nem sok? az minimum 150g szénhidrát egy étkezésre? :))) szerinted képesek a sejtjeid meg a májad ennyi szénhidrátot felvenni egyszerre? jó része megy kárba, meg a zsírszöveteidbe
Már múltkor is írtam, hogy egyszerre 250g zabnak semmi értelme, ne lepődj meg, ha zsírosodsz. Mondjuk ez elég hihetetlenül is hangzik, hogy bírsz ennyit megenni egyszerre, ha turmixolod akkor meg pláne
Szóval egy ideje tolom a wheyprotein.hu-s wpc80-at, + a zabot.
A zabot általában két nagy adagban eszem meg (reggel és du. 250-250 gr)+napközben kajálok, ahogy tudok, de még így sem eszek annyi ch-t ami egy 100 kg-os emberkének kell. A fehérjét nem sajánálom, ha kell a napi bevitel 2/3-át is onnan veszem magamhoz, mivel napközben nem mindig sikerül ennem rendesen.
A guggolást mostanában kihagytam sérülés miatt.
Most viszont feljött a pocakomra egy szép réteg zsír.
Kérdés:
- Miért jött fel a pocakomra egy plusz réteg?
a) átbaxtak a fehérjével, és sikerült savóport vennem, 'aszt azzal tömegelek.
b) egyszerre túl sokat zabálok
c) Gyurcsány.
d) egyéb, amit gondoltok.
További infó, hogy azért pl. a karom is nőtt, + az erőm is.
Kedves Srácok! A szakdolgozatomhoz kellene még jó pár testépítő fiú/férfi aki kitöltene nekem egy 20-25 perces kérdőívet! Szépen kérlek titeket, ha van egy kis időtök akkor segítsetek hogy megírhassam a szakdogámat;) Páran már kitöltöttétek fél éve kb. így ha ismerősnek tűnik a teszt, akkor nem kell még egyszer. És köszi szépeeen!:))
Mivel a súlyom az utolsó 3 hétben mindössze 0,2 kilót gyarapodott (pedig többet eszek picivel, mint előtte), ezért mától május végéig én is tolok fehérjeport (végre, mi? :)) ). Bátyám pont magával hozta az 5 kilós vödrét, át is vettem tőle fél kilót (szájtek 100% whey professional). Napi 15 grammot fogok belőle fogyasztani edzés után. Kajálás marad ugyanaz. A fehérjeporral együtt így 105 grammról 120 grammra emelem a napi fehérjét. Kiváncsi vagyok, hogy ér e ez így valamit :)
Nem tudom honnan vették ezt, de az Arnold sztoriban elmondják, hogy mi volt a titkos turmixuk: tejpor, fölözött tej, élesztő, szőlőcukor, szójabab, tojás, tej. aki merész kipróbálja
Ha rendesen, alaposan megrágnád az ételt, lehet hamarabb jól laknál és kevesebből is kinyernéd ugyanazt a makró mennyiséget. ;) Csak tippelek, nem vádaskodás.
"Arnold napi hat étkezésre állt be: három főétkezésre és három kisebbre. A tömegnövelő diétája 5000 kalóriás volt és 300 gramm fehérjét tartalmazott. A kevert fehérjeforrásokat tartalmazó proteinturmixok mindig részét képezték az étrendjének: kedvence két pohár tej sovány fehérjével, tojással és fél csésze fagyival összekverve. Ez a turmix kiváltott egy kisebb étkezést."
Nem tudom mit ettek Svarciék, de szerintem annyira nem releváns 2015-ben, hogy 1980-ban mit ettek. De tejsavót a mai sztárok jó része sem iszik. De ez sem releváns, mert mi földi halandók nem eszünk meg napi több kiló bélszínt, meg naponta x0 tojást, nem vagyunk tele cuccal, stb.
Nekem 5 perc kb. belapátolni egy adag kaját, ezért nem értem, hogy nincs ennyi ideje valakinek. Tudom mennyi egy kiló mell, elkészítve már nagyon kevés, annyi simán lemegy. Bár nincs mindenkinek jó étvágya, nekem "sajnos" van :). A zabpehelynél ha jól tudom a darálás nem gyorsítja a felszívódást, csak a főzés, de ebben nem vagyok biztos. Amikor nem edzel, az izomzatod akkor is "eszik", már a puszta fenntartásához is sok energia kell, ezért próbál a szervezet mindenáron megszabadulni tőle. Ezért kell rendesen kajálni pihenőnapon is. De ezeket a dolgokat már mind kitalálták, úgy csináld ahogy írva vagyon :).
köszi, az időm nem engedi, a melóm eléggé zilált. Fogalmam sincs, hogy alakul egy napom.
Ezért gondoltam arra, hogy a szénhidrát bevitelt, főleg edzésnapon megoldanám így.
A kérdés az, hogy a turmixolás mennyire gyorsítja fel a felszívódást, mennyire növeli meg a zab közepes glikémiás indexét. Mert ha nem változtat a lényegen, akkor bizony a zab egy nagyon faint kis szénhidrátforrás, tele rostokkal, stb.
Ha belegondolsz egyébként 1 kiló csirkemell az két komplett csontos mell, az bitang adag ám, ha nincs idő a 6 étkezésre.
Egyébként gondolkodtatok már azon, hogy a régi nagyok (Pl. Reg Park, v.Svarci) ettek-e pl. tejsavó fehérjét? Tuti ők is ilyen zabálást vittek véghez mint amit ma javasolnak? Mit ettek ők?
Ami nem fér a fejembe, az az, hogy mi a logika abban, hogy ha nem edzek egy nap akkor is ragaszkodni kell az irgalmatlan szénhidrátbevitelhez.
az edzés utáni étkezésnek nincs értelme úgy szerintem, hogy a fehérje turmix után nem várok, eleget, hanem egy fél óra múlva ráeszek mondjuk tonhalat, mert akkor lassítanám a fehérje felszívódását.
Ezért inkább nagyobb adag fehérjét iszom (1 g/tsk) + 40-50 g szőlőcukrot, aztán alvás.
Miért nem tudsz megenni 1 kiló csirkemelle? A pénztárcád nem engedi, a gyomrod nem bírja, vagy nincs időd enni? (Én kb. 2 kilóra lennék kalibrálva naponta, ha a bukszám engedné :)))) ) Ha turmixot viszel melóba, ne engedj hozzá vizet, csak mielőtt megiszod, úgy nem romlik meg. Víz meg mindenhol van :). Jobb esetben :))).
Edzés után pedig elég fontos lenne a turmixon kivül egy szilárd kaja is.
Én 600g csirkét eszek, napi egy vagy kettő fehérje shake + edzés után dupla adag fehérje. Lefekvés előtt meg tojás vagy egy doboz túró.
200g zab/adag az elég indokolatlanul hangzik. Az legalább 120g szénhidrát egyszerre, nem tartom ésszerűnek. Jónak jó, de nem jobb, mint egy szilárd kaja. Nem erre van tervezve az emésztőrendszer. Szerintem egy nap maximum kétszer lehet ilyen étkezést betenni + edzés után, többi 4-nek muszáj szilárdnak lennie
szója, tej felejtős, túró lefekvés előtt szerintem elmegy
Az lenne a kérdésem, hogy ki hogy hozza össze a napi tápanyagbevitelt?
Én egész egyszerűen nem tudom megoldani sem a napi 6 étkezést, sem az edzés utáni másodikat (elég későn tudok csak edzeni, általában este 10 után teszem le a súlyzókat)
Ha tartani akarom a 2g/tsk fehérjebevitelt, akkor nagyon masszívan bele kell nyúlni a fehérjés zacskóba.
De az, hogy 1 kg csirkemellet megegyek az lehetetlen.
A szénhidrát talán kevésbé gond, most újabban, 200 g/ adag zabpelyhet áztatok, turmixolok, és megiszom.
(ez vajon jó-e így, ha jobb ha nem turmixolom?)
Szóval arra gondoltam, hogy egy ilyen mixeket viszek a melóhelyre, amit megküldök még némi fehérjével.
Szerintetek ez meddig tárolható irodában?
Továbbá kérdéses még számomra két féle fehérje:
- mi a helyzet a szójával? tényleg felejtős?
- és mi a helyzet a tejjel, túróval?
A hazai oldalakon eléggé lefikázzák ezeket, viszont a külföldieken nem annyira nézik le.
Hat hasznosan teltek a honapok, az latszik. Grat. :) nekem a hatamrol csak egy edzos polo vasarlos kep van, valahogy meg kellett neznem tukorbol. Jo kicsavart poz, viszont legalabb ez sem edzes utani. Kb fel eves, azota sokat javult a vallam.
Na ugy tunik nem vagyok letiltva a konditermi edzesrol, de penteken meg vissza kell mennem egy terheleses EKGra. Erdekes fejlemeny, hogy korabban egyertelmuen diagnosztizalt prolapsusom alig volt lathato, ugy tunik az intenziv sport nem hogy rontott volna, hanem javitott rajta. Viszont kezdodo sportszivem lett, milyen meglepo. :D
én legutóbb elmagyaráztam az illetőnek pár alap élelmiszerben mennyi ch, mennyi fehérje van (mert gondolom googleben utána keresni kurva bonyolult, na mindegy). pár nap múlva ír, hogy ő éhezik ennyi kajától. kiderült, hogy nála az elfogyasztott grammok száma egyenlő volt a tápanyagtartalommal. tehát 100g csirke=100g fehérje, stb. komoly dolgok ezek
Egy sorstárs :). Három napja pofázom, hogy LE KELL MÉRNI !!! Azt hiszed elővette már a mérleget? :)))) Soha többet senkinek! :D Majd azt mondom napi 4 kávé, egy fél alma, meg egy pohár káposztalé és kész :D. Azt legalább majd be is tartják :).