A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Örömmel olvasom a sok jó hozzászólást kávé ügyben. A segítségeket szeretném kérni. Olaszországban több alkalommal ittam már DERSUT nevű kávét, de sajnos itthon még nem sikerült felderítenem olyan helyet, ahol ez kapható lenne, bármilyen formában is. Ez a kávé egyszerűen csúcs, leírhatatlan. Kérem ha valaki ismer olyan lelőhelyet, ahol beszerezhetném itthon is, ossza meg velem a titkot. Egyébként mindenkinek ajánlom, ha lehetősége van rá, próbálja ki, bár az első csésze után képes függőséget okozni:-)))
ezért van, hogy az olaszok nagyon vastag falú csészikében csinázzák a kávét, ráadásul ugye az a sok csészike nem véletlenül figyel a kávéerőmű tetjén... előmelegítik és jó hosszan meleg marad benne a kaffé.
a cigi is megy, de egy slim panatella bőven belefér a kévéhőmérsékletbe. A nagy cedros elején elfogy a kávé, és hátra lehet dőlni a regénnyel és szép lassan elfüstölni a szivar többi részét.
Ugyanakkor tökkkéletesen igazad van a portóival vagy a tokajival, én viszkit nem iszom, azt nem tudhatom, hogy jó-e.
SZVSZ ha kave, foleg ha eszpresszo akkor cigaretta. A szivarral nem lehet igazan szinkronba hozni, a kave 2 perc alatt kihul, a szivar meg nehany perc mulva lesz igazan kellemes. Inkabb a port, tokaji, lagyabb vörösbor, konyak vagy valami nem tul füstös single malt.
"Make sure you allow enough time to make this a leisurely, hedonistic experience. Concentrate on the pleasure of the moment. An hour with a good cigar, a glass of fine port, cognac or espresso, adds to the pleasure of life and helps to compensate for its trials and tribulations."
Erdemes olyat venni amiben ket tartaly van, az egyikben csak 90 fokra melegiti a vizet a kavenak, a masikban a forro gozt csinalja. Egy tartalynal egy gombbal lehet a 90 fokbol forrasig vinni, de le kell eresztenem az osszes gozt vagy varni amig kihul ha megint kavet kell fozni, kulonben szetegeti.
Amugy a 299 Ft-os elemes habositoval is nagyon jol lehet(ne) habositani, de a magyar vizezett tejporbol nem egyszeru kapucsinot csinalni. 3.5 de inkabb 3.8 zsirszazalekos tej az igazi.
"kb másfél óra múlva, én ezt fogom tenni, lecsücsülök otthon a bőrkanapéra, behelyezek egy Bebo Valdez cd-t a spílerbe, rájagyújtok egy kanári szigeteki szivarra és mellé támasztok egy cortadot, megfogom a Singer könyvet és további másfé órára megvan a lazítás.
szerény tapasztalataim szerint az otthoni kapuccsínó nem lesz sose jó igazán...
otthon eszpresszót vagy cortadot kell vedelni, nyugodtan...
kb másfél óra múlva, én ezt fogom tenni, lecsücsülök otthon a bőrkanapéra, behelyezek egy Bebo Valdez cd-t a spílerbe, rájagyújtok egy kanári szigeteki szivarra és mellé támasztok egy cortadot, megfogom a Singer könyvet és további másfé órára megvan a lazítás.
Tán még egy órácska szundika is belefér...
(este meg megyek a tesómhoz, aki hatalmas adag sóletet készített tegnap, hmm nyamm!)
így, valahogy át tudom majd vészelni a péntek délután nehézségeit, pláne, ha kedvesem is csatlakozik hozzám meló után :)