Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Lewes1973 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 211

Tegnap este beültem az autóba, és nekem is "Nincs GPS"-el fogadott az Időjárás app :( Fogalmam sincs, mióta ilyen, mert mióta van Carplay az autóban, az a default nézet...

VIP1337 Creative Commons License 2017.10.28 0 0 210

Tehát 530e villany tapasztalatok...

ABT-os Audi A5 Quattro-ról váltottam, szóval nagy volt az ugrás minden irányba. Tudtam, hogy három kompromisszumot meg kell kötnöm a számos előny érdekében. 

1. Teljesítmény (600Nm vs 420Nm) 

2. Meghajtás (Quattro vs RWD EU-ban nincs X-Drive-os 530e)

3. Csomagtér (450L vs 410L)

1. Ugye papíron kevesebb a LE és a nyomaték is, DE!!! amikor rendelkezésre áll a villanymotor,  gyakorlatilag induláskor nem érezni a különbséget. Persze magasabb sebességnél már nem annyira agilis, viszont ez még bőven az emészthető kategória. Amikor az auto e-drive+sportmód+launch control egyben van, akkor NAGYON meg tud indulni, mert nem kell szöszölni míg felépül a nyomaték. A villanymotor ezt áthidalja. És mindezt olyan csendben teszi, mit egy dodgem. Egyébként amikor átvált (belép) a benzinmotor, azt is alig érezni, vagy hallani, annyira jó a kiegyensúlyozása a motornak, illetve jó a hangszigetelés. 

FOGYASZTÁS: 1,5 hét alatt (450 km után, ebből 120 km autópálya) 3,8-4 L között városban, auto e-drive-al. Én esténként tudom otthon tölteni 220V-ról., amikor a legalacsonyabb fokozaton (akku kímélés miatt) 6 óra alatt tölt fel 0-ról 46 km-re a kocsit. Egyébként ez a km csak elektromos meghajtás esetén nagyon esetleges. Klíma kapásból -10-12 km, világítás -3-5 km. A többi vezetés  függő. Nekem 25-28 km a városban belefér és ez egy napra elég is. Persze nagyobb gázra, erősebb fűtésfokozatra, autópályán, vagy emelkedőn beröffen a benzinmotor és besegít. Akkor is jár a motor, amikor hybrid módon tölti vissza az akkukat.  Szóval a teljesítménnyel, fogyasztással elégedett vagyok...

A töltés elmondhatatlanul egyszerű. Elronthatatlan, akár otthon, akár EV töltő állomáson hülye biztos és van abban valami perverz élvezet, hogy amíg pl. moziban vagyok, ingyen tankolok (még egyelőre)

2. RWD meghajtással már többször villant fel a ESP (?? a bömösben is ez van ??), mint az Audival egy év alatt. Ez van. Volt már hátsó kerekes autóm, túl lehet élni, viszont kíváncsi leszek a telekre. Reményt ad, hogy az akkupakk a hátsó tengelyt terheli, így talán lesz tapadásom... :) Majd megírom. 

3. Az új 530-asnak 530L a csomagtere, ennek 410, de én az Audi 450L-es terével is elvoltam hibátlanul, tehát csak -40L a difi. A bömbi széles, mély, de lapos. Van a pótkerék helyén egy lenyitható rész, ami kicsit javít a helyzeten. Ennek legalább az az előnye, hogy nem csúszkálnak a cuccok a csomagtartóban. Egyébként az ülések oldalanként lehajthatók, így a board télen belefér majd. Ezek miatt a csomagtartót egyre kevésbé érzem kompromisszumnak. 

És akkor amiért váltottam:

- NAGYON király a villanymeghajtás. Az Audiban eléggé nyomatós voltam, de ebben úriasan vezetek...jobbára :) 

- Minőségi ugrás a belső tér kialakítása. Szerintem a BMW ebben lelépte az Audit (még a 2018-as modelleket is)

- Az ár 10-15%-al kedvezőbb mint a hasonló tudású prémium konkurenseknek (Lexus nekem túl semleges)

- Sznobságom

- Méret. Kellett már egy nagyobb autó, mert a gyerek a 195 cm-vel nem fért el hátul. 

- Technológiai "kütyük". Imádom a kütyüket, bizbaszokat. Tehát a CD a Display Key, kamera rendszer, mind mind e mellett szólt (Persze most épp szívok, mert a CD nem akar csatlakozni így az a minimális kis időjárás jelentés és online keresés sem működik :(. (lsd előző topik kérdésem --> másnak is van ilyen?)

Egyelőre ennyi, kérdezzetek.

ToldiE Creative Commons License 2017.10.28 0 0 209

Szuper! Egyre több a G30 😃

Előzmény: Nicolas_L (208)
Nicolas_L Creative Commons License 2017.10.28 0 0 208

Sziasztok,

Nekem 3 hét múlva érkezik az 530e-m, elvileg jovo het vegen gyartjak. A forumot mar teljesen vegigolvastam, valamint e60 majd a jelenlegi f10 530d-m volt elotte (ami jelenleg elado :)). 

Nagyon orulok, hogy lesz itt a forumon mas 530e tulaj is!

ToldiE Creative Commons License 2017.10.28 0 0 207

Gratulálok én is. Tényleg írj majd egy beszámolót, főleg az elektromos részről.

Meg ne felejtsd el hogy teljes CD-vel az elektromos rész jobban menne távolról. Econnected app vagy mi. 🤔

Előzmény: VIP1337 (205)
Lewes1973 Creative Commons License 2017.10.28 0 0 206

Szia Péter,

Gratula az autóhoz! A fórumon még nem láttam 530e tulajt, ezért majd írj le tapasztalatokat hosszabb használat után - főleg a ténylegesen megtehető elektromos hatótáv, fogyasztás, plusz a töltési tapasztalatok érdekelnek.

Ha nem javul meg az időjárás app, irány a szervíz. Semmit sem tudsz vele tenni.

A "nagy" BMW Connected app teljesen használhatatlan Magyarországon, nyugodtan töröld le. Csak abban az esetben működne, ha az autó egy full Connected országban van regisztrálva (Németország a legjobb célpont). Ez viszonylag egyszerűen megtehető, a forum-on legalább ketten vagyunk, akik németországi autót hajtunk itthon. Bár idegenkedtem tőle, jelenleg semmi negatív hatása nincs - magyar szervíz működik, voltam már ingyenes visszahíváson is (amit én kértem a recsegő középső hangszóró-fedél miatt), az autó nyelve pedig független a regisztrált országtól. Viszont lenne például wireless Carplay-ed (300EUR-ért), ha átregisztrálod, nem tudom, mennyire érdekel (Android-os telefonnal valszeg semennyire)...

Sok balesetmentes kilómétert kívánok!

Lewes

Előzmény: VIP1337 (205)
VIP1337 Creative Commons License 2017.10.28 0 0 205

Szervusztok, 

Én a múlt héten vettem át 530e Iperformance-t (G30), szóval kezdő BMW-s vagyok. Szóltak, hogy nem teljes a CD szolgáltatás, de az időjárás működött. 1-2 napja viszont a legtöbb esetben azt írja ki, hogy nincs kapcsolat, vagyis nincs GPS jel. Az alkalmazástámogatás azt mutatja, hogy az LTE jel kiváló, de adatok mégsem jönnek, miközben a navigáció működik. Másnak volt ilyen tapasztalata, esetleg hasonló?

Másik kérdés. Letöltöttem a telefonomra (Android) a BMW Connected App-ot. Regisztráltam, alvázszámra megtalálta a kocsit, de az írta ki UK. Nem mertem végigcsinálni az előző hozzászólások miatt (szeviz csak adott országban, nyelv a kocsiban angol lesz mindenhol, stb...). Ha valaki már végigment a folyamaton, szívesen venném a tapasztalatait. 

Köszönöm: Péter

ToldiE Creative Commons License 2017.10.07 0 0 204

Akkor csak jó ez

Előzmény: Lewes1973 (202)
ToldiE Creative Commons License 2017.10.07 0 0 203

Előre nem megy. Itthon úgy centizem és sose fékez

Előzmény: deviers85 (201)
Lewes1973 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 202

Előre nincs tapasztalatom, ahogy írtam, nekem hátrafelé elég nagy kártól mentett meg :)

Előzmény: deviers85 (201)
deviers85 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 201

Nekem néha az autó oldalához képzel oda valamit és fékezget le, de a legtöbször szerintem hasznos. 

Ez amúgy működik előrefelé is? 

Előzmény: Lewes1973 (199)
ToldiE Creative Commons License 2017.10.05 0 0 200

Néha meglepődök ém is mikor beletapos a fékbe. Franc se tudja, hogy jó-e

Előzmény: Lewes1973 (199)
Lewes1973 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 199

Sziasztok,

Akinek van fullos parkolássegéd, annak mik a tapasztalatai a rendszerrel, amelyik megakadályozza, hogy parkolás közben nekimenj valaminek? Nekem kettős érzéseim vannak: valamelyik nap megmentett egy nagyobb kártól, mert parkolóhelyről való kiállás közben, miután lassan hátratolattam, ameddig lehet, elfelejtettem előrébe tenni, és pár másodperc múlva nagy gázzal elindultam (volna), de a rendszer nem engedett továbbmenni, ugyanakkor ma reggel valami tócsában csillanó napfény annyira megzavarta, hogy alig bírtam betolatni a saját kertembe, mert odaképzelt egy nem létező akadályt és állandóan megállt.

BMWretrofit Creative Commons License 2017.09.28 0 0 198

BMW G11 G30 OEM RSE beépítése utólag :

https://www.youtube.com/watch?v=TQJGw4DFFOc

Lewes1973 Creative Commons License 2017.09.15 0 0 197

Az autó tudja a Carplay-t alapból, csak 300EUR-ért aktiválni kell. Sajnos a CD lehetőségei közé tették be, így ahol nincs CD, nem is lehet megrendelni. Nem tudom, ez miért jó, az USA-ban tudsz alapból Carplay-t rendelni a konfigurátorban.

Viszont a megrendelés csak 3 évre szól, utána fizethetsz megint.

Ha ez vigasztal, a mai napig a G30 az egyetlen autó, amiben van Wireless Carplay, ezt egyik konkurens autó, sőt másik BMW típus sem tudja.

De ehhez "át kell költöznöd" Németországba ;) Ebben a szalon nem fog segíteni, az tuti.

ToldiE Creative Commons License 2017.09.15 0 0 196

Sajnos a szalon 4-5  éve ezt mondja. 😂

300 € a Carplay a német store-ban, ha nincs kedved várni.

Előzmény: csancsi00 (195)
csancsi00 Creative Commons License 2017.09.15 0 0 195

Beszéltem ma a szalonnal CD ügyben, azt mondták, hogy jövőre jön a bővített CD csomag. visszafele is elérhető lesz, feltéve ha rendeltél bele CD csomagot. CarPlayrol nem sok mindent tudott mondani, de szerintem az is elerheto lesz visszafele, a merci meg tudta oldani ha jol emlekszem. Nemet-amerikai konfiguratorban 300€/$ ba kerul az elokeszites, lehet hogy ki kell majd fizetni ezt az osszeget. Képeket nem tudok feltölteni sajnos, azt irja, hogy tul nagy a fajl :(

ToldiE Creative Commons License 2017.09.14 0 0 194

A Magyar szalon nem segít ebben

Előzmény: csancsi00 (193)
csancsi00 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 193

Igen azt olvastam, hogy lehet. Majd megkérdezem a szalonban hogy mit lehetne ezzel kezdeni, hátha tudnak valamit, rendesek voltak nagyon végig itt Békéscsabán. Köszönöm a segítséget, holnap jövök a képekkel! :)

ToldiE Creative Commons License 2017.09.14 0 0 192

Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy lehet régiót váltani. Kicsit körülményes azért.

A blamában igazad van. Évek óta vicc, hogy nem elérhető itthon az egész cd

Előzmény: csancsi00 (191)
csancsi00 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 191

Akkor ezek szerint magyar régiós, mert semmim sincs :( Valahogy a régiót át lehet állítani? pl másik CD felhasználó... Amúgy basszus nem azért, de ez elég nagy blama a BMW-nek... Egy prémium kategóriás autókat készítő gyártóról beszélünk, erre egy alsó-középkategóriás autóban (pl opel stb) hamarabb használható a carplay... nevetek kínomban.... amúgy összességében nagyon meg vagyunk vele elégedve! Adaptive Drive tökéletes, Night Vision az Adaptív lámpákka szuper. Egy W211 es Merciről váltottunk (az is légrugós volt), abban is nagyon jó volt az utazás, de ebben valami elképesztő! Remélem a továbbiakban is ennyire jó lesz minden! 

U.i: Köszönöm a segítséget! Képeket holnap tudok csak feltölteni, de jelentkezek velük délután ígérem!

ToldiE Creative Commons License 2017.09.14 0 0 190

Majd tegyél fel képeket is 😃

Előzmény: csancsi00 (188)
ToldiE Creative Commons License 2017.09.14 0 0 189

Gratulálok!

Ha kinti az autód, akkor lesz CD store-od és abban tudsz venni carplayt és egyebeket. A Magyar régiós, akkor nem magyon van semmid.

Előzmény: csancsi00 (188)
csancsi00 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 188

Sziasztok! Kb egy hete érkezett meg a kicsikie Atlas Cedar színben. Visszaolvastam a kommenteket, de egy idő után elvesztettem a fonalat, hogy ki használja külföldön és ki itthon, és kinek mi működik...:D Nézegettem az iDrive-ot, viszont a CarPlay-t és a Wifi HotSpotot nekem nem/sem ajánlotta fel. Lehet ezzel valamit kezdeni? Köszi!:)

b4ndyTA Creative Commons License 2017.09.14 0 0 187

No, hát okosabb nem lettem. Jöttek a hülye szerver problémával, amiben addig kételkedtem és hoztam fel ellenérvet, hogy megnéztek egy random CD-s autót... Ott volt kapcsolat. :D Kellemetlen.

Persze nálam nem működik és el is tűnt a menü. :/

Írok egy szép levelet a BMW Magyarországnak....

ML11 Creative Commons License 2017.09.14 0 0 186

Nekem egy éve volt egy hasonló esetem. Az időjárás nem mutatta az értékeket. (F30, csak sima mezei magyar CD) Jeleztem a szervíznek, nem igazán tudtak vele mit kezdeni, semmi hibát nem tárolt az autó. Kb egy hét múlva telefonáltak reggel, hogy jelezték a gondomat a német központ fele. Éjszaka távolról állítottak valamit az autómban, 1-2 nap múlva jónak kell lennie. És jó is lett.

Előzmény: b4ndyTA (184)
ToldiE Creative Commons License 2017.09.14 0 0 185

Vagyis fogalmuk sincs.

Előzmény: b4ndyTA (184)
b4ndyTA Creative Commons License 2017.09.14 0 0 184

Hívott a Wallis, azt mondták ez szerverhiba, ami azért furcsa, mert másnál is jelentkeznie kellene szerintem. Ez nem történt meg. Hibatárolóban nincs semmi. Állítólag beszéltek a BMW-nél is valakivel, aki tud a dologról. Elhozom az autót, akkor jobban kikérdezem majd őket.

b4ndyTA Creative Commons License 2017.09.14 0 0 183

Csak emiatt nem mentem be. :) Annyira égető változások sohasem voltak, de így nyilván nem is foglalkozom a dologgal. Előfizetek és megoldom.

Előzmény: ToldiE (182)
ToldiE Creative Commons License 2017.09.14 0 0 182

Eddig is jobban megérte. Csak emiatt időpont, odamenés, várakozás...

Előzmény: b4ndyTA (181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!