A Milán végül is fiúnév. MIt gondoltok a többiek hogyan fogják becézni? (Legjobb esetben Milánónak nem? De szóba jöhet még a Mili, Milike, Mila, stb... jaj ne.)
Zsuzsó mi is ketten vagyunk lányok a nővéremmel, és mi sosem akartuk egymás nevét. Szerintem ez nem igen szokott előfordulni. Olyan biztosan lesz, hogy egy divatos név jobban tetszik a saját nevénél, de a lányok ezt könnyen megoldják, azt a nevet majd a baba kapja. :-)
Még egy: én a szül?szobán egy Ketrin anyukákájával voltam egy szobában, ? így iratta el?ször le a szülészn?vel: Chatrine. Persze így nem lehetett anyakönyvezni... Mikor hallotta, hogy nálunk az els? Regina, közölte: biztos ama nagysiker? német filmsorozat után... Mondtam nem néztem a filmet, de nem róla kapta a nevét, s?t egyik gyerek se filmsorozatbeli h?s után :-O)
Decca: nem gond, hogy esetleg a második kislányotok lesz Eszter. Ha vita lesz, szerintem úgysem ebb?l, hanem, hogy alapból egyiknek jobban tetszik majd a másiknak a keresztneve.
Épp a napokban merült fel bennem, hogy nálunk egyiknek Regina, másiknak Kamilla a neve, mi lesz ha 10 év múlva azon megy a vita, hogy miért nem ? kapta a másik nevét? Szerintetek? Dupla lányos anyák? Bár mondjuk pszichológus szerintem nem fog kelleni, csak érdekel a téma...
Sziasztok!
Én is Eszter vagyok, és ha lesz még egy kislányom szeretném neki is ezt a nevet adni. A férjemnek is tetszik ez a név, de mivel az első kislányunk nem az én nevemet kapta, szerinte a másiknak se adjuk. Ő úgy gondolja, hogy Blanka lányunk sértőnek fogja találni, hogy nem ő kapta a nevemet. Szerintem ez hülyeség. Ti mit gondoltok? A kettős névadásnak egyikünk sem híve.
Az Ákos név tényleg jó! Az Endre honnan jött volna? családi örökség? (nem egy felkapott név, és jól hangzik)
A Szabó név kihalásába belegondolni is rossz! :-)))
Ált. isk.-ban tanítok, és megfigyeltem, hogy mostanában kerültek iskoláskorba a Dzseniferek (Jenniferek) és Krisztoferek. Az egyik Krisztoferünknél elég homályos a név leírása is, ugyanis hol Cristopherként, hol Cristoferként, hol pedig Christopherként írják (de még véletlenül sem úgy, ahogy kellene: kiejtés szerint).
Nálunk a férjem már az első lányunknál a Judit-Eszter nevet szerette volna, aztán végül is így alakult, ugyanis neki mindegy volt alapjában, azt szerette volna, ha fia születik, mind a két bátyjának lányai voltak. Még abba is beleegyezett, hogy ha fiúnk lesz, az Ákos-Endre nevet kapja, bár utálta az Ákos nevet, amit viszont én imádtam, a jelentése "fehér sólyom", nekem nagyon tetszett, mint az is, hogy a Péternek "kőszikla". De mintha tudtuk volna, hogy nem jön be a fiú, sikerült a két nevet elosztani.
(Aztán a második bátyjának mégiscsak sikerült egy fiút összehozni, szóval megnyugodhattunk, mégis lesz valaki, aki az ősi Szabó nevet továbbviszi, mi lenne ha kihalna uramisten!:-DDD)
:-)
De remélem nem Szabó a vezetékneved, mert akkor ketten tök egyformák lesznek... ő mind a két nevét használja, mert Melinda van több is ebben a műfajban, de így a kettő együtt ritkább, mint ahogy a másik lányom is együtt használja a Judit Nikoletta nevet. :-)
Alice: Te már jóval régebben írtad, hogy a lányodnak Melinda Eszter a neve (ha jól értetem). Teljesen meglepődtem, mert kb. 1 éve én is eldöntöttem, hogy ha lányom lesz, az első keresztneve Melinda lesz, a második Eszter :-)))
A holdkompót, az hogy készül? Fel kell-e előtte darabolni a holdacskákat, vagy egészben mehetnek a dunsztosba, leöntve cukros lével? És nem színeződik el ezüstfehér színe?:)))))
Nálunk az egyetemi évfolyamban 120 emberből 12 fiú volt, és abból 6-ot hívtak Attilának :-))) pl. az én férjemet is :-))(Szvsz a hatvanas évek közepén születet fiúknál volt gyakori név...)
Az Attila szerintem is nagyon szép, padláb méretű emberkéből egyet ismerek, akinek ez a neve.