Az általános tapasztalat még mindig azt mutatja, hogy a magyar nők jelenleg is strukturális elnyomásban élnek. Ehhez képest a szexuális zaklatás ügyét a bulvármédia kezdte el használni politikai célból.
Havas Henrik és Molnár Anikó között korábban is voltak már összetűzések, hiszen Havas egy bejegyésben prostitáltnként aposztrofálta őt, Anikó véleménye szerint.
Az üggyel kapcsolatban több érdekesség is felmerül, de egyelőre ezek még nem bizonyítottak, azonban azt mindenképp le kell szögezni, hogy amennyiben holnap megteszi Anikó a nagy bejelentést, akkor az könnyen Havas karrierjébe kerülhet.
Szóval megbukott a Havas elleni vád is, mint ahogy megbukott a Marton elleni is. Ezután így fogom kezelni az ilyen vádakat: XY molesztált téged? Szeretted volna mi?
Az itteni nőstemasinisztáknak meg üzenem, hogy a molesztálós vádakat abba lehet hagyni, éppen azon nők miatt, akiket tényleg molesztálnak, mert pont az igazi áldozatokat relativizálják.
Havas Henrik önkormányzati-képviselőnek be kell számolnia az ügyeiről városházán is. Kellemetlen.
Polgármester úr! Miért hívta össze a képviselő-testület rendkívüli ülését és az önök értelmezésében mi az a "Havas-ügy"?
Két levél (1. levél,2. levél) is érkezett hozzánk az elmúlt napokban, amelyekben helyiek azt kérik, hogy tárgyaljunk, a Havas Henrik képviselőt ért vádakkal kapcsolatban. Ezeket elolvasva úgy döntöttem, hogy össze is hívom a testületet, hogy tájékozódjunk és a képviselőt meghalgatva összefoglalhassuk a véleményünket.
Havas Henrik mit szólt ahhoz, hogy az ügye miatt kell összehívni a testületet?
Írásban tájékoztattam őt a kialakult helyzetről, de nem válaszolt a levélre. Pedig még arról is érdeklődtem, hogy számára mi lenne a megfelelő időpont, nehogy az elfoglaltságai miatt ne tudjon megjelenni az ülésen. Vártam a visszajelzésére, de mivel ez nem érkezett meg, az önkormányzati törvény előírásainak megfelelően összehívtam a képviselőket.
Mi van, ha nem jelenik meg a tanácskozáson az érintett?
Ha a képviselők többsége megjelenik, akkor tárgyaljuk az ügyet a távollétében is
Ok nélkül többnyire nem is szoktak ilyent csinálni. A 'gondolkodás megváltoztatásának' meg az a veszélye, hogy utána már minden női beosztott kritikán felül áll, mert ha valaki egy rossz pisszet szól rá, vagy nem adja meg a fizetésemelést, nem nevezi ki, akkor automatikusan megvádol zaklatással vagy erőszakkal.
Nem ötperchírnév kell és nem sztárinterjú. A gondolkodás megváltozása kell, miszerint nem természetes és magától értetődő egy nőnek/beosztottnak beszólni, leüvölteni a hajat a fejéről, éreztetni a másikkal, hogy valamiért alacsonyabb rendű és vele szemben mind a fizikai, mind a verbális zaklatás/megalázás megengedett.
Ez kb. arra a tipikus feminista hozzáállásra hasonlít a hamis nemierőszak-vádak ügyében, hogy "nem baj, ha lecsuknak emiatt egy ártatlan férfit, legalább azok helyett is ül, akik megúszták".
De abból nem lenne ötperchírnév, se sztárinterjú. Nem mindegy ám, ki molesztált, ezekben a sztorikban éppen az a lényeg, hogy engem nem akárki molesztált ám, hanem Xy híresség.