Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
"Te sem Istent ismered, csak egy elég együgyű történetet , amely állítólag róla szól......."
elég jól meghatározható, hogy a szövegkörnyezet szerint az általam használt" együgyű" kifejezés milyen jelentéssel lett felruházva.
Mivel nyilvánvaló tények nem szorulnak bizonygatásra, vajon mi értelme lenne a szövegkörnyezetből kiragadott szó egyéb, nem a mondanivaló kontextusába illő szőrszálhasogatása, és az ezen való tekergés?
Szeretnéd fényezni az egód, hogy íme, te milyen széleskörű ismertekkel rendelkezel akár még ennek a szó sokféle árnyalt jelentésével kapcsolatban?
A Nap állandóan süt...az egy csillag...itt csak a felhők miatt nem látod a fényét, vagy mert pont éjszaka van. A tested, az elméd fedi el előled a fényt...Folyamatosan van fény...
Lehetséges zavaros prédikálással Istent szolgálnod?
— szerintem lehetséges. Annak idején a fáraó is az Isten igazságát bizonyította, pontosan segítségére volt Mózes népének. Az lehet, hogy a fáraó ebben nem volt teljesen bizonyos. :)
Hogy "mi az a krisztus?" - ha tényleg ismered Istent, akkor tudod, hogy ki az a Krisztus.
Egy olyan világ, ahol fényt lehet találni, alapból nem sötét. Azok, akik lakják, osztoznak elmében azon, hogy akkor most sötét van, vagy világos...
Nekem világos van a világosok között és világos van a sötétek között is... Tehát bármeddig is megyek "le" a sötétségben, arra a fényre, amit kaptam igen nagyon fogok vigyázni... még akkor is szem előtt tartom, hogy ne érje bántódás, ha körülöttem mindent sötétségbe borítanak a látninemakarók...
Bár napjainkban nem is az a fő baj, hogy látni nem akarnak, hanem az, hogy a helyes nézet szerinti cselekvés útján maradni nem akarnak.... ezért sötétet hurcolnak mindenfelé, amerre csak járnak...
(Nem vagyok prédikátor, ezt már most felejtsd el... tanulok mások kérdései által, és elmondom, amit megismertem. A prédikálás az más. Aki prédikál, annak van vallása, amit képvisel. Nekem nincs. Ezért én tréfikálok.)
Nem a démonok világa sötét, hanem a való világ a sötét. Más kérdés, hogy a való világ, a démonok világa. Neked, mint prédikátornak kellene belevinned egy kis fényt ebbe a világba, de nem úgy, hogy még a villanykapcsolót sem találod...
Miért? Mert a démonok nem, hogy nem árasztanak fényt, de a fénytől vissza is riadnak... ezért jó nekik a sötétben.
Te nagyon lüke vagy. Az ember azért prédikál, hogy Istent szolgálja, és fejlődjék általa. Én mondjuk direkt tráfikálok másképpen, de az a saját magánügyem...aki érti, az úgy is érti... Aki meg nem érti, annak nem mindegy?
Mi az a krisztus? Én csak Istent ismerem, számos kiterjedésében, de olyat, amelyik ki lenne zárólagosítva, olyat nem ismerek...
Idő nélkül semmi nincs, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a semmi van. És minden, ami van, azért van, mert létezik az idő. Nincs olyan, hogy nincs idő, ugye, ezt nem is mondtuk. Még az eszetlen, nagyvilági rohanás is az időben zajlik.
A tükörben a hazugságot látom. A tükör azt mutatja meg, ami nem én vagyok... a testet. A test látványosan és napról napra, percről percre öregszik, és meg fog halni. Ez így van. Ugyanakkor az, aki a "tükörben" - tehát tükör által és homályosan, ahogy a Biblia mondja - a testet látja, az nem fog meghalni.
Bocs, hogy mégis idéztem a Bibliából, de a Biblia nem ez a tükör.
Te most azt hiszed, ez a test vagy, amit a tükörben látsz. De ez nem igaz, mert nem az vagy. Ezzel azonosultál, és ezért is vagy korlátolt... ezt ne pejoratív értelemben értsd, mert egyáltalán nem sértegetni akarlak, vagy ilyesmi. Mindannyian belestünk ebbe a bűnbe hibába.
A sötét a démonok világa. Ha egyszer már jártál a fényen, csak felismered akkor is, ha körülötted "besötétítenek"... érzetek társulnak hozzá(a "fényhez"), ami démonokból nem "árad"...
Kinek nem? Nem az a lényeg, hogy mit érhecc el ebben a világban a világ szeme előtt, hanem az, hogy Isten szeme előtt mit érsz el... vagy éppen védsz meg... Az ember hite elég sérülékeny, azt tapasztalom. És nem feltétlen mindenkinek a prédikálás a szolgálata, még ha lelkileg segítenek is őrizni a hitet mások felismerései... De mások tévútjai meg roppant veszélyesek... és az evolúciót azért emlegetem, mert az emberek annak hatására a kevesebb munkával akarnak ugyan ahhoz az eredményhez eljutni...sőt, sokszor a semmi munkával, mikor a kegyelemre(kényelemre) hivatkozva kizárólagosítanak, meg fejet hajtanak valami előtt, amiről azt hiszik, hogy isteni... de csak a démonikus erőkkel találkoznak, és be is hódolnak neki...
Az embernek a hite múlhat rajta, ha nem tapogatja ki, hogy az érdekemberek mijaszöszt akarhatnak rajta keresztül a világnak ártani...
Tehát ez egy fórum - ha szétnézel -, akkor láthatod, nem az a lényeg, hogy mélyanalizációs törekvéseket fejtsenek ki emberek, mert arra a vallásgyakorlatokat találták ki, a tanítóval való párbeszédet...