Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Sajnos most minden is drága, régebben javasolható volt mcculloch b40b vagy oleo sparta 440 olcsóbb, de elfogadható alternatívaként, de a mostani árszintjükön (140e ft) inkább Husi 543rs.
Az meg nem 50e ft.
Persze vannak, akiknek beválik a kínai, vagy nem zavarja őket, ha annyit kell szerelni a gépet, amennyi ideig megy.
Ma épp megejtem az évi első fűvágást, a felénél tartok, egy 543rs-sel.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Partner fűkaszám lassan nyugdíjazásra kerül (16 év után!) és ahelyett keresek egy újat. Egyelőre őt néztem ki magamnak:
…de érdekelne a nálam hozzáértőbbek véleménye is a típusról.
Kb. 1000 négyzetmétert vágnék majd vele, szezonban 2-3 hetente, ezért sem szeretnék túl sok pénzt szánni rá. De ipari hulladékot se szeretnék azért venni. (Annak ott van a Briggs motoros fűnyíróm. ;) Alapból azzal vágnám amúgy a füvet, de állandóan rossz. Pedig csak két éves…)
Hecht 1445-nek gyárilag buta, szimmetrikus kormánya volt, ami cserélhető valamelyik kis benzines asszimetrikus kormányára. Ám valamelyik idei netes képen már gyárilag asszimetrikus kormánnyal láttam.
A szénkefe felére volt kopva, azt is cseréltem tavaly kapcsolócserekor.
Nekem is Fieldmann FZS 2050-E elektromos fűkaszám is van. Elég erős, a késsel térdmagasságú gazt kaszáltam vele tegnap 2 óra folyamatos üzemben. A motornak jó a hűtése, szinten épphogy csak langyos volt, a szöghajtás jobban melegszik. Kétszer álltam meg, mindkétszer feltekert egy rongyot és megszorult és búgott. Második éve lesz nálam. Erővel nincs gond.
3-as damillal viszont majdnem leégettem, azzal is egész jól lehetett dolgozni de sütött a motorja, szóval inkább maradok a késnél, azzal 2 óra folyamatos üzem sem gond.
Egy kínai bóvli benzinest kenterbevág az biztos.
Óriási hátránya hogy nincs kormánya csak egy kicsi fogantyúja és a hevederénél némely laptoptáska pántja is jobb minőségű. A gombot annyira nem vészes nyomni, de nagyon lefárasztja az embert hogy se normális heveder se kormány nincs hozzá.
HECHT1445 elektromos kaszát csak azért nem vettem mert akkor nem volt mikor vásároltam. Ez már rendes kormányos és erőben is ugyanaz de az ára ahogy látom rendesen elszállt. De erre viszont olvastam hogy gyorsan koptatja a szénkefét és hajlamos a leégésre is. Nomeg ez az aminek nagyon erősen kell nyomni a gombját.
Ez a két kasza van ami 1400W-os tehát a kissebb kínai benzinesekkel tud vetekedni.
Nekem a Fieldmann FZS 2050-E van, csak kormány meg egy jó heveder kellene hozzá. Apropó, ha már szétszedted akkor nincs egy kép esetleg a belsejéről, vagy hogy szénkefés-e a motorja vagy sem?
Nekem az Oregon damiljai váltak be a kör keresztmetszetűek ,sokfélét próbáltam de mindnek volt valami baja ,vagy tört ,vagy bojt lett a végén ! Az az igazi ami nem törik ,nem bojtosodik , és vékony élesre kopik a vége használat közben ! Az Oregonnak a sárga damiljai voltak ilyenek ,de hogy most vannak -e ilyenek nem tudom .
Szép reggelt. Gondolom Damilok között is van minőségben különbség... Szereteném kérdezni milyet érdems venni és milyet ne vegyek még véletlenül se. Köszönöm a válaszokat előre is.
Legalább 40cm3 legyen ,vagy több . Túlzásba se kell esni azért ! 40-45cm3 közt már okésak a gépek hosszú távon is ha jó benzinnel és full szintetikus olajjal vannak használva . Egy lényeges szempontot azért írok a motor felső fordulatszám határa a 10500 környékén maradjon ,tartósabb gépek mint a 12500 fordulatúak .
Sziasztok. Kb 600m2-es kertünk van fűvel(nem vetett) és mindennel ami zöld (gyommal) . Szeretném megkérdezni, hogy a Hq 135R jó választás-e? Ebben van valami rezgés csillapítás?
Hevedere nem számít mert van egy Balance XT-m az előző kaszáról. (15 év után beadta az unalmast).
Én se használom csak van vésztartaléknak ! Amúgy egy teljesen jó gép csak a kapcsolója egy vacak ! Meg kell próbálni valami pótkapcsolót venni hozzá és szétszedni a rugót normálisra cserélni benne hát ha megoldható . Nagy kérdés a kapcsolót szét lehet-e szedni ?
Köszönöm. Igen...elég hihetetlen hogy nem tudták megoldani máshogy. Egyébként amit vettem az egy Fieldmann FZS 2050-E Elektromos fűkasza 1400w és nagyon jó erős kis gép, de így hogy fogni kell végig....elég nehéz.
Mivel a motor szűrővel van tervezve, beleszólhat a porlasztó keverékképzésébe. Magyarul elszegényedhet a benzin-levegő arány. Fuldoklós, bizonytalankodós lehet..... de működik, működhet. Aztán jól szétsmirglizi belül a beszívott por.