Keresés

Részletes keresés

Szottyi Creative Commons License 2012.03.01 0 0 989

Ez a Delavayi engem is megfogott. :) De az a baj, ha azt a 3-at sikerül idén beszerezni amit már beadagoltam a férjemnek, kitér a hitéből ha előállok még 1-1 (bíbor piros + narancs) ötlettel. :) Meg ő a nagy teltvirágú fajtákat szereti. Na majd talán jövőre... vagy ősszel. :) Megpróbálok még kicsharcolni néhány növényt. Most csak 3 fásra van "engedély". :)

Előzmény: anita.n (984)
anita.n Creative Commons License 2012.03.01 0 0 988

Ja! Ráadásul az egyiken egy anemone van, amiből tényleg létezik ilyen kék.

Kedvem lett volna nekem is beszólni, csak nem akarok balhét.

Mondjuk azt is kétlem, hogy pl egy Souvenier-ről vett magból egyáltalán hasonló növény lenne-e. Nem véletlenül szaporítják ezeket oltással vagy dugványozással, csak így lesz fajtaazonos.

Meg azt is oda kéne írni, hogy nehezen ered, és 5-6 évet kell várni az első virágra.

Előzmény: Szottyi (987)
Szottyi Creative Commons License 2012.03.01 0 0 987

Eleve a fotókon 3 különböző fajta bazsa van... Mondjuk ha létezne ilyen kék.. még vennék is. :D De szerintem ez photoshop....

Egyszer poénból az egyik Rubra plena fotómból, csináltam sötétkéket... Pont ilyen volt. :)

Előzmény: Szottyi (986)
Szottyi Creative Commons License 2012.03.01 0 0 986

jujj most felhúztam magam!!!

olvastad a szuper megjegyzéseit?? tök kamu az egész... mingyárt hozzá szólok!

Előzmény: anita.n (985)
anita.n Creative Commons License 2012.03.01 0 0 985

Csak szólok, nehogy valaki bedőljön! A Vate...n van egy hírdetés:

"cirmos, különleges kék BAZSARÓZSA mag" eladó.

Kék színű bazsarózsa nem létezik! Maximum úgy, mint a kék lepkeorchidea. Vagy jó kis fotoshop.

anita.n Creative Commons License 2012.03.01 0 0 984

Egy mlokóért, mit nem adnék!

Már évek óta hajtom, de sanya nem jött még össze. :-(

Az a baj, hogy ha az ember talál egy értelmesnek tűnő helyet, a mlokó tuti elfogyott már. Na ja, sokan szeretnének.

Meg a szimpla virágú tenuifolia! Csak aranyárban. És a rózsaszín is jó lenne belőle. Nemrég láttam a neten, hogy valakinek telt virágú rózsaszínje lett magvetésből (tenuifolia) Tök szép volt.

A magvetéssel még nem próbálkoztam, de lehet, hogy idén ősszel megpróbálom, most, hogy már van hová vetni.

Hátha lesz pár mag a botanikai fajtákon ( persze, csak ha nyílni fognak ), azokból még akármi kisülhet.

Elég egyformán hajtanak, majd gyűjtöm a méhecskéket.

Előzmény: szaguaro (983)
szaguaro Creative Commons License 2012.02.29 0 0 983

Nem baj, ha piros, és idővel lesz bőven tősarja, sőt, tarackol is. Tavaly ültettem mlokosewitsii magot, talán kel belőle valami. Nem volt egyszarű hozzájutni. Az egyéb magok már kelnek.

Előzmény: anita.n (982)
anita.n Creative Commons License 2012.02.28 0 0 982

Húúú, akkor megnyugodtam! Pont úgy néz ki, mint ahogy leírtad. :-)

Igen, az enyém bordó. És elég jól nőtt tavaly. Mintha tőből is hajtott volna, ha jól emlékszem.

A csere ok, már beszéltünk róla.

Ennél kicsit sötétebb a valóságban, de nem az a feketésbordó, mint amit láttam pár képen a neten.

Ha ez is megfelel, akkor jó lenne cserélni.

Egyébként van egy lutea-ludlovii, ami szintén gázul néz ki. De ezek szerint még ő is játszhat.

Előzmény: szaguaro (981)
szaguaro Creative Commons License 2012.02.27 0 0 981

A delavayii ilyenkor még úgy néz ki, mint egy leforrázott, barna kóró. Nagyon későn indul el, és későn is virágzik. Ha lesz tősarja, cserélhetünk. Űgy emlékszem, a tiéd vörös, az enyém meg narancs.

Előzmény: anita.n (980)
anita.n Creative Commons License 2012.02.27 0 0 980

Általában nálam is minden oké, csak a luteák nem indultak még meg ( remélem tényleg csak azért, mert később nyílnak) illetve a delavayi néz ki nagyon szarul. De még reménykedem! :-)

Előzmény: Szottyi (979)
Szottyi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 979

Halli,

Ma kint voltunk a telken, és ránéztem a bazsámra. Minden ok! :) :) Szépek a bimbói,  csak a tavavszra várnak.

bb

Szotty

anita.n Creative Commons License 2012.02.20 0 0 978

Ez mind lágyszárú, és itthon is beszerezhető. :-))

Előzmény: thekingisalive (977)
thekingisalive Creative Commons License 2012.02.20 0 0 977

Nagyon szépek! Ez mind fás? A lágyszárúak közt nincsenek hasonlóan flancosak?

Előzmény: anita.n (976)
anita.n Creative Commons License 2012.02.20 0 0 976

Krinkled White:             Coral Charm         

Obis Pink Sinensis (hozzáteszem a képen egy telt virág volt, és van egy ugyanilyen ami teltvirágú Salmon néven fut a csomagolás alapján.)

Bowl of Beauty

Előzmény: atandi (971)
anita.n Creative Commons License 2012.02.20 0 0 975

Az őszi beszerzésem Angliából van, botanikai fajtákat rendeltem. De volt nekik "rendes" is. Már bánom, hogy még 1-2 félét nem csaptam a rendeléshez. Sajnos a 2012-es listájukról csak 1-2 féle tetszene, de annyit nem érdemes kintről rendelni, illetve az egyik nagyon drága lenne, és azt a pénzt inkább másik fajtákra költeném. Jó lenne egy szimpla tenuifolia és/vagy egy mloko!

anita.n Creative Commons License 2012.02.20 0 0 974

Siófokra nem ősszel kell menni, hanem tavasszal, amikor nyílnak a fásak.

Ha olyan lágyszárút szeretnél, aminek látszik a közepe, akkor ott van pl: Krinkled White ( NG-ben vettem és tavasszal, és 1 év múlva már nyílt) ugyanez a helyzet a Bowl of Beauty-val is.

anita.n Creative Commons License 2012.02.20 0 0 973

Az a helyzet, hogy már nincs peóniájuk.

A cégről meg már hallottam jót is, rosszat is. Mondjuk hortenziát is rendeltem, és az is jó vásár volt.

A postaköltség sajnos megdrágít mindent, de nem mindenki tud eljutni mondjuk Siófokra. Meg sok felé nincs is normális kertészet. És ha már valahova elmegy az ember, főleg kocsival, akkor már lehet, hogy ugyanott van. Tény, hogy a személyes vásárlás nem annyira zsákbamacska.

Ha meg kiállításra megy az ember, ott meg ott van a belépőjegy ára.

2-3 éve elmentem az orchidea kiállításra, hogy vegyek pár gazt. Maga a kiállítás nem érdekelt, mert túl sok új nem szokott lenni. Meg kellett volna vennem a belépőjegyet azért, hogy körülnézhessek. És az sem biztos, hogy bármit is vettem volna. Ez olyan, mintha a boltban azért kellene fizetni, hogy bemehessek. És gondolom az eladóknak is kellett valami asztaldíjat fizetni.

Azért kicsit alkalmazkodhatna a piac a fizetőképes kereslethez. Egy virág mégsem olyan, mint a tej vagy a kenyér.

Előzmény: thekingisalive (972)
thekingisalive Creative Commons License 2012.02.20 0 0 972

"Egy másikkal viszont úgy jártam, hogy csak megemlítettem neki, hogy az előző éven tőle rendelt peónia kimúlt, és a következő rendelésnél kaptam helyette egyet ingyen. Ilyen is van szerencsére. :-)"

Megemlíthetnéd ennek a csomagküldőnek a nevét, had tudják meg mások is kitől érdemes rendelni. Én mondjuk nem rendelek senkitől, mert ha az árak véletlen még elfogadhatóak is, a plusz 1500 ft körüli p.k. túlságosan megdobja. És különben is, szeretem látni, hogy miért fizetek. Sok ezer ft-ot nem adok zsákbamacskáért.

Előzmény: anita.n (969)
atandi Creative Commons License 2012.02.20 0 0 971

Igen, ezek nem fásak.

Na jól fel lettem értékelve…: )) Még ha nem is különleges, én még ott tartok, bánná fene, csak lehetne már egyszer fás peóniám. Sőt, 1-2 nem fásra is nagyon vágyom. Azok tetszenek leginkább, akiknek látszik a közepe. Na-ná, hogy egyelőre nem ilyenem van, csak olyan „sima, torzomborz”… (ehér és rózsaszín)

DE amíg másmilyen nem lesz, őket is nagyon megbecsülöm, és ha nagyon sokáig nagyon jó kislány leszek, akkor egyszer…talán… Apának már többször emlegettem Siófokot, hátha egyszer eszébe jut, ha arrafelé jár… Csak az a baj, hogy februárban van a szülinapom áprilisban a névnapom, semmim se esik őszre..:(

Nem baj, mesterkedés kérdése az egész, csak összejön előbb-utóbb.

Anita, honnan van az az őszi szerencsés beszerzésed, ha nem titok?

anita.n Creative Commons License 2012.02.20 0 0 970

A fréziát párszor én is próbáltam. :-(

Előzmény: thekingisalive (968)
anita.n Creative Commons License 2012.02.20 0 0 969

Pontosan! Csak fizess, oszt jónapot! :-((

Én egy csomagküldővel jártam úgy, hogy 2 évben is rendeltem tőlük peóniát ( tudtam, hogy kicsit küldenek, nem az a gond ) de úgy néz ki, hogy egyszer sem azt kaptam, amit rendeltem. Csak az baj, hogy bunkók voltak. Kiírták a honlapra, hogy a fajtaegyezőségért nem vállalnak felelősséget. Végül is ez a jó üzlet! Semmi felelősség! Pár ezer forintért segget csináltak a szájukból.:-(((

Egy másikkal viszont úgy jártam, hogy csak megemlítettem neki, hogy az előző éven tőle rendelt peónia kimúlt, és a következő rendelésnél kaptam helyette egyet ingyen. Ilyen is van szerencsére. :-)

2 fás peóniám pedig kimúlt, pedig mindent megpróbáltam.Vagy betegek voltak, vagy valami volt a földjükben.

Szóval most már egyre óvatosabb vagyok. Inkább kicsit kerüljön többe, kicsit jobban utána járok, és akkor jó vásárt is csinálhat az ember.

Az őszi beszerzésemmel nagyon elégedett voltam. Hatalmas és egészséges töveket kaptam. 3-5  szemesnek írták, de csak 1 volt 3 szemes , a többi 7-11 szemes volt. Remélem nem fagytak el! Már alig várom, hogy nyíljanak. És természetesen a fajtaegyezéségért felelősséget vállalnak, és azért is, ha nem ered meg.

Előzmény: thekingisalive (968)
thekingisalive Creative Commons License 2012.02.20 0 0 968

Úgy vannak vele, hogy jó lesz az a parasztoknak:) A legtöbben úgyse tudják mikor kell paeoniát ültetni. Csak meglátják a szép képet a zacsin és elcsábulnak. Játszint, nárcisz és tulipán hagymákat is árulnak, holott azokból se lesz semmi idén. Ha esetleg megmaradnak, akkor jövőre tán virágoznak. Fréziát is árulnak dögivel, de én még olyanról nem hallottam, hogy valakinél virágzott is (2-3 virágnál többet). Itt minden csak a pénzről szól, a vevő meg le van tojva.

Előzmény: anita.n (966)
szaguaro Creative Commons License 2012.02.20 0 0 967

Nem felfujatott bletilla simán veszi a mi teleinket. Nekem van egy csomó télálló ochim a kertben, némi páfránylevelet szoktam rájuk dobni télire, azt is inkább a kényesebbekre, mint pl. a Calanthék meg a Pleionék.

Előzmény: atrego (960)
anita.n Creative Commons License 2012.02.20 0 0 966

Én is láttam már idén ilyeneket a tecsóban.

Az a baj ezekkel, hogy nagyon kicsi a gyökerük, alig vannak rajta szemek. Ezek nonémek, ki tudja mi lesz belőlük. Ha szerencséd van, akkor valami különlegesebb, ha nem, akkor valami tök egyszerű. És ami a legnagyobb gond, hogy a peóniákat kora ősszel kell elültetni. Nem is értem, hogy miért árulják őket tavasszal, mikor semmire sem mennek e miatt évekig.

Előzmény: atandi (963)
thekingisalive Creative Commons License 2012.02.20 0 0 965

Akinek sok növénye van, annak egész évben virágzik valami. Még télen is. Ha más nem, akkor a lepkeorchidea, Kála és az amarillisz.

Előzmény: anita.n (962)
thekingisalive Creative Commons License 2012.02.20 0 0 964

De az nem fásszárú, hanem lágyszárú, ugye?

Előzmény: atandi (963)
atandi Creative Commons License 2012.02.20 0 0 963

Sziasztok!

Szegedi Co.a áruházban láttam ma Paeoniákat, gumókat vagy mi a szösz, világos rózsaszínű volt, az teljesen telt, illetve egy fehér-vagy halványkrémszínű volt, annak a képen legalábbis) kicsit látszott a közepe. Sajnos nem vagyok 100%-ig biztos, de tán 990.-ért voltak. Én végül inkább 3 liliomra és egy irisre csábultam el.

anita.n Creative Commons License 2012.02.19 0 0 962

Sok más virággal is ez a helyzet. :-((

Ha szerzel korai lágyszárút, fás szárút és kései nyílású lágy szárút, akkor akár 6 hétre is kitolhatod a virágzási időt.

Előzmény: thekingisalive (961)
thekingisalive Creative Commons License 2012.02.19 0 0 961

Nekem az az egy bajom van a pünkösdi rózsákkal, hogy 2 hét alatt elvirágoznak oszt annyi. 51 hét gondozás, 2 hét öröm. Persze a megmaradó levelek is szépek, de azért nem annyira, mint a virágok.

atrego Creative Commons License 2012.02.19 0 0 960

kösz,hogy  szólsz,"fűtés"gyanánt  tettem rá

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!