Keresés

Részletes keresés

Mortoff Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88365

Mindenkinek más a komfortzónája, de köszönhetően daliás alkatomnak (174 cm, 60 kg) én kb minden számomra értelmes motorról így fogok talajt.

Illetve az endurókról és az lc4-ról még így sem.

Én el is engedtem a két lábbal talajfogást, kicsit kiülök valamelyik irányba és egy lábbal is meg tudom tartani a motort. Kicsit figyelni kell, de az számomra nem probléma.

Mondjuk 3 dobozzal felpakolva, utassal és megemelt esa-val vannak néha érdekes pillanataim a gs-el, de ennyi. 

Előzmény: cliffgreen (88362)
cliffgreen Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88364

Köszi!

Közben azon elmélkedtem, bicikliről sem ér le a lábam, mégis tudok vele menni. És voilà, 158centis csaj GS-el:

https://www.youtube.com/watch?v=r3HZATpziDg

Előzmény: zöld_I (88363)
zöld_I Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88363

Sztem 4 centis ültetes bőven jó.

De amúgy, ha meg nem akarsz chopperes aljmagasságot, a nyerget alel kell vinni kárpitoshoz, és megcsinálja alacsonyabbra és keskenyebbre.

Előzmény: cliffgreen (88362)
cliffgreen Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88362

Kupec, köszi a tippeket, szerintem a 800-as BMW-k nagyok lesznek.

T1OK3 - köszi a tippet a CB500F Hondával, nagyon tuti kis gép. Gyönyörű, és még nekem sem pirinyó. Igaz a feleségemnek nem elég alacsony - és a lábtartó pont a lába útjában van, szélesebb terpeszben kell állnia, mint a lányodnak.

Bosszantó...nekem nem tűnik használhatónak így...

Létezik hozzá 4 centis ültető kutyacsont, a telót meg beljebb lehet tolni...

Nem tudom, az segítene-e egyáltalán?

Előzmény: T1OK3 (88335)
T1OK3 Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88361

Meg az elektronika MINDENT megold, csak ülni kell rajta bután, mindenféle motorozási készség nélkül:-)

Előzmény: zöld_I (88360)
zöld_I Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88360

Á, az egy túlhájpolt, túlárazott divattermék, meg helyetted motorozik. Arról nem is beszélvve, hogy folyton elromlik.

Ezt mind az interneten olvastam, az meg csak igaz!

Előzmény: tux (88358)
zöld_I Creative Commons License 2023.09.18 0 1 88359

Pl nekem a krosszmotoromhoz lehetett kapni a Hondánál 3 féle erősségű első rugót. Amúgy teljesen jól írod, csodás lenne, ha pl lehetne kapni mondjuk nc700at, r3 yamahát értelmes futóművel és/vagy rendes fékkel. De nem lehet, utolag faraghatod magadnak sokszáz ezerert, aztán vagy jo lesz, vagy nem.

Előzmény: HorváTH 69 István (88355)
tux Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88358

A GS az rugózik, nincs vele gond egy szál sem. :)

Előzmény: HorváTH 69 István (88355)
hamvasat Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88357

A rugóút minden centije aranyat ér, mi? :-)

Előzmény: zöld_I (88354)
A_Kupec Creative Commons License 2023.09.18 0 1 88356

F800S-t vagy ST-t csak 2009-nél fiatalabbatt vennék, bár ezeknél a hajtásszíj és a szíjkerekek elég jelentős összeget képviselnek, ha cserélni kell. Ebből a szempontból az F800R sokkal jobb opció.

Előzmény: cliffgreen (88342)
HorváTH 69 István Creative Commons License 2023.09.18 -1 1 88355

Ott van probléma gyökere , hogy a gyártók , akkorára tervezik a rugóerőt , hogy a max terhelésnél se üljön össze a teleszkóp . Ezért a rövid rugóutak , nincsenek kihasználva , ha kisebb terhelést kapnak a lehetséges maximumnál . Ezek a rugóutak , simán elegek lennének , aszfaltra , ha a terhelésnek megfelelő rugóerővel , és csillapítással lennének használva . A gond az , hogy ezeknek a teleszkópoknak , nincs olyan átfogású csillapítás állításuk , amivel az összes terhelési mértékhez , be lehetne állítani a teleszkópot . A rugók , meg eleve nem is tudják átfogni az egész tartományt ! A gyártóknak , kéne adniuk , vagy legalább kínálniuk a motorjaikhoz , több terhelési tartományra , rugókat . Ezt ma , után gyártott teleszkópokkal lehet megoldani , de azok igen lutrik , mert például a vilbers , rendszerint , sokkal keményebb teleszkópokat csinál , mint amit elvárna , megrendel a felhasználó ! Ezen kívül , az után gyártott teleszkópok , komplett egységek , és drágák , még a gyári teleszkópokhoz , csak rugók , sokkal olcsóbbak lennének . Volt olyan motorom , Honda GB 250-es , aminek olyan puha rugózása volt mint egy endurónak ! A rövid rugóútjai ellenére . Persze ez avval járt , hogy utassal , mindenképp elő kellett feszíteni a rugóit , mert különben összekoppantak . Ott van példának a K16-osom . Annak a gyári rugói , alattam , konkrétan SEMMIT ! nem rugóznak ! :( Ezért kellett átalakítanom , a megfelelő terheléshez...

Előzmény: tux (88352)
zöld_I Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88354

Rég jártál nógrádban, látom :D

Előzmény: tux (88352)
befaster Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88353

Sztm is jó vétel, igen én többé adnám az enyémet ( ha kéne  😉)

Előzmény: Stenmark1 (88349)
tux Creative Commons License 2023.09.18 0 0 88352

Meg aztán aszfalton miért nem mindegy, hogy 20 vagy 17 cm a rugóút? (Nem tudom pontosan mennyi.)

Előzmény: hamvasat (88351)
hamvasat Creative Commons License 2023.09.18 0 2 88351

Ezt nem teljesen értem. Mitől lesz a GSA 3 cm ültetéstől RT?

Az vitathatatlan, hogy a GS és GSA egyik fő előnye az RT-vel szemben, az a rugóút. Bár én az 1200 LC szériából birtokoltam egyszerre RT-t és GS-t, és az RT-nek olyan jó a futóműve, hogy annyira nagyon nem hiányzott a plusz rugóút.

Viszont az RT előnye a szélvédelme, ami egyben a hátránya is, ha valaki nem bírja a meleget. Ha raknának bele olyan szélterelő fület, mint a K1600-on van, biztos sokkal többen vennék.

Másik előnye a GS/GSA-nak, az a lábhely hossza. Kevésbé térdbehajlítós, mint az RT. Akinek már van némi csípő- vagy térdproblémája, az érzi a különbséget.

Szóval nem szűkíteném le pusztán rugóútra a különbséget.

Előzmény: Stenmark1 (88347)
zöld_I Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88350

Egy spanom nézegeti, nekem tökéletesen megfelel, amim van :)

Előzmény: Stenmark1 (88349)
Stenmark1 Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88349

Szerintem nem, befaster többért hirdeti, R 100-nak van még hasonló, nem mondta, hogy eladná.

Én erre lecsapnék, illetve Gellén Józsival előbb konzultálnék. Ár-érték arányban bőven rendben van! Gondold meg!

Előzmény: zöld_I (88346)
HorváTH 69 István Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88348

"de mégsem Rt-t vesz, mert Ő Gs-en akar ülni."

A propagandának nagy hatása van...Pedig egy R-sokkal jobb motor ! 

Előzmény: Stenmark1 (88347)
Stenmark1 Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88347

Ha az F 650 Gs egyhengerest nagynak találja, akkor a Twin még nagyobb. G 310 Gs illetve G 310 R. Már ha Bmw-ben gondolkodunk!

Nekem már nehezen megy a Bmw-n túli gondolkodás, meg ezt már a páromon is észreveszem, sőt a Gs is már befertőzte. Érdekes, hogy a G 310 Gs-t gyengének találta, pedig még a színe és kinézete is passzolt az akkori 1250 Gs-emhez.

Egyébként az F 650 Gs egyhengeresnek is van ültetett verziója, bár ebben tcaoe-nak igaza van, az egy csalás, de mégis Gs-nek néz ki.

Legjobb sztori az R 1250 Gs Adventure, ami talán a legnagyobbnak tűnő motor (magasság), és szerintem hazánkban jelentős részarányt adnak el ültetett futóművel, ami ügye Rt, de mégsem Rt-t vesz, mert Ő Gs-en akar ülni.

Előzmény: cliffgreen (88339)
zöld_I Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88346
tux Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88345

Az 1250 normál magasságú volt a mostani gyári alacsony, ami csak kb. 3 centit jelent, és semmi különbséget nem érzek menet közben. Elvileg annyival alacsonyabban van a tömegközéppontja, de ezt sem érzem.

Előzmény: hamvasat (88344)
hamvasat Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88344

"Nem tudom, nem olvastam még utána, mennyire lehet a telóval és a rugóstaggal  - mennyire módosul a geometria?"

Ehhez egy érdekes sztori:

Vettem pályázni egy KTM 690 Duke R-t. Mikor pályán összehaverkodtunk, összeszoktunk, azzal szenvedtem, hogy állandóan leért a csizmám széle, akárhogyan is pipiskedtem. Aztán Euroringen fémes korcogás kíséretében letettem a térdemet kanyarban úgy, hogy ki se ültem. A korcogó hang a kipufogó volt. Vakartam a fejemet, hogy amatőr körülmények között hogyan is fordulhat ez elő egy R modellel. Végigmotoroztam vele a szezont és télen jöttem rá, hogy 60mm-es ültető szett van a mociban hátul.

Kivettem és betettem a gyárit. Annyit éreztem pályán, hogy kicsit könnyebb kanyarba vinni, meg nem ér le a lábam és a kipufogó, de semmi egetverő extra nem volt benne. És ez pályakörülmény, aminek a kanyarsebességeit és dőlésszögeit épeszű ember közúton meg sem közelíti. Szóval nem hinném, hogy az ültetőszettek normál user számára különösebben befolyásolnának bármit is a használatban.

Előzmény: cliffgreen (88326)
tcaoe Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88343

Az egy henger és legalább 600 köbcenti maga a motorkerékpár definíciója.:)

Csak ha a Rotax csinálja, akkor sosem sikerül teljesen kerekre. Ugyanakkor egy elég jó kis motorban van, nem különösebben problémás, és hát közel ötven lóerő sem kevés egy kicsit sem, főleg, ha megnézzük, hogy a többség itt is úgy harmincat-harmincötöt használ átlagban a fogyasztások alapján, és ezzel tökéletesen boldogok. Ennek a karakterisztikája botrányos a kortársakhoz képest, de ez nem jelenti, hogy ne lenne teljesen jól használható, csak erős mezőny volt, mert akkor futott pl. a Yamaha ötszelepes 660-a, meg a KTM LC4 620-asa.

A bármilyen GS-ek leültetése meg a világ legnagyobb marhasága szerintem. Megnyújtja a tengelytávot, legtöbbször ostobán is néz ki. Akkor mindegyikből ott a burkolt utcai (a twinekből ugye GT és ST is), az eleve alacsonyabb, és nincs GS felár sem.

cliffgreen Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88342

Igen, és már ez sem reménytelen!

Előzmény: T1OK3 (88341)
T1OK3 Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88341

De, ez egy F650GS, jóval hosszabb rugóúttal mint az F650CS! 

cliffgreen Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88340

Nem tudom miért jó, ki mondta, hogy jó? :)  "Kereskedő - nyilván ért hozzá" , hát,  nem ez jött le nekem. Fiatal, kicsit nyegle srác, auókereskedő, nem motorokal foglalkozik. Csak ezt a motort árulja.  Állítólag a sajátja, egy Vespás haverjától vette, aki robogózás után belefogott a motorozásba, de nem jött be neki. Aztán, gondolom, ő is látta, hogy kicsit foglalkozni kellene a motorral, de nem volt kedve / ideje, meghirdeti gyorsan, kellően fellengzős dumával elmegy. 

Az olajos fék és gumi is sok volt nekem - remélem, bármely szerelőben lenne annyi szakmai becsület, hogy így nem engedi ki az utcára. 

De az, hogy a kipufogó bilincset úgy szerelték fel, hogy nem lehet lenyomni a fékart, az durva hiba és pénzbe sem került volna, a nyomorult bilincsnek mindegy, merre áll.

A bilincseket eleve úgy forgatom, hogy ne látszódjanak, nem? Ha megyek vele, nem tűnik fel, hogy gubanc van a fékpedállal?

Jó, a feleségem is leragadt annál, hogy szép gyöngyház fehér színe van, de ezért nem megy egyedül motort venni :)

Előzmény: zöld_I (88337)
cliffgreen Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88339

T1OK3 - köszi a magyarázatot és képeket, így már világos. A 650CS nekem bejön a futurisztikus formája miatt - annyira csúnya, hogy már szép :) De megértem, ha egy fiatal lánynak a modernebb formák tetszenek. Egyébként a feleségemnek is, tehát lehet, hogy ez lesz a jó irány. 

Stenmark1, köszi a tippet a GS-el - igaz 1 hengeres F650GS, de az van a közelben, így elszaladtunk megnézni. Ami megdöbbentett, ugyanúgy ér le a lába mint a Monsterről. És nem nyújtózkodós sportmotoros, hanem kényelmes túraendúrós. Tehát van a GS-ben is potenciál - de azt mondja a feleségem, nagynak tűnik neki. Valahol megértem, én is ezért hőköltem vissza az 1200 GS-től, mert magasnak érződik az egész felépítmény. De szerintem ez megszokható/tanulható.

A háttérben van egy régi Kawa ER5, na, arról szépen leér a lába.

Zöld_I: a 650cm3/egy henger nekem sem bizalomgerjesztő, nem lehet véletlen, hogy a kéthengesek terjedtek el utána. Bár tapasztalatom nincs vele.

tcaoe - igazad van, a szélesség hiányzik, meg attól tartok, a gyári adatok sem mindig stimmelnek. Aztán az is feltűnt, hogy ha éppen csak leér a lába, előfordul, hogy a lábtartóval ütközik a vádlija. Magasabb motorosnak pedig előbbre kerül a lába a földön, nem akad el a lábtartóban. Szóval az üléspróba nem helyettesíthető.

Egyelőre eddig jutottunk, köszönöm ismét a hasznos információkat és a segítőkészséget!

Előzmény: Stenmark1 (88334)
tcaoe Creative Commons License 2023.09.17 0 1 88338

Ennek az oldalnak alapvető baja, hogy a szélességet nem jól veszi figyelembe. Márpedig azonos ülésmagasságnál egy szélesebb motorról kevésbé ér le az ember lába.

Előzmény: cliffgreen (88332)
zöld_I Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88337

Ez amúgy miért jó? Kereskedő, nyilván ért hozzá, egy hozzáértő fél napot foglalkozik vele, és van egy jó motor, amihez nyugodtan adhatja a nevét, aki megveszi, majd elmondja a heveroknak, milyen karaj gépet vett és hol.  Így meg kb kikiáltja a világba, hogy kipolírozott fostalicskákat árul, túlárazottan.

Előzmény: cliffgreen (88310)
zöld_I Creative Commons License 2023.09.17 0 0 88336

Árultam olyat bizóban, es mentem Tuxéval. Van az az életjáradék, aminek fejében rendszeresen használnék egy olyat. Amúgy kezes, meg minden, de az a járáskultúra, az botrányos.  De minden abszolút felhasználófüggő, másnak biztos tetszik. Múltkor jött egy kuncsaft, 148 magas volt, és leért a lába a vtr 250 ről.

Előzmény: cliffgreen (88330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!