki Contador közvetlen környezetében volt akkor, és lenne jövőre.
Ez engem nem érdekel. Én azok jogai mellett kardoskodom, akik belecsöppentek és nem tehetnek semmiről. Az igazságtalanság az, amit talán a legjobban gyűlölök a világon.
Persze h Nekik nem - de a vezetők, orvosok, húzóemberek és vízhordók(Vino gondolod elhitetheti, h nem tudta mit csinál a N° 1 ?) akik akkor a DL-n majd a Touron segítették nem tagadhatnak, képtelenség ezt kivédeni.
Azt azért tisztázzuk, teljesen unfair-nek tartom, h elmeszelik néhány picogramm vmi szerért, ami nem is egyértelmű koksz - de az elmúlt 5 év hajtóvadászata begyűjtötte a legnagyobb trófeát is, nem fogják engedni, h megússza ...
Akkor még teljes tagja volt a csapatnak, ha eltiltják, olyan dologért teszik amit a csapatban többeknek tudnia KELLETT ...
Nem fog menni a teljes elhatárolódás, mint anno Riis és Saxo / Basso esetében, ráadásul v éppen ezért a rovott múlt nem kis szerepet játszik a csapatnál, Bercinél egyelőre nem, de ha tovább bonyolódik, gerjed az ügy, akár még nála is piszkálhatják a Fuentes kapcsolatot - egyszerűbbnek tűnik nekem az együttműködés, akkor van sansz "csak" 1 év kihagyásra .... ha nem, a vádlók vannak előnyösebb helyzetben most, biztos h még keményebben támadnának.
Próbáld kicsit higgadtabban átgondolni a szitut, ha az egész csakis a súlyfelesleg leszedésére, nem pedig a nemigen bizonyítható vérdoppingra utal, akkor ez lehet a jól előkészített védekezés egyik első része - más kiút, enyhítő dolog nem nagyon várható, úgyfest .... a hús dolgot bizonyítani, jól felhasználni óriási bravúr lenne, sztem.
Megtalálhatják a köztes állásfoglalást, ha Berci is belemegy, együttműködik, bár a csapat "visszaesőnek" minősül, félresikerült kísérletezésnek eladható történetet kreálhatnak - együtt. Külön-külön kevesebb esélyük van, szinte semmi. Ha jövőre sem a csapat, sem Contador nem Tourozhat, azaz megússzák egy évvel, az .... félsiker, elfogadható bünti, nem?
Remélem, nem lesz negatív hatással a csapatra ez az ügy. Arra gondolok, hogy nem leszünk eltiltva versenyektől. :/ Nem mellékesen, ha igaz, hogy valaki köpött a csapatból, akkor minél hamarabb ki kell deríteni, ki volt és kirúgni a faßba. Spiclikre nincs szükség. Ráadásul gyáva is.
"Arról meg jókat fognak vitatkozni az orvosszakértők, hogy a 0,1 microgramm/kg-os húsból lehet-e 50 picogramm/ml-es vizelet."
100 pikogramm/gramm a húsban aligha lesz 50 pikogramm/gramm a vizeletben.
Contador állítása szerint előző nap délután ette a húst, a mintát másnap vették.
Nem hiszem, hogíy többszöri ürítés után is ilyen magas maradna a koncentráció a vizeletben egy szelet hús után, ha az csak a megengedett mennyiséget tartalmazta volna.
Az ügy azért érdekes, mert Coló ügyvédei és szakértői olyan hivatalos passzust tudtak prezentálni, hogy a Mexicoban kapható hús 18%-a szennyezett Clenbuterollal (a versenyző a Mexikói körversenyen bukott meg). Ezt a CONI elfogadta, és megállapította, hogy nem szándékosan került az anyag a szervezetébe. Ettől függetlenül a versenyző a szabályok szerint felel azért amit eszik (és iszik) ezért egy évre eltiltották és 1.000 Svájci Frankra megvágták. Gyakorlatilag annyit ért az elismert jóhiszeműség, hogy megfelezték az eltiltást.
Felmerülő kérdések vannak... - Megfellebbezi-e a WADA és/vagy az UCI a döntést... - Precedens értékű lesz-e az ítélet... - és ami a legfontosabb tud-e hasonló passzust prezentálni Contador stábja...
Ez utóbbi a legzűrösebb, mert Latin-Amerikával ellentétben az EU-ban keményen veszik az élelmiszer-egészségügyet (legalább is papíron). A Clenbuterol maximális mértéke 0,1 mikrogramm/kg, ennyi lehet egy kg húsban. Ha olyan passzust prezentálnak a spanyol hatóságok, hogy az ő húsuk tele van Clenbuterollal, az nagyon nem fog jót tenni az EU-ba irányuló élelmiszer-exportjuknak.
Arról meg jókat fognak vitatkozni az orvosszakértők, hogy a 0,1 microgramm/kg-os húsból lehet-e 50 picogramm/ml-es vizelet. (ha nem tévedek a tizedesekkel, akkor 50 pico = 0,00005 micro)
182 induló volt az olasz versenyen (Bologna környékén volt), a csapatból még elvileg Assan Bazajev, Enrico Gasparotto, Andrej Grivko, Mirko Selvaggi és Gorazd Stangelj indult Guido Bontempi vezényletével. Ugyanez a csapat indul a holnapi G.P. Beghelli viadalon, szintén Bologna környékén.
Hétfőtől pedig a Tour Of Hainan ranjtol. A Kínához tartozó trópusi sziget (nagyjából Hawaii illetve Kuba szélességén fekszik) körversenyére színkazah csapatot visz Alex Shefer: