Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1811
Hjaa, hitelesség. Azzal mindent könnyen el lehet intézni. Akkor hagyjuk.
Előzmény: csipkefa (1797)
Alez Frankie Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1810

Kedves Derek barátom!

Csak nem jössz ki a sodrodból ugyanúgy, mint szeretett miniszterelnököd ma este? Megint nem tudsz ellenérvet mondani, csak csurkapistázol, orbánvikizel. Most ki az indulatos? Állandóan a jobboldaltól félek. Már az is baj, ha felebaráti szeretetből tisztelettudóan megszólítalak? Na ezt nem vártam Tőled, Tőletek...

Előzmény: Derek (1801)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1809
Igazad van, valamiért nálunk mindig visszafelé nézelődnek azok, akik nem érik el, amit akarnak, és másokban keresik a hibát.
Előzmény: CyClotroniC (1805)
meki Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1808
mi volt a bolondság? Hogy Kádár hogyan került hatalomra? Mert az tény, hogy egészen sok embert megnyomorított, kivégzett, kiűzött. Ezen nincs mit vitázni.

Másrészt, a kereszténységgel való példálózásod azért sántít, mert a magukat keresztényeknek nevezők hatalmi harca egyáltalán nem menti fel a kommunisták hatalmi harcát.

mellesleg én keresztény vagyok (vagy annak nevezem magam ;? ), de úgy gondolom, hogy a kereszténység védelmében vagy terjesztésében indított véres háborúk minden alapvető keresztény értékkel szemben állnak.
Előzmény: derant (1793)
derant Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1807

" Puccs=államcsíny,összeesküvő csoport cselszövénye az államhatalom megszerzésére"

".....a puccsal hatalomra került csoport általában fegyveresen hajtja végre és korlátozza a demekratikus jogokat, diktatúrát vezet be!"

Előzmény: Vil-Arnis Merras (1790)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1806

ööö, az sem úgy volt, Leninnek semmi köze nem volt a februári forradalomhoz. ajánlom a témában a múltkor portált.

Előzmény: Derek (1796)
CyClotroniC Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1805
Kik is vagyunk "mi"? Én csak egy példát említettem. Amúgy a múlttal keveset foglalkozó innovatív gondolkodásmódú országok (skandinávok, benelux államok) valamiért rohamosan fejlődnek, és nem csak az az egyetlen oka ennek, hogy őket kevésbbé érintették a világháborúk.
Előzmény: Törölt nick (1800)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1804

lehet, hogy engem is ezek közé sorolsz, de én nem a szocializmust építettem bőszen, hanem a családomat és próbáltam élni az életemet a lehetőségek határain belül. De ezért nem érzem magam megvetendőnek, mert tettem a dolgom, neveltem a gyerekeimet, dolgoztam, és mindent elkövettem, hogy a családom normálisan éljan.

Előzmény: Alez Frankie (1787)
slowmotion Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1803

nézd, szerintem az államadósságot nem feltétlenül kell bedobni a kalapba.

egyrészt, ha a Fidesz marad 2002-ben hatalmon, és megcsinálják, amit megígértek, valószínűleg ugyanakkora sz*rban lennénk, mint most vagyunk. ha meg nem tették volna meg, akkor meg most nem lenne probléma, hogy ki is fog kormányt alakítani, mert a választás már rég lefutott volna.

az én nagy bajom most pl. az, hogy valóban elszaladt az államadósság az MSZP alatt, és ez nem jó. ellenben ha a Fidesz jön, és akár csak úgy tűnik, hogy megvalósítja az ígéreteit, akkor a költségvetés úgy zuhan össze, ahogy van. és akkor nem lesz elég a jegybanki alapkamatot a duplájára emelni, keményen meg fogja szívni mindenki, akinek nincsen sziklaszilárd egzisztenciája. márpedig az emberek nagy részének ilyen nincs.

azt hiszem, erre mondják azt: aki sokat markol, keveset fog.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1802

Mondtam én olyat, hogy egyik gyilkosság jogos, a másik nem? Nem bizony. Egyébként nem vagyok keresztény. Sem.

Mondom, gyilkolászás és gyilkolászás között nincs külömbség, de Kádár Jánosra nem csak az róható fel, hogy egyszerűen gyilkolt, hanem az, hogy saját népéből sőt, saját pártjából, elvtársai közül is nem egyet kivégeztetett.

Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1801
Baratod neked a csurkapista meg az orbanviki,nem en
Előzmény: Alez Frankie (1798)
CyClotroniC Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1799
A háborúk amúgy érdekes dolgok. Hitler és Sztálin népírtó volt, de Napoleon csak hóditó. Miért? Azért mert nyert? Az emberek a győzelmet szeretik. Ha nyernek akkor nem érdekli őket, hogy miért kezdődött el a háború, vagy milyen áldozatokkal járt, hiszen nyertek, és ez elég nekik. Amúgy a "történelem" vicces dolog a politikában. Elég szomorú dolog, hogy a múlttal (trianon, 56) foglalkozunk a jövő helyett :(
Alez Frankie Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1798

Kedves Derek barátom!

Nem lep meg válaszod egyszerűsége, nagyon ez ellen nem tudsz érvelni. Leülni nem fogok, vagyunk néhányan ebben az országban, akik hisznek abban, hogy egészséges demokráciában élhetünk még egyszer 1100 évig.

Előzmény: Derek (1791)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1797

kazi, te a Csintalant hiteles politikusnak tartod? nem tudom, télleg csak kérdezem, mert szerintem ott se volt igazi, ahol kezdte

Előzmény: Törölt nick (1794)
Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1796
Marhasag, a lenini proletardiktatura 19-ben valosult meg amikor a munkassag tenyleg maga csinalta, a szocdemek es a veluk egyesult kommunistakkal.Milyen proletardiktatura az amelynek az elso dolga a proletarok sajat szervezeteinek szetverese,ami 48 utan volt. Ne csinaljunk mar Krisztusbol bohocot
Előzmény: Törölt nick (1789)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1795

kazi, lécci azt mondd meg nekem, hogy honnan tudom, hol vagyok, mert időnként aszondja nekem, hogy nem telt le a várakozási idő

Nem akarok össze-vissza dumálni, szeretnék egy beszélgetést amennnyire lehet végégvinni, de elveszek a fórumban, nem ismerem még

Azt már megjegyeztem, köszi, hogy válaszolok, nem új hozzászólok

Előzmény: csipkefa (1785)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1794

Hát ennél mi sem egyszerűbb, magukat Szűröst és Csintalant hallgasd meg egyszer, hogy miért akadtak ki 2002-ben. Ha egy picit is nyitott füllel hallgatod őket, akkor el fogsz ámulni.

Előzmény: csipkefa (1785)
derant Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1793

A történelmet nem tudom ki tanította neked, de mha magán szorgalomból még olvasol néhjány könyvet nem írsz ekkora bolondságot.

Gondolkodj el ezen:

A kereszténység kiterjesztese ürügyén több gyilkosságot népírtást,bűnt követtek el  a világon, mint az összes háborúk és agyéb bűncslekmények összesssége.

A tényleges ok a hatalom a területeken való befolyás megszerzése, ahit mögé bújva a hiszékenységet a gazdasági és értelmi nyomort kihasználva erőszakos úton egy más meggyőződésre való rábírás.

Előzmény: Törölt nick (1772)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1792

csak a hollandiaval tudok egyet erteni, de ez nem politika téma :)

tavaszi fesztival miota az agyamat tudom van.

Előzmény: CyClotroniC (1788)
Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1791
Jo ,szepen felmondtad a lecket , Leulhetsz.
Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1790
Tisztában vagy te a puccs, valamint a miniszterelnök-választás fogalmával? Mert innen nem úgy tűnik.
Előzmény: Törölt nick (1756)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1789
A lenini értelmben vett proletárdiktatúra a legtisztább formájában valósult meg, a kérdés az volt, ki mennyire volt proletár, annál magasabbra juthatott a diktatúra ranglétráján. /figyelem: diktatúra ranglétráját írtam/
Előzmény: meki (1777)
CyClotroniC Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1788
Gyurcsány messze jobb volt, mint Orbán. Nem is értem azt, aki ennek az ellenkezőjét állítja. Azért az utóbbi 4 évben (bár a Megyós évek nem voltak teljesen korrektek) volt itt bőven fejlődés. Nem feltétlenül gázzal meg árrammal kell jönni, hanem illene egy kicsit körülnézni a "házunk táján", ahogy azt a Viki is javasolta... Ha körülnézek azt látom, hogy tonnaszámra épülnek a lakóparkok (biztos azért mert igény van rá). Egyre több kulturális program van Budapesten (Tavaszi Fesztivál csak egy példa a sok közül). Sorra jönnek nevesebbnél nevesebb előadók, együttesek, művészek, nyílván azért mert van rá igény. Az ember pedig előbb befizeti a számlákat, eltartja a gyereket, enni ad neki, csak aztán költ kultúrára, már pedig egyre többet költünk művelődésre, és ez jó. Nézzük csak meg a kígyózó sorokat a múzeumok előtt (Monet és barátai, spanyol festők, 400 év művészete). Tanulságos ugye? Beszélhetünk a műszaki áruházakról, ahol karácsonykor a PlazmaTV a legmenőbb árucikk. Nagyon szarul mehet itt mindenkinek, ha kettesével veszik őket. A SuliNet program is merő sületlenség lehetett, csak úgy, mint az új és sokat kritizált érettségi rendszer. Nehogy már baj legyen, hogy tanulni kell azért a felsőoktatásért. A pont cipelős rendszer bizonyára sokkal jobb volt (valaki a csóringer suliban a szorzótáblára megkapja az ötöst, más meg a 25 deriválás/integrálás példából elront kettőt a Fazekasban, és hármast kap év végén). Reális mérce volt valóban. Viktornak persze megint voltak ötletei, harmóniában is voltak egymással. Először a TB járulékot szeretné csökkenteni, majd fel akarja emelni a minimálbért 100.000-re. Ha az suliban nem focizta volna el a matekórákat, könnyen rájöhetne, hogy a 100.000 HUFos kereset után kissé több TB-t kell fizetni, ami ráadásul nem is teremt új munkahelyeket. Szerinte el van adósodva az ország, de azért Ő lesz az önjelölt Mikulás (vagy Mikolás), aki szanaszét osztogatja a jóságot az országban. A gazdágnak például odaadja a mezőgazdaságot. Remek! Azért mert tudok autót vezetni, nem fogom azt a szervíz helyett megszerelni. Nyílván egyszerűbb neki, ha szarul sül el, akkor a gazdág cseszték el, ha esetleg mégse, akkor Ő lesz a jófej vezér. A vezér, aki nem szereti a papírszobrokat, a nagyokat főleg nem, de csak Őt fogadja tízezres fanatizált tömeg a konfettiesőben. Bár ez is elenyésző, ahhoz képest, hogy 3.2 milla spanja. Meg is írta a kívánság listát a haverokkal. Mindenkinek majd teljesül szépen a kívánsága, mert Ő hozzáértő és megteheti. A szerelő is megkérdezi a szervízben, hogy mit szeretne kicserélni a kocsin. A vevő persze mondja, hogy mindent ingyen. Ilyenkor az átlag szerelő röhög egy nagyot, persze csak magában, mert az ügyfél fontos. Egyszer persze majd Ő is pofára esik, de arra még azért kell várni egy csöppet. Korházprivi. Kedvenc témám. Amúgysem volt sose szimpatikus ez a magyarkodós-árpádsávos magamutogatás. Schoppenhauer mondta egyszer, hogy a nacionalisták lelkiszegények, hiszen csak az szereti mindennél jobban a hazaját, akinek nincs mást szeretnie (családot, barátokat). Szép dolog ám a nemzeti vonalra építeni a politikát, főleg egy olyan országban, akinek nem éppen fényes a múltja. Az emberek pedig ahelyett, hogy örülnének annak, amilyük van, azon sírnak, amit elvettek 90 éve. Olyanok, mint az ovisok, akik kapnak egy köteg lufit, kipukkan a 20-ból 5, aztán még két hét múlva is azon rinyálnak, ahelyett, hogy játszanának a 15-el. Szép csapat ez a Fidesz, még Viktor személyikultuszát meg is értem, mert van a srácnak karizmája, és tényleg ért a tömegekhez, de aki az emberek elé mer tenni egy Ádert vagy Kövér Lacát, az roppant merész ember. Mosolyt még nem láttam az arcukon, csodálom is, hogy kiszórták őket a plakátos kampány castingjáról. Bayern Zsotya is nagy IQ-huszár a "büdös SZADESZes" megnyílvánulásaival. Az a vicces, hogy mindenki zsigerből utálja őket, és rögtön asszociálnak a liberális szóból a zsidó-buzikra. Ez is nagyfokú inteligenciára enged következtetni. Az meg már a totális közröhej, mikor kommunistázzák a liberálisokat, amikor abszolút két végletről van szó. Utóbbi eszme ugyanis az egyén szabadságát hírdeti, szemben az állammal, tradícióval, konzervativizmussal. Egy olyan eszmét támadnak több millióan az országban, amelyik az em­beri jogok, a szabadság, a demokrácia, a piacgazdaság elfogadásáért harcol. A sokak által támadott "Jöjjön el az én országom!" plakát, pedig egyenesen a legjobbvolt az egész választási kampány alatt. Nem ártana elgondolkozni azon sem, hogy mely párt(ok) szimpatizánsai képesek kulturált vitára és viselkedésformára, és kik azok, akik abban lelik örömüket, hogy szanaszétfirkálják a másik fél plakátjait, széjjelfütyüljék a beszédet és meggyőzzék az összes ismerősüket arról, hogy mekkora kánaán lesz majd, ha Viktor újra hatalomra kerül. Nem állítom, hogy a két párt között tettekben óriási differencia lenne - bár az utóbbi négy évben, szerintem sokkal színesebb lett Magyarország, több lehetőséggel - de stílusban rengeteg van. Gyurcsány pedig szerintem nem arrogáns volt, hanem egészségesen cinikus. Ez a hangvétel pedig szükséges ahhoz, hogy a bizonytalanok ráébredjenek arra, hogy Viktorék csak mesélnek. Kiváncsi lennék miért nem engedte anno Áder, hogy a Kókás vitára statisztikát lehessen bevinni. Csak nem fél a tényektől? Amúgy rohadt unalmas már, hogy minden jómódú emberről azt állítják, hogy lop-csal-hazudik. Az senkinek se jut eszébe, hogy azért van ekkora vagyona, mert esetleg valamelyest hozzá tud fingani a gazdasághoz. Na tényleg elég ennyi mára. Amúgysem szoktam fórumozni, nem szeretem győzködni a másik felet, mert úgysincs sok értelme, de valahogy ezt a fórumot olvasva elgondolkoztam azon, hogy a több millió Fidesz szipmatizáns, mégis mi a francot eszik annyira Viktoron. Anno mikor nyertek 98-ban én is rájuk szavaztam, kizárólag a Tocsik ügy miatt, mert lopni nem szép dolog. Erre megcsinálják ugyanaz többször, nagyobbban... Én azt mondom, hogy nem kell félni az új dolgoktól és a liberalizmusból. Hollandiában mióta legális a fű, kevesebben halnak meg drogtól, mióta piroslámpás házak vannak, kevesebb ember hal meg AIDS-ben. Az emberek jogait nem korlátozni kell, hanem szabályozni. Nem azt kell mondani a gyereknek, hogy ne zabáljon csokit, mert elhízik, nyugodtan egyet, csak ne sokat, vagy ha sokat, akkor sportoljon mellette. Mindenre van megoldás és alternatíva, csak nyitottabban kéne gondolkodni. Na tényleg elég már belőlem. Amúgy érdekel mindenkinek az ellenvéleménye, mert ugyebár a vitáknak és az érvek ütköztetésének mégis csak ez az alapja.
Alez Frankie Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1787

Úgy látom van itt néhány idősebb Úr, vagy Hölgy, aki bőszen építette a szocialmizmust néhány évtizeddel ezelőtt. Én 27 éves leszek és szeretném a saját sorsomat irányítani. Nem tehetem, mert az MSZMP és az utódpárt rakott némi terhet a vállamra államadósság formájában... Ha jól tudom ezt az adófizetők térítik majd vissza, ezek szerint én, a gyermekem és sajnos az unokám is. Köszönöm... Volt miből finanszírozni a 3,60-as kenyeret, igaz, én már nem tudom, hogy ez mennyire "jó" volt. Érdekes, a mai vitában Gyurcsány Úr nem említette az államadósság növekedésének adatait, pedig jó a számokban... A szüleim már nyugdíjasok. Mindketten diplomával, szép karrierrel a hátuk vonultak pihenni. Meséltek az előző rendszerről, például családunk kisemmizéséről, meghurcolásáról. Jobban éltek a hetvenes, nyolcvanas években, mint most, de nem korlátoltak, tudják, hogy az én generációmnak kell ezért nagy árat fizetnie. 

Handa-banda miniszterelnök, akinek remeg a keze a vita alatt. Egy ismétlésben ezt figyeljék meg... Elég, köszönjük. A mai után jöhet egy jobb időszámítás. 

Derek Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1786
Dehat eppen aszonygya nem ez alapjan dont.En is jobbnak tartottam GY-t de eszemagaban se lenne a szocikra szavazni,ahogy a fideszre se.
Előzmény: Törölt nick (1782)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1785

kazi, valahol igazad van, a randszerváltás nem igazán oldott meg alaüvető problémákat.

És amit megoldott, az is  tönkremegy, elporlad attól hogy a Fideszben ülnek olyan emberek, akik a régi rendszeben is fejesek voltak. Nem tudom megérteni, hogy fér bele a fideszbe Pozsgay, Szűrös, Csintalan, nekem ez sok.

Nem értem, nem is vagyok biztos benne, hogy akarom-e érteni, mert túl sokat éltem, tettem, dolgoztam, nem politikailag, csak anyailag, családilag, munkavállalóilag, és már nincs erőm ezen is rágódni, pedig lehet, hogy kéne

Előzmény: Törölt nick (1778)
slowmotion Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1784

üdv, mindenki

nem fogom a vita érveit most és itt elemezni, mert az túl hosszú lenne. de majd egyszer talán igen:)

ami nekem a vitából lejött: sikerült a vitát olyan formátumra alkudni, amivel igazából csak úgy "veszíthet" el az ember, ha teljesen fogalmatlan.

olyan formátumra, hogy az utolsó szó jogán le lehet hazudni az égről a csillagokat, a másik már nem reagálhat rá.

igazából a két fél közül az egyik próbált vitázni, csak nem sikerült, a másik meg nem is próbált vitázni, hanem egyből propagandaműsort csinált az egészből.

GyF kioktatta a másikat, OV meg az elemi udvariasság jegyeit is csak néha találta meg. és e két ember közül lesz valaki majd miniszterelnök. ollé.

amúgy a programok részletessége változó volt, ugye néhány neuralgikus pont megint megjelent, de hát nem is vártam mást, néhol fetrengve röhögtem a szövegen, hát én sajnos már csak ilyen vagyok. nem baj, megpróbálhatnak hülyének nézni, nem ln fogok koppanni.

ja, és szívet melengető látni (ez most itt szarkazmusnak veendő), hogy ismét vannak, akiknek értelmes gondolatuk kevés lévén, megint jönnek anyázni. ezért szeretem a fórumokat :D

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1783
Kedves Csipkefa, tipp: amikor válaszolsz valakinek, akkor ne az "Új hozzászólás" feliratra kattints, hanem annak a hozzászólásnak a "válasz" feliratára, ezzel megkönnyíted a többiek helyzetét, mert könnyebben látható, hogy mire válaszolsz.
Előzmény: csipkefa (1780)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1781
ööö, mond meg mit nem értettél, próbáltam őszintén elmondani a véleményem, minden hátsó gondolat és szándék nélkül.
Előzmény: csipkefa (1775)
csipkefa Creative Commons License 2006.04.06 0 0 1780

elég nehéz ez a kérdés, de van olyan helyzet, mikor kölcsönből lehet építkezni. Nem azt mondom, hogy jó az eladósodottság, de van, mikor, ha jól használod a kölcsönt, többet tudsz belőle kihozni, mint amennyit kamatra fizetsz, és közben fejlődhetsz. Nem akarok gazdasági vitákba keveredni, bár azt hiszem, elég jó szakember vagyok, de ez itt nem az ilyen viták helye

ha valakit komolyabban érdekel, jelent meg tanulmányom is a magyar gazdaságban rejlő kihasználatlan exportlehetőségekről, még 1997-ben

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!