Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Igen, lehet. Sem a kormányrendelet, sem az üzletszabályzat nem tiltja a helyi utazást helyközi járatokon. Ha valaki problémázna ezen, akkor kérd meg, hogy mutassa meg, hogy mi alapján nem lehet. Annak viszont járj utána, hogy mely járatok vesznek fel utast a köztes megállókban, mert előfordulhat, hogy csak le, vagy csak felszállásra lehet igénybe venni egy-egy megállót.
Valaki nem tudja esetleg, hogyha mondjuk én ÉMKK-s bérletet szeretnék vásárolni a Buszallomas és Vízmű vagy esetleg a Metro között, az lehetséges-e? Vagy városon belül nem lehet velük utazni? Azért kérdezem, mert a Balmazújvárosi úton lesz a munkahelyem de a 21 és a 33-as buszok valami borzasztó ahogy kozlekednek.
A CONECTO marad török gyártás.max a hőnszeretet BKV.ém és magyarországi célu CONECTOkat engedik majd it végszerelni,de azt is ugy hogy nem engedik majd hogy bellenyuljanak (pld.más homlok/hátfal).al valo felszerelés mint ahogy irták hogy REFORM homlok falal szerelnék a debreceni CONECTOkat.én a 4,3,3A,2(5).es vonalra raknám a REFORM.ot.
Hááát.... Szepesen kívűl nem sok helyet mernék megkockáztatni. :D
Egyébként nem arról volt szó (asszem a Dehíren is írták), hogy Connectokat fognak csinálni itt is? Az egyértelműen jobb lenne, mint a Lépcsőház-Reform.
Egyetértek. Ma és tegnap is láttam olyan 24-est (szóló busszal persze), hogy már úgy érkezett meg a Sárvári Pálra, hogy alig volt rajta ülőhely. Ott is várt rá legalább 20 ember, a Holló Lászlón meg kb. duplaennyien. Oké, hogy sűrítették, de csoportosítani kellett volna rá még csuklóst. (Igazából most a Temetőn kívül nem sok minden igényel csuklóst.)
amúgy szerintem ha nem adták volna el a CITAROkat akkor most jól jönnének temetői járatban meg a reggeli csúcsban a csúklost igénylő viszonylatban elfértek volna.
Erre most azért volt szükség, mert ha a Petőfi tér le lesz zárva, a Gázvezeték utcán közlekedni KÁOSZ lesz. Így lesz menekülő útvonal a Tégláskertben élőknek, és megközelíthető lesz a lakótelep a Mikepércsi úton, vagy a Szatke Ferenc utcán keresztül is.
A repülőtérrel való összeköttetés kevesebb embert szolgálna ki sajnos, bár tömegközlekedési szempontból tényleg nem lenne rossz beruházás.
A Balaton utca nagyon gyatra állapotú a Csordás utcától (azért is egyirányú), a Tégláskert utca főleg, és ott még ingatlanok is nehezítenék a szélesítést. A repülőtéri úthoz leg közelebbi utca a Ladik utca lenne, de ott két autó is alig fér el, előbb szélesíteni kéne, és a környező utcákat megerősíteni.
Remélem, a Merciket úgy rakják össze, hogy ilyen nem fordulhat majd elő. Egyszerűbb ajtónyitó-záró rendszer kéne, mint anno a régi járművektől a Solarisokig ment. Minden ajtónak külön nyitó / záró gomb, és visszajelez, amikor valaki megnyomja a jelzőt. Nem úgy, hogy egy gomb kinyitja az első ajtót, a másik az összes többit, a harmadik csak azt, ahol jeleztek, a a negyedik az összeset, stb.
Az komoly, hogy 9 év alatt nem tudták megoldani a "villogó leszállásjelző" problémáját? Ma megint gond volt ebből, a 43-as nem állt meg a Csap utcán, mert a középső ajtónál való leszállásjelzést nem jelezte a busz.
Ez gyermekbetegségnek is égő volt, de 9 év után még inkább az. Egyes buszokon legalább van figyelmeztető szöveg az ilyen esetekre, és megoldást is kínál, ilyenkor az ajtón lévő jelzőket kell használni.
Én speciel tudom felirat nélkül is, de ettől még az utasok 95%-a nem. Nincs is honnan tudják, és nincs is miért.
A Határ út - Richter Gedeon utcában gyalogátkelő lesz hamarosan átadva. A padka és a tábla (egyelőre letakarva) már a helyén, a "zebra" még nincs felfestve. Viszont, ha jól látom, lámpa is lesz a kereszteződésben. A földből kiálló kábelekből legalábbis erre tudok következtetni.
A Határ út - Kishegyesi út, és a Határ út - Pósa utca kereszteződésekbe már legalább egy éve mondják a lámpát, de egyelőre nem látok semmi előkészületet. Pedig biztos szükség lesz rá, ha a Határ út zsákutca lesz ideiglenesen. Minden forgalmat a Kishegyesi út visz majd el.
Magyarországon az olyannyira szent közigazgatási határ minden észszerűséget felülír. Az, hogy valami helyi járatnak minősül (jogilag) leginkább attól függ, hogy átmegy-e a közigazgatási határon, vagy sem. Somoskőújfalu esetében van egy háromoldalú megállapodás a minisztérium és a két település között a finanszírozásról és az ellátás módjáról. Jogi szempontból tehát ez is helyközi járat, funkcionalitását és az ellátás módját tekintve azonban helyi járat az említett megállapodás miatt. Hasonló megállapodás van Miskolc és Felsőzsolca között és néhány Budapest környéki település esetében is. Elvben tehát megvan a lehetőség, hogy Debrecen és a szomszédos települések között is szülessen ilyen megállapodás. Erre a gyakorlatban azonban nem látok esélyt, mert egyik szomszédos település sem fog finanszírozni, hacsak Józsa nem válik ki Debrecenből és a hagyomány és megszokás nem válik nagyúrrá.
Az alapvető különbség, hogy helyi közlekedés esetén az adott település az ellátásért felelős és a megrendelője a szolgáltatásnak míg helyközi közlekedés esetén a minisztérium a megrendelő. Az indokolt költségeket is a megrendelőnek kell(ene) téríteni, hacsak nincs ilyen három oldalú megállapodás, ahol az egyes települések is finanszírozók lehetnek, ha máshogy nem, a minisztérium vállalja az állami támogatás biztosítását.
Azt a fura helyzetet talán mindenki érzi, hogy az utasok szempontjából ez a rendszer nagyon nem jó! Mivel jogilag az számít helyközi utazásnak, ha az egy helyközi járaton történik. Tehát a Haláp - Nagyállomás utazás vonattal, vagy helyközi busszal helyközi utazás, ugyanez a 37-as busszal pedig helyi utazás. Utas szempontból meg ugye tök mindegy lenne, ugye? Amíg az határozza meg az utazás jogállását és a finanszírozás módját, hogy az adott járat két vége között van-e szent közigazgatási határ, addig pazarló lesz a rendszer is, hiszen két párhuzamos rendszert tartunk fenn, ami az adófizetőknek pazarlás, az utasoknak meg rossz szolgáltatást jelent.
Semmi nem megengedhető stílust nem használt a topictárs, csak egy hivatkozást kért arról a merész kijelentésről, amit tettél. Különben engem is érdekelne, hol láttál vagy olvastál ilyet.
Ez nem jó példa, mert Somoskőújfalu évtizedekig Salgótarjánhoz tartozott közigazgatásilag, aztán az más kérdés, hogy jelenleg önálló település és megmaradt a helyi járat ott.
Szerintem, ebben a topicban ez a stílus nem megengedett, amit te megengedsz magadnak!
Papp Laszló nyilatkozatai alapjan elegge rajta vannak a kozlekedesfejlesztesen, ahhoz pedig sem OGY sem koztarsasagi elnok nem kell, hogy egy elovarosi kozlekedesre hivatkozva benyeljen bizonyos vonalakat. Ennek az az oka, hogy a sok uj gyar miatt tuldimenzionalnak mindent.
Salgótarjánból is megy helyi járat Somoskőújfaluba, nem lehetetlen hogy itt is megvalósul valami hasonló. (Ha jól emlékszem egyszer a menetrend alkalmazásban feltűnt B tesztjelzéssel egy Mikepércsi vonal)
Úgy emlékszem, elírták a cikket, ahonnan az infó származik. Nem Sámsonkertben lesz buszforduló (ott már van), hanem a Sámsonkerti utcánál, Szikigyakor területén, ami viszont Debrecen része.
Más:
Mintha az utastájékoztató rendszer is kezdene meghülyülni néhány buszon. Tegnapelőtt a 10-es mondta be a Bethlen utca után, hogy a Kölcsey központ következik. Hirtelen azt hittem, hogy 24-esre szálltam, de rögvest kijavította Honvéd utcára. Tegnap a 17-es mondta be a Kishegyesi út után, hogy a Gyepűsor utca következik, majd kijavította Dorottya utcára. A pirosnál pedig megszólalt, hogy "17-es autóbusz, Ond*d fele közlekedik". Ma a 34-es mondta a Tisza István utcánál, hogy Hatvan utca.
Ez mennyire új jelenség? Két hétig tömegközlekedtem, ma este kaptam vissza az autót. Korábbról nem rémlik ilyesmi.