Keresés

Részletes keresés

bindera Creative Commons License 2013.05.10 0 0 443

Na itt úszik el az ingyenes bankolásunk hamarosan :(

x5z4 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 442

Jómagam is elégedett vagyok a Gránit Bankkal.

knorti Creative Commons License 2013.04.25 0 0 441

Lehet, de azt írja a hirdetmény, hogy akkor is levonják a kártyadíjat és utólag visszatérítik. 

Előzmény: FOMA (438)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.25 0 0 440

Én örülök neki.

hó elején nyitottam a számlát, és  a mostani pénz még nem tudott rámenni, mert nem történt még meg a reakció, ahova beküldtem a papírt.

Így leghamarabb csak jövőhónapban jöhet rá pénz, így nekem jobb, hogy nem rögtön terhelik rá a kártyát.

Szerintem ha van valami amiért fizetni kell (pinkód módosítás stb.), arra úgy is emlékszel, és ha jön egy sms akár 2 hónap múlva, tudni fogod mire vonatkozik.

Ez olyasmi mint az "ingyen hitel" csak kicsiben és kamatmentesen.

Zegzug Creative Commons License 2013.04.25 0 0 439

Na megjött a válasz a banktól. Amúgy a válaszadásuk valóban nagyon gyors, ez jó pont, de a válasz tartalma vicces:

Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy ügyfélszolgálatunkhoz fordult levelével.
Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az *** számú bankkártyájával  
2013.01.21-én Budapesten az OTP ATM-nél PIN kód módosítás történt. Az Ön lakossági Magas  
Kamat számlacsomagjára vonatkozó hatályos Hirdetményünk szerint a PIN kód ATM-nél történő  
módosításának díja 300 Ft. Ez az összeg terhelődött be 2013.04.24-én.
Bízunk benne, hogy segítségére lehettünk.
Üdvözlettel:
Gránit Bank

Szóval negyed évvel azután terhelődik egy elvégzett tranzakcióm. Az ember meg nyugtalan lesz, ha csak úgy a semmi közepén kap egy értelmezhetetlen sms-t, hogy terhelés történt a kártyámon. Ki emlékszik már, hogy mit csinált januárban? Megírtam nekik, hogy az emberben gyanút kelt a bankkártyájával bármilyen nem általa kezdeményezett tranzakcióról szóló értesítés. Sok helyen hallani, hogy sok esetben kártya adatok ellopása után először egy kis összegű próbaterheléssel kísérleteznek a bűnözők. Jobb lenne azonnal terhelni minden tranzakció után közvetlenül, így akkor az ember tudja, hogy mire vonatkozik!

Előzmény: Zegzug (435)
FOMA Creative Commons License 2013.04.25 0 0 438

Megvárták, hogy VIP-ügyfél leszel-e.:-)

Előzmény: knorti (437)
knorti Creative Commons License 2013.04.24 0 0 437

December 27.-én írtam alá a számlanyitási szerződést és ma vonták le a kártyadíjat.  Annyira nem kapkodják el. :) Nem hiányzott nekik eddig.

Előzmény: Törölt nick (406)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 436

Írj nekik egy levelet, hamarabb válaszolnak, mint hogy itt kapsz választ. 

Főleg azért is, mert ez egy rejtélyes dolog így. Ők biztos tudják miért csinálták.

Zegzug Creative Commons License 2013.04.24 0 0 435

Az imént kaptam egy banki sms-t egy 300 Ft-os tranzakcióról. A netbankba belépve annyi szerepel ott, hogy:

Tranzakció típusa :  Bankkártya díj terhelés

Közlemény :  Pin újragenerálás

Ez mi lehet??? A kártya nálam van, nem adtam ki senkinek, ma nem is használtam és nem is kértem PIN változtatást. Nem szeretem ezeket a rejtélyes tranzakciókat. Másnak volt esetleg hasonló?

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 434

persze hogy van, én csak azt mondom, hogyha mindenki rendesen fizetné a hitelkártya tartozását, akkor is megérné a bankoknak a hitelkártya

Előzmény: Törölt nick (433)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 433

Feneket, ez hulyeseg. Az ossze hitelkartya-juttatast a balekok altal fizetett 40%-os THMbol fizetik. Van balekbol eleg sok ahhoz, hogy ne kelljen itt 1%-okkal matekoznia a banknak.

Előzmény: Törölt nick (432)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 432

a bank a kereskedőktől kapott pár %-ot csorgatja vissza a kártyatulajnak, így lehet a hitelkártya részleg nyereséges akkor is, ha mindenki megfelelően használja a kártyáját

ezért jó pld a citilife, mert a pontokat csak a partnereknél tudod levásárolni, ezzel további forgalmat generálsz az adott üzletben

ez szerintem egy teljesen korrekt és követendő üzletmenet

Előzmény: Sam56 (429)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 431

"Magyarul: az okosak és tehetősebbek nyereségét a többiek fizetik meg. Utóbbiakat nem minősítem. :-)"

Es itt most kit kene sajnalni? :)

FOMA Creative Commons License 2013.04.24 0 1 430

"Szerinted mennyi ideig lenne hitelkártya egy banknál, ha mindenki úgy használná, ahogy leírtad?"

Nézd, ha itt valakiről kiderül, hogy gőze sincs arról, hogyan érdemes használni a hitelkártyát, akkor evidens, hogy próbál az olvtársnak segíteni az ember. Természetesen mindenkihez nem jut ez el, és mi bizony a hülyékből élünk. Köszönet érte nekik.

Sam56 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 429

A hitelkártya nem is azért van. A hitelkártyának az a lényege, hogy olcsóbban vásárolsz, mert a bank fizet a használatáért, és még mondjuk egy Gránit-számlán is kamatozik a pénzed, amíg a bank ingeyen hitelezi egy hónapig a vásárlásaidat.

De nem is azért van, ahogy leírod. Szerinted mennyi ideig lenne hitelkártya egy banknál, ha mindenki úgy használná, ahogy leírtad?

A hitelkártya egy banki termék. Ennek a terméknek banki szinten nyereségesnek kell lennie.

A költés fedezetét nem a bank saját pénze adja, hanem betétek, amire a bank kamatot fizet. A hitelkártya díjai nem fedezik ezt. A visszatérítésre sem ad fedezetet kereskedők által fizetett jutalék.

Ezen a terméken a bank költségeit és a nyereségét, valamint a hitelkártyát nyereségesen használók miatti banki költségeket, visszatérítéseket azok a hitelkártyatulajdonosok fizetik meg, akik rendszeresen kipengetik 43-48 %-os thm-es kamatokat.

Magyarul: az okosak és tehetősebbek nyereségét a többiek fizetik meg. Utóbbiakat nem minősítem. :-)

A Gránit esetében én sem örülnék hitelkártya bevezetésének.

A hitelkártya ugyanis higítja az ügyfélkört. Növeli a kétes kinnlevőségek mennyiségét. A Gránit ügyfélköre még túl kicsi ehhez.

Maradjon csak meg a konzervatív üzletpolitikánál és ügyfélbővítésnél!

A díjváltozások is azt mutatják, hogy a középréteg a fő ügyfélbővítési célközönség. Akik inkább betétet kötnek le, lehetőleg nem 1-2, hanem 6-12 hónapra.

A hitelezésnél pedig lakossági területen inkább a lakáshitelt preferálják, mint az egyéb hiteleket.

Előzmény: FOMA (427)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 428

Meg jo hogy te ilyen turelmes vagy ezeket leirni... :D

Előzmény: FOMA (427)
FOMA Creative Commons License 2013.04.23 0 0 427

"Hitelkártyát alapon se használnék, mert nem szorulok hitelekre."

A hitelkártya nem is azért van. A hitelkártyának az a lényege, hogy olcsóbban vásárolsz, mert a bank fizet a használatáért, és még mondjuk egy Gránit-számlán is kamatozik a pénzed, amíg a bank ingeyen hitelezi egy hónapig a vásárlásaidat. Ha a hitelkártyát rendeltetésszerűen használod, akkor tízezreket keresel vele évente. Ne számolj semmi mással, csak a rezsiddel a fűtéstől a szemétszállításon át a vízig, és annak vedd az 1 %-át. Aztán jön még az élelmiszer, az üzemanyag 3-4 %-a, a többi már csak aprópénz.:-) Kattingass egy kicsit a számológépen és gyorsan rájössz, hogy mennyi pénzt adsz ajándékba a bankoknak, ha nem hitelkártyával vásárolsz.:-)

Előzmény: Törölt nick (426)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 426

Szerintem nem naivitás, ha nekem csak számlafenntartásra kell egy bankszámla. Hitelkártyát alapon se használnék, mert nem szorulok hitelekre.

De szerintem egy jó hitelkonstrukcíó meg egy jó számlakonstrukcíó mindenféleképpen rossz hatással van egymásra. Mármint ha egy banknak van erőforrása kedvezőbb tényezőkre, akkor a kettő gátolja egymást.

Ha csak bankszámla van, akkor egyértelműen jobb feltételek teljesülhetnek, ugyanis ha van rávaló, csak itt kell kedvezőbb feltételeket faragni.

helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.23 0 0 425

Támogatom az ötletet.

Előzmény: FOMA (422)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.23 0 0 424

Valóban kellemetlen kicsit, hogy nehezítettek az ingyenes utalási lehetőség feltételein, ugyanakkor, ha van még egy ingyenes számla, megoldható plusz költség nélkül a jövedelem odautalása nélkül is. Tény, hogy a korábbi csomagok kedvezőbbek volt, de sajnos lemaradtam  én is róla, mert túl sokáig vaciláltam, noha teljesen nyilvánvaló jele volt a banki kamatok folyamatos csökkenésének. Az is visszatartott, hogy a környékünkön nincs képviseletük. Én a bankbetétek miatt nyitottam számlát, de az ingyenes utalás nálam is alapvető szempont volt. Nekem most is az a véleményem, hogy korrekt bank, a kamatai még mindig a legjobbak, az ügyintézés netbankon keresztül eddig zavarmentesen zajlott. A nyitás gyorsan ment, udvariasak, segítőkészek voltak. Nyilvánvalóan mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mik a bankválasztással a céljai, s annak megfeleően dönteni.

Előzmény: islorinc (418)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 423

Kicsit naiv hozzaallas, de legyen.

Előzmény: Törölt nick (421)
FOMA Creative Commons License 2013.04.23 0 0 422

pdw olvtárs nem ezeket a hiteleket hiányolta, hanem - egyéb szolgáltatások mellett - a hitelkártyát. Én is el tudnék képzelni egy 2 % általános visszatérítést adó hitelkártyát, pont beleillene a sorba.:-)

Előzmény: Törölt nick (421)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 421

Én örülök is neki, hogy nincsenek ilyen "extrák". Így több erejük jut az ügyfelekre. Én eleve hülyeségnek tartom az ilyen-olyan hiteleket. Szerintem ez pozitív hogy van egy bank, ahol csak lekötni, számlátvezetni illetve 1-2 fajta hitelt lehet felvenni.

Nemhiába hangoztatják mindenhol, hogy a Gránitbank nem szenved devizahitelben. Ilyen fajta védelmet biztosít ez a korlátozottság.

FOMA Creative Commons License 2013.04.23 0 0 420

Te is azt szoktad mondani, hogy minden bankot arra kell használni, amire jó. A Gránitot is arra használom, és abban tényleg a legjobb.:-)

Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.23 0 0 419

Se ertekpapir, se biztositasi, se hitelkartya (es akkormar bank- se nagyon) kinalat pl.

Előzmény: islorinc (417)
islorinc Creative Commons License 2013.04.23 0 0 418

Köszönöm!

Bár remélhetőleg ilyen forgatókönyvek kizárhatóak, sőt a bank stabilitásához semmi kétség nem fűződik, hisz egy új, fejlődő bank egy jó nevü, tapasztalt üzletember kezében.

A kérdés csak egyedül azért merült fel bennem, mert egy új, még - számomra - ismeretlen pénzintézetről van szó, aminek a feltételei nagyon csábítóak.

Bár egyetlen megjegyzésem lenne, ami csökkenti az elcsábulásom esélyét egy kicsit, nevezetesen az, hogy cska a legmagasabb számlacsomagnál vannak ingyenes utalás lehetősége, ami számomra még mindig fontos.

Előzmény: helloeverybody! (415)
islorinc Creative Commons License 2013.04.23 0 0 417

Miben fapados?

Előzmény: Törölt nick (416)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.21 0 0 416

En nem hasznalom, tul fapados szamomra.

Előzmény: islorinc (414)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.04.21 0 0 415

Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az OBA 20 munkanapon belül kártalanítást fizet. A kártalanítás betétesenként és egy hitelintézetre összevontan legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg. Tehát ebben a kamat is benne van, de bankonként értendő, éppen ezért javasolt, hogy több helyen legyen a pénz elhelyezve. Kötelezően tagja valamennyi magyar bank és takarékszövetkezet, külföldi érdekeltségű bank magyarországi leányvállalata, lakástakarékpénztárak, ugyanakkor pl. a magyarországi banki fióktelepeknek nem kötelező csattlakozni az OBA-hoz (pl. az Axa, Ing, Citi, Oberbank, Fortis, Dresdner nem tagja, rájuk a saját anyaországi törvények vonatkoznak, amelyek némely esetben még jobb is lehet), viszont a BNP Paribas ugyanakkor tagja.
Nem vonatkozik még a garancia tőkepiaci eszközökre, a banki kínálatban szereplő nyílt és zártvégű befektetési alapokra, kamatozó részvényekre, szövetkezeti vagy célrészjegyekre, önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekre.

Én február végétől vagyok a Gránit ügyfele, de csak azt sajnálom, hogy nem előbb léptem, mert pont aznap váltottak csomagokat, s a régebbi jobb lett volna. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel még mindig teljesen ingyenessé tehető a számlavezetés. Az ügyintézés kiváló, az e-mailekre nagyon gyorsan reagálnak, netbankon gyakorlatilag minden elintézhető, a többihez képest pedig jók a kamatok.

Előzmény: islorinc (414)
islorinc Creative Commons License 2013.04.20 0 0 414

Azért az OBA betétesmentő akcióját nem szeretném lelkileg átélni, mégha nincs is komoly megtakarításom:)

Azt sem tudom, hogy az OBA a tőkét téríti csak meg, vagy a kamatot is.

Nyilván az ilyen forgatókönyv kevéssé valószinű...

Ti mióta használjátok a Gránitbank szolgáltatásait?

Előzmény: Törölt nick (413)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!