Ok, megadom magam; csak a véleményem írtam le. de azért arra még felhívnám a figyelmed, hogy ezzel zárul a cikk: "Legutóbb frissült: 2015.08.04 21:41".
Nincs mi bele-, vagy nem bele nyugodni, jelenleg egyetlen orvos sem írhat fel AORTA- és SZÍVBILLENYTŰCSERE után más gyógyszert, mint a SYNCUMAR, a WARFARIN és a MARFARIN... Nekem nem problémám volt a szívemmel, hanem KIVETTÉK a fő aortámat a benne lévő billentyűvel együtt és az a feladat, hogy ezen a műbilentyűn ne tapadjanak/koagulálódjanak a vérlemezkék... A mostani, új gyógyszerekkel kapcsolatosan még nem áll elég információ rendelkezésre ahhoz, hogy műbillentyűsök is szedhessék...
De ha nekem nem hiszel, akkor itt egy cikk, az elmúlt 1+ év alatt sem változott semmi:
Ha így van, az nem szerencsés... "a sívsebész ÉS a kardiológus EGYÜTT mondja" - írod, mondja, vagy mondta? Vérhígító egy életen át kell, ez tény, de a gyógyszerek változnak, korszerűsödnek. Nem bonyolódok bele, de nekem is volt baj és kisebb műtét a szívemmel, ezért kell szednem vérhígítót. Én nem törődtem bele, hogy a felírt gyógyszer szedése mivel jár (étkezés, sűrű vérvétel kontroll), míg akadt egy orvos, aki észrevette a rendeleti változást, azóta szedem az Eliquis 5 mg tablettákat. Te tudod, de én ilyen egyszerűen nem nyugodnék bele...
Nem erőszakoskodom, de ez csak régebben volt így, amikor amit írtam még nem lehetett egyszerűen felírni; nagy macerával járt. Augusztus óta változott - szerencsémre...
Nem mindegy, kinek milyen műtét/betegség után kell szednie, nekem ugyanis aorta és vele együtt szívbillentyűcserém volt 2014-ben, s életem végéig szednem kell... Simán eszek mindent, csak a mennyiségre, ill. a folyamatos bevitelre (már amikor lehet) vigyázok, az elmúlt 2+ évben csak néhányszor fordult elő, hogy az előírt 2,5-3,5 alatt volt az INR-em, ráadásul akkor pont semmi olyat nem ettem, ami befolyásolta volna a szintet... (Amúgy "ipari" mennyiségben kell szednem a Syncumart, mert olyan a szervezetem... Napi 5-6 szemet kell bevennem...)
Ha már szóba hoztad... Hosszabb betegség után nekem is kellett volna szedni, de amikor megtudtam, hogy milyen étkezéssel jár, padlót fogtam. Lényegében szinte semmi nem ehető, ha szedi valaki, ami egészséges. Ebbe nem törődtem bele, s kiderült, van másfajta véralvadásgátló gyógyszer is (pl. az Eliquis 5 mg), ami ugyan jóval drágább, de nincs ilyen megszorítás a szedése esetén.
Már biztos gondolkodtok a karácsonyi menükön. Ki mit tervez? Azon agyalok, hogy mivel elég hosszú lesz az ünnep ne tudok mindent friss húsból csinálni valamit fagyasztottból kell. A töltött káposzutát mondjuk én enném egy hétig nagykanállal de sajna az asszony a k betüseket mellőzi egészségügyi okokból.
A harmadik képen a füstben látszik egészen felül egy sárga téglalap alakú folt; az egy 3 kg-os sajttömb. Egészen más íze lesz, mint amit készen lehet kapni. :)
Kifogytunk lassacskán a kerti teendőkből. Őszi ritkító metszés, lemosó permetezés, ágyások rendbetétele és a komplex műtrágya felének a kiszórása kész; a többit meg talán holnap kiszórom. Megint gondoltunk egyet, s a tavalyi elhatározásunk ellenére, újra nekiláttunk kicsit „disznólkodni”, de csak módjával, mert kettőnknek nem sok kell, s szeretjük a zöldségeket is. A tavalyi annyira jól sikerült, hogy nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, főleg, hogy van füstölőnk és fűrészpor is.
a garázsban szikkad már a füstölőben füst beindítva
Nagyon jo otlet, en is el fogom dugni a feltett uvegeket, muszaj nekem mutogatni hogy mim van? Meg most is itt az iz a szamban amikor a pizzat sult paradicsommal kentem meg sutes elott hogy mi lett belole....
A két évhez képest nagyon jól nyomod, és látom, terjeszkedsz is:) Én a sült paradicsomból pár üveggel jobbnak láttam a hátsó sorokba pakolni, hogy annyira ne legyenek szem előtt, amikor a család vételez (vagy vételezik?). Ugyanígy a csilizselé is vészesen fogyatkozik.
Biztosan lesz tobb kedvenc is de en megcsak 2 eve kerteszkedek es az alapokrol indultam, sok tapasztalatra van meg szuksegem, egy biztos hogy nagyon elvezem turni a foldet.
1 fej hagymat aprora vagva vajon megparolsz kicsit egy nagyobb gerezd picire vagott fokagymaval, utana 1 kanalka lisztel elkevered/ en a lisztet ki szoktam hagyni/, adni kell hozza 3 pohar vizet, izles szerint egy kis vegetat, egy uveg literes paradicsompuret vagy egesz paradicsomot levevel, bele egy kanal cukrot, friss vagy szaritott kakukkfuvet/ szaritottbol egy teaskanal, frissbol egy agacska, so, orolt bors, osszefozni aztan turmixolni. En sosem turmixolom mert szeretem benne erezni a bennevalot.
A mertekegyseg korulbelul van megadva mert kostolassal lehet kicsit tobbet vagy kevesebbet rakni mindenbol bele de az biztos hogy marha jo ize van, a normal hagyomanyos paradicsomleveshez megcsak nem is hasonlit, nagyon etetteti magat.