Abszolut mindegy, ki ül az orosz kispadon, sőőőőt. Trefilovval együtt megverte a Győr a BEK-ben a komplett válogatottat, míg Győrben Trefilov nélkül győzni voltak képesek az oroszok, mert felszabadultan játszottak, nem görcsöltek.
Ez az üvöltő dervis sokkal többet árt a csapatnak,mint gondolnád, ám - sajnos - kiváló játékosok, akiknek nem sok taktikai utasítás kell.
Ettől függetlenül még lehet pontosan passzilni, ha ki is kapunk tőlük. Talán ez elvárható válogatott játékosoktól.
Sajnos kikaptunk de még nincs nagy ba. Gyerünk csajok!!
Most lehetett látni, hogy rossz embereket vittünk ki az olimpiára, nem lehet, hogy 7-8 ember játsza végig ezt a sok mérkőzést sajnos ők nem egy űrlények. Görbicznek nincs cseréje és Szamoránszkynak se, nem fogjuk bírni sajna erővel és megint bajba leszünk.
"A világbajnok csapattól nem szégyen kikapni, az volt az érzésem, ha bent marad a kezdőcsapat, az sem tudta volna feltartóztatni a rohamokat. A második félidőben átlövőink gólpasszokat adtak a szélsőknek, akik ezt kihasználták, és gyorsan nőtt a különbség. Tudtuk volna kozmetikázni az eredményt, nagy energiabefektetéssel, de energiára még nagy szükség lesz a folytatásban, és nem akartam, hogy most indokolatlanul sok elvesszen. Így legalább játéklehetőséget kapott mindenki."
Hajdu hozzátette, a lányok talán többet foglalkoznak a kelleténél azzal, kivel játszhatunk a másik ágról. "Hallom, amikor egymás közt beszélnek, hogy ez vagy az a csapat jobb lenne." Ha már az ellenfélválasztás szóba került, ő is elmondta a véleményét: a franciákat szeretné a négy közé jutásért. Ezért alighanem meg kell verni Koreát, különben a románokon keresztül vezet az út az elődöntőbe.
Most nézem a meccset, felvételről, én nem vagyok pesszimista az eddig mutatott játék ellenére sem. Örülök, hogy Tóth kezd formába lendülni, és nagyon tetszettek a technikás Görbicz gólok.
Sajnos a mai meccsben ennyi volt, az oroszok nem hagytak esélyt, elég szépen kidolgozták a helyzeteiket. Már az első félidőben érezhető volt, micsoda erőfeszítésre van szükségünk ahhoz, hogy tartsuk velük a lépést, ők meg könnyedén lövöldözték a gólokat, és valóban náluk szinte mindenki játszott. Szerintem a szünetben abszolút nem maradtunk az öltözőben. Ha megfigyelitek a második félidő első 5 percét, az oroszok teljesen belassultak támadásban, és többször is esélyünk volt átvenni a vezetést. Sajnos pár perc után fordult a kocka, és teljesen elfogytunk. Az a helyzet, hogy iszonyatosan messzinek tűnik az a dobogó. Egy nap szünet, aztán ugye jó lenne nyerni. Ezt követően megint csak egy nap jut a pihenésre, és - a vasárnapi meccs eredményétől függetlenül - jön egy brutális negyeddöntő. Mert hiába lenne jobb a franciák ellen játszani, biztos vagyok benne, hogy ott is vért kell izzadniuk a lányoknak. Ha netán bejutunk a négybe, ott lennénk kifacsarva olyan csapatok ellen, akik nálunk sokkal jobban be tudják osztani az erejüket. A góllövőlista elején sehol nincsenek a norvég, oroszok, román játékosok (kivéve Maier-t), mert az ottani húzóemberek közül mindenki meglövi a maga 3-4 gólját meccsenkét, ami viszont éppen (vagy bőven) elég csapatuk győzelméhez. Szóval, ha eddig nem volt egyértelmű, szögezzük le: innentől (legalábbis az 1-4 helyért folytatott küzdelemben) egyik meccsen sem mi vagyunk az esélyesek (a franciák ellen 50%-ot adok). Ettől még nyehetünk 1-2 meccset, de kezd nagyon egyértelművé válni, hogy az 5-6. hely a színtiszta realitás. A németek ugye, akiket bravúrosan vertünk, valószínű 8 közé sem fognak kerülni. Ez van, de reménykednünk persze még lehet, tényleg ez a szép a sportban!
Sokszor kérdeztem volna meg egyik-másik játékostól, hogy amikor ezt odapasszoltad a ruszkinak, akkor mire gondoltál??? Hiszen már kivonultak, nem kötelező veszíteni!!!!!
Nem vitás, hogy nem mindegy, hány hadrafogható játékosa van egy kapitánynak. Az viszont egyszerűen vicc, hogy Terfilov "vetésforgós" játéka jó taktika. M9ire megszokta az egyik, hogy passzol a másik, már egy harmadik játékos állt ott, sőt, az is ment gyorsan kifelé. Ez marhaság.
És az is nagyjából butaság, hogy a fáradt csapat összeomlott. Egy csapat - ha fáradt - lelassul, ami pont olyan zavaró az ellenfélnek,mint az,ha ugyanazt a tempót akarja játszani,mint pihenten. Tehát lassuljon le, és ismerje fel, melyik csapatban játszik. Ez nagyjából abban merül ki, hogy olyan dreszben lévőbek kell passzolni, mint amilyenben magam is vagyok. Ugyanis fáradtan is lehet pontosan passzolni, és frissen is lehet hülye passzokat adni. Nos, az utóbbi történt. A mi játékosaink annyira "fineszesek" voltak, hogy ugyan nem fáradtak el, de úgy passzoltak, hogy még véletlenül se sajátunkhoz menjen a labda. Ilyenkor a módi: a hozzám legközelebb álló csapattárshoz passzolni, s nincs 5-6- 7 egymás után eladott labda.
Ezt teniszben a ki nem kényszerített hibának nevezik. A ruszkik semmit nem kényszerítettek ki belőlünk. Önállóan passzoltunk nekik, s ez méltatlan egy válogatott játékoshoz.
'Tipikusan az a helyzet (nem először látunk ilyet), hogy a játékos az első félidő végén lendületben van, hiába fáradt, de a 10 perc tunyulás után már nem bír újra felpörögni'
A Fradiban mondjuk erre hétről-hétre láttunk példát, de most a válogatottal is megtörtént. Hozzáteszem: Görbe ma gyenge formában volt (védekezésben pláne) és Tóth Timi is éppenhogy kezdett feljönni a félidő végén.
De korábban Tóth Timi megkapta h folyton rálövi a labdákat ahelyett hogy másoknak passzolná. Úgyhogy most másoknak passzolta. Követte az edzői instrukciót.
Pontosan. Azért szúrta le őket, mert jó lövők, de ehelyett inkább buta passzokkal akarják, idézem: "megváltani a világot". Szerintem teljesen igaza volt.
Kevés részletes elemzés került be eddig erről a meccsről a topic-ba, ezért gondoltam bemásolok egyet máshonnét:
Nem tudom, ki mennyire ismeri fel az orosz játékosokat, de jól megfigyelhető volt, hogy Trefilov folyamatosan pörgette a csapatát, szinte nem játszottak végig egymás után két támadást azonos sorral. Ellenben nálunk Hajdu csak akkor nyúlt a csapathoz, amikor már feladtuk, és elküldte a kulcsjátékosokat pihenni.
Na most ez egy meccsen belül is számít, ha meg 7 napon belül a negyedik kemény meccset kell lejátszani, akkor nagyon nem mindegy, hogy 13-14, vagy 8-9 játékos fizikai erőnlétét terheled.
Szerintem ez volt a mai eredmény egyik kulcsa.
Tipikusan az a helyzet (nem először látunk ilyet), hogy a játékos az első félidő végén lendületben van, hiába fáradt, de a 10 perc tunyulás után már nem bír újra felpörögni, játékba kerülni. Ez most elsősorban Görbicz és Tóth játékán volt megfigyelhető a második félidő elején. És az ő játékuk nélkül a magyar csapat nem elég erős - pláne, hogy úgy kell nélkülük játszani, hogy közben a pályán vannak.
Szerintem ezen ment el ez a meccs.
A védekezésünk a 15. perctől végig jó volt, védekezésből alig kaptunk elkerülhető gólokat. Ellenben rengeteg indulásgólt kaptunk, ami a támadójátékot minősíti. Dobtunk a második félidőben 9 gólt, és a támadásainkból kaptunk kb. 7-8 indításgólt, azaz a támadójátékunk eredmlnye lényegében zéró. Hozzá kell tenni, hogy az orosz válogatott nagyon jól védekezett végig, látszik, hogy van 7-8 olyan játékosuk, aki képes a négy belső védőposzton játszani. Őket gyors lábmunkával lehet megverni, és erre a pályán lévő játékosaink közül a második félidőben senki nem volt képes.
Hajdu János: – Sokat hibáztunk védekezésben és támadásban is, így esélyünk sem volt a jó eredmény elérésére. Hímezhetjük, hámozhatjuk, de az oroszok állati erősek, ilyen játékkal nem lehet velük felvenni a versenyt. Harminc percig bírtuk erővel, aztán kipukkadtunk. Ebben szerepe lehet annak is, hogy az első félidőben rengeteg energiát emésztett fel a felzárkózás, miután akkor is rosszul kezdtünk. Az átlövőink gólpasszokat adtak a szélsőiknek, ilyen nincs!
Tóth Tímea: – A második félidőben az öltözőben maradtunk…
Bódi Bernadett: – Elfogyott az erőnk, talán a németek elleni őrült nagy meccs a kelleténél többet vett ki belőlünk. De nincs baj, nem adjuk fel, megyünk tovább, összekapjuk magunkat!
Vérten Orsolya: – Ez így sikerült… A kezem? Hála istennek nincs baj, beütöttem a kapufába, pont egy ideget talált el, de elzsibbadt, semmi gond nem lesz vele.
Pálinger Katalin: – Ez édes kevés volt tőlünk, be kell látni. A folytatásban össze kell kapni magunkat!
Ferling Bernadett: – Demoralizáló volt, hogy a második félidőben pillanatok alatt húztak el tőlünk. Mindezt azért, mert rendre a kezükbe adtuk a labdát, hagytuk magunkat leindítani. Megtörtünk. Viszont már biztosan a nyolcban vagyunk, ez jó. Az utolsó csoportmeccsen, a koreaiak ellen remélem, a jobbik arcunkat mutatjuk, mert szükségünk lenne azokra a pontokra.
sztem nem jobbak a svédek, mutatja ezt pl a mai brazil győzelem Korea ellen + az x ellenünk. A svédek sem rosszak, hisz megszorongatták az oroszokat, de ma már egy félig hitehagyott és amúgy is tragikus formában lévő németeket kaptak el.
"de Hajdu, a kapitány megtalálta a megoldást: Hornyák, Tomori irányítóban..."
olcsó poén de Tomori irányítóként már 1526ban Mohácsnál sem jött be nekünk..
"úgy látszik neki nem szóltak, h. akár a gólarány is számíthat a végén, na sebaj majd nyilatkozik valami okosat"
valóban..most nyilatkozta m1en h a 3. helyünk már tuti tehát ezért dobta be a teljes cseresort....ez a Hajdú mindig megörvendeztet 1-2 nyilatkozattal...