Köszi, egyenlőre nem csinálta többet! Vasárnap kimentünk a tanyába ebbe a nagy hóba. Hihetetlen jól dolgozik a gép, pedig sajna még nyári gumim van. Egy meredekebb úton nem tudtam csak kimenni, ott kerülnöm kellett, de más gond nem volt:-)
Hali! Valaki tud osztrákba Schwechat,Bruck környékén terrano II bontót vagy telefonszámot? A lökösbe kellene indexbúra de 10ezret nem fogok adni egy darab műanyagért itthon. Előre is köszi!
Sziasztok. Segítség kellene........ Nissan Terrano II 1995 2,4i 12V KA24E a motortípus. Teljesen hideg motornál, hidegindításkor nemindul elsőre az autó. Eddig második indítózásra, de most a hidegben 3-4 rövid indítózásra indul be a motor. Amíg nem melegszik egy kicsit a motor, addig ingadozik az alapjárat 1500 és 2000 között,utánna beáll kb 900-1000 körül. Mi lehet a gond? Köszönök minden segítséget.
Hali!Tuti,hogy nem az akksi hal be.Az utána nem szedi össze magát így.Valami érintkezési hiba lesz az!Indulj el akksitól a kábelen,és valahol kell,hogy találj valami gubancoz.Vagy csak valami erős oxidációt!
Tegnap este jöttem haza a tanyából, beálltam az udvarra, becsuktam a kaput és közbe lefullasztottam a gépet. Izzitok, indítok és semmi. Megse nyekkent, semmit nem hajtott az akksi. Megnéztem a sarukat, fixek voltak, az akksit megmozgattam és hirtelen a világítás visszajött. Indítok és megint semmi. Megint megmozgattam az akksit és így harmadszorra hajtott és el tudtam indítani.
Reggel indulok a melóba és megint ezt csinálta. Megmozgattam az akksit és el tudtam indítani.
Ilyenkor mi lehet? Menéztem a sarukat ismét, teljesen szorosan vannak rögzítve meg se mozdulnak! Talán akksi vég lesz?
Vettem pár darabot én is csavarboltban, de elég hitvány és nem is passzol. Kínában találtam utángyártott zajcsillapítót, természetesen fillérekért adnak egy zacskóval. Két probléma van: a nyelv és a posta. :)
Ááááá, látom azért vannak itt akik mélyebben beleássák magukat a dolgokba! :) Köszönöm az ötletet, ha az én sufnituning zajcsillapítóm nem válik be, akkor kipróbálom a Te verziódat!
Csavarboltban kapható hlf.csavarfejvédő műanyag kupak fillérekért.Csak az a baj,hogy csak a gyakoribb kulcsnyílású csavarokhoz létező méretet árulnak (10,13,17,19).Az ütköző csavarját meg,ha jól emlékszem 14-es kulcs fogja...
Ami nekem bevált: 10-es belsejű vastagfalú vásznas gumicsőből (üz.a.cső) levágok egy 2 cm-es darabot,ez 5 mm-rel hosszabb,mint a csavarfej magassága.Kis kalapáccsal ráütöm a legömbölyített csavarfejre.Le nem esik,mert szorul rajta,inkább szintre szokott kopni,de 8-10 hónapot kibír.Akkor meg kicserélem másikra...
Igen, a kemény műanyag a feszes futómű hatására a rossz úton előbb - utóbb elkezd muzsikálni. Le kellene bontanom a középkonzolt, de egyenlőre nincs szerszámom a magnó kivételéhez.
Egyébiránt mindig ilyen nagy csendesség honol a fórumon?
Sajnos nem hiszem, hogy a zsírtól elmúlik a kopogás. :) A csavar természetesen megvan, csak a fejéről hiányzik a műanyag kupak, amit pont a fémes kopogás elnyelésére találtak ki. De közben megoldódni látszik a dolog, itthon műanyag tömbből megformáltuk a kupakot, kapott egy fém abroncsot, hogy legyen tartása, már csak fel kell szerelni - remélem beválik.
Ha már a zajoknál tartunk......mi a fene kopoghat a műszerfalban a kesztyűtartó fölött a légzsák burkolata alatt, vagy ennek környékén??? Rossz úton az egyébként szinte zajtalan belső felélénkül és az említett részről műanyagos kopogás hallható, ami engem nagyon zavar. Ki akar szabadulni valaki a légzsákomból, vagy a műszerfal mögött ragadt egy szerelő? :) :) :)
A kormány aláfordulást akadályozó ütközőcsavar (határoló) végén lévő zajcsökkentő védőkupak mivel helyettesíthető, vagy esetleg hol lehet ilyent beszerezni?
Kissé zavar, a kitekert kormánynál hallható csörömpölés.
Sajnos nekem a motor ment szét azér keresek azt mer megnéztem az egész szénkefetartó szét volt olvadva szereztem bele másikat de sajnos a motor is leéget és lefele lejött az ablak de felfele segíteni kellett neki.
Azt hiszem kapcsoló relének hívják, én az Ebayen vettem a hátsó ablakhoz Németo-ból mert az itthoni bontók horror árat kértek. Nissan cikkszám alapján lehet keresni.
Esetleg nincs valakinek Terrano II-höz ablaktörlő intervallum szabályzó?(fogalmam sincs,hogy mi a pontos neve)Szóval nem az ablaktörlő kapcsoló,hanem a motortérben lévő kis szürke doboz.