Keresés

Részletes keresés

hamanokaito Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1617

Ezek szerint más nem kapott ajánlatot ( A teremgarázsban a kocsira rakott "Gépkocsiját megvásárolnám" cédula )  ?

Csak az enyém tetszett meg valakinek ennyire ...

Jól kiakadtam tőle ( %"#&@&#  !!!! )  ... 

hamanokaito Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1616
Akkor ezt megúsztam ...
Előzmény: Szürkeszamár (1615)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1615

Megoldódott a rejtély!

Még pénteken írtam mailt a vízműveknek, és ma felhívott egy hölgy telefonon, hogy válaszoljon a kérdésemre. Röviden:

Akik december 12 után adták be a vízműveknek a szerződést, azokhoz kell kimennie a vállalkozónak á 5000 forint. Akik ez előtt adták be (jómagam is), azoknál minden OK, nem jön plombamester, a szerződések érvényesek, a vízórák hitelesek, páratlan hónapokban leolvasás és csupán Wasserverbrauch bezahlen Sie bitte!

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1614

Az 5000 forintot értem: a vízművek nem szívesen tart saját embert, aki kijönne, így hát inkább kiadja "autszorszingba" a gyűrűzést és áthárítja ránk a költésget. Végülis, mi akarunk vizet, nem?

Ezzel a vállalkozó a 10 perc munka és némi pecsétes drót fejében luxusprofitra (jajjj... nem akartam politizálni, bocsánat!!!!) tesz szert!

Ha jól számolom, csak a mi épületünkön kb. 700.000 Ft bevétele lesz, nagyjából 25-30 órás munkáért! Ha pedig rosszul szervezi, akár talán öt alkalommal is ki kell jönnie!

Csak azt nem értem, miért mentem én számítástechnikusnak....

Előzmény: enibody (1613)
enibody Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1613

Ja ezt már írtam :).

Szóval a lényeg az, hogy nem nagyon értem, miért nem zárógyűrűkkel együtt vettük át a lakást és miért kéne ezért 5ezer Ft-ot fizetnem.

Előzmény: enibody (1612)
enibody Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1612

Pedig azt írják benne, hogy február 5-től jönnek.

Előzmény: Modrooka (1611)
Modrooka Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1611

Sziasztok!

Mi sem kaptunk ilyen levelet.

Előzmény: enibody (1610)
enibody Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1610

Érdekes, hogy Ti nem kaptatok ilyen levelet... Nálunk az A-ban szerintem mindenki kapott, legalábbis az egyik szomszédom szintén lobogtatva jött a levéllel, hogy mi ez...

Nekem még az a Vízművekkel való szerződés sem jött vissza, amit még anno bedobtam a közös képviselő postaládájába. A Csatornázási Művektől meg egyáltalán nem kaptam a napokban semmit.

Előzmény: Véső (1609)
Véső Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1609
Én nem kaptam ilyen levelet, de ha jönnek, nem engedem be őket. Elegem van a semmire történő pénzkidobálásból. Az én mérőm gyűrűzés nélkül is kiválóan mutatja a fogyasztást. 4900 forint több, mint az éves vízfogyasztásom értéke.
Előzmény: enibody (1608)
enibody Creative Commons License 2006.01.29 0 0 1608
A vízművek küldött egy levelet, hogy egy alvállalkozó ki fog jönni febr. 5-től zárógyűrűvel ellátni a vízórákat, ami - ha jól emlékszem - 4900 Ft lesz.
Előzmény: Szürkeszamár (1604)
Bluenose Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1607
Én úgy emlékszzem hogy 1 köbméter melegvíz 0,36 GJ.
1 GJ pedig 1500 forintra jön ki.
Valami fûtési szabályzat vagy hasonló nevû tájékoztatóba van benne.

Viszont mikor számlázza ezt ki a társasház? Egybe megkapni az egész szezont nem lesz valami fini.Bluenose
Előzmény: fiend (1588)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1606
Renszámról=Rendszámról     :-))
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1605

Sziasztok !

A teremgarázsba is csak az nem megy be, aki nem akar ?

Az alábbi cédulát találtam a bent álló kocsimon: Tisztelt autótulajdonos ! Amennyiben gépkocsija eladó, készpénzért megvásárolnám!

Eddig ilyet csak a hipermarketek meg lakótelepek parkolójában láttam, enyhén szólva nem a legújabb kocsikon. Most már ide is bejáratosak az autónepperek ? Vagy valamelyik lakótársunk üzletel ilyesmivel ...    :-))) De miből gondolják, hogy egy 8 hónapos kocsit ( Rendszámról meg remélem ránézésre is egyértelmű ... ) így akarnék eladni ?

Más is kapott ilyet ?

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1604
Ilyet még nem kaptam! Mi ez?
Előzmény: enibody (1603)
enibody Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1603
Szia Szürkeszamár! De akkor miért küldték a levelet, hogy febr. 5-től jönnek gyűrűzni és fizessük is ki?
Előzmény: Szürkeszamár (1602)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1602

Nem hiszem, hogy lenne dolgunk a vízmérő órák gyűrűzésével. Már egy csomó papírt kitöltöttünk az óra számával, állásával.

Emlékezetem szerint egyszer átvételkor, most a csatorna miatt, és a kettő között is mintha lett volna valamilyen papír, ahová ugyan ezeket kellett felírni és mintha az ment volna a vízműveknek. 

Ráadásul mintha tekeregne az órák körül egy drótdarab egy hosszúkás műanyag zárfélével, aminek sorszáma is van. Szerintem csak jönnek, kiírjuk vagy remélhetőleg központilag leolvassák.

Előzmény: zsoofika (1600)
Catman Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1601
Koszi, ez eddig jonak hangzik. :)
Előzmény: szosza (1598)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1600
Az semmi, hogy úgy vettük át a lakást, de arról senki nem szólt egy szót sem, hogy ez még a mi sarunk... Sőt. Majd még én hívogatom őket, hogy mikor jöjjenek legombolni a pénzt.. :) igyekszem első lenni:)))
Előzmény: enibody (1591)
IKONlakó Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1599

IKON2-sek figyelmébe!!!

A mai napon lebontották a darut, úgyhogy jól alakul a 2. ütem.

szosza Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1598

WLA 3072/768-at használok kb. egy hete. Olyan alkalmazásokkal "tesztelek" gyakorlatilag egész nap, amelyek lefelé és felfelé irányuló forgalmat egyszerre generálnak ;-)
Eddig még nem tapasztaltam, hogy akár egyszer is megszakadt volna a kapcsolatom, bár az elmúlt időszakban nem is volt olyan időjárási körülmény, amely a házunk mikorhullámú kapcsolatát zavarta volna. Az igazi próba majd egy viharos napon lesz...

Előzmény: Catman (1597)
Catman Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1597
WLA-val kapcsolatban van mar valakinek tapasztalata? Konkretan a megbizhatosaga erdekelne...
szosza Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1596

Fiend, igazad lehet. Én mindenesetre egyelőre optimista vagyok annak ellenére is, hogy - finoman szólva - kicsit bizonytalannak tűnik a gázár jövőbeni alakulása.

Kérdésem mindenkihez:
Van már olyan közöttünk, aki be tudott nyújtani a támogatott lakáshitelt nyújtó bankjához egy megfelelő, albetétesített tulajdoni lapot?
Az utóbbi időben sajnos nem volt időm a földhivatalba elmenni, itt a fórumon pedig e hónap 12-én még azt olvastam, hogy a projekt finanszírozó bank miatt a megfelelő tulajdoni lap kiváltása problémás.
Mi a jelenlegi helyzet?
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1595

Nálam is szerencsére csak apróságok voltak a tényleges hibák.

Volt, amit én hibának véltem, de csak azért mert nem értek hozzá.

Ami hiba volt, gyorsan és készségesen kijavították. Amiket más cégekről hallok, hogy milyen munkát végeznek és eszük ágában sincs kijavítani (már ha egyáltalán elkészül az épület), ahhoz képest rendkívül az IKON egyelőre nagyon jó válsztásnak tűnik.

Előzmény: spongyaboy (1594)
spongyaboy Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1594
Üdv Szürkeszamár! Köszi a felvilágosítást, akkor még várunk a hibalejelentéssel. Egyébként ezt leszámítva más "minőségbeli hibával" - a csipcsup dolgok mellett - még nem találkoztunk, remélem ez így is marad. Amúgy bázisunk a szomszédos C/2.
Előzmény: Szürkeszamár (1593)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1593

Szia spongyaboy!

Emlékezetem szerint 1 (vagy 2?) év után jönnek és festik újra a falakat, mert addig úgyis repedezni fog. Szinte minden építtetőnél ezt mondták, akinél csak néztem lakást annak idején.

Lekopogom, nálam egyelőre a nyílászárók körül van némi repedezés a nyílászárók behelyezése utáni vakolatjavítások környékén.

A nappaliban van egy kicsi (ott a festék púposodott meg) és folytatódik kicsit léjjebb is, de alig látható. A fürdőszobába is van egy tizedmiliméter széles, ami folytatódik a csempék fugázásában, és emiatt vízszintesen néhány centivel el van tolódva. A fuga és a csempe közül a csempe volt az erősebb. Ez a néhány centi szélességben valószínűleg a csempe alatt is elmozdult a fal, így lehet, hogy ezen a részen a ragasztás elengedett. Mindemellett a csempék stabilaknak tűnnek, nem érezni, hogy elváltak volna a faltól. Én a B-ben lakom, a 6. emeleten. Te merre vagy helyileg?

Előzmény: spongyaboy (1587)
fiend Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1592

Ez igaz, hogy kaptunk ilyen tájékoztató jellegű számításokat tartalmazó papírt!

De abban nincs benne az évközbeni gázáremelés és az csak az átlagos számítási módszert tartalmazza. Sajnos ha tartósan hideg az idő, vagy valami más okból megemelkedik az általuk tervezetthez klépest az elfogyasztott gázmennyiség azt biztosan tovább számlázzák felénk. Tehát az az elméleti 1500 Ft/GJoule szépen megemelkedhet! Főként az évközi gázáremelések hatására.

Előzmény: szosza (1589)
enibody Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1591
Úgy vettük át műszakilag a lakást, hogy a mellékvízmérőkön nem voltak rajta a zárógyűrűk????
enibody Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1590

Sziasztok! Én eléggé elképedtem a tegnapi levéltől, ami a mellékvízmérők ellenőrzéséről szól..

Ja és a Csatornázási Művektől én még nem kaptam szerződést.

szosza Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1589
"A közösképviselet meg annyit számláz majd nekünk hődíjként amennyit nem szégyel mert nincs sehol leírva mennyibe kerül pl. 1 GJoule mennyi egy köbméter melegvíz hődíja! Szoval lesznek itt érdekes dolgok!"

Hmm... Szerintem minden rendben lesz, ha a birtokbaadáskor átadott fűtési szabályzatban leírtak szerint járnak el. Abban levezették, hogy 2005-ös gázárakkal számolva 1500Ft/köbméter a költség. Te nem kaptál ilyen dokumentumot?
Előzmény: fiend (1588)
fiend Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1588

Sziasztok!

Úgy látom itt némi fogalom zavar kez feltni!:-)

Ezért össze foglalnám a vizmérő és csatorna valamint fűtssel kapcsolatos gondolataimat! :-)

A mérő orákat megnéztem. Típus és bekötés alapján azt látoom, hogy a hőmennyiség mérő (a szürke doboz narancssárga gombbal) távleolvasós, A hideg és meleg vízmérő (kis kerek orák piros és kék színbem) széntén távleolvasásra alkalmasak és a távleadóba be is vannak kötve. Megjegyzem műszaki átadáskor az építész és a műszaki ellenőr is egybehangzóan állított, hogy központi leolvasásúak a mérő órák.

Mikor beköltöztünk kaptunk egy kétpéldányos előszerződést amivel a Fővárosi vízművek Rt. felé elindítottunk (már aki bedobta a közös képviselet postaládájába) az almérői szerződés kötést. Erről a szerencsésebbek már kaptak egy szerződést is amit ha aláírnak és a közös képviselet is aláír vissza kell juttatni a Vízműnek. Ugyan olyan jellegű szerződés lesz mint amit msot kaptunk cstornadíjmegosztás ügyén.  A vízműnek fizetjük a hideg és meleg vízmérő órán átfolyt (elhasznált viszmennyiséget)

Amit motanában postáztak a nekünk (Díjbeszedő Rt) az a csatorna díjmegosztáshoz szükséges szerződés. Most ezt kell mindenkinek alírni bedobni közös képviselet postaládájába. Ebből egy példányt vissza kapunk egy marad a közös képviseleten.  A díj fizetés alapja a hideg és meleg vízmérő órán átfolyt (elasznált) vízmennyiség.

Fűtés.

No ez a legbonyásabb!:-)

A közös képviseletnek fogjuk fizetni az elhasznált hőmennyiséget. A fűtésnél nem nehéz megállapítani mert a hőmennyiség mérő szépen méri a fűtési rendszeren átfolyt vizmennyiség és az előre menő és a visszatérő vezeték közötti hőmérséklet külömbségből. Ha nyomkodjátok a gombot megtudjátok nézni, hogy pl. mennyi a pillanatnyi hőmérsékelet külömbség, a pillanatnyi fogyasztott hőenergiát Kw-ban.

No ezen kívűl még fizetni kell az elhasznált melegvíz felmelegítéséér is hődíjat. Ezt is a közös képviselet fogja kiszámlázni nekünk és ennek alapja a piros színű melegvíz mérőn átfolyt víz mennyisége. A befektett hőenergiát (lfogyasztott gáz) központilag mérik és abből kiszámolják mennyibe is került egy egységnyi melegvíz előállítása. No már csak ez utóbbi eset miatt is biztos, hogy a melegvízmérő órákat le fogják olvasni távolról.

itt áll elő az a kérdés, hogy ha már egyszer megvan a lehetőség akkor miért nem adja át mondjuk a mi meghatalmazásunk alapján a vízműnek meg a Díjbeszedőnek (csatorna). Ez rögtön felveti azt a problémát, hogy mi van akkor ha nem értünk egyet a kiszámlázott manyiségekkel és vitatni szeretnénk. Nem tudni mikor és milyen adatokat kaptak. Ha rosszak az adotok kinek a hibájából!

Szóval nakk érdekes kérdések. Szerintem a legtisztább ha vízóra állást érvényes szerződés birtokában mindenki szépen bediktálja majd a vízműmek. Azok úgyis átadják az adatot a Díjbeszedőnek a csatornadíj kiszámításához. A közösképviselet meg annyit számláz majd nekünk hődíjként amennyit nem szégyel mert nincs sehol leírva mennyibe kerül pl. 1 GJoule mennyi egy köbméter melegvíz hődíja! Szoval lesznek itt érdekes dolgok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!