Azért, ha valaki hivatkozik a mentelmi jogára, és azt mondja azonnal megérkeznek a papírjai (csak nem akkora bűn otthohagyni néhány papírt, hogy ilyenkor a hivatkozás visszaélésnek számít), akkor a rendőr viselkedjen emberként.
Csak akkor, ha az illető fegyverrel támad. (Vagy néhány mozdulata alapján a rendőr rájön, hogy képzett harcművész). Egyébként nem. Bár... Te jobban tudod az Egyesült Államok törvényeit...
Szerintem a legnagyobb demokráciában is akad tahó rendőr, és épeszű ember sehol nem áll le okoskodni egy darab egyenruhással sem. Csak jobb helyeken utána szépen fel lehet jelenteni és a végén kirúgják a taplóját.
Most komolyan: ott áll egy gumibotot lengető, bunkózó rendőr, oldalán pisztollyal, bármikor odacsődíthet még tíz hasonlót, és akkor te nekiállsz megmagyarázni, hogy "uram, nekem van igazam, önnek köszönnie kellett volna az intézkedés elején"? Aztán meg csodálkozol, ha ő is - finoman szólva - a határokig feszegeti a szolgálati szabályzatban megengedett szívózást?
Mit költök, vazze? Az életbe' nem jutna eszembe egy ekkora baromság! Minden szerkesztő azonnal vágná vissza azt a hülyeséget, hogy egy parlamenti képviselő éjszaka tangában vezetget a budai belvárosban! Ráadásul még a rendőrök is megállítják! Valami életszerűbbet, ha kérhetem!
Erzsébeten megállított halottak napján a temetőnél három rendőr.
Kérték a papírjaimat - Odaadtam.
Megkérdezték hajlandó vagyok-e megfújni a szondát - Hajlandó voltam.
Közölték velem, hogy figyelmen kívül hagytam egy behajtani tilos táblát, elimerem? - Elismertem (aznapra tették csak ki a halottak napi forgalom korlátozás miatt).
Megkértek hogy legközelebb körültekintőbb legyek és elengedtek - Megköszöntem, elköszöntem.
Tipikus kisember, szolgáló mentalitása. Azért akinek az isten felvitte a dolgát, nem biztos, hogy nyaljaalássan a kis mitugrászokat. Én azt gondolom, az érthető is, ha valakinek hatalma is van, nem nagyon akarja, hogy a jogait néhány kis senkiházi csorbítsa.
te tényleg csúcs vagy pont te hivatkoztál az előbb az ártatlanság vélelmére egyelőre a cikkben a fickó variációja van, a rendőröké meg egészen más honnan tudod, hogy az az igaz amit ő állít? egyelőre a rendőrök jelentették fel őt