Itt egy nagyon jó videó Joey DeFrancesco -tól. Végre a hangminőség is már élvezhető. A játéka tanulságos, de jó a Key-B/Diwersi klónorgona hangja is. A végén látható pár Motion Sound állócucc meg egy Pro145 leslie.
Viszont az a piroska számomra gyors továbbtekerésre késztetett :-(
Több videótulajdonossal felvettem már a kapcsolatot, többel erdményesen is. Van persze nekem is cserealapom :-) Márcsak a jobb minőség miatt is érdemes eredetiben mexerezni ezeket a fantasztikus hammondos videókat. Tanulságos.
Helyes! Nagyon jó a szemed!:-) Szerintem a rendező műve volt, hogy 180fokkal megfordították a képet "esztétikai" szempontok miatt, vagy, hogy a játék jobban látszon. Bár nem értem, hogy a másik oldalról miért nem látszódott volna ugyanígy:-)
Talán az, hogy - kb. 00:58 mp-nél a szólónál láthatjuk, hogy az orgona (BAL!) felén vannak a magas hangok! Mintha teljesen fordítva működne minden. Bal kéz, egyre lentebbi billentyűk adják az egyre magasabb hangokat. Ez valami tükör-video lenne?
2 Hz nem egy nagy eltérés, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a XVI. század közepéig- végéig az akkori hangolási rendszer szerint a normál A hang nem 440, hanem 415 Hz-n volt (tehát több, mint fél hanggal lejjebb). Az Ahlborn Hymnus például a kezelõmezõrõl most is elhangolható +3 - -6 félhangnyira. Ehhez képest a 2 Hz a többi hangszer hangolásával simán kezelhetõ.
Nem volt választásuk az európaiaknak, ha 230V-os Hammondot akartak értékesíteni, 230V-os, de USA motorral szerelték azokat. Így a csöves preamp is A0-28/2 234V esetén. Egyébként /1 vagy 5. Furcsa lenne ha 2 Hz eltéréssel muzsikálna, de hangológéppel könnyű utánajárni.
Akkor jól gondolom, hogy ezért rakták bele az angolok bátran a C3-as orgonákba a sima 220/50Hz-rőlműködő motorokat? Szerintem a 2Hz-s differencia eléggé elenyésző. Egyébként is én úgy gondolom, hogy a fix hangú hangszerekhez fújják-hangolják a többi hangszert. Vagy rosszul gondolom?
Van sztroboszkópom, az biztosan jól mér. Ha meg elindul magától, akkor egyértelműen indukciós motor. A hangtávolságot este rosszul írtam, jóval kevesebb, mint negyed hang: 440 Hz a normál A, 415,3 Hz az Asz és ezzel a motorral 438 Hz-re állna be az A.
Én meg tettem mindent!:-) A többi a műszertől függ. Egy digitális multiméter volt a segítségemre, és egy általam készített dinamikus jelfogó. Eddig jól működött. De most gondolkodom, hogy valami áttételel beszerelem ezt a motort, mert segéd motor nélkül is beröffenti a generátort, és a 60Hz-s generátor is mehet a "levesbe".