A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
"kb másfél óra múlva, én ezt fogom tenni, lecsücsülök otthon a bőrkanapéra, behelyezek egy Bebo Valdez cd-t a spílerbe, rájagyújtok egy kanári szigeteki szivarra és mellé támasztok egy cortadot, megfogom a Singer könyvet és további másfé órára megvan a lazítás.
szerény tapasztalataim szerint az otthoni kapuccsínó nem lesz sose jó igazán...
otthon eszpresszót vagy cortadot kell vedelni, nyugodtan...
kb másfél óra múlva, én ezt fogom tenni, lecsücsülök otthon a bőrkanapéra, behelyezek egy Bebo Valdez cd-t a spílerbe, rájagyújtok egy kanári szigeteki szivarra és mellé támasztok egy cortadot, megfogom a Singer könyvet és további másfé órára megvan a lazítás.
Tán még egy órácska szundika is belefér...
(este meg megyek a tesómhoz, aki hatalmas adag sóletet készített tegnap, hmm nyamm!)
így, valahogy át tudom majd vészelni a péntek délután nehézségeit, pláne, ha kedvesem is csatlakozik hozzám meló után :)
Kedves jól meg volt fázva, hát tudod, szipák, nózitrombita, ilyesmi. Na, echinacea nem segített lóf*szt sem, viszont a korábban már említett huhogós vodkából lehajított 3cl-t és másnap már semmi baja nem volt.
Jóvanna, még kávé előtt voltam, non basztat :). És tényleg az íze miatt.
Amúgy feltaláltam az immunvédő kávét :). Tejeskávéba 20 csepp echinacea és finom lesz az íze (alkoholos), valamint tapasztalataim szerint ez az echinacea egyetlen emberi fogyasztásra alkalmas formája, amikor nem okoz hányingert, sőt. :)
Amúgy meg az ízéért. Szóval, az elsőt az életfunkciókat beindítandó (nálam ez a szivató), a többit az íze miatt. Esetleg ha nagy a terhelés, akkor további pumpaként. Most pl. ebéd utáni helyrebillentőnek fogom elfogyasztani.
Mostanában az a dilemmám, hogy rögtön ebéd után igyam a kávét, és így tegyem teljessé a kulináris élvezetet, valamint kávéízűvé a szunyókálást, vagy felébredés után fogyasszam.
En nem bi'''rok. nem tudnek elaludni :)
Egy idoben volt hogy napi 4-5 kavet ittam.
Mostanaban csak reggel kavezok....
Persze ez valtozik, a hetvege, kirandulas, nyaralas,
szabadsag parameterektol fugg ;-)