basszus, de egy béna vagyok, hogy erre nem gondoltam :)))) persze nincs feltöltve a gép, de azonnal cselekszem :) akkor már a gyerek 4d-s ultrahangját is lekapom, igaz, az még a 20 hetes, de legyen már valami róla is képben :))
nincs szkennerem, de csak ez gátol meg abban, hogy feltegyem bárhova is... tényleg nagyon vicces volt, nem csak úgy elküldték az oklevelet, hanem be kellett érte fáradni az összes anyukának egy ünnepségszerű cuccra az önkormányzat egyik termébe, ovisok előadtak valamit, volt beszéd, pogi, üdítő, sok lufi és hát - surprise suprise - tengernyi cég reklámanyaga, ingyenes termékmintája :))) tápszeres is, persze :) jó, hogy nem hagytam ki az eseményt, mert szénné röhögtük magunkat díjazott barátnőimmel :)))
timiti, én az előző terhességnél mostanság, azaz a 29. hét környékén kezdtem el vizesedni, most még nem, de szerintem ez évszakfüggő is, akkor június vége volt, most meg egy téli márciusban vagyunk... a meleg biztos, hogy ront a helyzeten...
Hát az az igazság, hogy én minderre, amit írtál, még mindig azt kérdezem vissza: mi köze hozzá???? és ha nincsen kiságy, akkor mi van??? nyilván nem a kolbászok közé lógatom fel a gyereket a kamrába... egész egyszerűen ennek nem így kellene működnie. Hanem KÉRÉSRE. Ha nekem szükségem van a segítségére, akkor kellene jönnie esetleg, vagy telefonon tanácsot adnia, a többi meg felnőtt, szuverén emberek magánügye. Ha Szabolcsban a putriban élőket máshogy kezelik, és azt gondolják róluk, hogy nem felelős, felnőtt emberek, nem tudnak dönteni a saját életükben jelentkező kérdésekben, és ellenőrizni kell őket, az régen rossz. Milyen alapon? Ahogy mindenkinek van pl. választójoga, nem csak az újlipótvárosi úri közegnek (most magamra gondolok rosszmájúan) úgy ebben sem kellene/szabadna különbséget tenni. Tudnia kell egy anyának, hogy van lehetősége kérdezni, segítséget kérni, és hogy kihez kell fordulnia. Jó, hogyha flott a tájékoztatás, és a nehezebb sorsú emberek esetében nagyobb az odafigyelés. De nem az ellenőrzés!
Ezzel együtt nekem sokszor nagyon megnyugtató volt a védőnőmmel beszélgetni, néhányszor még a tanácsát is megfogadtam :))) Jó fej, kedves, de egy csomó kérdésben mást gondolok. De ő el is fogadta, az ellenérveimet. Ilyen volt pl. a szoptatás. Ő sokkal korábban előjött volna mindenféle egyéb táplálékok bevezetésével (gyümölcslevecske, egy kis Sinlac, hogy jobban aludjon, stb.) én meg határozott nemet mondtam, mert egyszerűen éreztem, hogy nem lesz ettől jobb az alvás, és nem fog kevésbé fájni a has. Aztán egyrészt igazam is lett, mert kinőtte a problémáit a gyerekem, másrészt a szoptatás mellett nem egyértelműen kardoskodó védőnő büszkén terjesztett fel kitüntetésre (muhaha:))) az önkormányzatnál, hogy már egy éve szoptatom a fiamat :))) legviccesebb oklevél, amit általános iskola óta kaptam :)))) Hozzánk csak akkor jött, ha hívtam, ami mondjuk az első hat hétben lehetett vagy 2 alkalom, utána többet nem. Ha esetleg valami olyan kérdésem volt, amire azt gondoltam, legegyszerűbb tőle megkérdeznem, akkor elszaladtunk hozzá.
Bocsi, h belepoff, RO-ból: Nem a védőnők védelmében, de mégis picit: Sztem nem azt megy megnézni, h kék vagy rózsaszín vagy sárga bodykat, rugikat vettél e, meg lábfejes vagy lábfejnélküli rugit, hanem azt, h az alapvető dolgok: kiságy v. bölcső, esetleg mózeskosár, ahová fektetheted a babát, babakocsi, babahordozó (amennyiben van autótok), kiskád, alapvető felszerelések, ruhák, törülközők, textilpelusok megvannak e. Illetve h pl. ne legyen nagypárna a baba kiságyában, mert fulladásveszélyes, vagy h jó helyen van e kiságy, nem e túl huzatos/hideg helyen, ilyenek. Namost az megint más kérdés, h alapvetően akik ide írnak/neteznek anyukák nem az a kategória, mint Szabolcsban a putriban, h úgy kell mondani nekik, h vegyen tápszert a gyereknek, ha nem tud szoptatni, mert különben nem ad enni a gyereknek (sajnos nemrég volt ilyen eset: kisgyerek éhenhalt, ja, 1 éves korig inygenes volt a tápszer, addig adták neki, aztán...) Szóval picit lehet h túlbuzgóság. (Mondjuk nálunk anno első gyereknél a védőnővel együtt találtuk ki, hol legyen a kiságy, nem mintha magamtól nem találtam volna meg a legjobb helyet, de jólesett, h együtt ötleteltünk, mit hová, hogy lesz a legjobb a babának, és legkényelmesebb nekem. Tudott praktikus tanácsokat adni, amire én , kezdő szülőként nem gondoltam)
Szerintem erre az ötletre lehetne nemet mondani, én legalábbis biztos udvariasan megkérném, hogy ne jöjjön, mert megoldom a babakelengye kérdést nélküle. De simán lehet, hogy van olyan kismama, akinek ez segítség (mondjuk első babánál, Internet, meg nőismerősök, rokonok hiányában), szóval végül nem baj, hogy van mód erre, csak ne erősködjön, hogy kötelező, mert nyilván nem az.
amugy is mi koze van hozza? en siman elhajtanam a francba ha ilyesmivel jonne (egyaltalan ha keres nelkul jonne, itt is vannak vedonok, de csak akkor jonnek ha felhivod oket es segitseget kersz. Pl szoptatashoz)
en meg most egyaltalan nem vizesedek, talan a hideg miatt uszom meg (vagy a gyogyszerek miatt), pedig ugye nekem elvileg kellene, a vernyomasommal... es remelem mar nem is fogok a vegeig, lassan a 34 hetet toltom.
Név ügyben egy kis segítség, én is innen szedtem anno valakitől: http://www.nyilvantarto.hu/kekkh/letoltes/ujszulottutonev2009.xls
ötletadónak mindenesetre jó, a tavalyi első száz név gyakorisági adatokkal együtt.
Ez érdekes, hogy csodálkoztok a védőnő jövetelén, mert amikor három éve fórumoztam babaügyben, akkor meg a többség épp hogy azt írta, hogy a védőnő nyomakodik babakelengye nézőbe, akkor meg én csodálkoztam, mert az enyém nem jött :))) Lehet hogy ez mindig így hullámokban jön rájuk központilag :) Szóval igen, gyakran hallottam már ilyet, védőnője válogatja, hogy mennyire tolakszik vagy mennyire segít bármiben is, hogy megnézi a cuccokat.
ilyet se hallottam, de különben is mi a jó, mert hát azért van néhányféle összeállitás, ami még okés és bocs, de ha nekünk igy okés, akkor mi köze hozzá...van kising, polo, body, rékli...és simán csak rugi...de adhatok rá kisharisnyát, vagy nadrágot, zoknival szintén rugit, de lehetnek a lábai pucéran is a polya, angol polya, kokuszpolya, hálozsák és társai alatt...
Jé, ilyet még nem hallottam, hogy a védőnő eljön babakelengye nézőbe. Tulajdonképpen mi köze hozzá? Hál istennek én láttam a védőnőt már legalább 4 hónapja...
Meddig szeretnél még dolgozni? Nem fáraszt ki? Nekem már nem lenne türelmem az ügyfelekhez... Még legalább 3 hétig bent kell hogy maradjanak a picúrok. Egyébként bejelentkezett jövő keddre a védőnő megnézni a babakelengyét, hogy mindenből jót vetteünk e, és hogy minden megvan e. Ez máshol is divat? Ezen kissé meglepődtem, ha valami nem fog neki tetszeni hoz helyette másikat? Egyébként még kelengyelistát sem adott, ellenőrizhet... Ja, és úgy érzem klimaxolok, mindenki megfagy körülöttem, nekem pedig folyton melegem van.
Én merő nyűg vagyok és minden este bedagad a lábam, a fejem pedig mint egy kalács. Tele van az arcom pigment foltokkal. Ráadásul dolgozom még mindig... szerintem az irodából megyek majd a szülőszobára. De legalább nem fáj sehol, csak néha kemény a hasam, a gyomrom pedig beköltözött a nyakamba.
Hát névválasztó homeobogyó jól jönne nekünk is, bár még van pár hét, remélem. :-) Gratula a trónörököshöz! :- ) Lányok az utóbbi pár napban úgy érzem nagyon tartatlan kezdek lenni. A hétvégén berendeztük a szobát, és úgy gondoltam hétfőn be is pakolom az apróságokat és még mindig nem végeztem.... A kezem vizes, kezd a lábam is, a csuklóm fáj, néha a hasam alja is, már a főzés sem egyszerű. Szedjem össze magam az önsajnálatból, vagy azért van másnak is ilyen nyügje? Egyébként 35+5
Allia, kérnék szépen egy kék csíkot (megint :)), és most már biztos az István kórház! Ma voltam az új dokinál, abszolút bejött, pont ilyesmit kerestem, remélem, valóban megtaláltam az igazit :)))
Névügyileg meg fel van adva a lecke, lányneveink dögivel voltak, fiút meg a múltkor is csak a szülés előtt pár héttel sikerült kiagyalni...
gyors vagyok mint a villám :) csak felveszem ölbe és már etetem is, a kaja felénél egy kis büfi (ilyenkor általában könnyen visszaalszik a második felébe) aztán folyt.köv. Peluscsere csak akkor ha nyakig kakis, nincs duma, nem babausgatom, nincs lámpafény (épp csak egy mini a pelenkázó fölött hogy lássak a szobájában)
talán a frontoktól érzékenyebb meg nyűgősebb picit...