Én nagyon ajánlom nektek az imuno glukan szirupon, mert tényleg amióta adom neki semmi baja, meg sem tudnám mondani mikor kapott utóljára antibiotikumot.
az unoka testvérem mesélte, hogy amikor az ő gyerekének vették ki egy valaki ölébe ült a gyerek aki a két karját lefogta, egy másik pedig a fejét a fogta a gyereknek. Amikor végeztek és ki vitték az anyjához szobára a gyerek karjain minden ujját lehetett látni annak aki lefogta.
De nézz utánna, mert kb. 6 éves kora körül az orrmandula elcsokevényesedik és nem okoz gondott később. Addig kell kibírni. De még egyszer mondom, hogy amit ajánlok nagyon, nagyon jó. Érdemes kipróbálni.
manapság már egyszerre veszik ki a torok és az orrmandulát, sokan ellene vannak mert hogy tortúra a gyereknek és a mandula biztos nem véletlen alakul ki az emberben mert megvédi a betegségektől bla bla....nekem a torokmandulámat vették ki 8 évesen, sajnos túl nagy voltam és mindenre emlékszem, de csak az első éjszaka volt szörnyű, bár ha el tudod magyarázni a gyerkőcnek hogy nem szabad sírni és márnap annyi fagyit ehet amennyit akar akkor nincs gond, engem így győztek meg :) ha sír felszakad a seb és lassabban gyógyul. nálam is vaciláltak a szüleim, de egyfolytában beteg voltam, sokszor felszúrták a fülemet, belázasodtam... télleg minden hónapban orvoshoz kellett rohangálni velem és miután kivették mintha elvágták volna, azóta semmi bajom, ugyanez volt a szomszéd kisfiúval is, neki meg csak az orrmanduláját vették ki de neki is jobb azóta. szerintem ha azt mondják az orvosok hogy jobb lenne kivenni akkor essetek túl rajta, minél idősebb lesz annál rosszabb lesz, ilyen picin meg nem is emlékeznek majd...
Ja, és nálunk csak hallásromlás van. Van némi szipogás, de nem beteg. Lázas sem volt, picit horkol néha, de születése óta, a fiam is, és az egész család. És mindenki csak hanyatt fekve. :-) Tátott száj egyáltalán nincs sem semilyen légzési nehézség és alvásprobléma sincs. Egész nap aktív, jókedvű roszcsont , így arra gondolok hogy ez a vegyük ki az orrmandulát csak ilyen vegyük biztosra hogy nem járnaki ide állandóan majd, az orvos részéről.
Én eddig gyümölcspárti voltam, de az elmúlt tél összes oviból hazahurcolt betegsége, ami végigvonult az egész családon, ráébresztett hogy a gyümölcs önmagában már kevés. Őszre biztos hogy valami hasonlóval kezdünk mi is. Mivel jön a jóidő, szerintem idén már fölösleges.
Nekünk belenézett a szájába és mandulaműtétet javasol. Utána néztem és a horkolás, a tátott száj, a hallás romlás, a helytelen hangképzés, az állandó felső léguti és fűl problémák azok amik a kórosan megnagyobbodott orrmandulára utalhatnak. Én a helyedben várnék, hogy hogyan is alakul a helyzet és, ha mindenképpen szükséges akkor legyen műtét.
De ajánlom figyelmedbe az IMUNO GLUKAN szirupot, mert szerintem egy csodaszer. Amióta adom a gyereknek egész télen nem hiányzik az oviból. Szeptembertől adom márciusig, az étvágya jó tőle, soha nem beteg és árban is elfogadható.
Nekem a lányomnak akarják kivenni, rosszul hallott, elvittük a fülészetre, azt mondták hurut, kapott gyógyszert, 2 hét múlva vissza, majd egy hét múlva megint. Akkor csináltak hallásvizsgálatot, megállapították hogy mindkét fülén 50%-os a hallása, ki kell venni az orrmanduláját. Én nem voltam ott, de nagyon furcsállom hogy egyetlen hallásvizsgálat után állították fel a diagnózist, mert az utólsó alkalommal mikor voltunk, már sokkal sokkal jobban hallott mint előtte. Szóval szerintem van javulás. Most egy magánrendelésre fogunk menni, de ha ott is azt mondják hogy ki kell venni neki, akkor jó lenne lélekben felkészülni hogy hogy is fog menni. 4 éves, a fiam meg 2, a kórházban alvás is nagy feladvány lesz, ha meg belegondolok a vérvétel stb tortúrákra, összeszorul a szivem. Legjobb lenne elkerülni valahogy. Nem fájlalja a fülét, orrát is ki tudja fujni, a hallása is javul, akkor minek keresztülmennie rajta.
Orrmandula mütéttel kapcsolatban nincs tapasztalatom, mert nem engedtem, hogy kivegyék a 4 éves fiamnak, de rátaláltunk egy imunerősítőre és azóta télen betegség miatt nem igazán hiányzik az oviból.
Hát..... tudomásom szerint nem túl lelkesek az ilyen kérésekért, szerintem alaposan meg kell indokolni, bevallom magam is meglepődtem hogy első szóra megkaptam a változtatást. Gondolom nem akarnak belőle rendszert csinálni, mert azért biztos van párezer nick, és ha az mind megindul.... Szerintem kérj a moderáto_rtól egy e-mail címet, és oda írj neki, persze szépen megfogalmazva, mert ugye olyan szivességet kérsz tőle amit nem kellene hogy megtegyen.
Még toporzékolok, hogy megmetsszem e, egyelőre amíg meg nem indul, nem merem, mert tavaly is veszítettem el kajszi csemetét ezidőtájt. (igaz, azt Magyarországon szaporították...no comment)
Az a tervem, hogy még egy évig nevelgetem a tavaly májusi weiwákat, és ősszel ültetem őket a véglegesnek szánt helyekre. Aztán jövő márciusban mehetnének rájuk a kajszik.
Tudom, h brutál lassan fognak rajtuk nőni, de nem baj, kivárom az eredményt.
Álok elébe. Bár mint láttad decemberben a K kajszi nem valami brutál növekedésű. A T kajsziról biztos tudok adni, idén is lett volna, sokat eldobáltam. Amúgy a T kajszin van az egyiken egy, a másikon két virágrügy, nagy szám lenne júniusban megkóstolni.
Az a K betűs a ku.va kajszi lesz, nehéz oltani, a tapasztalt oltászok között az a babona él, hogy ha emlegeted a nevét oltás közben, akkor sikerülni fog.
Bár még a gönci oltásaim sem mutatják magukat, de csak metszd meg jól azt a K. betűs kajszit amit decemberben vettél át, mert 1 év múlva lesz igény szaporítóanyagra ám. :)
Lehet, hogy a T betűs fajtából is kérek majd, még nem álmodtam meg. De már annyi szilvám van, hogy a figyelmem nagyon billen a kajszik irányába mostanság.
Asszem néhány féltörpésítős fát le fogok dugni a telkemre a következő években...
Kiszáll a NAV a tanyára, hogy ellenőrizzék az illegális szeszfőzést. Az öreg gazda mondja nekik, hogy bárhova bemehetnek, csak a gépszín háta mögötti mezőn lévő fészerhez, oda ne menjenek. Na, erre nagy arrogánsan előhúzza a pénzügyőr a szolgálati igazolványát.
- Látja ezt az igazolványt bátyám! Én ezzel minden mezőgazdasági létesítmény, akármelyik részlegébe bemehetek úgy, hogy nem maga fogja megmondani nekem, hogy mit csináljak.
- Rendben van, maga tudja.
A pénzügyőr átlép a kerítésen, és eltűnik, majd kisvártatva üvöltözve rohan visszafelé, mögötte a svájci díjnyertes tenyészbika. Láthatóan az életéért fut, és a bika minden egyes méteren teret nyer. Az öreg azonnal eldobja a kezéből a vödröt, rohan a kerítéshez és teli torokból kiáltja neki:
A mi tanyán környékén is rengeteg most az őz. Ha netán a régi 5-ösön jöttél/mentél haza (mellette lakunk), talán épp ugyanazokat az őzeket láttuk... Jó, ez csak vicc, de tényleg sok van.
Most nem azért, de 2500 forintért ez vajon mit tud, főleg tök sötétben... nincs valami felvétel, hogy mégis milyen minőségű felvételt készít? Minimum mozgásérzékelős lámpa mellett használnám.
Meg az, hogy van felvételed, mit bizonyít? A családból 20-an persze hogy azt fogják állítani, hogy a tolvaj ott sem vót... a rendőr sokszor még akkor sem intézkedik, ha tudja ki a tolvaj. Meg ugye apróság, de ha a tyúkolban tartasz egy 150 ezer forintos fűnyírót, csak nem hagyják ott, és akkor már lehet mit kezdeni, de még ez sem garancia arra, hogy visszakapod a fűnyírót, és a felüggesztettnél komolyabb büntetést kap a tolvja...
szombaton megcsináltam a kajszis oltásokat, 4 próbálkozást sikerült összehozni. Ha lesz valami eredménye -gondolom kábé 1 hónap kell hozzá-, majd beszámolok.
Más:
ma jöttem haza Büdipestre Szegedről, Csongrádban rengeteg őz legelészett az autópálya környékén. A csongrádi 40-50 km-en talán egy 100-ast is össze lehetett volna számolni.
Aztán ahogy beértünk Bács megyébe, szépen lassan elkezdtek fogyni az őzek, egyre kevesebb lett, és lehetett látni már/még néhány nyuszit is, ahogy a nagy fülükkel ugráltak a mezőkön.
Aztán ahogy elhagytuk Bácsot, eltűntek azok is.
Aztán ahogy közeledtünk Büdipesthez, azon vettük észre magunkat, hogy derekasan felszaporodtak a majmok...