Ha most Pellizottit felmentették, Contadornak, Riisnek és a Saxonak, az Astanának és a spanyol szövetségnek minden bevethetővel harcolnia kell a felmentésért - bár talán eddig is ezt tették ... ( a két eset ugyan különböző, nem érzem elegendőnek v közvetlen bizonyítéknak azt, amit találtak Berci ellen)
"Amiket állít azt csak olyan tudhatta aki Contador közvetlen környezetében volt akkor, és lenne jövőre."
Sztem meg olyan, aki NEM lesz ott jövőre ...
Egyre inkább úgy érzem, annyira wadá(s)ztak rá, h fülest is szereztek, tudták mit keressenek, melyik laborba kell vinni, stb. - de amit így is találtak, az nemigazán elegendő, ezért kellett az újabb füles, a nem akreditált barcelonai labor, a csapattárs "köpés" - amiből összeállhat egy kép, de öléggé homályos, főleg az a része számomra, h miért cipelik szinte az egész kontinensen át a mintáit?
Jó hogy nem egy pekingi, majd egy texaszi(giga lol, bocs :o) laborból jön majd a következő "elképesztő" eredmény ...
Eme remek versenyen az Iglinskij fivérek fiatalabbik ½-ed része szerezte meg a végső győzelmet. Remélhetőleg egy gyönyörű karrier kezdetének vagyunk tanúi.
Az utolsó kész szakaszból Kenny van Hummel kettőt nyert. Illetve egyet… Na jó, egyezzünk ki másfélben. :-)
Történt vala, hogy a nyolcadik szakaszon Csóri Kenny haladt át elsőnek a célon, de szőrös szívű főbíró megfedte, mert egy defektus után túlságosan igénybe vette a csapatautó segítségét, így hátra lett sorolva. De hát a szőrös szívű főbírók már csak ilyenek. Viszont az utolsó nap elégtételt vett a hollandus.
Lombardiában a cudar időjárás megrostálta a mezőnyt, csak 34 versenyző ért célba. És egy szem Assanunk megmutatta, hogy legény a gáton, mert végigment.
Csóri Kenny két szakaszt nyert, Valentin pedig két nap alatt négyről húsz másodpercre növelte előnyét. Ebben sok meló van, minden részhajrára rá kellett menni és többet meg is kellett nyerni. Mintegy mellékhatásként Az ifjabb Iglinskijen van a sprintertrikó is, de nap közben Van Hummel viseli kölcsönbe. :-)
További rendkívül lényeges információ, hogy Vinokurov fájlalja a térdét és hogy a fiúknak már a fülükön folyik ki a szusi és a pekingi kacsa. Nehéz a bányászélet… :-)
Dimitrij Ovtcharov, a német (!?) asztalitenisz válogatott tagja sikerrel tisztázta magát, őt is clenbuterollal kapták el. Igaz más sportág és még itt is fellebbezhet a WADA...
Mellékesen azt zörgi a haraszt, hogy az Astana licitál Davide Rebellinre. Tintinre pár napja szabta ki az eltiltást a monacoi szövetség. És mivel a Pekingi Olimpián kapták el, idén le is jár a két éves eltiltása.
Szerintem is bár én egy harmadik megoldásnak jobban örülnék : a Ludas Matyi Kacsa rovát reklámozták és jövöre újra látjuk a bajnokot! Netán egy negyik megoldás visszavonul az eltiltás idejére, utána visszatér.
Manapság igen gyorsan változik a nemzetközi helyzet. Nemrég még arról lehetett olvasni, hogy a Specialized szakít az Astanával, de most azt jelentették, be, hogy 2011-ben is szállítanak a csapatnak.
Ráadásul bővül is az együttműködés, mert a fejvédőket is ők fogják szállítani. Ezen felül ha jól értem a célzást, a szerveződő utánpótlás csapatnak is szállítanak majd.
A statisztikusok szerint Valentin győzelme a csapat 20. sikere az idén. Az igazsághoz tartozik, hogy némi túlerő forgott fenn, tekintve hogy a versenyen jelen van a Kazah válogatott is, és a srácok tudták, mi a kötelesség. :-)
A csapat jelentékeny munkával regulázta a mezőnyt, hogy Valentin sprintelhessen, ehhez képest épphogy lecsúszott a dobogóról. Pedig ha odafér, akkor a száguldó olasz riporterlányok után a Világszépe-választás szereplőivel is megismerkedhetett volna. :-)
Most még pipa, lázad, megértem - de túl kell lépni a pillanatnyi érzelmeken, és higgadtabban előre figyelni, gondolkodni. Az olaszok most hoztak egy precedens értékű ítéletet, előtte is volt jópár bevallós-együttműködéses 1 éves megúszás, erre kéne "rámenni" , nem duzzogni feleslegesen, önpusztítóan. Így menthető a jövője, másképp nem nagyon.
De ha 2 év, akkor is jobb, mint amit Ulléval műveltek, ráadásul a bevallás esetén kevésbé károsan csesztetik a múltbéli Fuentes kapcsolatát - ha viszont magára zúdítja mégjobban a támadógépezet minden médiaosztagát, még visszaesőt is kreálnak belőle ...
Contadornak két választása van. Együttműködik a hatóságokkal, bevall mindent, magával ránt egy csomó embert, és ő lesz a második jó útra tért bűnös Basso után.
A beszámolók szerint a csapat aktív támadó szellemben szerepelt a versenyen, és végül is a 11-12. hely egyáltalán nem rossz eredmény.
A Hainani körversennyel nem tudom, mi lesz, a hét végén elég csúnya áradások voltak a szigeten. Az európai különítmény viszont a hét közepétől ismét Olaszországban versenyez majd.
Pillanatnyilag Contador nem hajlandó kompromisszumos megoldásra. És szerintem ez nem nagyon fog változni, ha nem tudja tisztázni magát, ugyanúgy bevágja maga után az ajtót, mint Ullrich.
Remélem, nem lesz negatív hatással a csapatra ez az ügy. Arra gondolok, hogy nem leszünk eltiltva versenyektől. :/
Sajnos esélyes... Akárhogy is az Astana visszaesőnek számít. Ha 2008-ban Contadorral-Leipheimerrel nem hívták meg a csapatot, akkor a jövő évi keretet simán el tudom képzelni, hogy kiebrudalják.
De ez még nagyon korai spekuláció, előbb derüljön ki mi lesz Bercivel.
Én nem hiszek ebbe a spiclidologban. Amiket állít azt csak olyan tudhatta aki Contador közvetlen környezetében volt akkor, és lenne jövőre.
Ez engem nem érdekel. Én azok jogai mellett kardoskodom, akik belecsöppentek és nem tehetnek semmiről. Az igazságtalanság az, amit talán a legjobban gyűlölök a világon.
Persze h Nekik nem - de a vezetők, orvosok, húzóemberek és vízhordók(Vino gondolod elhitetheti, h nem tudta mit csinál a N° 1 ?) akik akkor a DL-n majd a Touron segítették nem tagadhatnak, képtelenség ezt kivédeni.
Azt azért tisztázzuk, teljesen unfair-nek tartom, h elmeszelik néhány picogramm vmi szerért, ami nem is egyértelmű koksz - de az elmúlt 5 év hajtóvadászata begyűjtötte a legnagyobb trófeát is, nem fogják engedni, h megússza ...